Va rog ajutati-ma!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bb ralukutza

diazepam desitin, un anticonvulsiv. Daca ii da fara reteta

ma-ndoiesc ca i-ar da...eu am cerut o pastila de fenobarbital, i-am dat pe dr la telefon sa o roage si nu a vrut...

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Mda....dar am zis sa isi incerce norocul...cine stie?
Adevarat ca eu am luat cu reteta doar. (o sg data, dar n-am apucat a-l folosi pt ca deja scapase de febra mare cand ne-a fost recomandat).

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

bb ralukutza, eu i-am dat 15 pic alexutzei, la sfatul pediatrei, abia pe la 5 ani. si atunci, la fel, ca nu aveam ce face altceva. copiii mei, cand au viroze, prima zi fac febra uriasa, Teo a ajuns si la 41.3, iar Alex mi-a facut convulsii pe la 2 ani.
Tot atunci, am aflat la spital, la urgente, o metoda rapida de scazut febra: cocktail: 5 ml nurofen+5-7 pic.algocalmin, numai ca eu apelez la ea extrem de rar, caci daca dau si nurofen(ibuprofen) si algocalmin, raman fara acoperire pe urmatoarele ore. in general, la ei nu mai era cazul de al 2 lea puseu, caci reuseam sa le tin temperatura constanta si prima zi nu scapau de impachetari si sosetele cu apa si otet.

mai zicea o fata de la noi de la randunele ca medicul de pe ambulanta i-a zis de frectie pe tot corpul.

Mergi la inceput

Eu atat stiam de algocalmin fiola, ca se da in caz de extrema necesitate, si ca se da in fctie de greutate(am dat un exemplu cu 15 picaturi...ca nu stiu cate kile are copilu'). Dar asta de pe la farmaciste. Pediatrul ei nu mi-a recomandat niciodata pana caum...e drept ca nici nu am avut eu cazuri de febra mare la ea. Singura data, cand mi-a fost si recomandat Desitin, a facut 39.7...avea o herpangina nasoala rau....

Mergi la inceput

Citat:
Singura data, cand mi-a fost si recomandat Desitin, a facut 39.7...avea o herpangina nasoala rau....

ufff, tin minte momentul, ca imediat dupa a urmat Teo cu o viroza buboasa (parvovirus)...si tin minte ca mi-ai povestit atunci ce simptome a avut micuta ta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ariel_7000

Citat:
Singura data, cand mi-a fost si recomandat Desitin, a facut 39.7...avea o herpangina nasoala rau....

ufff, tin minte momentul, ca imediat dupa a urmat Teo cu o viroza buboasa (parvovirus)...si tin minte ca mi-ai povestit atunci ce simptome a avut micuta ta.

dap....exact!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucajosan spune:

Eu am recomandat algocalminul tot ca ultima solutie. Si eu am apelat doar o singura data la el si asta atunci cand nu reuseam sa ii scad febra cu nimic altceva.
In ceea ce priveste doza, mi/a fost recoamndata de pediatra, iar Alexandra a reactionat imediat. In jumatate de ora febra scazuse de la 39.6 la 37.4. Mi s/a parut in regula, repet ca ultima solutie si numai in cazuri exceptionale. De atunci slava Domnului nu am mai avut nevoie(avusese o herpangina urata / vad ca e destul de comuna).
Sanatate multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Algocalminul scade febra aproape instantaneu, e ok, dar dupa ce efectul lui trece , daca exista o infectie in organism ,febra revine ,deci nu te impacienta, organismul lupta cu infectia asa ca e un semn nu tocmai rau. Ca sa nu-i dai algocalmin din nou ,o metoda super pentru scaderea febrei este branzica de vaci in ciorapei pe talpite,ca sa nu mai vorbim ca daca are vreo enteroviroza ,ar trebui sa o convingi sa si manance branzica de vaci.Apoi un ceai de menta ar fi indicat pentru burtica, miere cu tinctura de propolis si o compresa cu spirt pe burtica face minuni.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

am o observatie la ce a zis Ariel ()
Nu-i da acuma suc de portocala daca are burtica stricata. ca n-o sa mai stii sa numeri pampersii dupa aia...

o baita cu apa racita gradual ar fi excelenta pt scaderea febrei.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

si eu am o observatie la ce a zis cici.spirtul pune l indoit cu apa,altfel poate provoca arsuri la nivelul pielii.multa sanatate!

Mergi la inceput