Calciul poate deranja burtica bebelusului?
Buna!
Am si eu o problema.Nu stiu exact din ce cauza, dar fetita mea se deranjeaza la burtica destul de des in ultima vreme.Ii dau si dintisori, masele, dar nu sunt convinsa ca asta este cauza.I-am schimbat calciul.Ii dadeam gluconolactat de calciu,10 zile pe luna.Am luat calciu cu diverese arome, care e ceva mai ieftin decat gluconolactatul.Ziua in care i-am dat, a fost ziua in care au inceput scaunele diareice.Sa fi fost doar coincidenta sau chiar nu-i prieste calciul sub aceasta forma?A mai patit cineva asa ceva?
Gabrilici, mami de Sofia dulce si haioasa
Raspunsuri
Darria spune:
De fiecare data coincide cu administrarea Ca?
Daca spui ca e Ca cu div. arome atunci cred ca are si indulcitor. Este posibil sa fie o reactie la indulcitor.
O coprocultura si un coproparazitologic?
Gabrilici spune:
Doar cand i-am dat Ca cu arome.Azi nu i-am mai dat si a inceput sa-si revina.Are sigur indulcitor respectivul produs.Iti multumesc frumos de raspuns.Sper ca asta sa fii fost.S-a saturat mititica de regim si medicamente.
Gabrilici spune:
Va multumesc frumos pentru raspunsuri!Fetita e bine acum.Nu stiu exact ce a avut, dar ii dau gluconolactat de calciu si nu altceva(nu mai fac experiente de genul asta).Mi-a spus o prietena ca si fetita ei a avut burtica deranjata din cauza siropului cu calciu.Am ajuns cu bebe la medic, am facut copro(care a iesit negativ) si ia tratament:hydrasec, sanzyme si colostrum cu probiotice, lapte fara lactoza si regim alimentar inca o saptamana dupa ce se reface.E deja muuuult mai bine.
Sanatate tuturor si multumesc inca o data!
Darria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Gabrilici dar ii dau gluconolactat de calciu |
Sa fii atenta la solutiile injectabile administrate oral. Unii copii nu le asimileaza daca sunt adm. oral si nu injectabil. Ar fi bine ca periodic sa faceti o vizita la un ortoped pt. a te asigura ca dezvoltarea oaselor este normala.
adria.bh spune:
Gabrilici, eu am o fetita de 2.4 ani, ii dau Ca 10 zile\luna timp de 3 luni, primavara si toamna, asa ne a rec pediatra, noi ii dam VI-SOL(are gust de portocale) de cand era mica si nu am avut probleme,ea il bea destul de bine si deabea asteapta sa i mai dau.
multa sanatate
Gabrilici spune:
Darria ea are semne de rahitism(coastele departate si fontanela f deschisa)si ii fac D3 injectabil.
Gabrilici spune:
Adria eu ii dau calciu 10 zile pe luna pna la 2 ani.