Nasterea la Medlife (16)
Raspunsuri - Pagina 11
alinab2 spune:
Edith, multumim de sfaturi!
Eu iau Elevit in continuare, am luat pana acum 9kg (am 30 de saptamani). Nu mi-au zis doctorii nici ca e bine, nici ca e rau. Deci cred ca sunt in grafic:)
Cu pofta de mancare e ok, dar acum, cu caldura asta...parca imi vine mai mult sa beau apa decat sa mananc.
melaniam spune:
Edith, multumim.
Si eu tot Elevit iau. Din trimestrul doi am inceput. La greutate si eu am luat ca si Alina pana pe la 28-30 de sapt. aveam vreo 9 kg luate, iar in ultimele doua luni s-au dublat, adica acum am 18 (Alina nu vreau sa te descurajez), dar deja acum sunt la final....Depinde de fiecare organism... Eu am luat aproape un kg pe saptamana.
In ceea ce priveste costurile de la Medlife, singura mea problema e cu acele "diverse" care mi-au spus ca sunt costuri cu analgezicele si ca au fost si de sapte milioane. Din moment ce in oferta lor scrie clar ca sunt cuprinse "inclusiv tratamentul administrat si solutii perfuzabile de reechilibrare" chiar ma deranjeaza sa-mi puna costuri suplimentare fara a specifica ce anume...
Edith, tu mai tii minte daca la prima ta nastere ai avut aceste "diverse"?
e_cami spune:
Buna dimineata,
Eu tot elevit iau, de la inceputul sarcinii si am inteles ca trebuie continuat si dupa nastere atat timp cat alaptezi.
Am luat pana acum 7 kg, tocmai ce am intrat in 28 de saptamani. Medicul a zis ca pana acum de bine.
Mananc mult pepene, fructe in general, dulciuri (si inainte mancam multe - in fiecare saptamana imi fac cate ceva: chec, acum am facut un tort cu capsuni). Mancare gatita nu prea mananc, cate un gratar cu salata multa.
Edith_A spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri!!!
Eu nu prea am pofta de mancare, am implinit azi 30 de saptamani si am luat aproape 7 kilograme, dar pana acum ecografiile au aratat ff bine, adica un bebe peste greutatea normala pentru varsta lui gestationala. In fine, ma voi lamuri miercuri caci voi merge la prima ecografie de trim.III iar apoi la consultatie la medic.
Elevit nu mai iau de vreo 2 luni pentru ca imi trebuie supliment de fier si ar fi prea mult amandoua... La prima sarcina, la aceeasi varsta, aveam cu 2 kg mai mult, am luat in total 13 kg iar bebe a avut la nastere 4,080 kg. Toate bune si frumoase dar eu am fost cam anemica dupa cezariana si ma gandesc ca daca acum voi lua si mai putin in greutate sa nu-mi fie si mai dificila recuperarea..... Fiecare cu cel doare !!!
Cami, si eu mananc aproape la fel, mai putin cu dulciurile caci prefer uneori o inghetata usoara sau cateva patratele de ciocolata neagra. Esti ok cu fierul si hemoglobina?
Melania, am avut "diverse" la prima nastere care au reprezentat analizele si tratamentul lui bebe pentru ochi, despre care am vorbit in mesajul anterior. Am inteles - din ceea ce am mai discutat cu alte mamici - ca daca soliciti analgezice suplimentar fata de ceea ce-ti administreaza in mod standard (cam 1 la 4 ore), atunci te taxeaza suplimentar. Si chiar imi amintesc ca la prima nastere, desi aveam dureri destul de mari, nu am solicitat calmante in plus. Aveam senzatia ca ar putea sa ajunga in lapte. Intre timp m-am lamurit ca nu ar fi fost nici o problema...
Sper sa ne mai edificam din experientele pe care ni le vor impartasi mamicile de iunie si iulie, asta asa, ca sa ne facem griji, caci la momentul respectiv nu prea vom mai fi interesate de toate amanuntele. Vom dori doar sa fim bine, si noi si copiii, si sa ajungem mai repede acasa.
Weekend placut si cat se poate de racoros!!!
e_cami spune:
Edith,
Inca nu am facut analizele de trim II, marti dimi ma duc la recoltat, deci nu stiu cum stau cu fierul, hemoglobina. La inceputul sarcinii stateam bine. Eu imi fac griji si pt calciu pt ca eu nu mananc produse lactate: branza, cascaval, iaurt, etc. Mananc unt dar numai in creme, piure. Lapte numai in prajituri, orez, etc. Debaut in stare pura, nu...
cristela spune:
Mersi, Edith, pentru raspuns. Mie nu mi-a dat graficul de care spuneti voi, insa mi-a facut un dosar (a selectat doctorul ce analize sa am acolo si in ce ordine si mi-a scris pe coperta grupa de sange, Rh si cateva observatii). Ma rog, fiecare cu stilul lui. La mine nu e problema de incompatibilitate ca si eu si sotul avem A2- RH pozitiv.
Eu n-am probleme cu pofta de mancare (nici m-am avut greturi, stari de voma in primul trimestru), mananc ca si inainte. Nici eu nu sunt cu dulciurile, in afara de inghetata, in general fructe mananc multe, acum vara de la frigider si la fel ca si Cami mai mult fripturi la cuptor sau a gratar si salate. Mancare gatita mai putin, doar cand merg la mama, ca eu nu prea am timp decat de chestii rapide. Dar si iaurturi si lapte cu cereale dimineata.
Eu nu iau deocamdata vitamine, a zis ca o sa-mi dea mai tarziu, dupa analizele de trimestrul II, pentru ca la analizele facute pana acum nu mi-a reiesit lipsa de ceva si cum nici nu mi-a fost deloc rau in sarcina a zis ca n-are rost sa-mi dea pentru moment. Am luat doar acid folic pana la 16 saptamani si arefam pana a 14 saptamani. E adevarat ca eu deja am luat 6 kg pana la 21 de saptamani si mi-a zis ca trebuie sa fiu mai atenta pe viitor.
http://lbdf.lilypie.com/ks7bp2.png
alinab2 spune:
Melania, adevarul e ca ma cam pune pe ganduri faptul ca as mai putea lua inca atatea kg de acum inainte:) Poate totusi nu. Oricum ar fi, santatate sa fie, dam noi jos cumva dupa aceea.
Edith, eu zic sa nu-ti faci griji cu kilogramale. Eu acum, de vreo luna, am intrat in normal, sa zic asa, si am pus mai multe. Pana acum eram tot cu putine kilograme. Aveam doar vreo 4 kg luate pe la 25-26 de sapatamani. Important e sa te simti bine si sa fie ok analizele. Sa stii ca eu am luat si fier si elevit o perioada, impreuna. Vreo 2 saptamani. Acum am renuntat la fier si iau elevit si magneziu.
La ultimele analize mi-a iesit calciu chiar f bine, m-am si mirat, exact la limita de sus. Niciodata in viata mea nu am stat asa bine cu calciu:) E drept ca mananc ceva lactate, dar nu f multe. Cateodata o cana cu lapte, un iaurt dimineata o data la cateva zile si tot asa, cateodata, o branzica Fagaras. Mai mult nu. Si uite ca s-a fixat bine.
Nu stiu cum suportati voi caldura, dar eu sunt innebunita. Nu stiu ce ma fac toata vara. Incerc sa nu dau chiar mereu drumul la aer conditionat, ca mi-e frica de alte cel, dar fara el sunt moarta, nu rezist...
O duminica racoroasa va doresc!
e_cami spune:
Buna fetelor,
Azi am fost pana la Ikea, m-am uitat sa vad ce covoare sunt, cum v-am spus, trebuie sa aranjez cu strictul necesar camera lui bebe, care pana acum nu are nimic in ea, adica nici macar covor, plafoniera, e goala.
Am fost si la Miniblu si la Prenatal sa ma uit dupa patut si carucior. La patut inca nu mi-am facut nici o idee, nu stiu cam ce fel de patut ar trebui. Voi stiti? La carucioare m-am hotarat la unul Inglesina. Mi se pare f practic si usor de strans si de bagat in masina.
Azi nu am mancat mai nimic in afara de pepene. E fff cald si parca nu am pofta de nimic.
melaniam spune:
Alina, poate nu o sa iei atatea. Oricum, cum ai spus si tu le dam la urma jos cumva.
Cami, eu i-am luat un patut mai mic care se si leagana si are si rotite. A avut sora mea si i-a fost super util pentru ca se plimba cu el prin toata casa, iar noaptea cand plangea bebe doar il legana stand in patul ei. Ea l-a folosit pana pe la 7-8 luni.
Mie mi-a zis doctorul sa iau fier de la 30 de saptamani si sa nu intrerup nici Elevitul.
Maine ma duc sa vorbesc cu anestezistul pentru ca mai e putin.....
e_cami spune:
Buna Melania,
Bafta multa astazi cand vb cu anestezistul. Sa ne povestesti si noua cum decurge discutia cu el, cum trebuie sa ne pregatim, etc.