Atentie la biberoanele de plastic

Atentie la biberoanele de plastic | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

www.desprecopii.com/Images/SitePages/biberonatentie.jpg" border="0">
Cumparam biberoane din plastic pentru ca sunt mai rezistente si mai usoare, le dam copiilor sa bea din cani din plastic pentru ca acestea nu le pot provoca rani in cazul in care le scapa din maini, iar dupa ce le folosim suntem obsedati sa le spalam foarte bine si sa le fierbem ca sa distrugem microbii. V-ati gandit insa vreodata ca puteti gresi tocmai din prea multa precautie ? www.desprecopii.com/info.asp?id=2110" target="_blank">Sau, mai exact, v-ati gandit ce efect au asupra sanatatii copiilor dumneavoastra materialele din care sunt confectionate vasele din care ii hraniti? Iata sfatul de la Desprecopii:

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:


...si eu am de la AVENT...si incalzesc si apa la cuptorul cu microunde..ce ma fac??????????ca-s scumpe rau...acum sa cumpar altele?????????

_
ALINAde Marie Rebecca Ayanna
Marie in balansoar
VIATA MEA PANA LA CAPAT...

" Sunt o pana de vultur pe coama unui leu/
O crusta de sare sub unghia unui zeu..."
Sum,esse,fui-by me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

hmm, informatia respectiva este veche de cativa ani...sau cel putin eu stiu despre acest lucru de aproximativ 3 ani, clar am citit undeva acelasi articol, cred ca a circulat o perioada pe mailuri...

eu nu as lua de bun, 100%, orice studiu facut de americani...cand n-au ce face, se mai apuca sa studieze ceva, sa faca nu's ce statistici, etc.

nici specialistii nu sunt convinsi de concluziile sau rezultatele acestui studiu, recunosc in principiu efectul daunator al acestei substante asupra organismului...dar nu am vazut cifre exacte, ce cantitate de BPA poti inghiti atunci cand bei sau mananci ceva dintr-un astfel de recipient...

mai degraba suspectez oarece interese comerciale la mijloc, de lupta pe piata intre marii producatori...

pai acum hai sa bem apa de la robinet, ca toata apa imbuteliata sau sucurile (cu mici exceptii) sunt in recipiente de plastic...si lista ar putea continua...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Corina, e algerea ta sa crezi ce vrei.
Aici in Olanda, discutia e foarte la zi si nu e deloc subestimata. Este totusi vorba de sanatatea copiilor nostri si sa nu uitam ca producatorii produc totul in China... cu prea putina atentie si grija asupra ingredientelor ...totul e sa le iasa ieftin!

Eu as lua acest avertisment destul de serios.

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Bun, am inteles si respect punctul tau de vedere.
Tin doar sa mentionez ca, pe vremea cand fetita mea era bebe, nu se gaseau pe piata absolut deloc biberoane si canite confectionate din sticla sau macar din plastic fara BPA...poate acum se gasesc, nu stiu...insa atunci cand nu ai alte optiuni, ce faci ?!? Folosesti ceea ce se gaseste in comert, daca nu ai alta posibilitate (sa comanzi pe internet sau sa-ti aduca cineva din strainatate).
Dau un singur exemplu : cand in comert se gasesc biberoane la pretul de 4-5 ron, iar mamicile care le cumpara nu au acces la informatie, evident ca se vor vinde ca painea calda aceste biberoane ieftine si posibil periculoase pentru sanatatea copilasilor.
Cred ca ar fi utila si binevenita o campanie in presa, mass-media, farmacii, in maternitati, la cabinetele medicilor de familie/pediatri, etc., astfel incat informatiile sa ajunga la cat mai multe persoane (mamici), multe dintre ele neavand acces la informatii prin intermediul calculatorului/internetului.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Parerea mea este ca tine de moda,sa zic asa.Adica: acum multi ani nu existau decat biberoane de sticla,gradate ,parca,pana la 330 ml,cu gat lungut,si tetine maro de cauciuc,alea care deveneau lipicioase si galbene dupa o saptamana de utilizare.Mai tarziu au aparut biberoanele de plastic,au inceput reclamele,ca sunt mai usoare,nu mai scapa copilul biberonul peste fata,nu mai sparge buza,nu se ciobesc,etc.Au aparut n-spe firme producatoare,unele mai atente,altele nu,acum au aparut iar producatori de biberoane de sticla,plus ca au descoperit un plastic mai moale,hai sa le laudam,dar nu asa ,pe fata,mai intai denigram biberoanele astea care sunt acum pe piata,si astfel sunt obligati si ceilalti sa foloseasca acelasi material ca si noi,intreprinzatorii,descoperitorii.Pare o teorie a conspiratiei cum o spun eu,dar asa este in orice domeniu.Mai ales cu lucrurile legate de copilasi,ca astea au priza la public.
Concluzia: trebuie citit tot articolul,asa cu insemne de messenger si concluzii personale ale autorului,avut grija la ce spun ei,adica la plasticul tre,sau cumparat biberoane pe care scrie ca sunt facute din polipropilena,poliamide sau polietilena .Cele pe care scrie "BPA free" sunt cam scumpe pentru buzunarul omului cu venituri medii.

Lali,mami+ Paul-Iuliansi+ Vali,tatiin devenire = NOI,o familie care vrea sa fie fericita !!
www.youtube.com/watch?v=8AoM_ZbSDzU&feature=related" target="_blank">mama lor
Noi trei...un inceput de viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maya25 spune:

Lali mete, exista iarasi biberoane de sticla? Eu nu am gasit si am cumparat unul de plastic fara BPA cu 500 de mii (destul de scump dar sper sa fie macar ok).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

in DM sunt biberoane BPA free cu 9 lei (de 250ml) - marca lor proprie, BabyLove. iar biberoane de sticla au si Nuk si Chicco (cred ca si alti producatori).

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

biberoane din sticla se gasesc la interex, sunt o marca frantuzeasca

biberoane din plastic fara BPA se gasesc in mega image, costa 23 ron cel de 250 ml.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:


eu nu stiu nici o perioada in ultimii 8 ani cand sa nu se gaseasca biberoane din sticla (de la Evenflo pana la Chicco) in farmacii si apoi si online



..timpul sterge totul, dar focul naste foc (Iris)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_vlad spune:

Acum inteleg eu de ce mi s-a recomandat scimbarea lunara a biberoanelor, il ezasperasem pe sot cu chestia asta

Mami de nazdravanel

Mergi la inceput