Cel mai bun articol citit azi!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

"nu pentru ca nu au o tara minunata de aratat ci pentru ca nu au fost in stare sa profite de asta ".
"De asemeni este jenant sa spui ca in Romania "s-a furat cu masura". Au furat multi pana nu au mai putut in ultimii 20 ani si stim bine asta"

asta e problema: mentalitatea.
stim ca nu avem bani, stim ca avem o tara minunata si stim ca nu am facut nimic pentru a avea bani avand grija de tara asta minunata.
noi stim tot dar nu facem decat sa vorbim.
sa ne vaitam , sa ne plangem ca murim de foame, sa injuram politicienii care fura ca in codru si accepta economia subterana.
aceasta economie subterana e acceptata de tot romanul , nu numai de cei care sunt la putere.

zilele aste am realizat ca pana nu ne uitam in curtea noastra, inlauntru nostru , pana nu intelegem ca de maine trebuie sa ne schimbam mentalitatea, romania va ajunge acolo unde ii e locul. tara oamenilor care le stiu pe toate dar nu stiu sa puna in practica ceea ce stiu. tara oamenilor care vor dar nu se gandesc sa si ofere.

avem scuze de ce doctorul ia mita, de ce profesorul e nemultumit, de ce nu ducem copilul la cresa. avem scuze ca sistemul e bolnav si manjit si corupt.
dar uitam ca sistemul e format din oameni, ca mine, ca tine, ca vecinul, ca presedintele...

avem scuze dar nu avem solutii. de aceea a ajuns romania cum a ajuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

"nu pentru ca nu au o tara minunata de aratat ci pentru ca nu au fost in stare sa profite de asta ".
"De asemeni este jenant sa spui ca in Romania "s-a furat cu masura". Au furat multi pana nu au mai putut in ultimii 20 ani si stim bine asta"

Tot nu inteleg ce nu e adevarat din ce am spus dar renunt.
Oricum, tema era articolul de-a dreptul jenant asa cum s-a mai spus.

Mergi la inceput

renunti la ce ? la o discutie deschisa si altora care gandesc altfel?
din pacate totul e adevarat in ce ai spus tu.
asta e problema, si de fapt asta e si tema subiectului.

eu am citit numai prima postare, adica link-ul care spune ca sunt roman si ma simt bine ,nu l-am deschis pentru ca titlul mi-a spus totul, mie.

Mergi la inceput

Adica tu ma contrazici aici cu spor si eu nu pricep exact ce iti displace si de fapt nici nu ai citit articolul? pe baza caruia discutam?

Eu am analizat continutul lui, nu titlul.

Mergi la inceput

ok, eu am deviat discutia. dar tu intelegi despre ce vorbesc eu?
despre mentalitate, despre modul de a gandi? ca imi dai dreptate mie, cu fiecare mesaj pe care il scrii?
si tu , care "analizezi" un continut faci parte din sistem.

de aceea nu intelegi ce imi displace.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Adica tu ma contrazici aici cu spor si eu nu pricep exact ce iti displace si de fapt nici nu ai citit articolul? pe baza caruia discutam?

Nu, nu l-a citit, dar a fost sincera si a recunoscut asta inca din prima ei postare la topic:
Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

eu nu am citit de loc articolul, dar sincer imi pare rau ca ...

:/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

De ce n-oi fi tacut, Mihai Buzeo, frate? Iar o sa avem parte de cinspe capitole de ventilatii.

:/ (nu stiu ce inseamna, da-mi place cum arata :)).

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

acum am citit si articolul. tot ce-am spuns ramane asa cum am spus.
nu mi se pare genial articolul, doar prezinta o realitate , din pacate. atat in grecia , cat si in romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Eu am intrat doar ca sa o felicit pe B.nica pentru primul link pus de ea si citit de mine care contine un articol relativ echilibrat. (B.nica,no offence poate ai pus si altele dar eu nu le-oi fi citit.)

Pentru ca in definitv Romania este dupa cum arata si harta, asa cum zice nenea ala.E bine sa stii sa te pozitionezi corect si "la rece", altfel e imposibil sa evoluezi.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Si pentru a te pozitiona la rece este nevoie probabil sa -i scuipi pe altii...
Daca nu prezenta malitios durerea lui in legatura cu grecii probabil ca nu se mai simtea bine ca roman respectivul .

In Spania s-a anuntat incetarea ajutorului dat de stat la nasterea unui copil mamei.Oficial, din 2011 nu se vor mai da cei 2500 eu care se dau acum.
Probabil este indreptatit acum ca in urmatorul sau articol in care "este roman si se simte bine" sa vorbeasca urat despre poporul spaniol...Doar si ei au fost in timp privilegiati in diverse randuri.Doar noi saracii romani am avut o super politica externa tot timpul, am muncit, am furat"mai putin ca altii" , etc.De aceea ne permitem sa aruncam cu rosii in alte popoare.

Mergi la inceput