Calciul poate deranja burtica bebelusului?

Calciul poate deranja burtica bebelusului? | Autor: Gabrilici

Link direct la acest mesaj

Buna!

Am si eu o problema.Nu stiu exact din ce cauza, dar fetita mea se deranjeaza la burtica destul de des in ultima vreme.Ii dau si dintisori, masele, dar nu sunt convinsa ca asta este cauza.I-am schimbat calciul.Ii dadeam gluconolactat de calciu,10 zile pe luna.Am luat calciu cu diverese arome, care e ceva mai ieftin decat gluconolactatul.Ziua in care i-am dat, a fost ziua in care au inceput scaunele diareice.Sa fi fost doar coincidenta sau chiar nu-i prieste calciul sub aceasta forma?A mai patit cineva asa ceva?

Gabrilici, mami de Sofia dulce si haioasa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

De fiecare data coincide cu administrarea Ca?
Daca spui ca e Ca cu div. arome atunci cred ca are si indulcitor. Este posibil sa fie o reactie la indulcitor.
O coprocultura si un coproparazitologic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrilici spune:

Doar cand i-am dat Ca cu arome.Azi nu i-am mai dat si a inceput sa-si revina.Are sigur indulcitor respectivul produs.Iti multumesc frumos de raspuns.Sper ca asta sa fii fost.S-a saturat mititica de regim si medicamente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Calciul simplu mai degraba provoaca constipatie.

Mergi la inceput

Va multumesc frumos pentru raspunsuri!Fetita e bine acum.Nu stiu exact ce a avut, dar ii dau gluconolactat de calciu si nu altceva(nu mai fac experiente de genul asta).Mi-a spus o prietena ca si fetita ei a avut burtica deranjata din cauza siropului cu calciu.Am ajuns cu bebe la medic, am facut copro(care a iesit negativ) si ia tratament:hydrasec, sanzyme si colostrum cu probiotice, lapte fara lactoza si regim alimentar inca o saptamana dupa ce se reface.E deja muuuult mai bine.

Sanatate tuturor si multumesc inca o data!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabrilici
dar ii dau gluconolactat de calciu

Sa fii atenta la solutiile injectabile administrate oral. Unii copii nu le asimileaza daca sunt adm. oral si nu injectabil. Ar fi bine ca periodic sa faceti o vizita la un ortoped pt. a te asigura ca dezvoltarea oaselor este normala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adria.bh spune:

Gabrilici, eu am o fetita de 2.4 ani, ii dau Ca 10 zile\luna timp de 3 luni, primavara si toamna, asa ne a rec pediatra, noi ii dam VI-SOL(are gust de portocale) de cand era mica si nu am avut probleme,ea il bea destul de bine si deabea asteapta sa i mai dau.
multa sanatate

Mergi la inceput

Darria ea are semne de rahitism(coastele departate si fontanela f deschisa)si ii fac D3 injectabil.

Mergi la inceput

Adria eu ii dau calciu 10 zile pe luna pna la 2 ani.

Mergi la inceput