Sezatoarea canadiana (181)
Raspunsuri - Pagina 16
khristin spune:
Nasuc, ti-am trimis raspuns. Good luck si tine-ma al curent
Simona, ha ha....tare intamplarea, ce i-ati raspuns chelnerului?
Torontolezelor, nu vreti sa mergem si noi la un movie night, some drinks something?
Cristina
Yasmine et Chris Anthony
The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.
nelia spune:
Ah, Delphin, urasc chestia cu strinsul banilor pentru cadouri, aici nu se practica, cel putin eu nu am dat peste ea pina acum. Simona, eu nu am fost si nici nu am stiut, dar foarte urit din partea lui, pe bune. De asta spuneam eu ca totusi, desi las peste tot unde e de lasat si merita, nu mi se pare foarte corect acest bacsis. Undeva, este vorba de etica si integritate umana: eu sint dator sa-mi fac bine meseria pentru care sint platit, daca nu-mi convine, am metode si cai de rezolvare... iar daca imi fac meseria bine, nu astept sa-mi dai recompensa clientul. De aceea, eu nu las daca ma serveste unul vechi in meserie... am fost la un restaurant pe litoral, dupa 90 - deci cred ca era privat, la 2 mai... si am sarbatorit ziua unui prieten acolo. Ne-a servit seful cel mare, totul a fost impecabil, iar mincarea excelenta: nu am fost de acord sa-i lasam bacsis, mi s-a parut jignitor pentru patron, sincer! Eu asa m-as fi simtit. Insa, a doua zi, la ideea mea si a unei prietene, i-am cumparat un cos de nuiele si in el am pus fructe si o sticla buna de vin.... si i le-am trimis cu un bilet de multumire pentru seara minunata pe care am petrecut-o in restaurantul lui... si pina am plecat, am mincat numai acolo, iar pe toti pe care ii intilneam si ne intrebau unde se maninca bine, il recomandam.
Pentru mine conteaza mult atitudinea, las acolo unde sint tineri, la inceput de drum si care au o atitudine normala. Nu-mi plac nici nesimtitii, nici milogii... am spus! Asa cum nu-mi place nici practica asta de a stringe bani pentru cadouri (foarte la moda in Romania si cadourile sint musai consistente pentru ca nu te poti duce cu orice la ditamai directoarea de gradintia, careia oricum i-ai dat spaga ca sa-ti ia copilul), asta se face doar intre prieteni. Acum, eu vorbesc despre lasat bani... sanatoasa sa fiu si sa-i am eu sa pot plati o nota de plata la restaurant, ca las si 15 la suta.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
delphin spune:
Pai daca venea la mine sa-mi spuna ca nu e suficient ii luam tot si nu-i lasam nimic."Oui, effectivement je me suis trompé!" Je reprend tout et je fait "le point" si possible.
In fr. serviciile sunt incluse in nota de plata, asa se evita toata jena si asa se poate taxa, etc. 10-15% depinde de "casa" si scrie pe nota.
De aici si "naravul" francezilor de a nu lasa. E indecent!
ankalaura spune:
M-am intors. Centrul super, zau, luxos, elegant. Tipa la care am fost eu, guraliva si haioasa, ailalta era mult mai profi, dar oricum, totul ok.
Nu era cutie de tips-uri, dar nici nu i-am lasat in cabinet, ca nu stiam daca tot ea se va intoarce, asa ca i-am dat cand mi-a scos fisa pentru dosar, am pus pe masa, si a avut o reactie ok, cumva putin surprinsa si mi-a multumit zambind. Deci cred ca a fost ok.
Si mie mi s-ar fi parut urat sa vina chelnerul sa imi ceara mai mult bacsis. Poate n-am mai mult. Nu e si mai penibil sa ii spun ca nu am? Mai ales daca stiu ca am acoperit deja un 10% decent...
Cumnata-mea a patit-o cu un chirurg, la Fundeni, care l-a operat pe socru-miu, deci si mai jenant. A chemat-o si i-a dat de inteles ca nu era suficient cate zeci de milioane ii pusese ea in plic pentru operatie
zavalita spune:
am reparat catd e cat masina si suntem mai mobili de o zi...daca va hotarati sa mergem la film sau e rost de vreo intalnire eu sunt pro!
delphin , eu am dat test de limba engleza pentru a ma inscrie la un certificat la mcgill... aflu saptamana viitoare daca l-am luat sau nu.
pe unde sunt mai ieftine ustensilele de bucatarie? tavi, tigai etc? nu vraeu set, o tava, o oala de supa si un grill.
inca n-am net.
columbiana spune:
Zavalita, vezi la zellers sau la Winners; la winners sunt nitel mai scumpe dar net superioare calitativ;
pai vino la intilnirea din 4 iunie cu noi la Boccacino daca ai masina si esti mobila:))
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
ankalaura spune:
Zavalita - vezi ca la Zellers sunt la oferta, cam la 2 saptamani, niste cratite destul de incapatoare pentru supa (cam 3-3,5L), la 10 dolari, dar eu am luat o mare teapa cu oferta asta; a inceput la scurt timp sa se curete "teflonul" ala care probabil ca numai teflon nu era... Asa ca am aruncat-o, si banii pe fereastra o data cu ea...
De la Canadian Tire am luat doua oale cu coada chiar foarte misto, cu capac de sticla, grosute, fac si mamaliga in ele, si au costat asa: cea de 1,8L 12$ si cea de 2,8 L 14$. Au o banda de carton cu bej peste capac. Si e un teflon bun (stiu ca teflonul nu mai e la moda, dar de ceramica n-am avut bani ) Preturi mai mici ca astea nu am vazut, si am umblat ceva.
Dupa teapa cu cratita aia de 10 dolari (sub 10 dolari nu am gasit, iar 25 nu m-am indurat sa dau pe o oala), am gasit un set foarte misto pentru nevoile noastre, de la Walmart l-am luat, de INOX, betty crocker, cu 50 de dolari, 5 vase si 4 capace.
Uite si varianta cu 4 vase, la 35 de dolari
www.walmart.ca/details?tabId=6&departmentId=18&assetId=51248&categoryId=49" target="_blank">AICI
Daca decizi sa iti iei numai una-doua cratite/oale separat, la MAXI se gasesc niste vase super practice de pus la frigider, de sticla termorezistenta si cu capace de cauciuc pentru stocat la frigi, costa cam 5-6-7-8 dolari un vas de-asta (depinde de capacitate), si macar pui mancarea in ele ca sa poti pregati altceva. Eu am facut mii de acrobatii cu mancarea cat timp am avut doar o cratita si o tigaie....
Cele de la MAXI sunt cam ca vasele Anchor pe care le vei vedea la Canadian Tire, dar sunt la juma' de pret. www.canadiantire.ca/AST/browse/8/KitchenBath/KitchenStorage/FoodStorage/PRD~0423707P/Anchor%252BHocking%252BGlass%252BStorage%252BSet%25252C%252B8-Pc.jsp?locale=en" target="_blank">Astea sunt Anchor
Tavi, depinde ce iti trebuie. Eu folosesc la cuptor vasul dreptunghiular de sticla, pe care, cu capac, il folosesc si in frigi.
Pentru chec am luat de-alea de aluminiu de la dolarama, cate 3 la un dolar, le ung si le folosesc cu grija, asa ca le refolosesc de cate 4-5 ori. Pana o sa ma indur sa imi iau tavi normale.
Gril am din Romania, dar nu prea il folosesc, nu imi place ca se face fum si sare pe tot aragazul, prefer sa pun la cuptor, acopar cu folie metalica vasul de sticla.
Hai ca am facut teoria oalelor si a tavilor....
Farfurii, tacamuri, de-astea aveti? Pahare?
nelia spune:
Anka, eu am senzatia ca ai venit de cel putin jumatate de an aici. Nu mai folosi folie de aluminiu, deloc. Eu am luat tavi de yena si in alea fac tot. Am avut cu teflon si nu mi-au placut, am luat unele ieftine, de tabla, dar nu mai stiu de unde, nici alea nu-mi plac in mod deosebit, tot sticla o prefer.
Zavalita, urmareste magazinele specializate, acolo gasesti reduceri mari. Daca ai drum pe la Atwater, in piata Alexis Nihon gasesti si din ala, ai si Winers, zi Zellers si Canadian Tire. In Winers, asa cum spunea si Ana, sint mai bune, dar mai scumpe, dar cauta reduceri, iar intre Canadian Tire si Zellers, eu aleg primul, par mai bune un pic. Eu am luat tigaie de fonta din Canadian Tire, singura chestie este ca dupa folosire, trebuie spalata imediat si unsa cu un pic de ulei, altfel rugineste. Dar daca o intretii, e excelenta, eu prefer fonta altor materiale (fonta, sticla, inox si lut). Dar se face totul repede si bine in ea, si clatitele tot acolo le fac. Nu e chiar ieftina, nu are capac, dar te tine o viata. Mai am un ceaun si inca o craticioara tot din fonta si numai pe astea le folosesc la orice. Am vazut si de lut, nemtesti, dar vasul cel mai mic era 80. Ma bate gindul sa-mi aduc din Romania, dar nu stiu cum sa-l transport. De ceramica am unul mare, pentru cuptor, fac sarmale in el. Dar am mincat la cineva mincare facuta in tava de lut cu capac la fel... yamiam. Nici nu se compara!
Chiar, oare cum as putea transporta intr-un mod sigur vase de lut din Romania? Mi-ar placea sa-mi aduc doua vase pentru cuptor, unul mai mare si unul mai mic, cu capace, ulcele si strachini pentru toti (si linguri de lemn - pentru lapte cu mamaliguta). Dar sint foarte fragile, nu le pot pune in geamantane pentru ca sigur se sparg, chiar daca le invelesc in haine. Oare pot sa le iau la bagajul de mina?
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
ankalaura spune:
Mai NEL, pana iau vase iena cu capac, mai pun folie de alumin', ce sa fac si io
Sa stii ca io n-am senzatia ca am venit de juma' de an, ci de ieri, ca parca sunt bezmetica inca OFF! Sa ma vezi ce bajbai, nu pricep o groaza de chestii, de exemplu ce e aia sa fii membru la cepsum udem? Esri membru daca esti student? Sau platesti taxa de membru? Sau daca esti student si ai reducere si platesti si taxa de membru esti un membru mai special?
Ma gandeam sa ma duc sa ma interesez pentru fete de ceva miscare, un baxin, o gimnastica (fi-mea a' mare nu mai vrea balet, vrea gimnastica...), sau unde in alta parte?
Exista si aici "casa pionierilor"?
Cu transportul vaselor, clar singura solutie e bagajul de mana. Camuflate bine (vezi ca se gaseste folie cu buline la Bricostore sau la Mr Bricolage sau altele de gen, in Ro), si puse intr-un mic troller, ca sa fie peretii mai tzapeni. Daca s-or mai si sparge, nu poti stii, dar na, incerci.
Noi am avut vas roman - stii care, nu? - ASTA - si mancarea iese super, si sarmalele si legumele, si ce vrei tu (la vremea aia nu aveam si steamer) dar e un chin sa il cureti, ca nu poti folosi detergent, si trebuie uscat super bine, vasele trebuie tinute separat, altfel iti face mucegai... A doua oara nu mi-as mai lua, drept sa spun...
Iar din aceeasi serie cu vasul roman, mai e un vas pentru copt oua in cuptor, ce sa zic, ieseau bune dar se coceau intr-un ceas Si apoi cand sa le scoti, asa racaia instrumentul de peretii aia ca ma zgaria pe creier, deci am facut o data si gata
Strachini si ulcele insa,... fara numar.
Nu stiu daca altfel de vase de lut pentru cuptor mai exista, daca nu, aia e, vas roman o sa te cheme si astept sa imi spui daca iti mucegaieste sau nu
philip spune:
nelia, eu am adus strachini si ulcele din romania in bagajul mare la cala, sincer, nu stiu cum de nu s-au spart, au rezistat si mutarii din utah aici, le-am invelit bine in ziare si puse printre haine. dar sunt si eu uimita ca n-au patit nimic.