Bulgaria- impresii, drum, statiuni, hoteluri (18)
Raspunsuri - Pagina 12
anaemi spune:
multumesc mult pt raspunsuri !
mai intreb si eu acum ca nea Ion: ca iesi pe la Giurgiu sau ca iesi pe la Vama are vreo importanta, in afara de lungimea drumului sau calitatea lui? Adica nu sunt aceleasi taxe ?... intreb si ca habar n-am si-s tare stresata
Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
felicia74 spune:
Hai sa incerc sa va raspund la unele intrebari, ca aseara ne-am intors de la Duni, de la hotel Pelican (super hotel, apropo, camere mari si curtea interioara plina de flori - la anul tot acolo vreau sa merg).
- taxa de pod la bulgari, la Giurgiu: 6 euro sau 12 leva.
- drumul dintre Shumen - Aitos e infiorator. Crater dupa crater, cam 3 km. La intoarcere am venit prin Varna dar am ocolit de-am obosit. Poate gasiti alta ruta, cine esti.
- internet: au in hotelurile Marina Beach si Bellvile (de Royal Palace nu stiu, ca nu am calcat pe acolo). In lobby bar, contra cost. Noi nu am avut laptopul la noi, asa ca am platit doar o ora (5 leva) ca sa vedem prognoza meteo si sa intru pe DC. O saptamana de net era 40 leva, parca. De semnal wireless nu stiu nimic.
- noi am gasit mereu sezlonguri la piscina de la Marina Beach (ajungeam la ora 9). Cand mergeam in mare, lasam lucrurile acolo, nu era nicio problema.
- masinute - contra cost - cate una ici colo, o masinuta in care se baga o fisa, nu stiu cat costa ca pe Ilinca nu a interesat-o.
- apa din piscine - mai rece ca apa marii. Iar piscina din Royal palace nu a fost incalzita saptamana trecuta (cand a plouat cateva zile), astfel incat nu s-a putut intra (asta ne-a povestit cineva care era cazat acolo).
Citat: |
Nu au fost pregatiti pentru un program de zi in caz de vreme urata. |
mda, din pacate, era cam "linistitta" atmosfera. Dar spectacolele de la 9,30 seara mi-au placut.
Aaa, si sa stiti ca romanii sunt majoritari acolo (peste 70%). Si au inceput sa vina si cei de calitate mai..., care baga in sacosa ciorchinele de banane si farfurii intregi de pateuri, care striga la piscina "ba, cumnate, ce rece e apa, hai sa luam niste coniace sa ne incalzim". Asa ca asteptati-va la o atmosfera pur "romaneasca"
CorinaDani spune:
off, eu trag speranta ca toparlanii nu vor mai fi asa de multi la duni in varf de sezon, cand tariful e cel mai mare...
roxana, depinde de contractul pe care il ai cu agentia respectiva, mai exact de formularea clauzelor privind modificarea conditiilor contractuale
cel putin ar putea sa-ti confirme/infirme inainte de plecare, nu sa te duci si sa fii pusa in fata faptului implinit...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
cecilia L spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui felicia74 Hai sa incerc sa va raspund la unele intrebari, ca aseara ne-am intors de la Duni, de la hotel Pelican (super hotel, apropo, camere mari si curtea interioara plina de flori - la anul tot acolo vreau sa merg). - taxa de pod la bulgari, la Giurgiu: 6 euro sau 12 leva. - drumul dintre Shumen - Aitos e infiorator. Crater dupa crater, cam 3 km. La intoarcere am venit prin Varna dar am ocolit de-am obosit. Poate gasiti alta ruta, cine esti. - internet: au in hotelurile Marina Beach si Bellvile (de Royal Palace nu stiu, ca nu am calcat pe acolo). In lobby bar, contra cost. Noi nu am avut laptopul la noi, asa ca am platit doar o ora (5 leva) ca sa vedem prognoza meteo si sa intru pe DC. O saptamana de net era 40 leva, parca. De semnal wireless nu stiu nimic. - noi am gasit mereu sezlonguri la piscina de la Marina Beach (ajungeam la ora 9). Cand mergeam in mare, lasam lucrurile acolo, nu era nicio problema. - masinute - contra cost - cate una ici colo, o masinuta in care se baga o fisa, nu stiu cat costa ca pe Ilinca nu a interesat-o. - apa din piscine - mai rece ca apa marii. Iar piscina din Royal palace nu a fost incalzita saptamana trecuta (cand a plouat cateva zile), astfel incat nu s-a putut intra (asta ne-a povestit cineva care era cazat acolo).
mda, din pacate, era cam "linistitta" atmosfera. Dar spectacolele de la 9,30 seara mi-au placut. Aaa, si sa stiti ca romanii sunt majoritari acolo (peste 70%). Si au inceput sa vina si cei de calitate mai..., care baga in sacosa ciorchinele de banane si farfurii intregi de pateuri, care striga la piscina "ba, cumnate, ce rece e apa, hai sa luam niste coniace sa ne incalzim". Asa ca asteptati-va la o atmosfera pur "romaneasca" |
Noi o sa plecam pe 8 iulie, un grup de 7 familii cu 8 copii, poti sa-mi spui cate ceva despre mancare, plaja/ umbrele, nu intentionez sa stau prea mult la piscina, sper.
Cecilia si Cristian Matei (07.09.2007)
CatXO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxana c. Haideti sa va spun: Am rugat pe cineva sa intrebe la receptie de rezervarea mea ( daca va amintiti, cand am sunat la hotel mi-au spus ca sunt aglomerati si nu pot da informatii) si....nu apar pe lista Am vorbit la agentie si mi-au spus ca au mai avut familii care nu apareau pe lista dar cand au ajuns acolo totul a fost ok ( sincer, nu prea cred) si ca au avut si cazuri cand turistii au fost redirectionati catre un hotel din Pomorie ( imi scapa numele, dar oricum am citit ca-i jale acolo). A ramas ca vor suna ei sa se intereseze si apoi ma vor suna sa-mi spuna. Asta se intampla dimineata, pe la 9. Acum 30 minute am sunat eu ca va inchipuiti ca stau ca pe jar si tipul cu care vorbisem nu era acolo, plecase la banca...dar sunase in Bulgaria, cea cu care am vorbit mi-a spus ca nu stie ce aflase, dar ca-i va spune sa ma sune cand vine. Acum....sper sa vina azi. Ceea ce vreau sa intreb: a fost cineva in situatia sa nu se mai poata duce unde a platit - din vina agentiei,a turoperatorului, a hotelului....ma rog, nu a lui- si sa refuze orice alta varianta data? Ptr ca eu asta am de gand sa fac: ori Marina Palace in Duni, ori banii....singurul unde as accepta ar fi Marina Beach, dar ...dupa cate stiu eu e plin. Deci: agentia e obligata sa-mi dea banii inapoi sau trebuie neaparat sa aleg intre variantele pe care mi le va da, ca nu cred ca-i normal. Crinutz, prietenilor tai le-a dat si varianta asta, sa le dea banii, sau le-a spus: ori.....ori... Si am uitat sa scriu ca ar trebui sa plecam joi. Roxana |
Roxana, suna tu neaparat la hotel. Noua ne-au confirmat rezervarea pt. ambele familii care am mers.
Noi am rezervat prin giromondo.
CatXO spune:
Felicia, spectacolele de seara mi-au placut si mie foarte mult. Erau superpregatiti baietii. Am fost vreo 3 seri, imi pare rau ca nu am prins si spectacolul pt copii, ca noi am stat de vineri pana vineri si asta era chiar vinerea seara.
Crinutz spune:
Roxana,nu le-a dat varianta de la le da banii inapoi. Ei asteapta insa acum confirmarea ca pot pleca pe 3 insa tare imi e ca nu au loc si ii trimit in nisipuri la celalalt hotel. Eu am scris la un mail al grupului Sol Melia pt ca hotelul nu are mail si nu mi-au raspns nici pana acum. Mie mi-e teama ca si noi vom fi redirectionati catre alt hotel pt ca mi-a spsu cel de la agentie ca initial si noi am fost pusi pe lista pt celalalt hotel din nispiuri dar pt ca era o singura camera cred ca au gasit una (sper ca nu o camera de serviciu:D). Acum o sa vad cand ajung la receptie dar nu ma las daca imi fac pocinogul, am zis ca stau le receptie tot sejurul si fac si scandal daca e cazul.
felicia74 spune:
despre umbrelele de pe plaja nu stiu prea multe, eu le-am preferat pe cele de la piscina, mai pe margine, ca asa ne puteam duce si la mare, fara sa ne indepartam prea mult de lucruri.
mancarea - in general, am mancat la restaurantul de la Pelican. O data la Marina Beach, dar nu mi-a placut ca era cam aglomerat iar mesele de pe terasa erau destul de departe de restaurantul propriu zis, pana aduceai farfuriile cu mancare, fructe, poate mai voiai un desert, oho, te plictiseai de drumuri. Ma rog, parerea mea.
Cat despre calitatea mancarii - sunt opinii si opinii. Este foarte diversificata, exista mancare si de dieta (cu mai putina sare adica), piure de cartofi din fulgi, cred, legume fierte, dar si gratare cu tot felul de fripturi si carnatarii. Deci e o oferta pentru toate gusturile.
O mamica sustinea insa ca nu a gasit nimic adecvat pentru fetita ei de 2 ani. Nu stiu ce sa zic, depinde ce manca si acel copil, macar o supa (de pui, de vita, de legume) tot se gasea.
Noi am fost extrem de multumiti, evident ca am incercat sa gustam din mai multe feluri. Inghetata nu era de cea mai buna calitate, gen frisca amestecata cu coloranti, dar am trecut cu vederea, ca in definitiv nu mananca fata mea asa ceva zilnic (de fapt, nu prea a mancat deloc, saraca).
Eu zic sa nu-ti faci griji, daca nu ai standarde extrem de inalte (e totusi Bulgaria, nu Antalia sau mai stiu eu ce loc), e ok.
Ma rog si daca nu ai ghinionul lui Catxo, dar cred ca a fost doar o exceptie.
felicia74 spune:
Aaa, si pentru cei ce merg la Pelican - e un hotel f.f.linistit.
Cu exceptia serii de sambata, cand daca aveti ghinion, poate fi o nunta la localul aflat in apropiere (care nu apartine de Duni Royal Resort). Se auzea muzica de parca am fi fost acolo (deci nunta e ca la noi, daca nu pleci cu timpanul spart, inseamna ca nu te-ai distrat). Asa ca pentru cei cu somnul usor, o sa fie o problema.
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
pesimistul este un optimist bine informat.