Albinute & bondari de mar-apr '07 (141)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Ce frumos, Menuet! La multi ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

La Multi Ani cu intarziere sarbatoritilor de ieri!

Sa fiti sanatosi/sanatoase si sa aveti tot ce va pofeteste inimioara!

Tzuna .... si eu sunt de parere ca ar trebui sa dormiti cu ea un pic pana isi revine. si Tudor a dormit intotdeauna singur, dar acum ne mai trezim cu el in pat peste noapte sau pur si simplu cand e vorba sa se culce spune "eu dorm in patul mare". Dar niciodata nu l-am fortat sa mearga la el daca nu a vrut. De obicei dupa ce adoarme il iau si il duc la el in pat.

Mergi la inceput

Neatza! ?

Sa va zic ce am aflat ieri de la dr. ORL unde l-am dus pe Teo sa verificam daca i-a trecut otita (care inca nu i-a trecut...)

Mi-a zis asa. Sa nu pun ser fiziologic / apa de mare in nasul copiilor daca au muci, si mai ales daca mucii sunt colrati, de la albicios spre verde, gri si alte nuante.
Am ramas paf, asta era singura metoda netraumatica sa-i curat mucioii lui Radu care nu sta la aspirat neam... bagam apa de mare cu spray-ul pana iesea totul valuri pe nas cu muci cu tot...

A zis ca daca mucii au culoare, deja putem vorbi de ceva carcaiaci pe acolo (bacterii cred) si daca fortam cu ser sau apa, pot ajunge in trompa lui Eustachio de unde infectam si urechea!

Deci na... cum mi-a zis ea va zic si eu voua... ca nu mai auzisem asa o chestie. Cum spuneam, noi foloseam la greu aceasta metoda de a curata nasul, evident cand sunt bolnavi, nu cand sunt sanatosi ca atunci nu le curat nimic, ii las in pace...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gaia.nevia

Neatza! ?

Sa va zic ce am aflat ieri de la dr. ORL unde l-am dus pe Teo sa verificam daca i-a trecut otita (care inca nu i-a trecut...)

Mi-a zis asa. Sa nu pun ser fiziologic / apa de mare in nasul copiilor daca au muci, si mai ales daca mucii sunt colrati, de la albicios spre verde, gri si alte nuante.
Am ramas paf, asta era singura metoda netraumatica sa-i curat mucioii lui Radu care nu sta la aspirat neam... bagam apa de mare cu spray-ul pana iesea totul valuri pe nas cu muci cu tot...

A zis ca daca mucii au culoare, deja putem vorbi de ceva carcaiaci pe acolo (bacterii cred) si daca fortam cu ser sau apa, pot ajunge in trompa lui Eustachio de unde infectam si urechea!

Deci na... cum mi-a zis ea va zic si eu voua... ca nu mai auzisem asa o chestie. Cum spuneam, noi foloseam la greu aceasta metoda de a curata nasul, evident cand sunt bolnavi, nu cand sunt sanatosi ca atunci nu le curat nimic, ii las in pace...

Gaia, muma pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mie mi s-a spus exact pe dos!
Am fost cu Bianca la ORL din cauza de muci verzi si mi-a spus sa ii pun ser efedrinat (numai dimineata) nu mai stiu ce fel concentratie si sa ii scot mucii si seara sau cand mai e nevoie cu spray si apoi tras.
Si mie mi-a spus ca mucii astia grosi si colorati sunt f periculosi si trebuie scosi tocmai pentru ca se pot duce la urechi.

Si mi-a mai dat atunci sa ii fac exudat faringian si examen la secretiile nazale si i-a facut aerosoli si a pus-o la lampa d-aia Bioptron de 2 ori. Am inteles ca pentru ei aerosolii nu trebuie facuti acasa decat cu Ambroxol sau ACC, restul numai la sfatul medicului si cu mare grija (ca auzisem de dexametazona si alte nebunii).

Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

ziua buna

declar incheiata misiunea mutarea si am si net la noua locatie, asa ca n-ati scapat.

noi la muci mucosi, punem ser si aspiram. Muci colorati am vazut numai acu dupa ce i-am scos polipii, in rest avea de-aia limpezi la raceli

la muci aposi punem vasoconstrictoare in nas.

Aerosoli am facut acasa de toate neamurile; ideea e sa faci la sfatul medicului si in concentratia indicata.
Am avut inclusiv aerosoli cu dexametazona si am si acu in casa adrenalina pt cazurile de urgenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Felicitari IOANA si ROXANICI pentru mutare. Ne bucuram ca aveti/veti avea si net ca sa ne tineti la curent cu ce mai fac gandaceii vostri.

Maria e bine sau era pana acum 3 ore. Ieri a fost super ok la gradi, cu dormitul s-a rezolvat in mare parte.Le combinam pe toate- becuri aprinse, stat cu ea la povesti prelungite, pupici lungi etc., apoi dusuri lungi..... usi deschise.... si nici un bocet.

Dar in seara asta a fost super mataita ca am fost in vizita la cineva care tocmai s-a mutat intr-o casa noua si e neamenajata... am crezut ca i se pare ciudata casa, am scurtat vizita si acasa surpriza: febra 38 cu 4. Ii dau 2 masele si o dor dar sa fie d ela ele? Maine dimineata tb sa plecam la Siriu. Mai plecam, stam acasa? Mare dilema. Sau cine stie noaptea ne poate face surprize si sa ne scutesca de alte intrebari.

Noapte buna tuturor!

Mergi la inceput

Gabi, da, exact asa stiam si faceam si eu, si nu de capul meu ci la sfatul pediatrei noastre.
Cred ca o sa o mai intreb cand ne vedem. Eu v-am repetat ce mi-a zis tanti de la ORL, pentru ca si pe mine m-a dat pe spate.

Aerosoli am facut si noi toate neamurile, dexa, adrenalina, gentamicina toate pe retete, si plante si legume de ni le-a recomandat homeopata.
Alternativa era sa mergem zilnic de doua ori pe zi la Budimex pentru aerosoli.
Pentru mine e cel mai rau cosmar sa te duci cu copilul in spital, precis se pricopseste cu ceva mai grav decat are...

Tzuna, sanatate Mariei.

Si eu suspectez dintzi, dar la Radu nu la Teo... el ii are de anul trecut pe toti.

Rox, felicitari pentru misione compiuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Bravo Roxi! Sa o stapaniti sanatosi si sa fie cu noroc!

Superb, Rozi!

Gaia, dintotdeauna s-au contrazis medicii. O fi vreo gaselnita noua a vreunui crecetator d-ala ... britanic sau mai stiu eu e ce natie.

Tzuna, sanatate Mariei! Sa fie doar alarma falsa si sa puteti pleca.

Suucces cu gradi, Ioana!

Buei, io ma plang acilisea la voi ca sunt baba maritata de 10 ani , suparata fleasca pe viata si voi nu-mi dati nici macar un sut in fund sa ies din butoiu' ala . Pai e mumos din partea voastra? Si nici unde-si insira tampeniile puiului cioara de mine nu va uitati. Ntz! Ntz!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns menuet spune:

AAaaa Ela..uitai sa spui ca am citit nazbatiile Theucai si cea mai tare mi-a placut ce-a cu televizorul" Inchidei daca ti-e somn" super taree
Sunt la serviciu azi ca avem Referendumul pentru groapa de deseuri.Ma rog la cel de sus sa iasa lumea la vot si sa fie bine

Mergi la inceput

Ela, aniversare frumoasa! Si la multi inainte .
Crezi ca esti baba de maritis?

Noi avem 13 anul asta, si de revelion facem 20 de cand suntem impreuna.

edit: unde, unde sunt perle de Thea?

Mergi la inceput