face la olita, dar....

face la olita, dar.... | Autor: crissandrada

Link direct la acest mesaj

De ceva timp fetita mea care are 2,4 luni isi tot dadea pampersul jos si se aseza pe olita. O perioada nu am incurajat-o ca era frig si imi erateama sa n u raceasca.
Insa cum s-a incalzit i-am cumparat chilotei si are deja o saptamana de cand nu mai poarta pampers.
De cele mai multe ori se duce la olita si face si pipi si kk. Dar daca se jaca uita si face pe ea sau se duce fuga la olita dar nu mai apuca sa isi dea chiloteii jos .
Noaptea incerc sa o trezesc dar nu vrea si spre dimineata face pe ea sau se trezeste dar e bosumflata si nu mai adoarme la loc.

Intrebarea mea e cum ati procedat noaptea cu olita si cam cat dureaza perioada asta cand se mai intampla si accidente?

Bazar general DC

Criss de Alessia si Andrada
"Humor is mankind's greatest blessing" - Mark Twain (Umorul este cea mai mare binecuvantare a omenirii)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu i-am lasat pampersul noaptea pina cind multe zile la rind s-a trezit cu el uscat.
mi s-a parut absolut inutil sa stresez copilul noaptea si sa-i mai stric si somnul (si me!).

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui crissandrada

De ceva timp fetita mea care are 2,4 luni isi tot dadea pampersul jos si se aseza pe olita. O perioada nu am incurajat-o ca era frig si imi erateama sa n u raceasca.
Insa cum s-a incalzit i-am cumparat chilotei si are deja o saptamana de cand nu mai poarta pampers.
De cele mai multe ori se duce la olita si face si pipi si kk. Dar daca se jaca uita si face pe ea sau se duce fuga la olita dar nu mai apuca sa isi dea chiloteii jos .
Noaptea incerc sa o trezesc dar nu vrea si spre dimineata face pe ea sau se trezeste dar e bosumflata si nu mai adoarme la loc.

Intrebarea mea e cum ati procedat noaptea cu olita si cam cat dureaza perioada asta cand se mai intampla si accidente?

Bazar general DC

"Humor is mankind's greatest blessing" - Mark Twain (Umorul este cea mai mare binecuvantare a omenirii)

Criss, depinde de la copil la copil. Al meu a avut pampers pana la 4 ani si cateva zile (altfel am fi avut ''accidente'' noapte de noapte. Nu l-am fortat in nici un fel, l-am lasat sa aiba somnul odihnitor, nu l-am trezit noaptea pentru olita. Dar odata ce a fost suficient de matur, pur si simplu dintr-o noapte nu a mai facut deloc, niciodata. (O saptamana dupa aceea tot i-am pus pampers, dar si-l dadea jos ca dimineata era uscat si il incomoda). Eu cred ca orice copil va face la olita cand ii vine timpul, fara sa fie stresat cu asta. Unii insa e adevarat ca fac la oala mult mai devreme, chiar si mai devreme de 2 ani. Dar fiecare se dezvolta in ritm propriu.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Buna dimineata.
Iasmin08 nu e vorba de stres ca eu i-as mai pune pampers dar nu il mai vrea ea . Chiar daca apuc sa i-l pun in urmatoarele 5 min si-l da jos.

Stiu ca fiecare copil e diferit. La fata mea cea mare operatiuna olita a inceput brusc la 2,7 ani. Am intreabat-o intrr-o zi daca nu vrea chilotei, ea a zis ca da si gata. Nu a mai facut pe ea niciodata.
De aceea vreau sa aflu cum ati procedat voi nopatea ca eu nu am mai trecut prin asta.

Bazar general DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeaca spune:

si noi am renuntat brusc la pampersi,la 2 ani.Nu i-am mai pus nici ziua,nici noaptea,am mai avut ceva accidente,dar m-am desteptat dupa un timp.Nu o trezeam efectiv,dar ii dadeam pantalonasii jos,puneam olita in pat si o puneam sa faca asa adormita;doar ii sopteam:''printesa,facem si noi pipi?'',ea dadea din cap ca da si chiar facea,dimineata nu stia nimic.Asa am scapat de udat patul noaptea.In zilele cand consuma mai multe lichide inainte de culcare inca mai folosesc metoda asta.Dar...depinde de la copil la copil,unii se trezesc de-a binelea la cel mai mic zgomot sau atingere,a mea nu are astfel de probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Seara inainte de culcare le-am tot pus pe olita constant (chiar daca nu se cereau) si si-au format reflex. Dimineata identic. La inceput noaptea sa zicem pe la 22.30-23.00 le trezeam si le puneam pe olita si le puneam un pledut pe picioare, practic motaiau pe olita dar dupa 3 minute faceau pipicel (atat cat faceau) si gata la culcare. De la o vreme am renuntat la a sta pe olita noaptea, doar seara si dimineata. Chestiune de rabdare.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput