Prietene la bine si la greu - 15

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lidia74 spune:

LUMIRICHARD ce bine ca gaza mica papa

IONELAMARIA las-o pe vara ta sa spuna cate in luna si stele despre Danemarca si tu fa ce stii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutze spune:

Neata, dragelor

Eu vin la protest, fie ce o fi...
Am un tanc de carucior de fas gros. O baricadez bine si ies in strada.
Care veniti va strangeti undeva inainte? Am vazut mag eva?
Va pup pe toate si sper sa aiba efect tot efortul fetelor care au organizat si iesirea in strada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali762000 spune:

lylyanafrumoase poze si filmuletul. Am vazut ca al tau deja sta singur in fundic al meu inca nu trebuie ajutat sau sprijinit. Daca il las singur se apleca in fata de ajunge cu nasul varful picioarelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluci_b spune:

neata

am citit pe fuga nu am timp trebe sa pregayesc pancartele, sa las copilului de papa, so felicitari pt dintzoc si pt pisicutza care a papat

indiferent de vreme eu voi fi acolo, deco cine mai vine ne vedem la 11.45 la eva la magazin, zic bine ?

ce sustinem/ce declaram

MESAJUL RALUCAI de PE MIRESICI.Ro Pentru toti participantii de maine la MM.

stiu ca este deja tarziu, dar sper sa apucati sa mai cititi .. am terminat lista cu ce trebuie sa declaram la unison .. chiar daca vi se pare lunga, trebuie sa retinem mesajele de baza .. rog fiecare participanta sa-si printeze lista si sa vina cu ea la purtator, s-o aiba in caz ca este intrebata de presa .. vom mai printa si cateva exemplare in plus (cine poate??) sa le dam si la fata locului

MESAJE PE CARE LE SUSTINEM LA PROTEST:

1. Solicitam mentinerea indemnizatie la nivelul actual, de 85% din media veniturilor nete pe ultimele 12 luni. Nu acceptam niciun compromis, nu negociem acest cuantum stabilit prin lege, intrucat copiii sunt viitorul acestei tari si trebuie sa avem o politica coerenta si constanta in domeniul protectiei si promovarii drepturilor copilului.
De asemenea, facem apel la guvernanti sa nu elimine trusoul pentru nou-nascuti (in valoare de 150 de lei) si sa nu reduca alocatia pentru acestia (de 230 de lei in prezent) si cea pentru copii cu varste pana in doi ani, de la nivelul de 200 de lei.

2. Dorim sa fie foarte bine inteles de toata lumea faptul ca indemnizatia pentru cresterea si ingrijirea copilului NU ESTE UN AJUTOR SOCIAL!
Este un drept al parintilor castigat prin munca, dupa ce au contribuit la bugetul de stat si al asigurarilor sociale cu sume substantiale pe parcursul anilor de munca.
Reamintim ca, potrivit Legii 257/2008, beneficiaza de aceasta indemnizatie DOAR mamele/tatii care in ultimul an anterior nasterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
(Spre exemplu, pentru un salariu net de 2.500 de lei, contributia la stat (angajat + angajator) reprezinta aproape 85% din acest salariu, respectiv 2.088 de lei).
Este normal ca statul sa-si respecte “contractul” si sa returneze parintilor aflati in CIC o parte din sumele cu care au contribuit la buget.

3. Nu acceptam sub nicio forma plafonarea indemnizatie la suma fixa de 600 de lei, intrucat incalca principiul egalitatii in drepturi si cel al nediscriminarii, prevazut de Constitutia Romaniei prin art.16 alin.1.
Pe de alta parte, indemnizatia nu mai are astfel caracterul unui drept de asigurare sociala, ci doar al unui ajutor social acordat de stat, ceea ce nu ne dorim! Vrem ca indemnizatia sa fie calculata in functie de veniturile obtinute si de cotizatiile la bugetul asigurarilor sociale.

4. Economia care s-ar realiza prin reducerea indemnizatiei de la nivelul de 85% este infima, avand in vedere ca din totalul de circa 193.000 de beneficiari ai indemnizatiei in luna martie 2010, doar 2.400 primeau valoarea maxima de 4.000 lei, iar cei mai multi (124.500 persoane) primeau 600 de lei.
Deci contribu#355;ia la buget este de sub 0,02%, insa masura constituie un sacrificiu considerabil pentru viitorul copiilor.
Astfel, prin diminuarea indemnizatiei, guvernantii lovesc in clasa de mijloc a societatii, care contribuie substantial la bugetul de stat. Masura ar determina descurajarea persoanelor din aceasta categorie sa aiba copii, ducand la scaderea natalitatii.
Pe de alta parte, reducerea indemnizatiei ar avea ca efect direct cresterea numarului abandonurilor copiilor, dar si al avorturilor, in contextul crizei economice care afecteaza categoriile sociale vulnerabile, asa cum atrage atentia organizatia Salvati Copiii Romania.

5. Solicitam autoritatilor sa respecte Strategia Nationala in domeniul protectiei si promovarii drepturilor copilului 2008-2013, în care unul dintre obiectivele prioritare este „înt#259;rirea capacit#259;#355;ilor parentale prin asumarea responsabilit#259;#355;ilor fa#355;#259; de cre#351;terea, îngrijirea #351;i educarea propriilor copii”.
Statul trebuie sa sprijine in continuare natalitatea, care a crescut usor in ultimii doi ani (in 2009 numarul nou-nascutilor a sporit cu 176 fata de 2008, la 222.925, potrivit Institutului National de Statistica), tocmai datorita stimularii familiilor prin acordarea indemnizatiei de 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni.
Reamintim Guvernului ca problema scaderii demografice este alarmanta in Romania si ca trebuie sa incurajeze sporirea natalitatii prin politici sustenabile, in conformitate cu directivele europene in acest domeniu, asa cum procedeaza toate statele membre UE.

6. Banii proveniti din indemnizatie sunt atat pentru intretinerea copilului, cat si a mamei.
Deja 85% din venitul mamei sau al tatalui reprezinta o diminuare a standardului de viata cu care familia era obisnuita, intrucat veniturile scad de la 2 salarii pentru 2 persoane la 1 salariu plus indemnizatia pentru 3 persoane.
Familia si-a facut in prealabil un calcul daca poate sustine aceste cheltuieli in cazul aparitiei unui copil, bazandu-se pe legea care prevede o indemnizatie de 85%.

7. Vrem sa atragem atentia autoritatilor ca, in cazul diminuarii indemnizatiei, mamele vor merge mai departe si vor continua actiunile de combatere a acestei masuri, actionand statul in instanta, chiar pana la forurile superioare europene, intrucat reprezinta o incalcare a directivelor UE, dar si a drepturilor pentru protectia copilului, asa cum prevad Constitutia Romaniei si Hotararea 302/2008 a Consiliului pentru Combaterea Discriminarii.

8. Suntem solidari cu toate categoriile afectate de aceste masuri ale Guvernului. Credem cu tarie ca autoritatile pot gasi alte resurse pentru bugetul de stat, mult mai substantiale decat sumele atrase prin reduceri de indemnizatii pentru copii, alocatii, pensii sau salarii ale bugetarilor.
Spre exemplu, numai economia subterana cumuleaza peste 40 de miliarde euro, in timp ce contrabanda cu tigari se ridica la circa un milliard de euro.

9. Protestul a fost organizat la initiativa mamicilor de pe forumurile Miresici.ro si Despre copii . com, la care s-au alaturat asociatii, organizatii si persoane politice, sprijinind demersul nostru.
Mentionam ca acest protest nu poarta nicio culoare politica, ci este o actiune a PARINTILOR.

DE RETINUT:

- NU prezentam cazuri personale!
- NU ne referim la cheltuielile necesare pentru copii, intrucat acestea pot diferi de la familie la familie!

Raspunsuri la intrebari delicate / capcana:

1. In unele tari europene indemnizatia este stabilita la o suma fixa si pe o durata mai mica. De ce sunteti nemultumite?

Statul roman si-a asumat o politica de incurajare a sporirii natalitatii prin legea care prevede o indemnizatie de 85% din media veniturilor nete pe ultimele 12 luni pentru cresterea copilului cu varsta pana la doi ani.
In Romania nu exista conditii pentru cresterea copilului asa cum ofera alte state membre UE. Cresele sunt aproape inexistente, parintii fiind nevoiti sa angajeze bone pentru a sta cu copiii daca se intorc la munca inainte de 2 ani de la nasterea acestora, servicii pentru care platesc sume substantiale si pe care unii nu si le permit.

2. De ce nu acceptati reducerea indemnizatiei si solidaritatea cu categoria pensionarilor, care au cotizat si ei, iar acum li se reduc pensiile?

Nu suntem de acord nici cu reducerea pensiilor, suntem solidari cu toate categoriile afectate de aceste masuri ale Guvernului.
Este meschin sa lovesti in doua categorii sociale foarte vulnerabile, precum copiii si batranii.
Autoritatile pot gasi alte resurse pentru bugetul de stat, prin combaterea evaziunii fiscale si a economiei subterane, prin reducerea cheltuielilor in institutiile si companiile de stat, precum si in administratiile locale.

3. Cat va costa lunar intretinerea copilului? De cati bani ati avea nevoie?

Nu este relevant cat cheltuim cu intretinerea copilului, intrucat aceasta suma variaza de la o familie la alta.
Nu este corect sa ne justificam in fata cuiva cum cheltuim acesti bani, cum nu trebuie sa te justifici in fata angajatorului cum iti cheltuiesti salariul. Trebuie sa intelegem ca indemnizatia reprezinta un drept castigat prin munca, suma primita de la stat fiind corelata cu veniturile obtinute, supuse impozitarii.

Raluca, mamica de Remus Andrei(8 nov '09)
Poze BUBU
asa creste Bubu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dozz spune:

Buna dimineata!

ufff, ce vreme! azi va fi dificil cu bebelusii, am constatat ca multi sunt meteosensibili si sunt prost dispusi cand e urat afara.

La noi a inceput de ieri seara ... cate un plans / si n-a mai stat (asta a fost momentul poetic al zilei, o parafraza chinuita dupa doua versuri celebre ).
A adormit ieri seara dupa o ora si ceva de dezmierdari si descanturi, iar noaptea s-a trezit la 3, 5 si 7. De la 7 am intrat in rutina zilelor ploioase, adica joaca si veselie 10 minute, apoi maraiala si plans cam 20-30 minute, apoi somn max 15-20 min (din care prima jumatate in brate), apoi de la inceput. In zile ca astea eu ma specializez tot mai bine in impartitul oricarei activitati in calupuri de cate 10 minute.

La protest deja e 99% ca nu voi ajunge. Sa vad totusi ce se intampla cu ploaia in urmatoarea ora.

Lumi, am fost asa de bucuroasa ca noul start a fost mai bun. Bravo tie si Annabellei! Sper sa accepte in curand si mancare pregatita in casa pt ca se vede ca iti face mare placere sa ii prepari fel de fel de combinatii. Ma intrebai de fetita mea: se impinge si ea inapoi cand sta pe spate, pe masa de infasat. Arata de parca ar inota pe spate, asa da din maini si din picioare. Altfel, de ieri am observat ca nu prea mai reuseste sa stea bine pe burtica si de agreat nu mai agreeaza deloc. Buun, am zis sa nu ma stresez deocamdata, probabil este vorba de "the step back" si acum trebuie sa fiu atenta sa observ, in compensatie, care sunt cei 2 step-i forward. Inca nu i-am sesizat, poate azi sa ma uimeasca cu ceva.

Ionela, bine ai revenit. Si in forta, nu asa, oricum. Ce de-ai mai scris! Cam aiurea cum ti-a facut capul calendar verisoara daneza, uita cat mai repede intamplarea ca n-are rost sa te amarasti cu asta. I-ai raspuns foarte bine.

Diana, ma bucur ca a iesit bine petrecerea pana la urma. Sa ne spui cum merge diversificarea la Teo. Cum a mancat zilele astea? In fiecare zi i-ai dat cei cativa ml de cereale cu lapte? La o singura masa sau ai incercat de mai multe ori pe zi? Imi amintesc ca in prima zi ai apreciat ca ar fi mancat max 2 ml, cum a fost in urmatoarele zile?

of, of, iar plansete. Rabdare scrie pe mine azi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluci_b spune:

inainte sa ma imbrac, trebuie sa-i raspund dragei de Lumi - eu fac masaj, sala si regim asa cat se poate, sa dea DD sa fin din nou gazele

GATA FETELE LA PROTES INAINTE PT COPII NOSTRI

Raluca, mamica de Remus Andrei(8 nov '09)
Poze BUBU
asa creste Bubu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns padi spune:

'Neata,
nu am citit din urma (sa-mi fie rusine). Am o mare rugaminte la voi (diana, sau oricine este in tema): de dimineta m-am trezit "cu gatul in pioneze" - adica ma doare , ustura, este umflat, etc. Eu sunt specimen din ala, la care nu-i trece numai cu antibiotic. ESte bine sa iau Amoxacilina daca alaptez? Pe prospect scrie ca este ok, voi ce stiti?

Adriana de Laura (08.12.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutze spune:

venim si noi!!!! am plecat, tineti-ne pumnii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinus25 spune:

Helloo...

Urez si eu cu intarziere LMA sarbatoritilor din zilele trecute si celor pentru ziua de azi

Diana ma bucur ca ati avut cat de cat vreme faina si ati reusit sa petreceti. Mda, sunt curioasa cum va fi la gradinita... sunt unele educatoare care exagereaza f mult...Ii fain ce povestesti tu de gradinita lui Vlad.

Ionela inca o data merci de lamuriri. Deci eu gandesc normal, ceilalti exagereaza. Mai am o cunostinta care spunea ca nepotu-sau de 2 ani recita poezii de Eminescu si el era f incantat. . Nasola faza cu verisoara...dar ai pus-o bine la punct.

Many exista magazin DM in Oradea, la Lotus market. Daca vii pe aici poate ai timp si ne intalnim la o cafeluta . Multa sanatate iti doresc sa treca act mai repede raceala sa nu fie cazul de antibiotic

Lumi ma bucur mult ca Annabelle a papat. Se pare ca i-a facut bine pauza.

Raluci sa ne sustii acolo tare... si eu as fi venit daca stateam in Bucuresti. Aici nu se intampla nimic.

Dragos este foarte incantat de morcov, ieri i-am pus si patrunjel... nu apucam sa-i dau bine ca cerea din nou. La un moment dat m-am oprit ca-mi ceruse Riana ceva, am pus bolul cu lingurita pe masa de la scaun si cand m-am intors el luase deja lingurita si incerca sa o bage in gura. Asa drag mi-a fost...

No plec ca azi sunt cu amandoi strumfii.. eu si cu Riana suntem racite.
O zi faina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

Alinush...ce bine ca Dragos e fan morcovei...Rares nu prea ii mananca cu drag daca sunt fierti...daca ii dau cruzi, si dati prin razatoarea de sticla linge castronelul....Ufff.....

Mergi la inceput