Crestinismul si evolutia spirituala 11
Raspunsuri - Pagina 19
![](images/user_woman.png)
Katya spune:
Buna seara fetelor!
Hannen ,eu nu te consider pe tine dusmanul public nr 1,dar tu ai un nivel al stimei de sine f ridicat si astfel iti imaginezi ca lumea sta cu ochii pe tine si apari cind nici nu te-astepti,deschizi razboiul, cu regularitate iti numeri inamicii,dar nu e adevarat nici ca ei se coalizeaza impotriva ta si nici ca eu te dusmanesc,sint pur si simplu adeversara ta,asa cum si tu esti a mea,la anumite subiecte,si cum numai la din alea ne-am intilnit...daca ne-am intilni pe la sb gen mamici,am discuta despre fete,ca si una si alta avem...Eu ma refeream in ce-ai citat tu la atitudinea noastra intr-un anumit context,nu indemnam la ura catre tine,nu urasc pe nimeni,mi-ar fi o mare rusine sa urasc pe cineva.Si intr-adevar,bine zici ca ce-i urit si rau in noi tb dusmanit,asa e.Altfel,ma bucur ca ai trecut pe la Crestinism,numai bine si pace si tie!
Ica da,am reusit sa ajungem azi la cele 2 manastiri,m-au impresionat amindoua,in pr rind cea romaneasca deoarece e mai saraca,e la inceput,are doar un staret(care a si imbatrinit si s-a mai imputinat parca de cind nu l-am mai vazut,dar vb din ce in ce mai bine romaneste)si 2 calugari.
Si amindoua manastirile au hramul Maicii Domnului.
La cea greceasca e cum ati zis voi:f frumos.Mi-a placut manastirea(la fel de mica precum si cea romaneasca),o atmosfera extraordinara de rugaciune si meditatie,niste icoane superbe,un Hristos pe care-L aveam si eu intr-o iconita de buzunar si m-am bucurat sa gasesc la magazinul maicilor una adevarata,abia astept s-o atirn.Mai erau si icoanele Sf Nectarie,Sf.Ioan Botezatorul,Sf.Nicolae si multi multi altii.Maicutele sint prospere,asa par(fata de bietii taici de la romani..)si.. ne-au dat,celor care aveam pantaloni...fuste!Ne-au dat fuste lungi,negre cu puchiteipina aproape de glezna...Intii am crezut ca-s singura proscrisa...apoi m-am uitat in jur si-am vazut multe falduri identice luate de vint incolo si-ncoace(caci si-n interior si-n exterior trebuia sa stam in fusta..)."Sa te mai domolesti ca te-ai luat de fetele-alea" mi-a zis sotul..
Altfel,afara mese si loc de joaca pt copii si chiar ciini manastiresti ca sa zic asa,lasati liberi..blinzi...Erau f multi oameni,greci si romani,mi-a placut,nu mai zic ce placinta cu brinza buna aveau,parca era dupa o reteta romaneasca
Altfel,vad ca degeaba am aprins luminari si am facut rugaciuni...fetele-s tot suparate...Poate ma vor ierta miine...
Noapte buna si somn usor si buna dimineata!V-am pupat!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Macrina spune:
Katya, esti o draguta
(unde nu gasesc si eu o manastire/biserica cu icoane de vanzare ca tare mi-e dor sa mai cumpar..)
Copiii sunt bine.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/hannen/hannen.jpg)
hannen spune:
Katya,eu mai am un defect.Acela ca nu ma las pacalita de vorbele frumos mestesugite .cum nu am nicio intentie de discutii avansate,n-am sa comentez deloc mesajul tau care poate fi usor dezbracat de poleiala.
Hannen mamica de trei printzese Amira
Israa
Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
Ica 1975 spune:
Katya, asa-i cum ai scris de manastirea greaca, la cea romaneasca noi inca n-am ajuns, nadajduim duminica viitoare. Si mie mi-au placut icoanele, cartile si tot ceam vazut in boutique. Bisericuta lor mi-a dat impresia unei mici bijuterii. Acum am inteles ca incep constructia uneia mai mari. Mi-au placut si maicile zambitoare, pline de viata si harnice ca niste albinute, si padurea de brazi, linistea, ce sa mai ... tot pana si cei cativa caini de care mie mi-a fost frica.
Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
Katya spune:
Buna ziua fetelor!
Iasmin si Crinuta ,pt ca voi ati deschis subiectul si noi am venit ulterior,din moment ce mamabear s-a retras si intr-un fel si Dorothee,va rog frumos sa faceti ceva cu el,sa-l inchideti sau mutati,denumiti altfel sau cum vreti voi,in amintirea lucrurilor frumoase care s-au spus si a momentelor frumoase petrecute aici.
Daca va ramine aici si se va discuta tot despre credinta,am sa mai particip si eu daca o fi cazul.Pe moment oricum as fi facut-o mai rar,peste 3 sapt plecam in vacanta in Romania si nu-mi mai sta capul la dezbatut pb,deci nu dau bir cu fugitii daca dispar.
Imi pare rau de turnura pe care au luat-o lucrurile,dar haideti sa nu le lasam asa,inchidem buticul sau ce facem?
Sanatate,ginduri bune si pace tuturor!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nikole/nikole.jpg)
nikole spune:
...
ma gandesc ca poate fiecare din noi are nevoie de o mica pauza, nu stiu...
insa eu m-as intrista sa nu va mai "aud"...ma simt f apropiata de voi, imi sunteti toate dragi, abia astept sa deschid calc. sa va citesc...
eu va rog sa nu inchideti subiectul...haideti sa mai asteptam cateva zile, poate incet incet ni se face dor una de alta si revenim cu o cafea in manuta...
eu am avut zile oribile, m-am simtit f rau, abia azi ce m-am trezit cu un pic de chef de viata, Luana e racita rau, tuseste, merg zilnic cu ea la inhalatii...Kevin si el vad ca incepe...
de asta nici nu am mai intrat, nu mi-a stat capul decat la scenarii nasolae:(...dar vor veni si zile senine
Iasmiiiiiinnnnn...ce-as mai citi o pilda...
Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
crinuta spune:
Dar chiar nu doresc sa inchid subiectul. Ne zoreste cineva?
NU am insa stare sa continui fara Iasmin si Mamabear...., dar subiectul nu se va inchide....
In plus, nu am timp zilele astea, dar eu intentionez sa mai scriu, am si gasit ce, insa am nevoie de timp.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
crinuta spune:
Nikole, sanatate Luanei. Imi pare rau ca desi e asa de mica e deja bolnavioara..
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
Iasmin08 spune:
Avertizare
Desi voi mai scrie la subiect, tin sa va anunt din timp, ca nu toate propozitiile mele vor trebui sa placa tuturor in mod obligatoriu. Deasemenea nu va cer parerea cu privire la evolutia sau involutia mea spirituala, deoarece consider ca acesta este rolul duhovnicului. In plus daca nu am chef sa scriu exact pe subiect de fiecare data, nu vreau sa mai vad vatafi cu biciul in mana pe aici, sa ''mane'' turma la scris. (Aviz amatorilor!!)
Atata vreme cat este subiectul meu si al Crinutei, va cer un minim de decenta, si sa aveti bunul simt sa nu ne criticati. Pentru asta aveti alte posibilitati.
Acest subiect nu a fost creat in mod restrictiv- doar pentru ortodoxe, deoarece jumatatea mea care a deschis subiectul este catolica. Consider ca trebuie ca aici la mine in ''casa'', aka la acest subiect, trebuie sa se vorbeasca in termeni eleganti cu absolut toate partile implicate.
Multumesc.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Iasmin08 spune:
Si acum, inapoi la ale noastre.
Iata aici, in cartea sa, Sfantul Maxim Marturisitorul ne spune despre Maica Domnului, cum ca a fost prima care a vazut Invierea Domnului, dar ca ucenicii ca sa nu se sminteasca oamenii si sa creada ca deh, ca mama, a vazut ceva ce nu era, au scris ca de fapt femeile mironosite. Stiu ca Sfantul Maxim Marturisitorul este cinstit de catre Biserica, dar nu stiu in ce masura este recunoascuta aceasta teorie a sa in Biserica.
Cred ca deoarece Maica Domnului este exemplul cel mai extraordinar de femeie crestina, virtuoasa, si este insasi numele smereniei, ar trebui sa vorbim mai mult de Ea.
Eu una voi incerca.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori