cum sa fac sa nu ma mai loveasca

cum sa fac sa nu ma mai loveasca | Autor: adda_lili

Link direct la acest mesaj

BAIETELUL MEU DE 1AN SI 9 LUNI MA LOVESTE SI NUSTIU CUM SA FAC SA NU MAI FACA ACEST LUCRU INAINTE MA TRAGEA DE CAP MAM TUNS PT MOTIVUL ASTA IAR ACUM MA LOVESTE MAMICI DACA ATI MAI F COMFRUNTATE CU ACEST FAPT PUTETI SAMI SPUNETI SI MIE CUM ATI REZOLVAT PROBLEME MI RAU ESTE CA O LOVESTE SI PE VERISOARA LUI IN PARC NU SA INTAMPLAT DAR STAU CU FRICA SA NU FACA SI CU ALTI COPOII TOT LA FEL ASEARA MA LOVIT SI IAM SPUS CA NU MAI VORBESC CU EL SI NUL M,AI BAG IN SEAMA PT CA MA LOVIT SI MA DOARE IAR EL A INCEPUT SA PLANGA SI LAM LASAT ASA SI NU LAM BAGAT IN SEAM,A SI VAZAND CA NUL BAG IN SEAMA A VENIT EL LA MINE SI MA PUPAT DAR PUTIN MAI TARZIU IAR A MA LOVIT SI IAR LAM LASAT SA PLANGA SI VENEA SI MA TRAGEA DE PANTALONI SAL BAG IN SEAMA NU STIU DACA E METODA CEA MAI BUNA POATE AMI DATI UN SFAT

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

In primul rand trebuie sa intelegi ca un copil loveste pentru ca are o problema. Asadar e important sa actionezi intai asupra cauzei si abia apoi asupra efectului.

Cu alte cuvinte trebuie sa identifici motivele pentru care loveste (e nervos, furios, obosit, frustrat, gelos samd), sa-i validezi sentimentele (te inteleg ca esti suparat), sa-l inveti sa le verbalizeze (esti suparat pentru ca nu ajungi la yala) si sa-l ajuti apoi sa le exprime intr-o maniera nonviolenta, oferindu-i pentru asta intregul tau suport.

In niciun caz nu-l mai ignora, nu faci decat sa-i sporesti frustrarea, in timp ce problema ramane in continuare nedescoperita si deci, nerezolvata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Adda pe langa ce ti-a scris deja Anca - sfaturi foarte bune - mai adaug si eu ceva. Fiindca din experienta mea cu cea mica, a fost necesar. Cat vorbesti cu el incercand sa faci ce scrie Anca, nu-i mai permite sa te loveasca, prinde-i usor manuta.
Si nu il mai lasa sa planga, nu te mai supara pe el. Nu te loveste fiindca vrea sa-ti faca rau. E doar micut si nu stie sa se manifeste altfel atunci (probabil cand e frustrat, obosit, etc). Are nevoie de tine sa-l sustii emotional si sa-l inveti.

Si te rog, nu mai scrie cu majuscule. E si greu de urmarit si, online, inseamna ca strigi la noi.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda_lili spune:

Scuze pt scrisul cu majuscule . Multumesc pt sfaturi . Ma gandesc ca se manifesta asa din cauza ca nu vorbeste. Dar el cand vrea ceva ma ia de manuta si ma duce la locul de unde vrea sai dau ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna, am si eu un mutulica in familie, cel mare, cacel mic vorbeste cat pentru doi.Copilul nu loveste ca vrea sa dea bataie, e prea mic pentru asta, si nici ca doreste un lucru, pentru ca te-ar duce la el cum zici ca face, ci pentru ca nu poate sa-si exprime sentimentele, adica lucruri abstracte, nemateriale.Daca ar fi concrete le-ar vrea, da asa nu stie ce se petrece cu el si a gasit metoda asta care in felul ei da roade in ceea ce vrea el sa comunice.Probabil frustrare, e prea mic sa poata ceva anume, probabil suparare si nu stie cum sa o exprime.Probabil neputinta si asta in visiunea lui e vina ta ca nu pricepi ce vrea el si iti arata asa. Pe alte persoane din casa adulti ii loveste? tatal, bunici...?
A fost lovit de cineva pe motiv de suparare si el a preluat modalitatea asta ca sa faca la fel, crezand ca asa se exprima sentimentele negative?
Poate a luat o palma asa , cum se mai practica , nu bataie in sens propriu, e de ajuns sa faca la fel.E o idee.

Mergi la inceput