Copilul deseneaza. Cum "evaluam"?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Despre educatoare... Alex a fost la 3 gardinite... Adica la grupa mica gradinita particulara, nu facea nimic, erau supravegheati sa se joace si atat. Caietele de activitati acasa le-am facut.

Din grupa mijlocie la gardinita de stat unde nu mi-au placut initial prea mult niste chestii dar saltul educational fata de grupa mica era imens... plus ca nu i se ingradise nimic din dezvoltare si mai mult, au niste reguli are imi conveneau... Dar erau 38 ide copii in grupa... si cum langa noi se deschisese pe timpul verii o gradinita particulara am spus ca n-ar fi rau sa mai incercam o data... DEZASTRU! Educatoarea, si directoare pe deasupra, cica absolventa de psihologie era varza! Nu cred ca avea mai mult de 33 de ani dar era culmea de pisata... Aveau afisate niste planse pe care scriau regulile de urmat. Printre care: *Stam cuminti in banca, nu ne ridicam; *Nu stricam jocurile altora. *Vorbim frumos intre noi. *Nu ridicam tonul cand vorbim cu teacher sau cu colegii.*Nu ne facem singuri dreptate.
Ii teroriza pe astia mici sa stea nemiscati in clasa pe scaunele macar 30 de minute. Al meu citea si termina ce avea de scris si cand termina se ocupa de altceva. Il pedepsea. Daca trecea la foaia urmatoare il pedepsea. Daca se ridica il pedepsea. Intr-o zi l-a trimis impreuna cu o fetita intr-o alta clasa goala sa stea si cum se intunecase si a inceput sa ploaie - fiind vara a si tunat - copiii s-au speriat. Nu le-a dat voie sa iasa din clasa -am aflat la mult timp dupa eveniment... Noi parintii cica vedeam ce se petrece in clasa pe net si ea un doua spunea ca noi stim si suntem de acord cu ea. Copilul acasa ma intreba daca m-am uita p enet. Eu ma uitam 5 minute - oriucm la 25 de frameuri pe minut ce poti vedea? - si spuneam ca da. Copilul se intrista. De la faza aia cu statul in alta clasa goala pe furtuna lui Alex ii este frica de intuneric.
Intr-o zi au vorbit despre fantome si educatoarea a spus ca da exista. Alex a spus ca nu si ea l-a contrazis - a recunoscut chiar ea in prostia ei patenta! - la care copilul meu i-a spus ca ea nu e mama si nu stie. Mamele stiu totul dar ea nu e mama. Fantomele nu exista. Pentru care a fost trimis singur in clasa sa stea pe scaunul de pedeapsa. Chestie la are Alex a reactionat si a refuzat spunand ca nu a gresit cu nimic. Toata lume astie ca nu eista fantome. Si sa ma sune pe mine.
Nu l-a lovit doar l-a dus cu forta in clasa si l-a impins pe scaun spunand ca nimeni nu il iubeste si ca daca se poarta in felul asta asa va fi... Normal eu am aflat dupa amiaza si am vrut sa vorbesc cu ea de urgenta. Dar a doua zi ea a intarziat dimineata... A doua zi insa Alex construia ceva si un alt copil i-a stricat jocul - una din reguli... Nu a intervenit nimeni... Copilul meu a protestat si s-a reapucat de construit. Iar acelasi copil i-a distrus turnuletul. la care Alex a reactionat si l-a impins. A fost pedepsit. Alex a spus ca nu e corect caci acel copil i-a stricat jocul de doua ori - regula de pe plansa... De ce nu a intervenit cand a protestat... la care educatoarea l-a impins iar pe scaunul depedeapsa -asta am vazut si eu ! - si i- a spus ca nici mama nici tata nu au sa il mai iubeasca daca e asa.
Alex nu s-a batut niciodata, e total non-agresiv, e milos, iubeste florile, animalele etc... Are un EQ foarte mare si deci e exact invers decat spunea educatoarea. Normal ca am venit si i-am spus ca vreau sa vorbesc cu ea. M-a lasat sa o astept 50 de minute si nu a vrut s acoboare desi spusese ca vine in 5 minute si era in timpul programului dedicat discutiilor cu parintii. Am anuntat patroana de incidente caci nu se mai putea. Alex e un copil vesel si fericit, un copil care la 4 ani invatase sa citeasca singurel, care facea germana de la 4 ani si care nu se certa cu nimeni era calificat drept copil problema suspect de adhd... de catre educatoare. In saptamana aceea trebuia sa plec din tara dar n-am indraznit. A plecat sotul meu. Cand s-a trezit copilul si i-am spus ca tata a plecat cateva zile a inceput sa planga ca tata l-a parasit ca nu e in stare de nimic si ca tata nu il mai iubeste. Eram siderata!
Dupa cateva zile, exact cu ceva timp inainte de a veni tata-sau a scapat in hol canita de lapte si s-a facut tandari. S-a speriat si a inceput iar sa planga isteric ca nu e in stare de nimic si ca am saplec si eu... De a doua zi nu l-am mai dus la gradi si am luat legatura cu un psiholog. Mi-au trebuit 6 luni de sedinte ca sa ajunga iar sa deseneze cu placere sa fie vesel... Alex ajunsese sa planga daca veeda un copil trist sau un batran cersetor... un desen sau orice era trist il facea sa planga...
De frica de intuneric nu am scapat si cand se intuneca nu sta singur in camera... dar am recuperat multe. E vesel e fericit.
Asta poate face in cateva saptamani o astfel de persoana.
Si da, chiar daca sunt educatoare pot sa aiba antipatii...
Cineva m-a intrebat de ce nu am reclamat-o la politie. Am reclamat-o patroanei care a primit si de la alti parinti reclamatii. Si la inspectorat. Le-am dus hartia de la psiholog: abuz psihic si fizic. Daca ajungeam la politie as fi traumatizat copilul mai mult punandu-l sa isi aminteasca si sa redea si politistilor care numai sa lucreze cu copiii nu stiu.
Nu imi doresc decat sa numai ajunga si alti copii in aceasta situatie.
Pentur grupa mare si cea pregatitoare l-am adus inapoi pe Alex la gradinita de stat unde sunt 38 de copii. Si la toamna la scoala tot la o scoala de stat.
La noi cel putin invatamantul partiuclar e departe de cel din Bucuresti sau din strainatate. E doar o afacere unde parintii platesc si nu obtin prea multe inschimb. Un loc de parcare al copiilor si atat.

Asa ca, un sfat Ana. Muta-l pe Stefanel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Carmen, imi pare rau de ceea ce i sa intamplat puiului tau! Intradevar, sunt peste tot cate o educatoare incompetenta.
Gradinita noastra este o gradinita de stat, in cadrul careia este grupa noastra waldorf.
Noi avem 20 de gormiti pentru ca nu suntem genul care cumparam multe jucarii, oricum, si cei 20 pe care ia numarat acu vreo luna sunt imprastiati in toata curtea...
Nu sunt genul care cumpar jucarii in nestire indiferent de pasiunea copiilor. Deocamdata nu vad sa colectioneze ceva, nu par a fi o colectie daca sunt imprastiati prin curte si ingropati prin pamant. Pentru asta ii ajung, si daca nu-i ajung, nu-i nici un bai ii putem inclocui cu betze si pietricele, sau, cum singur a rezolvat problema...desenandu-i.Si fiindca orasul nostru este un oras mic nu prea se gasesc, aproape toti care au aparut pe piata noastra i-am cumparat, insa, recunosc ca nu m-am dat peste cap sa caut si prin alte orase . La ce spor are sa-i dezmembreze...eu zic ca sunt suficienti. Cand ramane fara nici un gormit, promit sa cumpar altii 3 macar noi nouti.

Noi am facut pace, cum s-ar zice. Nu vreau sa o judec eu pe doamna noastra, recunosc ca ultimul mesaj al meu cam asa a sunat, motiv pentru care l-am editat dupa ce m-am linistit.

Pacea este in felul urmator:
Stefan a inteles ca la gradinita deseneaza ce zice doamna si apoi poate veni acasa sa desene absolut tot ceea ce il pasioneaza si folosind doar creioanele care doreste. A fost deacord si acum sper sa fie liniste.
Nu ma astept din prima sa si faca fluturi si pasari insa, cu siguranta va fi mai intelegator cu doamna .

Avem serbare peste o saptamana, Stefan joaca rolul de pitic din basmul Alba ca Zapada.
Vine vacanta, si dupa vacanta, din toamna cu siguranta se vor schimba multe treburi.

A iesit si soarele, stam pe afara, calculatorul cu gormitii de pe you tube nu la mai deschis de 3 zile, azi am facut teatru de papusi, eu cu Matei am fost spectatorii si Stefi actorul. Acu suntem la pauza de 20 de minute pana isi modifica scena.

Subiectul ramane deocamdata deschis, poate mai gasim ceva de discutat pe langa acest subiect, insa eu, ma bucur ca am depasit situatia, alaturi de voi, l-am inteles din nou pe Stefan, si voi fi alaturi de el si de gormitii lui.

blog de mamica
proud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Stefan are talent real si imaginatie impresionanta, ana. i-am vazut gormitii, sunt impresionanti. am citit si despre compromisul la care ati ajuns, sa faca ce zice doamna la gradi, iar acasa ce vrea el. e cu dus si intors asta, dar sa speram ca va fi bine. mi-a ramas in minte ce-ai spus tu despre faptul ca eviti sa aveti in vizita prietenul acela care are 70 de gormiti sau cam asa ceva, pentru ca voi nu va permiteti sa cumparati atata. eu cred ca e o greseala. pentru ca aplici exact principiul educatoarei - cine nu se inscrie in barem (< de 20 gormiti:-))), nu e acceptat langa Stefan. prietenia are altele la baza, nu cantitatea de jucarii. sper sa nu te superi pentru opinia mea.

Mergi la inceput

da, conchita, ai dreptate. Insa e nitel mai complicat . Daca anul trecut aveam intradevar o problema cu prietenia astora doi...acu este mai mult de atat.
Odata ca Stefan la cam uitat si eu nu am facut nimic in acest sens, pe de alta parte, eu cu mamica pustiului suntem incompatibile si nu iese mai nimic bun din treaba asta.
Daca Stefi nu-l uita si il cerea in vizita....eu il aduceam fara probleme.

Ma bucur insa ca a gasit un coleg de gradinita, cu aceasi pasiune, pe care il chemam in vizita, merge si el la copil acasa, ba mai mult, joi a venit A la noi si Stefan il ruga pe tatal pustiului sa-l lase la noi intr-o zi peste noapte.

Edit: "prietenia" mea cu gormitii a inceput treptat, asta este O vreme nu mi-au placut de loc de loc...apoi incet incet, convinsa de bunica ( soacra) pe ideea - este doar copil, se joaca, am inceput usor sa-i accept, nebunia cu gormitii altora ma isterizat cel mai mult...insa, acum Stefan este mult mai relaxat, cumparam si noi, cand gasim, si eu sunt mai maleabila, chiar cumpar cate unul nou, cand apare, caut ocazional de una singura prin magazine, poate daia nici el nu-i mai cere atat de vehement, a inteles ca nu-s contra, dar ca pur si simplu nu sunt tot timpul la magazin....
Dar, chiar nu pot sa cumpar 70 de gormiti din care jumate sunt identici. In acelas timp, recunosc ca evit inconstient genul de copii care detin 1000 de jucarii Poate pentru ca am nimerit noi genul ala de copii ceva mai galagiosi, inconjurati de atatea jucarii nu mai au cu ce sa se joace!

blog de mamica
proud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adiral2002 spune:

eu cred ca va agitati degeaba.si copilul trebuie sa inteleaga la un moment dat ca nu se face totul numai cum isi doreste el. atata timp cat esti intr-o institutie,te supui regulilor. si intr-adevar, desenele care par urate se trag de la faptul ca se uita mult la desene animate...urate...din care nu ai ce invata.nu stiu la ce folosesc unui copil de nici 6 ani gormitii!"!!!sunt atatea alte lucruri frumoase in jur...plante,copaci, flori multicolore...nu personaje hidoase de desene animate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui adiral2002

eu cred ca va agitati degeaba.si copilul trebuie sa inteleaga la un moment dat ca nu se face totul numai cum isi doreste el. atata timp cat esti intr-o institutie,te supui regulilor. si intr-adevar, desenele care par urate se trag de la faptul ca se uita mult la desene animate...urate...din care nu ai ce invata.nu stiu la ce folosesc unui copil de nici 6 ani gormitii!"!!!sunt atatea alte lucruri frumoase in jur...plante,copaci, flori multicolore...nu personaje hidoase de desene animate

raluk

Nu-i frumos ce-i frumos, e frumos ce-mi place mie !

Tu chiar vorbesti serios ?
Atunci Tolkien sau Gaudi sau alti mari oameni de cultura cu imaginatie fantastica ar fi trebuit inchisi de-a dreptul ca nu s-au apucat sa scrie/deseneze/creeze copaci, flori multicolore, case asa cum le vedem zilnic ???

Mergi la inceput

adiral2002 stai linistita ca acestui copil ii plac si florile si copacii mai mult decat iti poti tu imagina!

blog de mamica
proud

Participam la concurs! Povestea afiselor noastre : Operatiunea I Love DC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meldin spune:

Buna ,

Am citit si eu pe forum dezbaterea voastra referitoare la gormiti. Eu am 2 baieti, dar vreau sa va vorbesc doar despre unul din ei, Victor.Are 6 ani jumatate si va merge la scoala din toamna la Waldorf.
Am citit despre acest sitem tot ce mi-a "picat in mana" ca sa zic asa.
A alege waldorf inseamna sa fi de acord cu anumite lucruri si conceptii pe care ei le au.Este o decizie dificila si necesita multa atentie.
Eu personal sunt impotriva televizorului, copiii mei nu se uita in timpul saptamanii deloc.Am instituit regula cand mi-am dat seama ca nu e in regula si tv creeaza "mici monstri".Au comentat intinial dar s-au obisnuit.Nu se joaca pe calculator decat foarte rar, nu pe jocuri, doar fisiere in word si in paint si sub nici o forma nu navigheaza pe internet. In concluzie dorintele mele de educare a copiilor cocincid cu cele de la waldorf.Totul e in regula pana aici, dar sa nu uitam ca traim intre oameni diferiti de noi.Bineinteles ca si eu a trebuit sa iau gormiti- la noi in casa jucariile se cumpara pe buline rosii.Fiecare jucarie are o valoare.Fiecare zi in care ne-am indeplinit "obligatiile" noastre inseamna o bulina rosie. Obligatii=facem patul, ne imbracam singuri, nu se roaga mami de noi de 10 ori sa facem ceva, nu lovim copiii la gradi, chestii elementare nu aramata.
Cum se impaca gormiti cu florile si ingerasii de la waldorf?Putina imaginatie.Pai toata povestea asta cu gormiti ei o inventeaza, dar noi ii putem ghida.In fond gormiti sunt urati, sunt niste monstri si uite ce urat e pe insula aia(avem o harta).
Nu e mai frumos la noi?
Cum ar fi o lume stapanita de monstri?
E o poveste, dar cum ar fi sa apara si lucruri bine in poveste.
E multa munca, dar da rezultate.
Si apoi, din experienta va spun( celelat baiat are 5 ani), devierea atentiei e cea mai buna.Se joaca cu gormitii, dar la un moment dat se mai plictisesc.Trebuie sa gasesti momentul.Hai sa citim despre animale(mi-am luat carti de la biblioteca), sau despre pirati, daca animalele nu ne intereseaza.
Este greu sa ai un copil in sistemul waldorf, daca nu te identifici cu acel sistem cat de cat.
De exemplu, la noi acasa nici noi nu ne uitam in timpul saptamanii la tv (doar dupa ce adorm copiii, daca mai putem).Noi nu navigam pe calculator in fata lor.
Sa nu uitam ca noi suntem exemplu pentru ei.In week-end facem excursii impreuna, sau daca stam acasa punem muzica, facem jocuri cu ei sau ne uitam impreuna la desene, disney, minimax.
Sa de asemenea trebuie sa existe un permanent contact intre educatoare si parinte, pentru ca altfel copilul este bulversat si nu stie ce sa mai creada.Sa nu uitam ca va merge la scoala, daca il vei trimite la scoala traditionala nu va avea nimeni rabdare sa-i explice ca acolo trebuie sa invete nu sa deseneze, iar copilul va fi frustrat si nu va face fata.Si ar fi pacat.
Cel mai bine ar fi sa povestesti cand il duci la scoala cu invatatoarea sa vezi ce astepari are de la copil.
Intr-adevar deseneaza foarte bine.
Succes pe viitor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Citat:
citat din mesajul lui meldin

Buna ,
In fond gormiti sunt urati, sunt niste monstri si uite ce urat e pe insula aia(avem o harta).
Nu e mai frumos la noi?

Succes pe viitor!

Eu aici am o problema cu logica pe care o imprimi copilului: urat = monstru - lume stapanita de monstrii, automat il faci sa judece oamenii pe ideea ca cei urati sunt rai, sau sunt de condamnat pentru infatisarea lor, sau trebuie izolati si trebuie sa ne ferim de ei.
"Urati" la un moment dat pentru copil pot parea cei cu handicap, cei loviti de soarta, sau chiar cei care nu-s destul de frumosi, "altfel decat noi" ... Atentie!

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Citat:
citat din mesajul lui meldin

Buna ,
In fond gormiti sunt urati, sunt niste monstri si uite ce urat e pe insula aia(avem o harta).
Nu e mai frumos la noi?

Succes pe viitor!

Eu aici am o problema cu logica pe care o imprimi copilului: urat = monstru - lume stapanita de monstrii, automat il faci sa judece oamenii pe ideea ca cei urati sunt rai, sau sunt de condamnat pentru infatisarea lor, sau trebuie izolati si trebuie sa ne ferim de ei.
"Urati" la un moment dat pentru copil pot parea cei cu handicap, cei loviti de soarta, sau chiar cei care nu-s destul de frumosi, "altfel decat noi" ... Atentie!

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

olympia, da, sa stii ca aici ai foarte mare dreptate.

Juniorul meu se identifica cu acesti mici monstruleti si in ultima vreme a suferit foarte tare, izbucnea uneori si imi spunea ceva de genul " tu nu vrei sa ma asculti pentru ca sunt urat!" sau " nu vrei sa areti la cei care vin la noi gormitii acestui urat copil al tau!" sau deviatii pe aceasi tema.
Acum suntem mai bine mult mai bine.
Gormiti fac parte din viata noastra, ne jucam si ne luptam cu ei dar in acelas timp avem multe alte activitati pe afara, tv il excludem atat cat putem, nu de tot.

meldin, da, felicitari pentru ca ai scos TV-ul din viata copiilor tai. Eu nu am reusit. Motiv pentru care incerc un echilibru, cate putin din fiecare.

blog de mamica
proud

Participam la concurs! Povestea afiselor noastre :
Operatiunea I Love DC!
O poveste cu si despre stejari

Mergi la inceput