Pentru copii (hainute, lapte, cosmetice, etc) - 22
Raspunsuri - Pagina 37
kokiy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui papanash e tot in Cipru ? |
Daaa...si cica a nimerit la un hotel unde e o nunta cipriota,a spus ca se insoara
Laura,mai lasa si tu cardurile alea acasa si pleaca doar cu maruntis la piata ...credeam ca numai eu ma duc sa cumpar paine si ma intorc cu o pereche de pantofi
....................................................................................
De vanzare
Tanti Zavaidoc spune:
Imaginati-va ca va suna careva la usa, ca vrea si el ceva de mancare si ca ii aruncati in brate sacul de gunoi, ca poate o gasi el pe acolo ceva sa manance... Na, cam asa am perceput eu azi o parte dintre pachetele primite. Nu stiu cine a donat si ce anume. Nu vreau sa stiu, nu ma intereseaza, sper sa nu aflu in veci.
Am gasit acolo haine superbe, spalate, calcate sau doar spalate, jucarii care miroseau a proaspat (prietena mea a trimis niste plusuri inca umede, erau mari si nu se uscasera, dar nu e nimic in neregula cu asta).
Sa speli niste jucarii costa 30 de litri de apa, o masura de detergent si un dram de bunavointa.
Am vazut ca nicaieri pe forumul asta nu s-au scris niste reguli pentru donatii, tocmai pentru ca oamenii isi imagineaza ca oricine are bun-simt. Ei bine, chiar nu e asa. Kokiy a dedus bine.
O sa scriu eu cate ceva. Nu imi pasa cine se simte atins, deranjat, bashicat. Puteti sa ma reclamati la moderator, sa imi taiati contul, sa faceti ce vreti.
Eu spun doar cateva lucruri, nu pentru toata lumea, ci pentru unele dintre voi care se pare ca nu au inteles si ar fi, cred, momentul sa priceapa naibii odata.
1. Donatie nu inseamna sa pui intr-un sac ceva ce oricum ai fi aruncat. E nobil sa donezi, dar nu gunoaie. Ti-ar placea sa iti vezi copilul jucandu-se cu o papusa fara cap? Sau cu niste baterii folosite, din care eventual curge acid? Sau cu niste jucarii fara roti, cu diverse componente care ies din ele, inteapa, sunt taioase si periculoase CHIAR SI PENTRU UN COPIL NEVOIAS. Da, breaking news, copiii nevoiasi nu se joaca cu gunoaie si nu e cazul sa o faca.
2. Hainele pentru donat nu sunt haine de aruncat. Nu sunt cele pe care cineva decide ca nu mai e cazul sa le spele si le pune la cosul de gunoi, sunt haine pe care un copil sa le poata imbraca IMEDIAT. Asta inseamna ca hainele donate trebuie sa fie PURTABILE. Ce inseamna asta? Inseamna ca trebuie sa fie SPALATE, sa fie carpite (unde e cazul), sa nu fie PESTE MASURA de uzate.
3. Jucariile de plus, care sunt o categorie aparte. Numai pentru ca au stat pe raft nu inseamna ca sunt curate. Ele strang praf, mult praf. Spalati-le inainte de a le dona!
4. Jucariile din plastic (roboti, masinute, zdranganele) pot fi si ele cufundate in niste apa cu detergent. Si aceste jucarii trebuie donate CURATE, fara urme de mancare, de exemplu, fara mirosuri suspecte si fara noroiul din parcul unde s-a jucat ultima oara copilul vostru cu ele. Daca nu o faceti din motive de bun-simt, faceti-o macar dintr-un motiv emotional: poate ca un copil nevoias nu a vazut o jucarie asa de frumoasa niciodata, si se va repezi sa o pupe. Va pupa mizeria si noroiul prin care s-a tarat jucaria aia.
Nu am cuvinte sa va descriu amaraciunea pe care am trait-o Cricor si cu mine cand am desfacut anumite cutii/pungi. In una am gasit chiar hartii mazgalite de copilul caruia ii apartinusera jucariile. Si nu, nu erau mesaje prietenoase catre alti copii. Era gunoi. Era ceva ce parintii nu aruncasera si nu sortasera inainte.
Nu uitati, voluntarii sunt si ei oameni cu limite inerente. Ei nu pleaca la actiuni de genul asta nici cu detergent in buzunar, nici cu ace si ata de cusut.
Mi-a crapat obrazul de rusine cand am facut o ditamai punga de jucarii de plus pe care i le-am lasat Doamnei Carmen sa le spele ea acolo, la spital. La fel si hainute. Vi se pare normal? Sincer, vi se pare?
Am vrut sa concep un mesaj simplu si eficient. Nu am reusit. Cred ca nu am incercat suficient.
Dar atat am de spus: decat sa trimiteti gunoi, mai bine nu trimiteti nimic. La fel de binevenite pentru copiii aceia CURATI, BINE INGRIJITI si VESELI sunt niste biscuiti sau alte dulciuri. Cand puteti, cand aveti chef, drum pe acolo si cand doriti sa daruiti intr-adevar ceva.
papanash spune:
............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
Cricor spune:
Tanti Z..stiam eu ca esti apriga...
Sincer, desi spre final imi venea sa arunc cu plusurile imputite de pereti..acum m-am linistit...am compus noi 70 de pungi in 5 ore? un pic de scurmat in pungi nu tocmai OK ..it builds character .
Tanti Zavaidoc spune:
citat din mesajul lui Cricor it builds character . |
But it doesn`t give other people A CHARACTER.
papanash spune:
eu propun ca pe prima pagina a topicului sa fie scrise normele de bun-simt necesar in donatii. cele 4 punctate de Tanti Z.
............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
kokiy spune:
No comment !
Hai ca lui Selene i-a iesit morcovu' , inca n-au ajuns pachetele de la ea
Eu mi's patita de 2ori cu astfel de probleme,numai ca la mine triajul s-a facut acasa ...va dati seama ce m-a balacarit al meu
Mi-am dat seama totusi de o chestie ...sunt persoane nevoiase care vor sa ajute ,la randul lor au primit donatii care au fost sub pretentiile lor,asa ca acele produse au fost date mai departe sau asa au perceput ideea de lucruri donate,tot ce prisoseste prin gospodarie poate altuia ii este bun ...eu una m-am obisnuit cu astfel de conceptii ...imi pare rau ca n-am ajuns la triere ,sigur va descreteam fruntile
....................................................................................
De vanzare
Tanti Zavaidoc spune:
Kokiy, fii linistita, ca nu ne-am dat de pereti pe acolo Nu am comentat (mai) nimic fata de dna Carmen si asa, in general. In mare masura, sa stii ca ne-am inteles din priviri. Inteleg ce spui tu, ca unele lucruri poate sunt primite via alte donatii. Nu-i nimic in neregula cu asta. Nu pot insa sa pricep trimisul de haine si jucarii nespalate. Sub niciun motiv. Iete, am si eu limitele mele.
Nu e normal ca spun? E mai bine sa acceptam ca na, astia sunt oamenii, decat sa ne certam, un cantec vesel sa cantam?
Eu sunt mai "apriga", cum zice Cricor. Si nu stiu cat sunt si cat par. Ce stiu sigur despre mine e ca imi place ca lucrurile sa fie clare, spuse cand e cazul, fara reprosuri ulterioare si cu speranta ca pe viitor cineva are ce invata ce din ce turkish delight aka rahat mananc eu.
LauraNicole spune:
citat din mesajul lui papanash Laura, de-acu sa pleci cu bani exacti, sa nu mai cumperi tv cand iti trebuie haleala . si data viitoare iti dau un sms, cand sunt acolo langa Tamisa pe stanga, da' atunci sigur nu-mi va lipsi morcovul ... ............................................................ Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 ) |
Pai plecaram noi cu bani exacti dar s-a gandit al meu ca are nevoie de jucarie noua ca la al nost tv i se pusese pata (o mica parte pe dreapta era mai inchisa la culoare decat restul )asa ca dupa morcove si cartoafe il luaram si pe animal.Traiasca cine a inventat cardurile bancare !
----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914
Poze de la nunta noastra,15 mai2010:
http://s40.photobucket.com/albums/e212/nickysweet4u/15of%20May%20our%20Wedding/
O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !