PROTEST, 26 MAI, ORELE 11, LA GUVERN - cap (5)
Raspunsuri - Pagina 13
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/My_Lady0091/My_Lady0091.jpg)
My_Lady0091 spune:
si degeaba...tot ii scuipam noi in cap pe basescu si boc....ca adevaratii "mesteri" care au fituit aiurea banii de la FMI au fost cei care i-au primit de drept....parerea mea.nu zic ca...ei sunt sfinti...dar nu putem huli si invinovati total doar 2 fete luminate...aici e o intreaga retea...exact ca la narcomani..numai ca aici...daca anihilezi capii...nu dispar si "trepadausii"
Blackmoon Lady&lipishtocul
![](copilas.gif)
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/My_Lady0091/My_Lady0091.jpg)
My_Lady0091 spune:
voua va merge greu netul...mie de cateva zile mimi merge tare aiurea...nush de ce...
Blackmoon Lady&lipishtocul
![](copilas.gif)
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
![](images/user_woman.png)
fkt_eva spune:
Ma gandeam la scrisoarea ce o veti inainta FMI-ului... poate ar fi bine sa inserati aspectul ca prin reducerea salariilor, pensiilor si indemnizatiilor, statul va castiga O MULTIME DE PROCESE cu sanse mari de castig dat fiind ca se incalca flagrant Constitutia, staul urmand a pierde sume serioase prin plata procentului taiat, cheltuieli de judecata, iar daca nu plateste la timp, cheltuieli de executare silita.
Eu chiar cred ca Guvernul joaca teatru, si vrea sa traga mata de coada, is cu siguranta constienti ca se vor umple de procese pe care le vor pierde dat fiind faptul ca si judecatorilor li se vor taia salariile, cred ca vor sa castige timp sa creada FMI-ul ca ei se conformeaza si fac reduceri de cheltuieli, asta pana deblocheaza ei banii. Refuz sa cred ca Boc ii asa ingust si nu isi da seama ca ce propune e neconstitutional. Si cand te gandesti ca e profesor de drept constitutional......
Orice persoana are dreptul sa dea statul in judecata, apoi sa ridice o exceptie de neconstitutionalitate (procesul se suspenda pana la solutionarea exceptiei) prima persoana care o va ridica ar trebui sa o argumenteze foarte bine, de la publicarea deciziei CC in MOf, in termen de 45 zile actul normativ trebuie modificat spre a fi conform cu Constitutia. In cazul in care protestele nu vor avea ecou, si veti ajunge in instajavascript:bold();nta (nu uitati ca si judecatorilor li se taie din salariu) ridicati exceptia de neconstitutionalitate ref la utm articole:
Universalitatea ARTICOLUL 15
(1) Cet#259;#355;enii beneficiaz#259; de drepturile #351;i de libert#259;#355;ile consacrate prin Constitu#355;ie #351;i prin alte legi #351;i au obliga#355;iile prev#259;zute de acestea.
(2) Legea dispune numai pentru viitor, cu excep#355;ia legii penale sau contraven#355;ionale mai favorabile.
Nivelul de trai ARTICOLUL 47
(1) Statul este obligat s#259; ia m#259;suri de dezvoltare economic#259; #351;i de protec#355;ie social#259;, de natur#259; s#259; asigure cet#259;#355;enilor un nivel de trai decent.
(2) Cet#259;#355;enii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate pl#259;tit, la asisten#355;#259; medical#259; în unit#259;#355;ile sanitare de stat, la ajutor de #351;omaj #351;i la alte forme de asigur#259;ri sociale publice sau private, prev#259;zute de lege. Cet#259;#355;enii au dreptul #351;i la m#259;suri de asisten#355;#259; social#259;, potrivit legii.
Dar pana la procese mai este. Daca va veti angaja un avocat cel mai bine pt voi este sa va asigurati de rezultate: platiti un onorariu modic si puneti onorariu de succes (in general e un procent din suma castigata, daca va castiga procesul). Si avocatul va lupta cu mai multa convingere si inversunare.
S-ar putea sa nu fi fost foarte coerenta dar de cand stau acasa am inceput sa ma plafonez, imi manca al mic urechile..
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/unducthable/unducthable.jpg)
unducthable spune:
deci adevarul
si piticul
"Eu iubesc pe cei ce ma iubesc si cei ce ma cauta ma gasesc."
http://www.dianabostan.evonet.ro/album%20diana%2017mai/myalbum17mai.html
lizeta spune:
Citat:
citat din mesajul lui lizeta
Ce parere aveti daca miercuri copilasii nostri ar purta o sapca, un tricoas sau pur si simplu o bucata de panza pusa peste hainuta copilului pe care sa scrie (cu marker sau carioca neagra): S.O.S.?
Sa-mi platesti dr de autor asta am vrut eu sa fac cu Eliza pt protestul trecut
Ira, mamica Elizei
Ok Ira, dau o cafea, dar ideea e daca ar avea vreun impact si e o idee buna.
amali spune:
A propos de idei pentru protest – cred ca este important sa sustinem ca aceasta reducere face foarte mult rau Romaniei pe termen lung. Am putea printa niste stickere pentru bebei (e un stencil fain ca idee aici:http://bighugelabs.com/onblack.php?id=3778782518&size=large dar putem dezvolta...)
Tot pe stickere (lipite pe bluzite/carucioare etc) ar putea fi mesaje:
In 2050 raportul de dependen#355;#259; va fi de 1 la 9. Cred ca voi emigra.
Mai multi bebelusi! Nu va vom putea intretine!
Mami, barza a gresit tara?
Noi suntem viitorul! De ce suntem asa putini?
Poate ar trebui sa demarcam si un spatiu lasat intentionat liber, unde ar fi venit la protest si parintii cu bebei de pana la 3 luni si care nu pot veni pentru ca puii trebuie feriti de aglomeratii/parcuri/alti bebei, ca nu au facut vaccinul obligatoriu anti TBC…
Cred ca daca va participa cat mai multa lume si mesajele vor fi clare, protestul este cea mai buna reprezentare a noastra
annablue spune:
Mi-a venit o idee apropo de cum sa facem cu treaba SHOC pt al2lea meeting.
Cineva zicea de niste mesaje SOS pe copii.
Am putea face un sistem de "huse" si patrate puse pe copii, caruturi si chiar adulti din material alb (la Obor era 7 lei m liniar - finet se numeste si i-am luat eu lui Calin cand s-a nascut pt diverse) pe care sa scriem cu marker negru SAVE OUR SOULS! si sa stam unii langa altii ca intr-un fel de lant uman.
Ma gandesc la ceva i ngenul cum au cei care vand ziare la semafor si prin autobuze, adica trebuie doar sa faci gaura pt cap si sa prinzi cu un siret in talie, nu trebuie cusute sau ceva.
Se pot face marimi universale, trebuie doar croite de cineva...
Se baga cineva la asta? Ca atunci nu ne trebuie multe, vreo 20 buc pt copii si la fel pt adulti... Adica cat sa aiba impact cam cu cate carucioare erau si la MM... Sa se vada bine.
Astept detalii si comentarii, pt ca asa cum zicea azi Alinuk cand ne-am intalnit cu ea si cu Elara, la Antipa sunt scari si putem avea un impact mare stand unele langa altele.
Daca am avea siguranta ca e cald, am putea comanda niste tricouri universale pe care sa imprimam acelasi lucru scris mare de tot... Dar daca vom avea si ceva haine... nu ne vor incapea.
Stie cineva cat ne-ar costa sa facem vreo 30 tricouri imprimate?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alinuk/alinuk.jpg)
alinuk spune:
seara buna,
scuzati absenta, am avut ceva treburi 'pe la casa omului'
M-am tot gandit la oportunitatea transmiterii in presa internationala a unui mesaj legat de protestele MAME lor din RO.
Am incercat sa fac lista cu pct slabe versus pct tari (un fel de swot). Am cerut pareri si de la Maiestrita / Gabi de pe miresici.ro
iata cateva...
pct bune:
a) lamurim lumea ca romania este o tara unde daca nu ai bunici/cunostiinte varstince sa te ajute cu copilul nu prea poti sa-i cresti; nu avem crese, si daca mamele nu sunt sprijinite sa stea acasa sa creasca copilul nu prea ai alternative
b) evidentiem incalcarea constitutiei si a politicii de sustinere a natalitatii
pct slabe:
1) putem obtine comentarii de genul "nicaieri in lume nu vezi asa ceva" sau "si eu am crescut copii si n-am mai cerut de la stat"
insa comentariile astea le obtii pe marginea articolelor nu cred ca va scrie nimeni un articol bazat pe sau continand comentarii de gen
Chiar daca posibilele reactii negative nu ar ingropa opiniile favorabile nu stiu cat de miscat va fi guvernul de opiniile favorabile si de cele nefavorabile internationale ca dealtfel si de cele ale presei de aici...
propunere
Asa incat, tind sa cred ca mai bine nu ne legam la cap... totusi putem face o scrisorica pt Parlamentul European (cautam cativa parlamentari care se ocupa de protectia copilului...asa ceva), FMI, UNICEF si alte institutii de gen (altele nu-mi mai vin in cap acum)
Poate avem sansa unui lobby ..cine stie?..sau poate se gaseste cineva care sa bata obrazul (am serioase indoieli ca mai au asa ceva") vreunei fetze politice autohtone
am si creionat aceasta scrisorica, maine puteti lua varianta finala de la maiestritza
ce parere aveti?
In alta ordine de idei trebuie sa mediatizam bine de tot protestul de miercuri
putem incerca cu un banner (multumim fulgutza!)pe:
DC
miresici.ro
alte site uri de parinti .ro
hotnews.ro (am vorbit eu aici, nu stiu in ce masura se va putea, maine vom avea raspuns)
cine se ofera sa ne ajute pt ideea cu SOS ul / putem taia patrate din finet pe care sa le gaurim la mijloc si rezulta un fel de poncho uri
fug la nani ca maine am botez
Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alinuk/alinuk.jpg)
alinuk spune:
fetelor de azi pana marti voi fi plecata din Bucuresti
va rog din suflet tineti legatura cu
rallu, Gabi de pe miresici
aseara am vb eu Gabi si am stabilit cateva aspecte
legate de:
hotnews.ro si alte site uri pe care sa postam bannerul cu mobilizarea fetelor pt miercuri
comunicatul de presa short (pt luni)
scrisoare catre parlamentari UE (eventual cei responsabili cu protectia sociala), Unicef, FMI
tinem legatura prin telefon asupra punctelor cu care ati cazut de comun acord
Elara, era o fata care dorea sa ne sprijine si vroia sa sponsorizeze cumva actiunea...
e momentul sa luam legatura sa vedem cum facem cu metrajul finet care sa fie taiat patrate
cine poate sponsoriza? asta-i intrebarea...
haideti fetelor cine se ofera sa se ocupe de treaba asta???
Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
Nimic nu-i intamplator!
annablue spune:
salutare mamici !
Am un pic de timp sa zic ceva apropo de ultimele chestii scrise aici de Alina, chiar daca ea nu le vede pana sapt viitoare probabil
Treaba cu scrisoarea catre intenational nu stiu cata relevanta mai are acum, in sensul ca nu cred ca cineva are timp de raspuns - pana marti o facem/trimite... deci cand sa mai intervina?... Era o idee poate cand ne-am apucat de treaba cu protestul poate.
Despre chestia cu materialele de finet, eu stiu ca nu costa mult. Cand am luat, la un m liniar era 7 lei si latimea era de 1,40m, deci de ajuns pt 1 persoana. Asa ca pt 30 persoane nu ne trebuie mai mult de 200 lei.
Din optimizarea materialului putem face si pt copii, deci pe masurate maxim 250 lei ne-ar costa treaba.
Pt eventuale impacte zilele care vin, vremea e nasoala si nu stiu daca vor fi momente de soare. Insa, printre picaturi se pot imparti flyere prin jurul blocului.
Eu momentan nu ma mai duc in tineretului, doar daca mai tarziu se face putin mai frumos... Eu sper, ca am facut destule si as vrea sa nu raman cu ele
Va las, ca trebuie sa mai fac una-alta prin casa (sotul zice ca dupa atatea proteste o sa uit cum e sa revin la "viata normala neprotestatara")
Va pup pe toatele si haideti sa nu ne lasam intimidate/manipulate de nemernicii astia care cica "ne conduc"...