copiii si injectiile
intrebarea mea intrebatoare este stau copiii vostrii de buna voie si nesiliti de nimeni la injectii?
Oare cum pot si ce sa le spun sa stea si ai mei.Cel mare al meu nu sta nici acum decat legat , dar ma gandesc cu groaza ca trec anii si el in loc sa aiba acel autocontrol care iti spune ca trebuie sa stai , doare putin si gata trece, decat sa alerge trei oameni dupa tine prin cabinet, sa te tina si tot acolo ajungi, adica injectia, dar cu plansete , cu loc mai dureros acolo unde face injectia pentru ca se incordeza, deci doare mai tare, cu spaime dupa.
Oare exista o metoda sa dea roade si in cazul nostru? Ce ma fac cu el, pentru ca nu mai e bebelus sa pot sa-l tin eu, ma da jos daca incerc sa-l tin cu forta, dar nici nu sta de buna voie.Ma gandesc la doamne fereste sa fie nevoit sa faca injectii de orice fel, sau la dentist o anestezie, ca tot merg eu la dentist si am de-a face cu anestezii frecvente.Am si eu atac de panica la vederea seringii, da inchid ochii, ma gandesc la altceva si mai zic vreo doua in gand la adresa doctorului sau asistentei dupa caz, ca sa-i doara si pe ei macar putin , da stau ca nu am alta solutie.Ma gandesc ca decat sa ma doara mai mult daca nu fac anestezia sa zicem, mai bine stau putin si apoi gata, sau decat sa ma trimita inapoi acasa , pe principiul de ce ai mai venit daca nu stai, mai bine stau si am problema rezolvata.
Dar la al meu nu functioneaza asta, nu stiu ce sa mai fac.Eu vorbesc eu aud.Acasa e ok, pare ca functioneaza, zice ca el sta, nu face urat, dar odata ajunsi la fata locului e gata, nu mai vede, nu mai aude nimic, o ia la sanatoasa.Acum cateva zile ne programasem noila doctorita pentru analize de sange .Toate bune si frumoase pana sa vina asistenta cu seringa, gata circul.Nu m-am mai putut intelege cu el deloc, si ca urmare, pentru ca analizele erau la cererea mea si nu ca urmare a unei afectiuni ce musai trebuia stiut rezultatul nu i-a mai facut, ca de sa nu traumatizam copilul.Ca daca trebuiau musai era tinut si ii facea.Dar de buna voie nu se poate oare? Asta e marea mea problema, ce ma fac, ca el creste si nu vreau sa ajunga sa aiba probleme grave ca fiind mare nu se mai baga nimeni sa-i ia sange sau sa-i faca vreun tratament daca doamne fereste trebuie.Mai sunt copii in acest fel sau e unic,
Raspunsuri
Iasmin08 spune:
Incearca deocamdata si stabileste cu doctorita sa i se ia probe doar din deget. Am inteles ca se poate. Daca la noi in Romania se poate, cu atat mai mult in Germania.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
anya spune:
Depinde de copil. Eu am doi. Cel mare e fricos la injectii, parlamentam o gramada pana se lasa cat de cat intepat pentru analize. Cu forta nu merge, pt ca deja e mare (7 ani si 1.35m) si ar trebui 2-3 barbati sa-l imobilizeze. Cel mic (4 ani jumate) a declarat ca el vrea sa fie primul ca sa scape mai repede....Culmea e ca la dentist chiar si cel mare a stat la anestezie si a zis ca e bine, ii vine sa doarma pe scaunul ala... Eu eram mai stresata ca el.
DidiAlex spune:
Roxy,
al meu cel mare 5,9 ani ultimile 3 vaccinuri le-a facut fara sa scoata un sunet. Asta vara, in august, eram cu ei la pediatru pt vacinul contra hap A. Si, pt ca era un pic racit i s-a amannat vaccinul dar lu frat-su, 2,3 ani atunci l-a facut. Si, peticelul asta mic nu a scos un sunet, pt ca a fost asa rapid, ca nu a stiut ce i s-a intamplat. Si, cel mare a ramas ca l-a dentist, uimit si de atunci nici el nu se mai sperie, ca doar el e cel MARE.
Vinerea trecuta, am fost cu amandoi, nr 1 pt a doua doza de hep A si peticel pt vaccinul contra Zecken si nr 1 a vrut sa fie primul.
Edit: ii zic si io de multe ori, ca daca vrea sa planga io oricum ii sunt alaturi. asta daca pe el il ajuta.
Dar, tre sa completez ca niciodata nu am precizat ca injectia a fost ceva rau, sau dr sau polizia. El face vaccin/injectie sa fie sanatos sa lupte impotriva virusilor/bacteri..si ei vor sa fie niste eroi