Sezatoarea canadiana (181)
Raspunsuri - Pagina 20
ankalaura spune:
Diana - Bafta la examene!
In concediu de maternitate nu-s. Gradinite la 7 dolari ar mai fi, eu am reperat vreo 3 deocamdata. Doua din ele nu au locuri, la a treia nici nu m-am dus si nu am sunat, ca are locuri libere de multe saptamani si e la fatima... am o problema mai ales cu primul aspect. In rest, sunt ceva CPE-uri, multe la care se raspunde in ebraica, dar oricum nicaieri nu sunt locuri.
Cam asa sta situatia...
Erika zic eu ca e mica... Da, e fasneata si s-ar descurca, i-ar place. Si ar fi mers cu siguranta daca nu am fi avut alta posibilitate. Dar cum nu putem plati 35 de dolari pe zi (ca la 35-40 se pare ca am gasi loc chiar si acum...), tot n-ar avea sens ca eu sa stau acasa si ea sa mearga la gradinita pe asemenea suma zilnica.
La Eliza nu am avut de ales, a mers de foarte mica la gradinta, a fost destul de dur si pentru ea si pentru noi (aici e o discutie separata despre cum sunt gradinitele in Romania, chiar si cele private si foarte scumpe...), si am mutat-o pe la vreo 5 gradinita, am tarat-o dupa noi, ba dupa job, ba dupa valoarea creascanda a taxelor la gradinita,...
Am chinuit-o si se vede, iar a doua oara mi-am propus sa nu mai fac asta.
Dar una peste alta, sub nici o forma nu avem cum sa platim 25 sau 35 sau 40 pe zi la gradinita.
Delphin - sa stii ca va pica super ca baietii nu vor mai fi de gradinita. Voi mai aveti avantajul ca ei cunosc franceza. La noi s-a nimerit aiurea tare, fie-mea nu stie sa scrie si sa citeasca, practic e destul de in urma fata de colegii ei, si chiar daca ii place la scoala, vine zilnic cu un sac de frustrari...
Si pe partea asta avem mult de lucru, desi stau acasa, abia mai fac fata cu atatia scolari, teme si schimbat de couches, si corectat teme la husband
Doloress spune:
Anka eu sunt mamica de gradinita privata (25 de dolari) Patrick a inceput in octombrie gradinita, deja formularul nu mai era disponibil pe site-ul lor, trebuia trimis pana in septembrie ca sa pot sa primesc o plata in octombrie. Eu pana in octombrie la inceput nici n-am stiut unde va merge, cred ca daca stiam dinainte, imi completa si educatoarea formularul si il completam si eu, poate primeam si eu in octombrie un cec.
E vorba de retur enticipat de impozit, deci zic eu ca poti sa trimiti si inainte. Pentru ca eu am depus in decembrie si ei mi-au trimis primul cec in ianuarie pentru lunile ianuarie- februarie, martie 2010. Ca de asta se cheama anticipat. Perioada din octombrie pana in decembrie 2009 mi-a fost returnata la impozite in aprilie. Tot in aprilie am primit cecul pentru aprilie, mai, iunie. asa functioneaza. Cel putin asa am inteles eu din site-ul lor.
ankalaura spune:
Doloress - merci. A inceput sa se contureze si la mine in cap toata chestiunea...
Tu vorbesti de anul 2010, nu? ai depus in dec 2009 si ai primit rambursarea anticipata in ian 2010? Daca termenul de procesare e asa de scurt, suna bine!
Una peste alta, ca sa minimizez investitia, in cazul nostru, strategia ar fi sa o duc la gradi privata in luna august (daca nu am alta varianta de 7 dolari pana atunci).
In felul asta as apuca sa fac cererea inainte de 1 sept iar totalul ar depasi 1000 de dolari, si as avea o sansa ca in octombrie sa recuperez ceva, daca nu din urma, macar "anticipatul" pentru oct-nov-dec.
Daca nu o inscriu si daca nu depun inainte de 1 sept, atunci nici nu are sens sa ma mai apuc, pentru ca ar presupune sa scot din buzunar taxa pentru cca 4 luni, ceea ce deja e de domeniu SF...
Hm, o sa ma gandesc bine la optiuni, o sa ma uit de ceva gradinite si o sa fac ceva "turism gradinaresc", macar sa imi fac o idee, si cine stie...
Daca nu, o sa mai stea acasa un an si basta, pana cand s-o ivi un loc pe undeva, chit ca asta o sa insemne sa stau la cratita ziua si sa invat noaptea...