Scolioza la copii - recomandare kinetoterapeut
Buna tuturor,
fetita mea are scolioza si avem nevoie de un kinetoterapeut foarte bun pentru gimnastica medicala zilnica pe care trebuie sa o faca.
Locuim in TIMISOARA si mi-ar fi de mare ajutor o recomandare venita din partea cuiva care se confrunta sau s-a confruntat cu o asemenea problema.
Va multumesc frumos.
Raspunsuri
XIO spune:
Prietenul meu este fiziokinetoterapeut, lucreaza la clinica deschisa de prof Vermesan si dr Teymur, pe Lidia 106 B (parca) , cum mergi spre iesirea de pe girocului , inainte de baricada aia faci la stanga si pe dreapta este o cladire gri, scrie Clinica SIDI.
Dar ei nu lucreaza cu Casa de Asigurari.
Mai poti intreba la Ortopedie la subsol daca lucreaza cu trimitere de la MF.
DE astea 2 stiu cum se lucreaza si ca au avut si copii cu scolioza , la altele nu stiu , in principiu cred ca gasesti multe la care se plateste sedinta si cateva care au contracte.
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
euali spune:
multumesc Xio
La Clinica SIDI am fost la ortoped care ni-a spus ca ar fi bine sa cautam un kinetoterapeut ce lucreaza cu copii -al lor (am inteles ca e unul singur) lucreaza cu adultii...
Nu stiu despre ce e vorba cand spui ortopedie subsol -anume unde?
Altcineva chiar nu s-a lovit de problema asta? sau macar sa fi cautat un kinetoterapeut in Timisoara si sa-l fi gasit? -va rog frumos spuneti-mi si mie
oanab125 spune:
Euali, cati ani are fetita ta si cine i-a pus diagnosticul? i-ai facut o radiografie?
fetita mea are 2 ani si 6 luni, si medicul de familie a vazut-o si a zis ca are scolioza
Matei si Ilinca
XIO spune:
da , nu prea lucreaza cu copii...alte cabinete nu stiu din pacate , adica gasesti o multime dar nu stiu care lucreaza cu copii , care sunt mai bune samd.
***Fur is for petting**
"- Oamenii se nasc pentru a invata cum sa traiasca o viata mai buna – cum e sa iubesti pe toata lumea mereu si sa fii bun, nu-i asa?
- Ei bine, cateii stiu deja cum sa faca toate lucrurile astea, deci nu trebuie sa traiasca la fel de mult…"
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
euali spune:
pentru oanab125:
Am facut o radiografie toracolombara din fata si din profil in pozitie ortostatica - dar asta iti spune un dr ortoped.
La noi povestea e mai lunga cu diagnosticul: inca nu stiu cat este acel unghi Cobb al curburii -care de fapt iti indica care este tratamentul recomandat. In Timisoara nici un ortoped din 3 n-a fost in stare sa-l masoare; 2 n-au avut habar cum (no comment) iar unul nu avea instrumentul (nu-l gasea).
Noi am facut o programare la Bucuresti la Spitalul Foisorul de Foc la prof dr Mihai Popescu , din pacate doar in iunie ne vine randul. Am inteles ca si Prof Mihai Jianu la Grigore Alexandrescu e foarte priceput.
Daca mai vrei detalii in plus pot sa-ti dau.
mihaiela_d spune:
Ceau,
i-am raspuns si lui Angelli la un post mai devreme.Eu am fost cu baietelul de 4 luni la Excentric, la Claudia Kovacs.Cat am mers acolo am vazut ca lucra numai cu copii de toate varstele. Noua ne-a rezolvat problema in 2 luni, norocul nostru ca am descoperit devreme si s-a rezolvat mai usor.
Sfatul meu e sa iti faci o programare si vezi ce zice.
Noi am mers cu trimitere de la medic si am platit mai putin, am inteles ca lucreaza cu casa de Asigurari.
Daca mai vrei detalii, cere-mi.
Sanatate multa
oanab125 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui euali pentru oanab125: Am facut o radiografie toracolombara din fata si din profil in pozitie ortostatica - dar asta iti spune un dr ortoped. La noi povestea e mai lunga cu diagnosticul: inca nu stiu cat este acel unghi Cobb al curburii -care de fapt iti indica care este tratamentul recomandat. In Timisoara nici un ortoped din 3 n-a fost in stare sa-l masoare; 2 n-au avut habar cum (no comment) iar unul nu avea instrumentul (nu-l gasea). Noi am facut o programare la Bucuresti la Spitalul Foisorul de Foc la prof dr Mihai Popescu , din pacate doar in iunie ne vine randul. Am inteles ca si Prof Mihai Jianu la Grigore Alexandrescu e foarte priceput. Daca mai vrei detalii in plus pot sa-ti dau. |
Multumesc, trebuie sa imi iau inima in dinti si sa ii fac o radiografie
olympia spune:
Euali, uite aici mai multe informatii despre scolioza, inclusiv un exemplu de calcul a unghiului:
http://www.ortopediaonline.ro/content/view/38/46/
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
XIO spune:
Scolioza este la ordinea zilei si o poate diagostica aproape oricine.
care doctori nu au stiut sa-i masoare unghiul ala?!?!?!?!?!?!?
sa mergi pana la Bucuresti pt. asa cev a mi se pare total exagerat si fara rost, nu te supara pe min dar asta e adevarul.
***Fur is for petting**
"- Oamenii se nasc pentru a invata cum sa traiasca o viata mai buna – cum e sa iubesti pe toata lumea mereu si sa fii bun, nu-i asa?
- Ei bine, cateii stiu deja cum sa faca toate lucrurile astea, deci nu trebuie sa traiasca la fel de mult…"
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
olympia spune:
Xio, cum adica "la ordinea zilei"?
Da, nu cred ca-i tare greu de calculat unghiul ala, dar mai departe, crede-ma ca intri in zona lui "nu se stie"... Nu se stie de la ce se face, nu se stie cum e mai bine s-o tratezi. In principiu acum se da supraveghere (deci repetarea controlului la ortoped trei luni si radiologic la 6 luni) cu sau fara kinetoterapie, la un unghi de sub 20, peste 20 se recomanda kinetoterapie si dupa caz corset, iar la 40-50 se poate lua in considerare si operatia...
Se interzic sporturile asimetrice(tenisul), dar exercitiile la kinetoterapie sunt exact asimetrice(!!!) Ar fi bun inotul, dar fara exagerari. Se recomanda in trecut baletul si gimnastica ritmica si s-a descoperit recent ca gimnastica ritmica poate face chiar mai mult rau!
Unii incrimineaza oarece predispozitii genetice, altii o lega de ce nici nu gandesti, de pilda de asimetriile dentare si impun aparat si corectare ortodontica urgenta. Unii zic sa dormi fara perna, altii spun ca asa e si mai rau, ca parinte nu mai stii ce sa faci mai intai ca sa-i fie bine copilului.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina