Crestinismul si evolutia spirituala 11

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Nu Katya, se numeste casatorie interconfesionala si trebuie aprobare de la Episcop, dar copiii trebuie crescuti si educati in religia catolica. Oricum n-as accepta altfel, pt niciun barbat din lume.

Nasii nostri sunt super, catolici practicanti, deci n-am nimic de rau de spus, dar probabilc a si la noi exista nasi doar cu numele, din pacate.
Toti uita de responsabilitatea nr 1, si se concentreaza pe cumparat tort, platit lumanari, preot sau cor, cumparat mai stiu eu ce. Stiu de la o colega care a nasit ( necasatorita) si se agita cu fleacurile astea, care pt mine nu reprezinta nimic.

Deci la noi, e simplu: cei care vin regulat la Biserica ( ii cunosc de ani de zile) sunt practicanti, foarte bine pregatiti dpdv al religiei, isi dau copiii la cateheza, sunt implicati in tot ceea ce inseamna religia, viata religioasa, si sunt multi tineri in situatia asta, spre bucuria mea.
Cu sigurata ca exista si catolici nepracticanti, dar aceea nu dau pe la Biserica, sunt catolici cu numele si atat, ceea ce nu inseamna nimic.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.najumary.or.kr/mary/recent/recent-2010/2010-2-28.htm" target="_blank">Naju

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Fetelor, vin si eu un pic, inainte de culcare.

Iasmin si eu sunt de acord cu ascultarea fata de sot, de fapt am mai spus eu asta. Nu degeaba zice Scriptura

22. Femeile sa se supuna barbatilor lor ca Domnului,
23. Pentru ca barbatul este cap femeii, precum si Hristos este cap Bisericii, trupul Sau, al carui mantuitor si este.
24. Ci precum Biserica se supune lui Hristos, asa si femeile barbatilor lor, intru totul.
25. Barbatilor, iubiti pe femeile voastre, dupa cum si Hristos a iubit Biserica, si S-a dat pe Sine pentru ea,
26. Ca s-o sfinteasca, curatind-o cu baia apei prin cuvant,
27. Si ca s-o infatiseze Siesi, Biserica slavita, neavand pata sau zbarcitura, ori altceva de acest fel, ci ca sa fie sfanta si fara de prihana.
28. Asadar, barbatii sunt datori sa-si iubeasca femeile ca pe insesi trupurile lor. Cel ce-si iubeste femeia pe sine se iubeste.
29. Caci nimeni vreodata nu si-a urat trupul sau, ci fiecare il hraneste si il incalzeste, precum si Hristos Biserica,
30. Pentru ca suntem madulare ale trupului Lui, din carnea Lui si din oasele Lui.
31. De aceea, va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va alipi de femeia sa si vor fi amandoi un trup.
32. Taina aceasta mare este; iar eu zic in Hristos si in Biserica.
33. Astfel si voi, fiecare asa sa-si iubeasca femeia ca pe sine insusi; iar femeia sa se teama de barbat.

Daca barbatul isi iubeste sotia ca pe sine insusi, atunci si sotia e datoare sa-l respecte si sa-l asculte (dar numai in acest caz, asa zicea IPS Serafim, la o cununie).
Eu mi-am ascultat sotul si inainte de cununie, cand spre uimirea (si tristetea) mea m-a rugat sa nu ma mai uit la telenovele. Adevarul e ca mai scapam eu asa cate un ochi, dar pana la urma m-am lasat definitiv (intre timp am aflat ca parintii ortodocsi -care au studiat "fenomenul"- recomanda sa nu se uite crestinele la astfel de productii).

Katya, iubita, eu stiu ca sotiorul meu e pe maini bune, dar e normal sa-mi fac griji si sa ma rog pt el, ca-i jumatatea mea (sau eu sunt jumatatea lui). Nu-i normal sa fiu asa de panicoasa, stiu si incerc sa ma "tratez", dar nu prea pot. Cat despre lasatul in voia Domnului, da-mi voie sa-ti redau un dialog dintre mine si parintele duhovnic:
eu : - Parinte, sper sa se rezolve cutare lucru
parintele: - Cum o vrea Bunul Dumnezeu, Mariuta
eu:-Asa-i parinte, dar sper sa vrea cum vreau eu

Crinuta, pai vad ca esti cu mult mai puternica decat mine (de fapt mi-am dat seama de asta cand ai zis ca stai luni de zile departe de sot). Eu n-as fi putut sa fiu casatorita cu un barbat cu care sa nu impart cel mai important lucru (pt mine), credinta; fara sa am la temelia familiei dragostea de Hristos. Sincer, pe aceste considerente, eu am evitat orice prietenie cu baieti/barbati care nu erau ortodocsi practicanti, ca sa nu ajung sa ma indragostesc de un barbat cu care sa-mi fie greu sa am o casnicie. Eu sper ca in timp sotul tau se va converti si va deveni un bun crestin (ca cei convertiti din alte religii de obicei sunt si mai ravnitori).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

HRISTOS S-A INALTAT!

Neata, fetelor!
La noi a plouat foarte tare, e frig de cateva zile de-mi vine sa dau drumul la centrala ca iarna.

Iata ce am citit astazi la Matei 11:12
Din zilele lui Ioan Botezatorul pana acum împaratia cerurilor se ia prin straduinta si cei ce se silesc pun mana pe ea.

Fetelor, fara stradanie nu vom reusi niciodata. Si de multe ori nici stradania nu e suficienta, caci trebuie sa avem si nadejdea si credinta si dragostea.

Cred, Doamne, ajuta necredintei mele

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Mamabear, intr-adevar sunt puternica in anumite situatii, slaba in alte situatii.
Ai sa razi, de fapt nu iti pot spune asta pe forum, poate altadata, dar e o leg intre preotii ortodocsi si casatorita mea :)

Inca ceva: n-am vreun dubiu ca e de la Dumnezeu, nu pot explica aici, insa, DUmnezeu stie de ce face un anumit lucru, poate vrea convertirea cuiva, intelegi acum?
Pe noi ne uneste o iubire cum eu rar am vazut si chiar suntem constienti ca extrem de putini ar fi rezistat cum am rezistat noi, ba sa mai fie inca flacara de la inceput.
Sotul meu imi spune mereu ca nu mai rezista fara mine, chiar acum cateva zile mi-a spus ca vine si sta aici, si daca nu gaseste job in dom lui mergem acolo, dar fara mine nu mai sta, whatever, si daca ajungem sa vindem legume in piata :)
Eu nu spun ca e usor, dar nici nu putem unul fara altul.
Bineinteles ca si mie mi-ar fi placut sa fie catolic, dar daca cel pe care inima mea l-a ales de atatia ani( aproape 10) nu este catolic, pot ignora iubirea aceasta profunda? Biserica catolica pune Iubirea dintre soti pe o treapta f inalta, e vital sa se iubeasca.

Chiar daca nu avem amandoi aceeasi religie ( inca, pt ca eu stiu ca intr-o zi el va fi ca mine), ne uneste aceesi dragoste pt DUmnezeu, el fiind evlavios, mult mai evlavios decat mine, mult mai consecvent in rugaciuni, un om care nu critica, nu judeca, nu vorbeste pe nimeni de rau, nu se plange niciodata, ca au ajuns multi sa imi nspuna ca se comporta de parca ar fi crestin.
In rest nu doresc sa dezvolt aici, ti-am scris asta doar ca sa intelegi cat de cat, restul se poate discuta si pe privat.
Deci nu sunt vreo super woman, din contra, doar ca eu vad viata cu alti ochi.

Si da, am un copil extrem de reusit cu sotul meu, un copil dorit de amandoi, si se vede. Daca vor mai veni si altii, welcome, dar de regula el vine cand sunt la .... :) nstiti voi, si nu prindem ovulatia, asa ca noi nici calendarul nu apucam sa il tinem ca nu e cazul.

Ai mai vb cu sotul tau? Cum e in Ierihon?

Crinuta si minunea ei

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Ai dreptate, cei convertiti sunt mai evlaviosi, traiesc totul la putere maxima.
Uite, va puteti ruga si voi pt mine cu aceasta intentie, mai ales ca si eu am de gand sa incep o novena pt asta.

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput

Într-o dimineata, un baiat s-a dus la bunicul sau si l-a întrebat:
- Bunicule, mereu spui ca trebuie sa fugim de pacate, dar cum sa ma feresc eu de ispite?

- Ei, nepoate, ia spune-mi tu mie, daca un om ar vrea sa vaneze o pasare si ar vedea chiar deasupra sa una zburand, iar ceva mai încolo, o alta stand pe creanga unui pom, în care din ele crezi ca ar trage cu pusca?

- Bineînteles, bunicule ca vanatorul si-ar îndrepta arma spre pasarea ce sta pe creanga. Sunt mai multe sanse sa o nimereasca pe cea care sta, decat pe cea care trece ca sageata prin aer.

- Pai, vezi, baiatul meu...! Tot asa sunt si oamenii, asemenea pasarilor. Cand esti muncitor si harnic, cand esti mereu preocupat sa faci cat mai mult si mai bine, atunci diavolul nu poate sa te atinga cu ispitele sale. Dar pe omul lenes si delasator, diavolul cu usurinta îl ispiteste, iar el cade imediat în pacat.

Omul nu a fost facut de Dumnezeu ca sa stea si sa piarda timpul, la voia întamplarii, ci sa caute mereu sa munceasca cu spor si cu tragere de inima, fiindca doar asa va afla liniste si bucurie în viata.

Asa sfatuia un batran staret de la Sfantul munte, sa nu stam deloc, ci pururea sa muncim.

Imi amintesc cand am mers si am zis la parintele duhovnic, disperata, si plangand, ca iata nu fac nimic cum trebuie, nu muncesc etc.
Si parintele imi zice "Doamna Iasmin, cand mai aveti asa ganduri, sa va spuneti: <<Iata si doamna Lene a venit in vizita pe la mine, dar n-am cu ce sa o tratez>>. Si ma invata sa nu fiu disperata. Tot dansul ma invata asa: faci ascultare fata de sot, tii casa, faci curat, mancare, ai servici (aveam atunci), faci toate dupa puterea ta. Ori asta nu inseamna ca faci nimic, ci si aceasta se numeste jertfa, caci te faci lor mama, sotie, sora, prieten, aparator, medic. Toate le esti lor, in permanenta, deci iata jertfa ta.

Asa mi-a deschis ochii, ca eu deja ram disperata si o luam haisa. SI m-a invatat cand am ispite, sa ma calmez si sa nu disper, ci cu calm si cu umor sa tratez aceste ispite.
Acum cand merg zic "Parinte, iar a venit doamna Lene in vizita pe la mine, sa stiti ca tare ii sunt draga de nu-mi da pace" Si rade si el...

Mergi la inceput

Dati-mi un sut sa ma duc la treaba ca am drumuri de facut, de mers la cosmetica, pedichiura, de calcat un munte, de facut curatenie, de mers la posta sa pun un colet, etc, si toate astea pt ca vineri este o zi speciala si va spun eu atunci ce :))))

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput

Cum sa-ti dam, mey, Crinuta, mey un sut.

Esti o lady, noi iti oferim o cafea, sa intri in priza si sa lucrezi cu spor.

Te pup.

Mergi la inceput

Adica sa ziceti" Ia Ioano o pauza ca vorbesti cam mult, si du-te la treburile tale ca intri in criza de timp" :))))

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput

"Ia, Ioano, o pauza ca vorbesti cam mult, si du-te la treburile tale ca intri in criza de timp"

Acu sa te vad, ca uite tocmai ti-am zis. Sper sa nu vii cu batul dupa mine ca tocmai ti-am facut hatarul

Mergi la inceput