Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (10)
Raspunsuri - Pagina 9
Danelutza spune:
La multi ani, David !
La multi ani, Maya !
Sa cresteti mari, copii frumosi si sanatosi, sa fiti fericiti si norocosi, alaturi de familiile voastre !
ChrisDun spune:
Salutare,
Urez si eu LA MULTI ANI cu intarziere Iuliei, Teodorei, lui David de Margott si Mayei de Olguta , si nu in ultimul rand Carinei mele :)
Gusta cum a fost petrecerea ? Vreau sa iti urez in avans LA MULTI ANI pentru Ruti - sa fie fericita si inconjurata de prieteni adevarati.
Am absentat motivat, as putea spune. Noroc cu vacanta in avans pentru ziua Carinei! Astazi (acum) ar fi trebuit sa fim in parcul palatului Mogosoaia, sa o serbam pe pitika. Numai ca, din nefericire pentru ea, s-a procopsit (ghiciti de unde !!!) cu varicela ! Si i-au aparut bube fix dupa ziua ei - iar eu am crezut ca nu i-a priit ceva din ce mancase la ziua ei. Bine, ca au fost doi sarbatoriti in clasa, iar mama baietelului a adus un tort de la o cofetarie din cartier - si am crezut ca i-au aparut bube de la tortul acela si de la hamburgerul mancat la MacDo', tot de ziua ei (la petrecerea baietelului). Asa ca vineri dimineata am dus-o buboasa la gradi Avea 4 bube, din care 3 pe fata. Chiar am sunat pediatra sa ii cer trimitere la dermatologie - la care mi-a raspuns ca nu imi da trimitere pana nu vede copilul, ca sa nu se faca de ras la dermatolog Si bine a facut - pentru ca dupa ce a vazut bubele Carinei ne-a confirmat clar ceea ce si asistenta din gradinita apucase sa vada si sa confirme: varicela.
Acum nici nu stiu daca sa rad sau sa plang pentru ca peste doua saptamnai - adica fix cand va fi serbarea la gradi - se vor imbolnavi cei carora le-a pasat Carina vineri virusul.
Si iarasi ajung la managementul defectuos al gradinitelor de stat.... chiar saptamana trecuta intreba o bunica daca e vreun caz de varicela la ei in grupa - iar educatoarea o asigura ca la ei pe etaj nu este niciunul, insa este la parter. Credeti ca am vazut vreun anunt in sensul asta ?!? NUUUU !
Asa ca vineri am stat jumatate de zi la telefon, sa anunt parintii copiilor invitati ca petrecerea se amana pentru o data ulterioara... cel mai nasol mi-a picat sa il sun pe animator (Gabitza, multumesc !! - pana la urma ar fi venit un prieten al animatorului vostru, foarte seriosi amandoi dealtfel). Dupa ce ca de-abia am gasit animator disponibil astazi - toti erau ocupati cu petrecerile de 1 iunie - a trebuit sa il sun sa contramandez... nici nu stiu daca m-o fi crezut omul... dar sper sa facem totusi petrecerea cand se face Carina bine.
Boala in sine parea sa fie usoara (n-a facut febra mare, doar stare subfebrila), insa are bube pana si in pasarica . Si daca pe corp ii dau cu mixtura mentolata sau cu aciclovir (la indicatia pediatrei), acolo mi-e frica sa ii dau cu orice... :( Azi a plans de durere si de mancarime acolo, si a adormit plangand... doarme de vreo ora si jumatate - dar ce-i drept azi-noapte s-a foit de mama focului.
In fine, cam astea sunt noutatile... Aaa, si ieri am fi trebuit sa mergem la petrecerea de motz a unui baietel - insa parintii lui si-au intrebat pediatrul daca putem veni noi, parintii Carinei-cu-varicela, iar acel pediatru a raspuns "Ca sa fiti siguri, mai bine nu". Drept urmare, am fost consemnati in casa, precum ciumatii - chiar daca peste tot pe unde am citit scrie ca boala se transmite doar prin contact direct Halal pediatru !
O sa incerc sa urc pozele de la Bruxelles pe contul comun de pe flickr - daca mai functioneaza - si o sa va dau link-ul. Dar cu siguranta ca le voi pune pe privat.
Week-end placut si petreceri reusite sa aveti !
Androix spune:
Chris, sanatate si nervi de otel sa treceti de boala asta nenorocita. Sa stii ca si eu am auzit fel si fel de cazuri cand erau kinderii bubosi cu copii umpluti de bube prin bona al carei nepot era bubos la randu-i. Eu cred ca sunt povesti. Boala asta este incredibil de contagioasa deci poate fi culeasa foarte usor si oriunde de la o persoana bolnava, dar virusul nu e chiar asa rezistent in mediu incat sa fie plimbat si oferit mai departe de persoane imunizate. Daca zicea ca poate nu stiti mie in suta daca ati avut boala si poate o faceti si voi, si cum esti contagios si o zi doua inaintea de eruptie e posibil sa dati mai departe, as fi inteles dar asa...
Si NU o da cu nimic la pasarica! O ustura si asa destul, daca pui si mixtura mentolata e jale. Si Georgi a avut acolo dar le-am sters usor cu servetele umede si atat. Si cand era nasol de tot o puneam cu dansa in sus si suflam Acu deh, scuzati detaliile, dar nu m-am incumetat s-o dau cu nimic ca mixtura aia ustura ca naiba acolo.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
robotzica cucului spune:
La multi ani, Mara! Gusta, sa-ti traiasca si sa-ti aduca numa bucurii!
La multi ani, Dragos! Andutzy a mai scris si oi fi ratat eu? Sper ca le merge bine ei si puilor si si-au gasit linistea.
La multi ani, Cristian! Nici de Denisa nu imi mai aduc aminte de cand n-am mai citit. Parca avea ceva probleme cu integrarea lui Cristian la gradinita... sper ca au trecut toate si sunt acum uitate.
Saracuta Carina, ce ghinion sa se lipeasca tocmai acum boala de ea. Cat despre suferintele cu "dansele" bubizate, mi-e groaza si sa ma gandesc. Sper sa treaca repede.
ChrisDun spune:
Mara, Dragos si Cristian ! Sa fiti fericiti si feriti de rele!
Am crezut ca nu mai intru azi pe DC - dar spre surprinderea mea chiar am timp sa mananc fara noduri (la serviciu) - desi avem auditul intern pe cap (niste incompetenti $#@^%*^!).
Androix, merci mult de sfaturi E mortala semnatura ta ! Ar trebui sa mai adaugi " ar trebuiiii sa scrieti cu cat mai multi iiii" si "As fiiii foarte fericita sa gasesc agramaticalita-ti cat mai putine" ... sau "Sa scrie-ti nu se scrie asa!"
Aaa, la concertul AC/DC am parcat pe o straduta unde, pe un gard, statea scris cu sablonul "NU PARCA-TI" !!!! S-a dus dreaq gramatica limbii romane !
Si ramanand tot la subiectul varicela - sa va zic cat sunt unii de : prietenii nostri despre care v-am vorbit mai sus - cei speriati ca ar putea lua varicela de la terti care au intrat in contact cu Carina - deci prietenii nostri pleaca la Ikea, si se ofera sa ne cumpere si noua una-alta: cand se intorc, le zic sa sune la interfon sa lase cumparaturile in scara, ca nu cumva - Doamne fereste ! - sa se molipseasca de la mine. Buuun. Dar imi amintesc ca as fi avut sa le dau si eu ceva (o punga cu niste hainute de la Redoute, si un cadou) - la care le zic ca las punga in scara, la intrare, si urc inapoi acasa. Peste doua minute ma suna sa nu le las nicio punga - ca e contaminata !!! Te duareeee minteaaaa nu alta ! Punga contaminata cu virusul varicelei n-am mai intalnit !
p.s.: vroiam sa va multumesc pentru urarile de ziua Carinei - nu cred ca am apucat. Va multumesc mult de tot, mi-au mers la inima
gabitzam spune:
La multi ani dragutei domnisoare MARA Sa cresti mare si sanatoasa, sa fii iubita si intotdeauna inconjurata doar de bine si frumos!
La multi ani DRAGOS !! Sanatate, fericire si ocrotire iti doresc!
La multi ani CRISTIAN !!!