Nasterea la Medlife (16)
Raspunsuri - Pagina 10
melaniam spune:
Nicoleta,
Pe mine m-au sunat astazi sa ma intrebe ce pachet mi-am ales. Mi-au zis ca pot trece oricand sa vb cu anestezistul.
Probabil medicul tau nu poate mai devreme. Pe mine m-a programat la 8:30. Sper sa ramana ora asta, ca nici nu as vrea mai tarziu din cauza rabdarii
Edith_A spune:
Alinab, mi-au fost recomandati de dr.mea si am facut ecografii fff bune la dna. dr. Chitescu Rodica (Medlife Favorit), dl.dr. Radulescu-Botica, dna. dr. Munteanu si inca cineva dar nu imi mai amintesc (am in vedere si sarcina din 2008 si pe cea de acum). Insa cand am intrebat-o pe doctorita la cine sa ma "fixez" , mi-a spus "...toti sunt buni dar ochiul dnei dr. Chitescu............", asa ca eu am procedat in consecinta. Vezi si tu...
Eu am DPN pe 21 august dar fiind a doua cezariana, mai mult ca sigur voi naste in perioada 9-13 august, asa ca poate ne vom intalni prin LMH .
Pt. fetele care nu s-au decis pentru care pachet sa opteze:
- la prima nastere am ales cea mai scumpa varianta dar acum voi opta pentru pachetul de baza-Silver (nu stiu inca daca sa mai stau cu cineva sau tot singura...), pentru ca sunt o serie de chestii de care cred ca nu am sau nu mai am nevoie iar alte servicii le poti adauga tu, la cerere, la acelasi pret, pe parcursul internarii;
- la mine lucrurile vor sta cam asa: 7000 lei
(2 paturi) sau 7800(un singur pat) trei zile si trei nopti pentru mine si bebe, plus 1200 lei pentru recoltare celule stem (caci voi face contractul tot cu firma de acum 2 ani, deci trebuie sa platesc recoltarea ), plus 600 testele metabolice pentru bebe, pe care trebuie sa le fac caci asa i-am facut si fratiorului, deci ajung din start la 8800 lei (2 paturi) sau 9600 lei (un singur pat). Pe langa suma asta trebuie sa mai am la indemana o rezerva in bani pentru cazul in care e nevoie sa stau in plus, asa cum mi s-a intamplat la prima nastere, iar imediat dupa ce ies din spital va trebui sa platesc serviciile de analiza si conservare a sangelui placentar, respectiv a celulelor stem rezultate, deci inca vreo 3300 lei. Si ajung in final la 12100 lei sau 13000 lei in cel mai bun caz, fara tratamente si nopti de spitalizare in plus.
Despre pachetul Diamond, care ofera internet wireless si valet personal, ma abtin sa comentez dar cred ca voi opta pentru el cand voi fi VIP si va trebui sa dau bine in reviste .
Concluzia este ca trebuie sa aveti in vedere multe aspecte si sa fiti pregatite...
alinab2 spune:
Edith, eu am DPN 17 august, dar cred ca ma va programa un pic mai devreme la cezariana. Asa ca da, poate vom fi impreuna pe acolo. Poate stam chiar in camera impreuna, cine stie:) Daca alegi pachetul cu 2 paturi.
Si eu tot Silver o sa aleg, si mai mult ca sigur cu 2 paturi (diferenta de 800 RON mi se pare destul de mare; din banii acestia, fac analizele suplimentare pt bebe, cum ziceai tu).
Eu o sa merg cu firma de recoltare cu care au ei contract, desi stiu ca e mai scumpa un pic decat altele. Dar pt 1200 RON in plus, mai bine cu ei...
Spune-ne, de ce a fost nevoie sa stai mai mult in spital la prima nastere? Cat mai mult? Si deci cati bani ai platit in plus?
Multumim pentru sfaturi, prinde bine sa ai pe cineva cu experienta;)
Nu mai stiu acum exact, cine e prima, Melania sau Nicoleta?
Bafta oricum pt amandoua!
Va pup.
melaniam spune:
Alina,
Nicoleta e prima, parca pe 17, eu pe 25. Inainte sa semnezi contractul cu cei de la Stem S. sa intri intr-un Mini Blue cu care sunt parteneri si vezi ce oferta au luna aceasta. Eu am avut 10% discount, dar mi-au spus ca de la 1 iunie se va schimba (parca ziceau ceva de cateva sedinte de recuperare la nu stiu ce sala - nu mai stiu exact)
alinab2 spune:
Melania, mersi de tip. O sa merg la Miniblu sa vad ce si cum. Spre sfarsitul lunii am intalnire cu cei de la Stem pt semnarea contractului.
Fetelor, in setul de analize pe care l-ati facut in trimestrul 3, ati facut si Anti TPO (Anticorp antitiroidian). Mie mi-a dat sa fac si nu prea stiu ce e asta si de ce mi-a dat sa il fac. Ati facut asa ceva?
e_cami spune:
Eu inca nu am facut (de-abia le fac pe cele de trim II), dar m-am uitat acum in ghidul de monitorizare si e bifat cum ca trebuie sa fac in trim III.
cristela spune:
Edith, si eu voi opta pachetul silver, nu stiu inca daca single sau double, desi inclin spre single, din cauza vizitatorilor si de o parte si de alta, dar ma gandesc si eu sa fac testele metabolice si ecocardiografie pentru bebe, care se platesc suplimentar la acest pachet. Vreau sa te intreb cum faci cu ele- anunti ca vrei sa le faci atunci cand alegi pachetul (cand te suna ei sa te intrebe de optiunea pentru pachet) sau vorbesti cu neonatologul, dupa ce se naste bebe sa le faca?
E_cami, despre ce ghid de monitorizare e vorba, este undeva pe site sau ti-l da ginecologul? Ca eu nu l-am primit. Mi-a zis in schimb ca analizele de trimestrul II care trebuie facute prin saptamana 28 o sa mi le dea la urmatoarea consultatie, dupa eco morfologica.
Nicoleta, ce putin mai ai, esti pe ultima suta de metri, ca sa zic asa! Multa bafta si cat mai putine emotii!
http://lbdf.lilypie.com/ks7bp2.png
NicoletaB spune:
Multumesc fetelor!
Ieri am sunat, am specificat pachetul si mi-au spus sa ma duc oricand sa vorbesc cu anestezistul. Azi am ratat caci astept o vizita, iar pe caldura asta nu plec nici moarta.
Am lasat intalnirea cu anestezistul pe luni.
37+
e_cami spune:
Ghidul de monitorizare mi l-a dat ginecologul. In el sunt trecute datele tale initiale si apoi, la fiecare monitorizare iti completeaza medicul: greutate, tensiune,etc. in el sunt trecute si analizele ce trebuiesc facute in fiecare trimestru.
Bafta multa Nicoleta, asteptam sa ne dai detalii dupa ce te intorci acasa!
Edith_A spune:
Buna, tuturor!
Alina, chiar sunt sanse sa ne intalnim!!! Mi-ar face mare placere!
Revenind la zilele in plus, bebele meu avea un ochisor putin rosu si am fost intrebata de neonatolog (fiecare bebe la nastere este luat in primire de un medic neonatolog care ii poarta de grija, iti povesteste totul despre el, te sfatuieste despre ce si cum sa faci etc.) inca de a doua zi dupa nastere daca vreau sa ma duc cu el la medic dupa ce ies din spital sau daca doresc sa se ocupe ei. Am hotarat sa rezolv problema la ei asa ca am mai stat doua nopti si fiindca optasem pentru cea mai scumpa varianta (oricum, nu exista varianta Diamond) am mai platit 2 x 500 lei pentru camera si mancare, si inca vreo 500 lei pentru analizele lui bebe si tratamentul aplicat. Avea o infectie foarte usoara care s-a vindecat repede asa ca am plecat sanatosi amandoi din LMH (am avut timp sa-mi revin si eu caci am sangerat ceva mai mult in timpul nasterii si eram cam "lesinata" in primele zile).
Cristela, Ghidul de monitorizare este un carnet al gravidei pe care trebuia sa ti-l dea medicul care te urmareste. Acolo sunt trecute toate analizele standard pe care trebuie sa le faca o graviduta, ecografiile, plus ca trebuie completat cu datele tale si cu un scurt istoric medical al tau (boli cronice, grup sanguin, RH, incompatibilitati cu sotul, boli grave in familie etc.) astfel incat orice alt medic te-ar lua in primire la un moment dat sa aiba posibilitatea sa cunoasca niste date fara sa piarda timpul cu "cercetari".
Despre cum stabilesti ce analize sa-i faca lui bebe pot sa-ti spun ca trebuie ca tu sa stii foarte bine ce seturi de analize se pot face, sau sa intrebi, si sa soliciti aceste analize. Cand am nascut prima data, dupa ce am fost dusa la terapie intensiva si s-a cam terminat cu nasterile programate in acea zi (deci cam in jurul orei 19.00), medicul de garda de la neonatologie a venit la noi, proaspetele mamici, si ne-a informat despre situatiile bebelicilor. Atunci am precizat ca stiam ca se fac teste metabolice si ca le-as dori si eu pentru copil. Important este sa comunici cu medicul neonatolog, sa-l soliciti daca - cine stie cum!!! - nu ajunge la tine. In pachetele mai scumpe care au aparut din toamana trecuta parca, am vazut ca sunt incluse dar, oricum, cred ca iesi mai ieftin daca le soliciti separat.
Inca o chestie fetelor: spuneti de la inceput ce vreti sau nu sa faceti pentru ca asa e corect si e mai bine pentru toata lumea. O colega de serviciu a nascut acum 3 saptamani si un set de analize pentru bebe a fost facut fara sa-l solicite. Nu s-a suparat pentru ca e util si nu a fost scump dar fiindca era optional s-a mirat ca au uitat sa o intrebe; deci se poate intampla.
De asemenea, cand te internezi trebuie sa semnezi documente prin care esti de acord sa fii tratata daca apar necesitati etc. iar la mine s-ar putea sa fie nevoie de vaccinul pentru incompatibilitate de RH cu copilul. Am auzit ca vaccinul si administrarea ar putea sa ma coste alte 10 milioane vechi dar daca cumpar eu vaccinul nu voi depasi 5 milioane. Deci va trebui sa specific acest aspect de la inceput...
Intrebare: Cum stati cu pofta de mancare? Ce vitamine luati? Ati luat corespunzator in greutate, ce v-au spus medicii?
PUPICI