Sezatoarea canadiana (181)
Raspunsuri - Pagina 8
ankalaura spune:
Bai noi suntem chebecoshi, ne uitam la hokey cu sufletul in gat!!
Cu cursul... inca diger. O sa tot diger... E multa informatie, foarte diversa, uneori te urca, alteori te coboara.
cica lista de referinte.
Pai ce lista de referinte sa pun eu, cand multe din relatiile profesionale, in Ro, sunt un dezastru (adica stiti voi... c'est l'enfer!)
Apai cum sa pun eu la referinte pe ex sefa mea, care a facut o grimasa de nedescris cand am anuntat ca sunt gravida, sau pe seful anterior, care, la angajare, m-a intrebat daca am de gand sa fac copii in urmatorii doi ani? Pai n-aveam de gand, si nu am facut in aia doi ani, dar n-am stat 2, am stat 9 luni si m-am carat... Ma mai platea si la negru....
Aaa. cu cursurile la institutul francez... Alina, consoleaza-te cu pretul totusi, in sensul ca per ora e mai ieftin decat o meditatie, si in mod clar mult superior. Atentie, iti zice asta o profa de francais, da?? Nu vreau sa fiu rea, dar daca fac un inventar la nimereala al fostilor mei colegi de facultate, majoritatea erau slabi, pe cuvant, nu e frumos ce spun eu acuma, dar asa era...
pe cand la Institut (si la Aliantele din tara), selectia se facea super de crema de crema, si formarea era pe masura, materialele la fel... Se lucreaza pe metode misto, cu cd si suport ca lumea...
face toti banii, o sa vezi!
nelia spune:
Delphin, Octav vrei sa spui, ma speriasem, ca nu stiu nici un Ovidiu. Da, eu stiu ce sint fiecare, stiu ca una-i box si alta-i arta martiala (desi Octav numeste boxul arta, eu nu vad, dar fiecare intelege arta cum vrea, nu?), dar voiam sa stiu daca, de afpt, nu e una si acelasi lucru, aceeasi Marie cu alta palarie.
Alina, miine la cafea iti spun despre animatie, ca acum sint la biblioteca nu ma pot intinde prea mult. Dar voiam sa-ti spun ca suna foarte bine acel curs de actorie gestuala, mai ales ca ti-l preda un maestru...
Ah, si voiam sa spun ca noi ne punem de pe acum pe lista ta, ca zile de nastere tot avem... numai sa ajungi tu aici.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
columbiana spune:
fetelor care mi-au raspuns, e important pentru mine.
Anka, si noi am facut cursul ala de recherche si barbatu-meu cu ajutorul organizatiei unde l-am facut, CARI Saint-Laurent, si-a gasit jobul la firma actuala (intre timp a schimbat jobul dar a pastrat firma-sau ei pe el) pentru ca l-au recomandat pentru un program de subventionare a imigrantilor, pentru primul job in domeniul tau in Canada si apropiat de calificarea ta plateau ei 50% din salariu timp de sase luni; intraba-ti profa daca nu stie ceva despre programe de genul asta.
delphin, mutare usoara si sa treaca repede timpul, te cred ca te bucuri!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
columbiana spune:
mi-am facut astazi testele de alergie, sunt alergica la tot ce-i verde si copac, s-au umplut miinile de pete imediat cind a inceput testele; mi-a prescris dr prednisone, pe linga picuri si nasonex; din ianuarie va trebui sa fac injectii, trei luni, una /saptaminal, daca vreau sa mai supravietuiesc vara viitoare :((;
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Ione81 spune:
ce meci incredibil, s-a mai uitat careva? In sfarsit am castigat!
SATC 2
Vineri 28 mai: Doloress , Podeanu, Zavalita,
Uite, aici arata unde putem vedea filmul:
http://www.cinemamontreal.com/showtimes/35977/Sex_and_the_City_2.html
Podeanu,
se pare ca nu va fi la AMC 22 la Atwater, dar va fi la Scotia Bank, pe S-te Catherine. Ce ziceti?
Da, si mie mi-a parut rau ca nu am ajuns la spectacol, dar uite vine o comedie cu Florin Piersic Jr, la aceeasi sala pe 11 IUNIE @ 8PM: Zaruri si carti.
Biletele se pot cumpara online la libraria de pe Decarie:
www.cartiromanesti.ca
detalii aici:
http://www.paginiromanesti.com/articol.asp?codart=1-M12-05101
Mai sunt amatoare? asta nu-l ratez!
Simonna,
Ma inscriu si eu pt 4 iunie la intalnire.
Un weekend lung superb!
khristin spune:
Alina, sigur ca se poate sa faci babysitting cand ajungi aici. Eu stiu chiar destui bunici aici care se ocupa de nepoti aici, plus alti copilasi. Si, da, cred ca e f. important sa nu renunti la visele pe care le ai, oricare ar fi ele. Activitatile tip birthday party pe aici, in functie de cati copilasi ai invitati se ridica si la 3-400 $ numai pt. 2 ore. Succes la invatarea limbii ! Cursurile tip Institutul Francez sau Alliance Francaise isi merita banii.
Anka, in legatura cu referintele, ma gandesc ca directorul scolii la care ai fost angajata ar putea spune cate ceva despre tine. Parca spuneai ca ai profesat ceva timp. Eu cand am venit, am facut voluntariat la o scoala si asa mi-am facut rost de o alta referinta locala. Ma gandesc ca ai putea face si tu acelasi lucru la scoala fetitei tale, mai ales daca ii ajuti pe copii sa citeasca o cartulie si sa o ajuti pe profa in clasa cu materiale si altele si asa ai impusca doi iepuri dintr-o lovitura. Abordeaz-o pe profa si uite-asa iti faci networking by promoting yourself.
Zavalita, ce ghinion. Ati rezolvat ceva pana la urma ?
Daiopri, ca tot intrebai tu de gradinite, poate o sa te faca sa te simti mai bine cand vei afla ca nu esti singura . Si noi tot asa trebuia sa platim full amount, ca sa pastram locul . Din fericire am terminat cu gradinitele caci acum cel putin acum sint eu cu ei pe perioadele de vacanta. Dar daca ai alternativa, eu zic ca nu-si justifica pretul cerut, e ripoff curat . E ca si cum ai arunca cu banii pe fereastra.
Magdone, tu ce mai zici ? Te mai lasa nazdravanii sa iei o pauza mamico ?
Fetelor, ce faceti de Victoria's day? Ce bine ca e weekend lung
Cristina
Yasmine et Chris Anthony
The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.
nelia spune:
Eu ascult in casti, la maxim... Beatles. Mie imi plac melodiile lor vechi, dar acum le ascult pe cele clasice si arhicunoscute. Nu am mai facut-o de mult... mi s-a pus un nod in git.. si ma podideste plinsul... spre ce merge omenirea asta!?
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
alina023 spune:
In primul rand va multumesc mult pentru raspunsurile incurajatoare pe care mi le-ati dat! Am ajuta si ma motiveaza si mai mult! Prinde tare bine orice motivatie in plus!
In al doilea rand vreau sa urez LA MULTI ANI tuturor Elenelor si Constantinilor de la Sezatoare, fie ei membri DC sau familie!! Sa va traiasca sanatosi!
Nelia astept cu mare interes raspunsul tau!
Khristin mi-am facut deja business planul: in timpul saptamanii babysitting si in weekend birthday parties!!
Ana imi pare rau ca o tragi asa de tare cu alergiile. Si eu sunt alergica si fiul meu la fel, dar nu atat de tare ca si tine! Eu (inca) imi permit sa nu iau tratament, dar sa vad cat ma mai tine!
Podeanu mai mami...mie mi-e tare ciudat sa ma adresez asa! Prenumele tau este Dana...sau am retinut gresit? Ca parca mi-ar fi mai la indemana sa-ti zic Dana decat Podeanu!
Ancule o sa ma inscriu musai la Institutul Francez. SI ma bag si la francizarea aceea on line. Totalul acela de ore este pe individ sau pe familie? Presupun ca pe persoana, nu?
Stii ca noi incepusem mediatiile cu o studenta...dar am renuntat! Mult prea relaxed pentru ce avem noi nevoie! Asa ca o sa bag cursurile astea!
Eu nu voi mai intra cred ca pana luni sau marti...cand stiu ca ai examen. Iti tin pumnii sa-l iei cu brio!
Mikiion multumesc! De ce spui ca ai fi salvat 8 luni din viata? Te referi la francizare?
Va pup si va doresc un weekend minunat!
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Ajutati-l pe Cata, un baietel de 5 ani, sa traiasca!!!
Doloress spune:
Delia nu-i nimic, il iei data viitoare! Poate ma invredincesc si eu pana atunci sa fac scoala si dam amandoua.
Ione eu votez pentru Banque Scotia. Si cam la ce ora? Pe la 7 asa ? Din pacate la teatru n-as putea merge, e prea tarziu. Eu la cel tarziu 10 trebuie sa fiu in casa sa culc piticania.
Ana multa sanatate! Pana acum n-ai mai avut probleme? Oare de ce s-au declansat? Si eu tot la Cari St-Laurent am fost, eu ma gandeam ca am un CV bun si mi l-au facut harcea-parcea, l-au modificat de la a la z.
Anka poti sa pui si o colega cu care te-ai inteles bine la referinte. La mine de exemplu au sunat peste tot. Firmele mari delega companii care se ocupa numai cu asa ceva, verificarea referintelor.
Alina aveam un prieten care se ocupa cu asa ceva, lua cam 100 de dolari pe ora pentru animatie de petreceri. Dar nu era ceva pe care se putea baza, ti-ar trebui si un job stabil, sau macar unul dintre voi.
Nelia ma pun si eu pe plans acusi, tocmai au plecat ai mei si tata e fan Beatles. I-am facut cadou toata discografia, plus cateva documentare despre Beatles, era fericit ca un copil. Le-a pus in bagajul de mana, sa fie el sigur ca ajung cum trebuie. Nu stiu domnule ce e cu parintii astia, cand sunt cu ei ma scot din minti, cand pleaca mor de dorul lor.