Bulgaria- impresii, drum, statiuni, hoteluri (18)
Raspunsuri - Pagina 4
carmen_70 spune:
Cineva (nu am avut rabdare sa caut) intreba de valabilitatea pasaportului pentru copii.
Eu am intampinat alta problema. Am schimbat domiciliul si pustiul are pasaport individual facut anul trecut. Cum schimbarea s-a facut intre Bucuresti si Ilfov, am sunat la Directia pasapoarte si la unii si la alti. Ambi mi-au spus ca nu sunt probleme ca are pasaportul emis de Bucuresti si noi locuim acum in Ilfov dar, la data iesirii din tara trebuie sa aiba valabilitate inca sase luni cel putin.
Daca a-ti primit alte informatii cred ca ar fi indicat sa cereti si ceva scris si stampilat de ei, sau sa cautati legea care reglementeaza acest lucru si s-o puneti in bagaj.
Ar fi mai mare pacatul ca din cauza unui functionar obosit sau neatent sa ratati concediul.
Succes!
roxana c. spune:
Carmen, eu eram aia cu pasaportul. Am intrebat si eu la pasapoarte aici, si mi-a spus acelasi lucru: ca trebuie valabilitate minum 6 luni. Dar am trimis mail la Politia de frontiera si la Serviciul pasapoarte , am raspunsul lor pe care-l voi lua cu mine, ca in tarile membre UE nu mai e valabila treaba asta cu cele 6 luni valabilitate, eventual sa intreb la ambasada tarii in care plec , am intrebat si acolo si acelasi raspuns am primit ( prin telefon).
In plus, am rugat 2 cunostinte care au plecat din tara, unul in Ungaria, celalalt in Bulgaria,sa intrebe pe vama, ambii au primit raspunsul asta : nu mai e nevoie de valabilitatea aia de 6 luni.
Zilele trecute seful sotului meu a intrebat chiar pe seful de la Ppasapoarte, i-a spus ca valabilitate de min 6 luni cer numai tarile ptr care e nevoie de viza.
Oricum nu mai am timp sa schimb pasapoartele, am ceva emotii sa nu dau peste vreun vames mai plin de zel....dar ii bag cele 2 raspunsuri pe gat.
ildyqo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxana c. Si pe mine ma intereseaza drumul pana la Duni, noi aveam in plan sa ne oprim la dus in Nessebar, dar daca va fi inchis drumul prin Varna...cred ca renuntam la idee. |
am picat si eu ca musca in lapte si nu inteleg. e problema cu drumul prin varna? de ce? era pana acum cel mai bun drum pana la Duni. Era mai lung cu 80km dar mai mai rapid. ce s-a intamplat?
Ildy Blanca Andreea (16.06.06) si Raul Felix (7.11.2009)
CorinaDani spune:
pai, din cele spuse de cei care au fost in zona, de Paste, 1 Mai si/sau Rusalii, pe autostrada spre Varna se lucra pe unul din sensurile de mers, unii au fost mai descurcareti si au folosit banda de urgenta (cred ca asa se numeste), altii au mers ca melcul, in coloana.
nu stiu daca vecinii nostri bulgari vor reusi sa termine lucrarile pana la sfarsitul acestei luni...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
moatza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carmen_70 Cineva (nu am avut rabdare sa caut) intreba de valabilitatea pasaportului pentru copii. Eu am intampinat alta problema. Am schimbat domiciliul si pustiul are pasaport individual facut anul trecut. Cum schimbarea s-a facut intre Bucuresti si Ilfov, am sunat la Directia pasapoarte si la unii si la alti. Ambi mi-au spus ca nu sunt probleme ca are pasaportul emis de Bucuresti si noi locuim acum in Ilfov dar, la data iesirii din tara trebuie sa aiba valabilitate inca sase luni cel putin. Daca a-ti primit alte informatii cred ca ar fi indicat sa cereti si ceva scris si stampilat de ei, sau sa cautati legea care reglementeaza acest lucru si s-o puneti in bagaj. Ar fi mai mare pacatul ca din cauza unui functionar obosit sau neatent sa ratati concediul. Succes! Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. |
Am sunat si eu la Vama in Vama Veche si mi-a confirmat o doamna de acolo ca pasaportul trebuie sa fie valid ( al meu expira in 31.08.2010 si noi plecam in 28.06.2010). Deci,putem iesi fara probleme. Nu va faceti griji.
ildyqo spune:
CorinaDani, multumesc pentru raspuns. Naspa. Pe dincolo am inteles ca-i bombardat rau.
Ildy Blanca Andreea (16.06.06) si Raul Felix (7.11.2009)
CorinaDani spune:
hihi, pai si noi ce facem, cum ajungem la duni ? ne teleportam sau zburam cu elicopterul ?
pe alt forum am postat eu:
"ruse-shumen-ajtos-burgas-duni, se pare ca e ok, doar portiunea shumen-ajtos (25 km) este mai ingusta si circula (se pare) destule camioane; poate avem mai mult noroc, vrem sa plecam sambata si poate nu vor fi atatea camioane pe drum, daca alegem acest traseu
varianta cu serpentine prin munti este shumen-karnobat si este si foarte prost drumul pe portiunea shumen-karnobat (40 km plini de gropi)
alta varianta gasita: ruse-byala-veliko tarnovo-gurkovo-karnobat-burgas-duni, si acesta am gasit ca ar fi ok (postare pe alt site, traseu efectuat in aprilie 2010)
din alte postari am inteles ca se lucreaza pe autostrada spre varna, aceasta fiind o alta varianta de drum spre duni"
iar raspunsul primit a fost :
"Si varianta corecta este Ruse-Razgrad-Targoviste-Omurtag-Kotel- Karnobat-Burgas-Duni=330 km descrisa de nenumarati forumisti si parcursa partial si de mine.O varianta mai buna ar fi intr-adevar prin Sumen-Karnobat dar nu avem informatii exacte asupra drumului 73 - o singura persoana spune ca e cu gropi- eu nu cred deoarece anul trecut nu erau , probabil confunda cu drumul 7 via Veliki Preslav-Varbitsa care e dezastruos. "
deci, voi ce intelegeti de aici ? ne bazam pe traseul comunicat de cel care a fost in aprilie anul acesta, sau pe varianta de drum folosita anul trecut (este folosita si pentru tranzitarea bulgariei spre turcia, pentru kusadasi si nu numai) ? eu, una, as acorda mai mult credit cuiva care a fost recent acolo, pentru ca iarna a fost grea si la vecinii bulgari, iar unele drumuri bune de anul trecut e foarte posibil sa fi devenit "nebune" intre timp...
in fine, eu am norocul sa plec pe 17 iulie, pana atunci se vor intoarce altii de la duni si ne vor comunica (sper) informatii pretioase privind traseul, resortul, etc.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
alinam spune:
eu pot sa spun AMR 2 si pe 20 iunie vin cu impresii despre duni, despre drum nu cred ca o sa am ce sa va spun ca noi mergem prin vama veche.
roxana c. spune:
Alina, te astept cu impresii.
Despre drum: anul trecut am fost pe Giurgiu- Shumen-Karnobat-Burgas- Duni si in afara de cateva denivelari, drumul a fost bun. Nu stiu unde au vazut altii serpentine....sunt ceva curbe, se trece muntele doar, si muntele ala se trece indiferent pe unde mergeti, uitati-va pe harta....Ceva mai prost- cu carpeli- a fost partea dinspre Shumen.
Tot anul trecut spuneau unii ca drumul prin Aytos era plin cu gropi, acum cica nu mai sunt gropile....Pe alt forum spunea cineva de un drum prin Aytos si dadea o localitate...ceva cu Dimitriev...n-am apucat sa ma uit pe harta ca o am in masina...
Pana plec vor veni altii si daca vor fi parerile diferite...vad atunci ce hotarare iau.
Nu stiu nimic de drumul ala prin Veliko Tarnovo si prin Targoviste, dar stiu ca pe acolo am mers in urma cu 3 ani spre Turcia. Drumul era bun, dar mi se pare ca se ocoleste mult, chiar sunt curioasa, ma duc dupa harta
Revin.