Lasik da sau nu?
Buna, de ceva vreme consider sa imi fac operatia de corectare a miopiei.
Am gasit clinica Oculus din bucuresti. Mi-o recomandati?
Raspunsuri
oana_s spune:
O prietena si-a facut operatia de care spui anul trecut la ei. e foarte multumita.
Tata s-a operat sapt trecuta la ei de cataracta. Mi se par destul de profesionisti.
Oana si Mara 11.08.2004
Noi
Qamar spune:
si eu sunt curioasa
ma intereseaza insa efectele pe termen lung ...sau ce se intampla peste 20-30 de ani cu ochii operati asa...
Your heart is my piñata..
roxanaz spune:
sotul meu s-a operat la dr. Mocanu de la Oculus acum 8 ani. totul a decurs impecabil, el avea o miopie de 3.5 si a fost redusa sub 0.5. in momentul de fata el vede mai bine fara ochelari decat eu cu ei/sau cu lentile.
nu are nici in momentul de fata nicio problema cu ochii. a fost la consulturi (gratuite) dupa o luna, 6 luni, 12 , 2 ani.
operatia a durat 30 de minute, am plecat acasa, ochii au trebuit protejati de orice lumina (ochelari de soare chiar si in casa) timp de 24 de ore. a doua zi consult si apoi acasa fara probleme.
Roxana
edit: intotdeauna procedura de reducere a miopiei prin metoda cu laser va functiona cu atat mai bine cu cat miopia este mai mare iar corectia va fi mai precisa. la miopii mici, de pana in -3 operatia nu se prea justifica.
ellinia spune:
Eu cred ca operatia merita facuta atunci cand dioptriile sunt mari si chiar creaza probleme de sanatate. Pentru ca oricum in timp cresc. Bunica mea avea si miopie foarte mare si cataracta si s-a operat acum doi ani. A costat atunci 2.000 lei/ochi. Insa a meritat. Stiu pe cineva care s-a operat acum cateva saptamani si a costat 1.900 lei/ochi. Ma batea gandul si pe mine la un moment dat, fiind ochelarista parca dintotdeauna, dar, fiind si vremurile de asa natura am lasat-o balta.
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
Pozele_mele
BazarGeneral
oana_s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui michelle7 oana , stii cumva cat a platit? Michelle |
tata a platit pt un cristalin 2300 RON + ceva investigatii preliminare, in total in jur de 2500 ROn.
Mai erau variante...ceva de genul 2800 si 3100.
Asta pt operatia de cataracta.
Sa stii ca-s trecute preturile actualizate la ei pe site, oricum poti suna si sunt draguti iti dau si explicatii.
Oana si Mara 11.08.2004
Noi
michelle7 spune:
hm... nu stiu ce sa fac . eu am dioptrii relativ mici. -2.5
scopul e sa scap definitiv de lentile dar se pare ca nu e garantat ca ajung la zero...
multumesc mult de raspunsuri , puteti inchide subiectul.
ileana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui michelle7 hm... nu stiu ce sa fac . eu am dioptrii relativ mici. -2.5 scopul e sa scap definitiv de lentile dar se pare ca nu e garantat ca ajung la zero... multumesc mult de raspunsuri , puteti inchide subiectul. Michelle |
Servus,
Hai ca tu esti in lumea civilizata...de ce sa te mai operezi pt reducerea dioptriilor? ( cred ca ne-am mai conversat acum 2 ani pe subiectul cu operatia...atunci ma interesa pe mine...)
Eu am dioptriile mai mari, dar am renuntat sa ma operez...nu pot pleca nici sa stau in Germania 6 luni, dar mai sper inca...
exista "un tratament" careti reduce dioptriile, chiar si la 0, DACA MIOPIA NU-I DIN NASTERE.
Se pun niste lentile ( ca cele de contact, dar mai tari) noapte...dormi cu ele!
Astea prezeaza pe globul ocular si-l aduc la forma normala ( la miopi devine eliptic)
Problema este ca primele saptamani lentilele astea ( care se fac pe comanda) trebuie "frezate"si ajustate fct. de cum iti apasa/cum le simti...pe urma se ajusteaza din 2 in 2 saptamani, pe urma la 1 luna.
Ca si costuri, la final era similar cu operatia, doar ca n-ai lasat pe nimeni sa decupeze si sa taie....
Cauta putin pe la voi...chiar sunt curioasa...
Eu am facut anul trecut , in Germania, consultatia initiala si de informare pe tema asta, dar nu aveam cum sa stau acolo 2-3 luni si pe urma sa tot merg...
Exista "un tratament"echivalent cu operatia asta