Crestinismul si evolutia spirituala 11

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Eu spun cu tristete ca am dreptate, ca mi-as dori sa n-am.
NOi avem nasi buni, catolici, dar sunt in Canada, la ce ne ajuta? Si ambii sunt practicanti, copiii lor la fel, ca nu degeaba i-am ales, dar nu ne pot ajuta cu nimic din acest punct de vedere....

Eu cred ca multi nu constientizeaza ce responsabilitate mare isi asuma cand accepta sa fie nasi.
Aici insa ar trebui sa fie si preotii mai fermi...

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.najumary.or.kr/mary/recent/recent-2010/2010-2-28.htm" target="_blank">Naju

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Ziua buna fetelor

Eu va spun ca sunteti comoara la casa omului

Iasmin, fetelor...asa e in ceea ce priveste cununia religioasa, e o taina, extrem de importanta ptr mine...ma credeti, ca nu mi-am dorit niciodata nunta, petreceri, nebuneala...mereu m-am "visat" intr-o capela micuta, linistita, doar eu si el, uniti in fata Domnului...

si i-am propus asta de cateva ori pana acum...chiar aseara am discutat iar, la care imi spune...Noooo, pls...hai sa mai astemptam un pic, sa facem o nunta maaare, frumoasa, pe malul marii"...

stiu ca ptr el, cununia fara fast ulterior, nu e nunta, nu se simte...insurat.
Ce pot sa-i fac??
nu-l pot duce legat, simtim diferit, asta e..
mai mult decat sa-i explic importanta acestei taine, nu am ce face, ramane la latitudinea lui...
Iasmin, stiu ca tragedii se intampla la tot ceasul, ma rog doar sa nu patim nimic, sa apucam sa traim si aceasta clipa ,aceea de ma vedea cununata in biserica.
El e catolic, dar nu e practicant, si oricat i-as explica nu intelege cu ce anume ne-ar ajuta uniunea aia in fata Domnului...el face acest pas pentru mine, de gura mea, nu insa si pentru el..
iar daca va fi sa patesc ceva, eu ori el...D-zeu sa ma ierte, eu am incercat, mai mult nu stiu ce pot face...
stiu ca traim in desfranare...

si-apoi ma intreaba...da...'al ce si-a omorat nevasta, oare nu era cununat la biserica?
unde-i binecuvantarea?de ce nu a trait "protejat" fericit, cu nevasta pana la adanci batranete???
si va spun ca ma irita fantastic...

Legat de botez, sa stiti ca nu am luat in considerare faptul ca nasii sunt si indrumatori pe calea spirituala al copilului...cred ca asta e datoria mea in primul rand, si apoi a bisericii...
nu am auzit pana acum despre un asa ideal de asta probabil fara sa vreau, am si omis aspectul asta...
eu nici nu-mi cunosc nasa...

abia astept sa vb cu preotul, e prea devereme sa-l sun acum, sper ca ne putem vedea la sf saptamanii, sa imi iau o grija de pe suflet.

Crinuta...fara sot nu prea pot sa plec pe nicaieri(nu ca nu mi-ar place), dar noi suntem (din pacate) cam...posesivi unul cu altul, macar, bine ca aici ne-am potrivit.
Nu mi-ar place sa plece pe nicaieri fara mine,sincer...desi de s-ar trezi acum si mi-ar spune ca vrea sa mearga in excursie la Ierusalim...l-as "lasa" cu draga inima...
Noi..cam peste tot impreuna...pana si la o bere cu baietii ma cheama sa beau si eu un suc ...acum ca am copii, nu mai ies atat de des, innainte eram ca stampila de scrisoare.

Merg sa-mi fac o cafea, si un shake pentr Kevin...

Hm...Iasmin, chiar aseara ma gandeam...daca patesc ceva pana in decembrie, cand teoretic ar trebui sa mearga afacerea ok, si sa isi permita el o petrecere cum n-a mai vazut Brazil...
am gandit doar, nu am si rostit, ca iar imi spunea ca sunt paranoia si asa atrag numai neplaceri...insa asta e realitatea, nu stim ceasul...
brrr, sper insa in mila Celui de Sus...

Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Nikole, si noi mergem peste tot impreuna cand suntem impreuna, dar cand e vb de religie, nu pot obliga omul sa mearga undeva, iar incredere unul in altul avem, altfel n-ar fi trai.

Imi pare rau ca sotul tau nu e inca practicant, cine stie, poate intr-o zi, dar sa stii ca te poti ruga pt asta.
Ideea este ca nu te poti impartasi....... te-ai gandit la asta?

Crinuta si minunea ei

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Nikole, si noi mergem peste tot impreuna cand suntem impreuna, dar cand e vb de religie, nu pot obliga omul sa mearga undeva, iar incredere unul in altul avem, altfel n-ar fi trai.

Imi pare rau ca sotul tau nu e inca practicant, cine stie, poate intr-o zi, dar sa stii ca te poti ruga pt asta.
Ideea este ca nu te poti impartasi....... te-ai gandit la asta?

Crinuta si minunea ei

Second chance

Sunt rugaciuni speciale??
Eu ma rog pentru asta, cu propriile mele cuvinte, nu fac slujbe...
Mi-e ciuda cumva pe el..e un om cu un suflet de milioane, si educatie in sensul astaa primit de la mama lui...si acum il "educa" inca...
nu stiu , undeva, ceva, scartie...
tatal lui a fost ateu comvins pana la 33 de ani, cand s-a botezat in biserica catolica, de gura sotiei...
e trist...

desi... ii explica lui Kevin despre D-zeu, cand trecem pe langa biserica, ii povesteste el cum poate despre Trinitate, despre ingerasi, etc...

mi-amintesc cand avea Kevin 10 luni, a cazut(mergea de-a busile printre picioarele noastre),s-a dezechilibrat, manuta stanga i-a fugit cumva sub el, in incercarea de a innainta, si a venit cu tampla fix in geamul de la dulapul de bucatarie...
credeti-ma ca am inlemnit...eram amandoi langa el
S-a crapat tot geamul, parte din geam a iesit cumva in afara, exact la tampla copilului...el nu a patit absolut nimic, nici nu s-a inrosit.
L-am ridicat urgent de jos, ne-am uitat la el, l-am sucit pe toate partile, copilul era ok, noi insa...atunci l-am vazut ptr a doua oara rugandu-se, si multumind Domnului cu lacrimi in ochi ca l-a protejat...

m-a impresionat...
Poate intr-o zi va deveni si practicant, cine stie...sper insa sa nu il "forteze" destinul , sa nu il arunce viata in extrema cealalta...cateodata , anumite intamplari ne deschid ochii, si abia atunci il vedem pe D-zeu...

cum a fost cazul Gloriei de ex...chiar ma rog sa nu fie cazul.

Crinuta, eu cu increderea...sunt ok, nu ma incred orbeste, dar nici nu traiesc facand scenarii, in fine...el insa ...nu are incredere absolut deloc in femeie
mama, sotie, fiica...neah...cine stie ce-o fi trait sarmanul om...

chiar ieri m-a intrebat de ce fetele , in momentul botezului nu intra in altar?
de ce doar baietii??

nici eu nu stiu exact motivul,' tre sa googalesc , sa-i dau explicatia

P.S. multumim pentru complimente...da, Luanita creste ca din apa, mi-e draga de nu mai pot...

Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Nikole iubita mea, te simt un picutz frustrata, si nu e cazul cand tu suferi sa vin si eu sa pun gaz pe foc, iarta-ma. Treaba e ca rugandu-ne ptr tine, s-a creat o legatura speciala intre noi, a fost o micuta minune, pe care noi, fetele care ne-am rugat atunci am simtit-o. (oare unde o fi patou)). De aceea nici nu vreau sa te supar cumva, ci daca te-am dojenit undeva, numai din dragoste am facut-o.
Stiu ca nu e bine sa traim c in povestea cu drobul de sare. Dar noi crestinii suntem datori sa fim pregatiti de momentul mortii: "Privegheati deci, ca nu stiti în care zi vine Domnul vostru."(Matei 24:42)
Drept aceea, privegheati, ca nu stiti ziua, nici ceasul cand vine Fiul Omului. (Matei 25:13)
Iata, Sfanta Evanghelie ne avertizeaza in repetate randuri. (Nu ca ar fi exemplul dat de mine cu prietena mea). Deci nu e povestea cu drobul de sare, ci a fi cu desavarsire crestin, asta inseamna in primul rand, sa ne gaseasca moartea in stare buna, adica pocaiti de pacatele noastre. Atunci nu vom avea indreptare la altii- ca ala a zis, ca ala nu a vrut, ca ala nu stiu ce a mai facut.
Dar sa ne rugam sa se milostiveasca Bunul Dumnezeu de lacrimile tale si de suferinta ta, si sa te ajute sa ajungi la liman in privinta aceasta cu sotul tau.
Din partea mea, sa stii ca atata vreme cat nu este cununia intru Hristos, (Si in Biserica), nu ai de ce sa ii datorezi supunere ca sotie, nici de ce sa il recunosti ca si cap al tau (in cuplu). Asa ca daca va uniti in credinta, apoi el devine pentru tine cu mult mai mult, intru Hristos deveniti unul prin sfanta taina oficiata. Ia-l cu binsorul, si intr-un final, va ingadui Dumnezeu sa-i schimbe inima si incrancenarea (daca taica-su a fost ateu in vreme ce el era copil, normal ca nu a avut exemplul cel bun)

Multa putere sa iti dea Dumnezeu sa duci batalia ast pana la capat.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Am spus mereu ca am avut minuni in viata mea, dar nu stiu daca am exemplificat vreodata.
Ai spus de ispita cu Kevin, cand nu i s-a intamplat nimic.
Ei, eu am o comoda mare. mie imi vine cam pana la piept, cu 4 sertare. Ce mai, ditamai hardaul de mobila.
Si tineam pe ea TV-ul cand era mic puiul meu. Si cand avea vreun an jumate, unde nu incepe ficior-mio a deschide sertarele (avea boala sa traga de ele). Noi la 2 metri de el, stateam amandoi pe canapea si ne uitam la TV. Si incepe ficior-mio sa urce pe sertare, de parca urca scari. Si unde nu s-a dezechilibrat comoda (ca ficior-mio a fost un gras cat era mic, avea 14-15 kile), si vad ca vine spre noi sa cada jos. Nu stiu cum am sarit ca arsa, sa imi prind bebelu sa nu cada toate sertarele pe el si sa-l faca zob.
Hai sa-ti spun: comoda a cazut jos si nu s-a facut praf, dar mi-a venit un colt pe unghia degetului de la picior care instant s-a facut neagra, curgea si sange, iar durere nu-ti mai zic... In timp ce ficior-mio era bine mersi intr-un sertar, fara o zgarietura, mey, nimic!!! Am dat slava lui Dumnezeu, ca mi-a sarit inima in gat cu sperietura aia, basca durerea. Iar el nimic. Cat sunt mici, copiii au ingeri foarte puternici. Dar ingerii nostri pazitori se indeparteaza de noi datorita pacatelor.

Ca sa nu mai spun ca acu cateva saptamani si-a spart geamul de la camera, a trecut cu mana prin geamul usii de la camera lui si l-a spart. Nu a avut o zgarietura, nimic. Si peste o ora, fratele meu cu toata grija a incercat sa scoata bucatile ramase care aratau ca pumnale. Nu-ti zic ce si-a facut la deget, cu toata grija, ce ditamai zgarietura....

Eu am simtit taina cununiei cu sotul meu. Nu voi explica in amanunt de ce, nu are rost. Dar dupa cununie, am simtit harul venind de la el, faptul ca eu lucida si cu toata dreptatea, cand faceam ascultare de el, tot belsugul se revarsa in casa, cand faceam ca el. E ciudat, e de neinchipuit, dar e harul care vine prin taina cununiei asupra cuplului. Crede-ma ca exista, daca el te trimite dupa apa si tu ii aduci apa aia, mare plata ai, ca esti in ascultarea fata de barbat. Dar e taina, nu pot explica, poate un preot ti-ar explica mai bine.

Mergi la inceput

Despre nasi, ba da exista nasi asa cum am zis eu- la modul ideal. Exista si inca cum. Doar ca sunt rari, ii gasesti dor in practicantii din biserica, in afara bisericii nu ii vei gasi.
La noi a hotarat familia sotului (e o familie ierarhizata, cu bunicul pe treapta cea mai de sus, de care toti, dar absolut toti asculta) pe cine sa avem de nas. Si am ascultat. Apoi nasii de cununie au vrut sa boteze si pruncii nostri. Si asa ca am ascultat iarasi.
Ehe, sa vezi ce ochi cascau la mine cand le spuneam ce mare putere au ei ca nasi asupra copilului.
Nasii sunt parintii spirituali. Tu ai mare plata ca i-a nascut, ca mama, dar nasa, prin taina botezului, devine mama spirituala, are tot atata obligativitate cat parintii reali. Ea trebuie sa insiste pe impartasit copilul, sa se intereseze daca pe masura ce creste participa la sfintele liturghii, sa aiba grija sa il invete rugaciuni, si acolo unde e cazul, sa sugereze familiei si sa faca chiar ea cele cuvenite. Daca vede ca mama nu e preocupata cu acestea, ar trebui sa preia ea fraiele cresterii religioase a copilului de care este direct raspunzatoare in fata lui Dumnezeu!!!!
Nu e asa o chestie.. Si la fel si nasii de cununie. Sunt cei la care mirii ar trebui sa apeleze atunci cand au cumpene in viata, cei care ar putea sa ii sfatuiasca mai bine pe drumul vietii (dupa duhovnic, fireste).
Si sunt, exista in Romania. Nu-i gasesti pe drumuri, ptr ca ei sunt in Biserica. Acuma situatia lui Nikole e dificila, intr-o tara neortodoxa (de aia si ziceam de nasi catolici daca nu gaseste ortodocsi). Nu stiu ce sa zic, ca de multe ori si nasii ''ortodocsi'' cu numele (ca in pilda de astazi cu Rotaru), habar nu au Crezul, dar tot boteaza, si sunt mai rau decat multi nasi catolici (de genul celor care am dat eu exemplu tot pe la pagina 2). Pai si ce folos am eu daca pun nasi ''ortodocsi'' cu numele daca ei nu merg la biserica si habar nu au pe ce lume sunt...

Ei asta e, ''defilam cu ce avem'', asta e vorba tatii

Mergi la inceput

Nikole, nu exista rugaciuni speciale, ceri tu asta. Bine, exista rozariul convertirii, daca te intereseaza ti-l trimit pe pm.

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Nikole, vroiam sa iti spun ca bine faci ca nu fortezi. In religie nu se impune nimic, pt ca altfel poti avea efect opus. Tin minte, cand eram mica, cu cat insista mai mult mama, nu ma rugam special, cand m-a lasat in pace, am facut ce a simtit inima mea. Ii dai asa, un ghiont sa zicem, iar restul Il lasi pe Dumnezeu sa faca, insa, poti posti pt asta, poti face Novene speciale, poti oferi anumite probleme/necazuri din viata ta pt acest scop.
Lasa ca mai vb noi pe privat despre asta...

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nikole

si-apoi ma intreaba...da...'al ce si-a omorat nevasta, oare nu era cununat la biserica?
unde-i binecuvantarea?de ce nu a trait "protejat" fericit, cu nevasta pana la adanci batranete???
si va spun ca ma irita fantastic....

Allan Kardec

Pai ala de si-a omorat nevasta e clr ca numai unit in biserica cu nevasta nu era. Si apoi, sunt lucruri extreme cateodata care se intampla spre mantuirea lor. Poate ea asa s-a mantuit, asa a randuit Dumnezeu sa indure acel chin pentru unele pacate, pentru ca sufletul curatit prin chin sa poata intra in rai. Iar sotul si el, plangand si pocaindu-se de fapta lui, s-a mantuit si el intr-un final. Tainele lui Dumnezeu sunt mari si sunt multe, nu avem noi cei mici a cauta la tainele Sale, ca nu vedem curat. Uite-te la preoti, la monahii batrani, care s-au curatit de patimi, au darul inaintevederii samd. Si ei sunt din cei care pot sa vada tainele si judecatile lui Dumnezeu, sunt atatea cazuri.

Hai sa-ti mai spun ceva. Prima sotie, prima cununie, este cea randuita de Dumnezeu, primul sotz este daruit de la Dumnezeu spre mantuire. Spunea un batran parinte, ca a intrebat foarte multi oameni care s-au recasatorit. Si toti cei intrebati admiteau ca desi prima casatorie era calvar, apoi era spre mantuire.
Ne invatam sa rabdam patimile celuilalt.
Vezi sunt femei care divorteaza, ca sotul e betiv, spre exemplu. Si nu pot suferi patima lui, desi el altfel ar fi un sot bun, daca nu ar avea patima asta. Dar aceasta patima a lui este si spre indreptarea femeii, ca ea sa sufere si sa se roage pentru el, spre mantuirea amandorura.
Ideea asta ca cei doi soti sunt perfecti este un pic ideala cred eu. In realitate fiecare are o patima pe care trebuie sa o depaseasca. In Hristos Domnul si in Biserica toti putem depasi patimile noastre, dar altfel ne pierdem.
Ah, si sotul care si-a ucis sotia, de unde stiu eu ca e cununat cu ea? Ca nu scrie pe fruntea lui. Poate tot asa e cununat doar in acte, unde se cununa doi oameni si raman doi, spre deosebire de Biserica unde se cununa doi si in final sunt unul.

Mergi la inceput