Sezatoarea canadiana (181)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Salutare la toata lumea!

Diana & Ione mi-am luat si eu bilet la teatru. Asa ca ne vedem acolo! Cine mai vine cu noi?

De intalnirea de pe 4 iunie nu mai zice nimeni nimic? Se mai face?

Ione multumesc pentru cronica SATC2 Cum ai zis si tu, oricat de slab ar fi, parca tot as vrea sa-l vad...

Anka eu am comandat de pe ebay si amazon. Se livreaza in colet la cutia postala. Amazon.com din cate stiu eu nu livreaza in Canada, cu exceptia cartilor. La ebay trebuie sa vezi la produsul respectiv, politica de livrare depinde de seller. Eu am dat peste selleri care nu livrau in Canada.

O seara placuta!

Mergi la inceput

Editez ca am uitat sa-ti sugerez Anka sa suni la calcul@aid, poate dai peste un operator sa te lamureasca. Eu una, habar nu am despre ce vorbesti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Rox, asta am zis si eu acum citeva pagini, sa se mai dea o strigare ptr 4 iunie.

Eu una vin...

Anka, nici eu n-am habar de ce vorbesti. Ai ajuns pina la urma in weekend la vizitat muzee?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Diana, si eu vin la teatru. Nu pot sa ratez, dupa cit pling ca imi lipseste

Ica, din pacate am inteles eu gresit, colegul sotului are copilul la Jacques Prevert...Dar daca imi amintesc bine, Mihaela (mimitete) a avut copiii la Michel Prevost...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Cind e teatrul? Stiu ca ati spus undeva in urma, dar am uitat. Desi mi-e si frica sa-mi mai iau bilet... si vin si vineri la intilnire, dar tot asa, mi-e teama ca daca anunt, iar se intimpla ceva si nu ajung.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Roxana - de pe care ebay ai luat? Tot Canada? Cunosc bine sistemul ebay, luam mult cand eram in Ro, dar nu stiu daca aici se platesc taxe vamale sau alte taxe.
Amazon livreaza orice in Canada, daca se comanda pe amazon.com, unde sunt de toate, si nu de pe amazon.ca unde sunt doar carti si electronice, ca si pe amazon.de sau altele europene. Atata doar ca e cam scump transportul. Se echilibreaza insa, adidasi Reebok pentru copii iei cu 23 de dolari, aici nu stiu daca exista la asa pret...

Dana - da, am fost la muzee, Biodome nu era in lista, insa am fost la Biosfera, la Planetarium, la Marguerite Bourgeois, si pentru ca eram in zona, am intrat si la la Notre Dame, ne-am plimbat in Vieux Port, etc... Singura coada pe care am facut-o a fost la Planetarium, unde am ajuns mai tarzior, adica pe la 12, dar am asteptat mai putin de o ora, adica rezonabil.

O sa ma lamuresc eu pana la urma cu rambursarile astea anticipate, dar deocamdata mi se pare un hatis imposibil de inteles...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Oana, multumesc

Citat:
citat din mesajul lui oanagabriela

Diana, si eu vin la teatru. Nu pot sa ratez, dupa cit pling ca imi lipseste

Ica, din pacate am inteles eu gresit, colegul sotului are copilul la Jacques Prevert...Dar daca imi amintesc bine, Mihaela (mimitete) a avut copiii la Michel Prevost...

Oana, mama lui Antonia

Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!

Mergi la inceput

Anka, am comandat si de pe ebay.ca si ebay.com. Taxe vamale in principiu nu se platesc pentru bunuri din US ca exista acordul NAFTA dar platesti TVA-ul, cei aprox 15%. Depinde si de valoarea bunului si de bun, daca e considerat de lux sau nu, spre exemplu. Eu nu am platit la toate. Daca-ti sunt trimise ca si gift nu platesti, dar majoritatea seller-ilor scriu ca nu fac asta.

De pe amazon.com eu am cumparat pantofi pentru Seba si Isa si NU livreaza in Canada! I-am trimis la cumnata de la Boston si ea mi i-a pus la posta... Ultima oara in ianuarie. Daca s-a schimbat ceva intre timp, vreau si eu sa aflu! Succes!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Anka, eu am cerut anticipat intr-un an creditul asta de frais de garde. Da, iti dau daca ai peste 1000 de primit, insa trebuie sa stii exact nr de zile de gradinita, altfel daca primesti prea mult vei rembursa cand faci impozitul. Si este un formular care trebuie semnat de cei de la gradinita, la noi asa a fost. Stiu ca este o data limita pana la care se trimite formularul. Prime au travail - este un credit pe care il primesc cei care au venituri mici si care provin doar din salarii, e ca o incurajare sa ramana pe piata muncii.

Edit - credit anticipat ptr frais de garde se da cand ambii parinti lucreaza si/sau studiaza. Daca unul dintre ei poate fi acasa, ex - somaj, concediu parental , atunci nu te mai incadrezi ptr rambursament, anticipat sau nu.

Citat:
citat din mesajul lui ankalaura

Am vazut "edit"-ul dupa ce am scris.
Inca o chestie pe care nu o inteleg - cica poti sa faci cerere de rambursare daca suma depaseste 1000 de dolari si daca nu ai avea dreptul la prima de travail de 500. La calcul@ide ma intreaba si de alte venituri, dar la prime de travail ramane zero, deci imi imaginez ca se calculeaza numai veniturile salariale aici. Corect? Ar insemna deci ca pentru garderie ar trebui sa depasesc o mie de dolari in cele 3,5 luni, corect?
Mi se pare incalcit, zau, trebuie sa doarma copiii ca sa ma apuc sa citesc, altfel nu inteleg nimic.

Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Anka eu ti-am scris ce si cum pe mail...
Din seria tara arde si baba se piaptana, nu gasesc rezervare la hotel la un pret decent( in jur de 100 cad), pentru ziua mutarii la Montreal. Vroiam sa fiu aproape de noua locuinta, nu in centrul Montreal-ului......
Imi dati si mie un site unde sa fac cautarea la mai multe hoteluri in acelasi timp?
Cred ca fetele din Toronto au experienta la cautat hoteluri in Montreal....... Dar am observat o tacere pe aici.

De restul problemelor pe care le am de rezolvat, unele cam complicate, sa nu mai spun mai mult....nu va mai povestesc ca sa nu va plictisesc.
Cred ca m-am bucurat prea mult la inceput

Mergi la inceput