18 luni si zbor lung cu avionul
Raspunsuri - Pagina 2
Porumbita spune:
la cel sport ma gandeam si eu (desi in germania am fost cu inglesina si a fost ok) insa in asta sport nu doarme prea bine (si somnul de zi il face in carut)
CriPOD spune:
Nu vad de ce n-ai putea sa iei inglesina. Inca e mic acest carucior din ce vad in poze fata de cel cu care am fost eu. Daca se pliaza nu e problema, mergi cu el la usa avionului si il predai, ei il duc jos la cala.
Cand aterizezi nu e garantie ca ti-l da la usa aici. Noi cand am revenit la pearson ne-au dat la usa avionului niste carucioare minuscule de-alea umbrela, apartin aeroportului, sa mergem la zona de ridicat bagaje sa asteptam carucioarele la oversized items. Absolut nimeni n-a primit caruciorul la usa. Singurul motiv pentru care eu as duce un alt carucior ar fi de mila lui, a caruciorului vreau sa spun, dar pt comoditatea copilului as alege la fel, cel mai comfortabil, ca doar zboara pe gratis.
pepit
blackpanterro spune:
Ai primit sfaturi foarte bune, cel mai bun e sa iei loc si pt copil, o sa fie super obositor sa doarma la voi in brate, practic nu va puteti misca deloc. Noi am calatorit peste ocean cu Aidan dar a avut mereu loc, chiar si cand a fost bebe in scaunelul lui pus pe scaunul avionului. Cat el dormea puteam si noi sa ne mai plimbam sa mai bem un suc, mai mancare.
Adriana 24+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
CriPOD spune:
Absolut, daca esti singura cu copilul, ia loc si pentru el. Dar daca sunteti doi adulti si copilasul e genul caruia ii place in brate nu e musai, mai faceti cu schimbul. Bulkhead seats e suficient in cazul asta, se poate juca acolo pe jos in fata. Cu scaunelul ai grija, o singura bucata de echipament e gratuit... carucior ORI scaunel. In plus daca scaunelul nu e certificat de Transport Canada nu cred ca-i o idee buna sa-l aduci. Mai bine gasesti aici sa imprumuti unul.
Eu am avut mare noroc, de cate ori am calatorit transatlantic cu fie-mea mica mi-au dat loc si pentru ea. Adica oficial nu era locul ei, dar avand cateva locuri goale in avion, nu au asezat pe nimeni acolo.
pepit
Bic spune:
Eu am zburat cu fii-mea din California la Bucuresti de patru ori pina acum. Doar eu si cu ea. Pina cind s-a putut, adica pina la 2 ani nu am cumparat loc si nu am avut probleme. Ea fiind micuta de fel, eu am fortat nota si am folosit basinetul pina cind a trebuit sa-i cumpar bilet separat. Calatorind singura, cu basinet a fost mult mai bine decit atunci cind nu am mai avut. Cind a dormit, era practic restrictionata de basinet, puteam sa ma misc, sa ma duc la baie. Cind a avut locul ei a fost mai nasol, ca a adormit de-a latul celor doua locuri ale noastre, iar la turbulente usoare mai cadea pe jos. Deci si posibilitatea mea de a ma duce la WC sau de a ma ridica s-a limitat f. mult.
Voi daca sinteti doi, nu o sa aveti problema asta.
-nu stiu care ora e mai buna. Cind am zburat spre Est, am luat numai zboruri care au ajuns la destinatie dupa-amiaza sau noaptea. Cind am zburat spre Vest, avioanele in general ajungeau pe la mijlocul dupa-amiezii si fii-mea dormea in masina pina acasa, cam o ora. Am pus-o la culcare la ora normala de culcare, adica daca ea in California se culca la 8, am pus-o in Bucuresti tot la 8, ora locala. La fel si invers. Modelul lu' fii-mea este urmator: timp de o saptamina adoarme la 8, se trezeste peste trei orie, se joaca trei ore, dupa care doarme pina pe la 11 a.m. In emisfera nordica, drumul spre Vest e mai usor decit drumul spre Est. Se va acomoda mult mai usor acum decit la intoarcere. Un singur lucru as face, daca as avea de ales: sa luati un avion care pleaca de la destinatie la o ora normala. E o diferenta URIASA intre a pleca la un zbor de 14 ore cu o noapte dormita in intregime sau cu una pe jumatate dormita. Din pacate, din Ro toate avioanele care trebuie sa prinda legaturi in Europa pleaca dimineata. Dar poate faceti o escala in Europa. Merita.
-loc: oriunde ati lua, sa aveti NEAPARAT un loc la coridor.
-supt: da-i sa suga de cite ori vrea ca asta il linisteste. S-ar putea sa te suga f. des si in primele zile cind ajungeti ca o sa incearca sa adoarma, nu o sa poata, etc.
Eu intotdeauna am incercat pe cit posibil sa mentin rutina de acasa si in avion.
-nivelul de energie. Nu-s ce sa zic. Intr-un fel sau altul, toti copiii care merg cu avionul sint ok. Am prins o singura data un copil care a plins mult, slava Domnului pe un zbor scurt, de vreo 5 ore. Fiind vara si sezon de vacanta, o sa fie avionul plin de alti copii, deci o sa aiba cu cine sa se joace. Daca mergeti cu un Boeing mare, pot fi si niste scari intre couch si business class si ala un loc preferat de hang out pentru fii-mea.
Inainte de plecare, cumpara-i citeva lucruri noi pe care le scoti doar in avion, ca sa-i atragi atentia cu ceva interesant. Eu de obicei iau prea multe, ca fii-me e mai interesanat de lumea din jur.
A mea nu prea doarme in avion. Dar al tau, daca inca suge, s-ar putea sa adoarma. In prima calatorie, cind fii-mea avea 8 luni, nu a dormit DELOC in zborul transatlantic, am adormit amindoua datorita turbulentelor pe tronsonul Paris- Bucuresti. ATIT. Pe vremea aceea refuzam sa-i dau orice medicament daca nu are nevoie. La intoarcere, am cerut disperata mamicii care statea linga mine Benadryl si a dormit. Deci eu imi droghez copilul la zbor, dar asta e, altfel nu doarme. Din pacate, zborurile Europa-America de Nord sint considerate zboruri de zi, deci probabil ca nu o sa fie obligatoriu sa trageti oboloanele si asta s-ar putea sa nu-l ajute sa doarma. La intoarcere, daca luati un avion care pleaca dupa-amiaza din Canada, va fi considerat zbor de noapte si, la Delta si KLm cel putin, stewardezele va vor obliga sa trageti obloanele la un moment dat pentru citeva ore si deci va fi intuneric in avion.
-carucior. Inglesina si orice alt carucior poate fi luat. Daca stati trei ore si sinteti doi adulti, carutul va poate ajuta. Altfel, eu nu l-as recomanda pentru ca nu am destule miini sa imping si carutul si sa car si doua genti grele in plus. Eu am folosit cu succes sling-ul cind era fii-mea mica. Ea statea in spatele meu, iar eu aveam doua miini libere cu care sa car totul.
Orice ati hotari, o sa fie bine.
Drum bun!
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
Info utile despre cresterea copiilor
www.askdrsears.com/" target="_blank">Dr. Sears
www.positivediscipline.com/" target="_blank">Disciplina afirmativa
Porumbita spune:
vreau sa va intreb ref la mancare pt pici; ma lasa sa iau pe avion borcanele/iaurt?
apoi dc am reteta de la doctor pot lua medicamente in bagajul de mana (gen nurofen, etc)?
miriama spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Porumbita vreau sa va intreb ref la mancare pt pici; ma lasa sa iau pe avion borcanele/iaurt? apoi dc am reteta de la doctor pot lua medicamente in bagajul de mana (gen nurofen, etc)? |
Unele companii te lasa cu mancare pentru bebelusi, altele nu. Cred ca cel mai bine intrebi la companie. Pe mine nu m-a lasat cu iaurt pe KLM: adica am trecut cu el de la Otopeni, dar la escala de la Amsterdam nu m-a mai lasat, m-au obligat sa-l arunc. Evident ca laptele din avion nu l-a baut si .... chin.
Cu reteta de la medic pentru medicamente poti sa treci fara probleme.
Zbor placut!
"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"
miereamara spune:
Pai ti-am spus deja ca da.
eu am avut borcanele pt 3 zile, iaurt, formula, pedialyte, banane, biscuiti plus medicatia cu prescription de la doctor.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator