pediatra vrea 2 dintr-o lovitura!

pediatra vrea 2 dintr-o lovitura! | Autor: inapreda

Link direct la acest mesaj

Saluti la toata lumea,

Am si eu o "problemutza": miine merg cu Ian (1 an si 2 luni) la pediatru pentru vaccinul de 1 an si, desi de vreo 3, 4 luni ii tot spun si-i repet din ce in ce mai categoric ca nu sint de acord sa facem in aceeasi zi si vaccinul de 1 an (Infanrix Penta) si ROR-ul, ea (pedoatra!) nu se lasa mai prejos si-mi spune ca le facem impreuna. Din punctul meu de vedere este EXCLUS!!!! Miine ii voi duce o declaratie semnata de mine si sot din care sa reiasa ca eu si sotul dorim cele mai sus explicate. Am mai inteles de la ea ca Sanepidul asa cere.

Care este baza legala in acest caz? Ma poate obliga sa-mi vaccinez copilul CUM VREA EA? Ce repercursiuni pot exista daca ma..."opun"? Cum o pot convinge/constringe/whatever/ sa facem vaccinurile in cauza DECALAT, la un interval de 30 de zile?

Va multu' frumos

Gina lu' Ian
Daca pastrezi copilaria mereu cu tine, nu vei imbatrani niciodata. - Tom Stoppard
Ian are 1 an!
Ian 1 an +

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ca sa impaci capra si varza, ii poti propune sa raporteze ea in evidentele catre Sanepid ca a facut ambele vaccinuri in aceeasi zi.

eu am avut marea surpriza sa constat ca fosta pediatra a fetitei mele trecuse in fisa ca-i facuse vaccinul de la 6 luni pe 23 dec 2007, iar noi am ajuns efectiv la vaccinare abia pe 1 sau 2 feb 2008, pentru ca fusese un pic racita si mi-a fost teama s-o duc la vaccinare, au fost si sarbatorile de iarna la mijloc, era si foarte aglomerat la cabinet, in sala de asteptare stateau gramada adultii si copii bolnavi cu cei sanatosi sau veniti pentru un vaccin, o adeverinta, un concediu medical, etc.
de aceea am si schimbat pediatra si i-am atras atentia actualei d-ne dr. despre acest decalaj intre inregistrarea din fisa si vaccinarea propriu-zisa, ca sa tina cont de decalaj pentru vaccinul de la 1 an. cand au auzit asta, si pediatra si asistenta ei s-au luat cu mainile de cap, au zis ca in 20 de ani de activitate n-au mai pomenit asa ceva. eu le-am raspuns imediat : tocmai de aceea am si schimbat medicul pediatru, ce incredere puteam sa mai am in ea ?!?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Mda, tipic romanesc
Multu' frumos pentru detalii.

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

ca sa impaci capra si varza, ii poti propune sa raporteze ea in evidentele catre Sanepid ca a facut ambele vaccinuri in aceeasi zi.

eu am avut marea surpriza sa constat ca fosta pediatra a fetitei mele trecuse in fisa ca-i facuse vaccinul de la 6 luni pe 23 dec 2007, iar noi am ajuns efectiv la vaccinare abia pe 1 sau 2 feb 2008, pentru ca fusese un pic racita si mi-a fost teama s-o duc la vaccinare, au fost si sarbatorile de iarna la mijloc, era si foarte aglomerat la cabinet, in sala de asteptare stateau gramada adultii si copii bolnavi cu cei sanatosi sau veniti pentru un vaccin, o adeverinta, un concediu medical, etc.
de aceea am si schimbat pediatra si i-am atras atentia actualei d-ne dr. despre acest decalaj intre inregistrarea din fisa si vaccinarea propriu-zisa, ca sa tina cont de decalaj pentru vaccinul de la 1 an. cand au auzit asta, si pediatra si asistenta ei s-au luat cu mainile de cap, au zis ca in 20 de ani de activitate n-au mai pomenit asa ceva. eu le-am raspuns imediat : tocmai de aceea am si schimbat medicul pediatru, ce incredere puteam sa mai am in ea ?!?

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Gina lu' Ian
Daca pastrezi copilaria mereu cu tine, nu vei imbatrani niciodata. - Tom Stoppard
Ian are 1 an!
Ian 1 an +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maya25 spune:

Medicii astia sunt doctori de familie, nu pediatri, daca la ei se aduna si adulti si copii. Fiecare parinte hotaraste ce e mai bine pt copilul lui.
Corina, bine ca ai schimbat medicul, nu-i pemis ca un copil ce urmeaza se fie vaccinat sa intre in contact cu persoane bolnave, nici chiar in aceeasi incapere. Pt vaccin trebuie stabilita o data si ora anume, cand nu e lume, la noi asa a fost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

maya, de fapt problema sta in felul urmator:

medicii de familie si cei pediatri, care lucreaza in sistemul sanitar de stat, impart de obicei acelasi spatiu, respectiv au preluat locatiile fostelor policlinici de cartier, care in unele zone erau amenajate la parterul unor blocuri, in apartamente cu 3-4 camere.

asadar, chiar daca te duci cu copilasul la medicul tau pediatru, pe baza de programare, in sala de asteptare sunt toti pacientii care vin si la ceilalti medici din "circa" medicala de cartier, care sunt pe tura respectiva; unii vin pentru reteta lunara de compensate, altii vin ptr diverse formulare, insa mai sunt si persoane bolnave, care asteapta sa le vina randul pentru consultatie. nu exista sali de asteptare separate pentru fiecare cabinet, sau macar pentru separarea pacientilor bolnavi de cei sanatosi...

eu am fost cu fetita la cabinetul "de stat" al actualei pediatre doar pentru vaccinarile obligatorii, in rest am facut programare si am platit, la un centru medical particular, unde d-na dr. are consultatii 1 data pe saptamana; am preferat sa dau un ban, dar sa stiu ca nu este aglomerat, ca intru la ora programata si ca nu este nevoie sa dau o mica atentie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

tu de ce vrei sa faci vaccinurile separat? eu nu mai stiu cum am facut. sint motive intemeiate sa iti doresti asta?

si dr. ce contraargumente are?

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput