18 luni si zbor lung cu avionul
peste o luna si o sapt vom pleca in canada (toronto) pt 11 zile impreuna cu baietelul nostru care atunci va avea un an jumate;
sunt un pic cam speriata referitor la zbor si la cum se va comporta el pe avion;
e f energic; se culca in jur de 9 si se scoala in jur de 9; inca ma suge (seara la culcare, pe la 3 dimineata - dar nu mereu si apoi ultima data la 6-6:30);
nu avem loc separat pt el;
zborul are 2 parti, odata 3 ore, escala cateva ore si inca unul de 7 ore;
o s amergem cu Canadian Air si Lufthansa
nu va fi la primul zbor (am mai fost cu el in germania dar era mic, avea 5 luni jumate)
din experienta celor care au zburat cu bbii de aceeasi varsta:
- cum e mai bine, sa plecam din bucuresti seara sau dimineata (astea sunt cele 2 posibilitati, sa decolam la 21 sau la 7)
- ma lasa sa iau borcanele de mancare cu mine? apa de baut? pt facut lapte praf cu cereale (ca asta mananca seara)?
- in avion sunt cate 2 locuri pe fiecare parte la geam, culoare si 4 locuri pe mijloc;
unde ar fi mai bine sa luam loc?
orice sfaturi/idei/experiente impartasite mi-ar prinde tare bine!
Multumesc anticipat!
Raspunsuri
corinadana spune:
Pleaca seara daca poti, el va face nani.
Te lasa cu borcanele, cu apa nu dar cum urci in avion le ceri si ti vor da.
Daca poti sa ai locuri imediat dupa peretii aceia despartitori ptr ca acolo se poate agata ceva in care sa stea copilasul.
Noi am calatorit 2 ore si 11 ore ( Buc.- Los Angeles)cu bebe de 9 luni si a fost ff bine, am primit basinet de la ei.
Drum bun!
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
miereamara spune:
Porumbita pregateste-te.
Am zburat singura cu Aidan saptamana trecuta si a fost groaznic.
In primul rand este foarte nasol ca nu aveti loc pt el, eu nu mai fac prostia asta in veci. La voi poate o sa fie mai bine ca sunteti doi adulti, dar eu am fost singura cu bagaj, carucior, geanta lui bebe plus A. de 13 kile. Am ajuns sa plang prin baie de frustrare si oboseala, copilul era si el f obosit, incepuse sa se tavaleasca pe jos de nervi.
In fine, ce as face eu: i-as cumpara loc, mai ales ca aveti drum lung in fata, personal mi s-a parut foarte unsafe sa tin copilul in brate la decolare si aterizare/ se smucea/ajungea pe jos in doi timpi si trei miscari.
Am calatorit cu borcanele/formula/suc/biscuiti/medicatie/inhalatorul pt asthma, dar am fost controlata la sange, m-au despartit de copil in sensul ca cineva a tinut copilul si altcineva imi dadea cu o subst pe degete ca sa ma controleze de explozibili, supusa la controale suplimentare si la dus si la intors, poate am avut eu ghinion. Apa nu ai voie, tb sa cumperi dupa ce treci de securitate.
Sa ai carticele, jucarii, laptop cu filmulete ca sa nu se plictiseasca
Ia mai bine zborul de noapte, poate doarme Robert.
Cel mai bine ia primele locuri, imediat dupa toaleta pe mijloc, aveti mai mult spatiu pt picioare si se poate juca copilul pe jos dc vrea in timpul zborului.
Sa ai pregatiti diapers/servetele/haine de schimb.
La cordonul de securitate o sa trebuiasca sa puneti totul pe banda, inclusiv carutul, puneti-l primul, astfel incat dupa ce treci cu copilul, iei carutul, pui copilul in stroller si te ocupi de celelalte bagaje.
La voi o sa fie infinit mai usor, fiind doi, pt mine drumul a fost greu, A. e si genul care alearga peste tot. In timpul zborului a dormit insa, dar a plans f tare la decolare.
Ma mai gandesc si iti spun:)
Edit: mi-a fost f folositor slingul, pt ca la un moment dat nu mai voia sa stea in carucior.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
philip spune:
corina, la 18 luni nu mai incape in bazinetul ala.sunt prea mari. noi zburam in 3 saptamani dinspre State in Italia cu bebe de un an. stiu ca va fi greu, dar asta e. am mai facut-o cand baietelul meu mare avea 11 luni. noi am zburat si vom zbura noaptea ca sa doarma si-l vom intinde pe noi. nici noi nu i-am luat loc separat. la o adica as intinde si o patura jos la picioarele noastre pt el. sa vedem.
eu zic sa fii optimista, mai faceti cu randul, il mai plimba sotul prin avion, poate prinzi si tu ceva somn.
Porumbita spune:
ms de raspunsuri;
slingul il iau oricum ca il port aproape zilnic in el (dilema e iau carutul inglesina zippy sau carutul sport chicco )
orice alte pareri sunt binevenite;
Porumbita spune:
zburam cu lufthansa bucuresti-toronto cu escala la dus si la intors air canada + lufthansa.
La dus ne putem alege exact locurile, la intors nu ca intervine air canada. Noi ne luam bilete de la lufthasa.
Cum o fi mai bine, locuri la geam sau locuri pe randul din mijloc?
miereamara spune:
Sa inteleg ca nu puteti alege locurile alea speciale? suna la compania aeriana, de regula tb sa acorde prioritate celor care calatoresc cu copiii, dc suna in limite rezonabile de timp.
Eu am avut loc la geam, ideea este ca fiind zbor asa lung mai bine luati pe margine, pt ca o sa va plimbati si e cam nasol sa deranjati pasagerii.
corinadana spune:
Andreea pai tot locurile alea sunt bune ca ai mult loc la picioare si poti pune paturica pe jos!
corinadana spune:
Carutul care se face mai mic, ti l ia in avion, ti l da la iesire din avion!!! Noi asa am avut, un COMBI.
miereamara spune:
Da, da, ar fi bine sa iei caruciorul sport, il lasi la intrarea in avion si il iei la coborare din acelasi loc. Aceeasi chestie poti sa o faci si cu scaunul de masina.
Eu o sa cumpar chestia asta, mi se apre f utila, e un scaun care se transforma si in stroller si poate fi folosit si in avion.
http://www.amazon.com/Lilly-Gold-Stroll-Stroller-Combination/dp/B000F0G0EK/ref=sr_1_5?ie=UTF8&s=baby-products&qid=1274360460&sr=1-5