esecul unei casatorii la distanta
Raspunsuri - Pagina 17

Iasmin08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli indiferent ce se intimpla intre parinti, consider ca e aberant sa se limiteze accesul unuia la copii. iar sotia2 poate fi de ajutor uneori, nu mereu e babacloanta. adica daca sotul n-are voie sa se recasatoreasca, inseamna ca nici o femeie divortata n-are dreptul la un nou sot, sau in tot cazul nu aproape de copii? ce se intimpla intre adulti NU trebuie sa influenteze relatia cu copiii. imi dau seama ca e frustrant sa plece copilul in vacanta cu exul si actuala lui, dar asta e doar frustrarea personala a sotiei si nu trebuie transmisa copiilor. www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
Anca

Daca el ar fi fost un om onorabil, da, mai ziceam si iti dadeam dreptate. In cazul de fata dupa ce isi face ras si isi bate joc de mama, nu prea cred ca e relevant. Si crede-ma indiferent de dreptul copilului de a-si vedea tatal: este tot dreptul copilului de a creste cu o singura si unica mama. Nu cu surogate de toata jena.
Dar in fine, eu asa vad problema, nu trebuie sa fim toti la fel, eu asta spun mereu. Insa nici nu o sa-mi schimb parterea, asa cum nici nu doresc sa o schimb pe a ta si pe a celor care iti impartasesc viziunea.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

conchita spune:
citat din mesajul lui crinuta ASa este. Asa gandesc si eu. El vrea totul. O viata noua cu amanta, dar si o relatie excelenta cu fosta sotie, eventual sa le dai binecuvantarea, sa fii la dispozitia lui mereu cand are el chef. |
"totul" asta e normalitatea dupa divort. catastrofa adevarata e divortul, nu frecusurile de dupa. prin urmare, parintii ar face bine sa-si calce pe orgolii si egoism si sa se comporte decent, pentru binele (atata cat mai este) al copiiilor. alternativa care este? scandal la ex, sabotarea relatiei lui cu amanta, ura de fosta sotie si mai ce? nu trebuie sa fii la dispozitia nimanui in calitate de fosta sau fost.
Iasmin, din pacate te contrazic. suntem mame, dar nu avem nici un drept sa limitam relatia copilului nostru cu tatal sau, daca tatal e normal, sanatos la cap, decent. nu vorbesc despre extreme. dupa divort, tatal are acelasi drept la viata ca si mama. si da, copilul o va intalni si pe viitoarea, isi va petrece weekenduri impreuna, eventual vacante...viitoarea nu e a doua mama, ci doar viitoarea si-atat. prin urmare, nici neaparat baba cloanta, tot o fiinta umana si ea.
comunicarea si atitudinea decenta sunt cheia. nu ofuscarile, orgoliile, frustrarile personale.
p.s. eu cred ca titlul este perfect, ilustreaza cu acuratete situatia. omul si-a gasit perechea in mediul in care se simte el acasa. este esuarea unei casnicii la distanta, clar.
un alt clue important: ei au relatia adulterina de 3 ani, deci sotul le-a vrut pe-amandoua in paralel. amanta a acceptat situatia timp de 3 ani. ce s-a intamplat acum recent incat sa-l faca pe sot sa "greseasca" la faza cu telefonul si pe amanta sa devina presanta dintr-odata? Min, tu cum stii ca mesajele le scrie sub dictarea ei sau ca ea e nerabdatoare sa se marite cu el? ea nu stie ca, dupa legea indiana, trebuie sa fiti despartiti un an de zile si divortul mai dureaza inca vreo doi? deci alti 3 ani de asteptare?
nu stiu, ceva nu se leaga...

Iasmin08 spune:
Conchita, poti sa ma contrazici cat vrei (asta nu inseamna ca noi doua nu ne iubim). Dar mie chestia cu copilul in doua luntri si cu nu stiu cate mame imi aminteste de harem...
Eu stiu ca nu va exista nimeni pe lumea asta sa fie mama copilului meu.
Nu ma intereseaza orgolii, frustrari, ofuscari si alte alea.
Mama sunt doar eu si punct. Ca tatal poate sa se mai recasatoreasca de n-spe ori, fie la el, acolo fericirea asta.
Copilul meu insa are o singura mama si asa ramane.
(Apropo, eu cand era bebe mic nu sufeream sa puna nimeni mana pe el, absolut nimeni!!! Si l-am crescut singurica, soacra n-a apucat nici sa ma vada gravida, iar mama e la sute de km distanta, si iata n-am murit)

buli spune:
Iasmin,
normalitatea sotiei nu e aceeasi cu a sotului.
tatal poate sa fie total imoral in relatia si mama copilului, dar sa fie un tata de milioane. orice ar fi, mama nu are dreptul sa ii ia colilului posibilitatea de a avea o relatie cu tatal si familia acestuia. indiferent cit a fost EA de ranita si cit considera EA ca tatal este imoral.
parintii nu transmit numai moralitate copiilor, ei pot transmite si dorinta de aventura, bucuria de a trai, pasiune pt sport, excursii in natura etc.
ei bine, toate astea sint un cistig pentru un copil, un cistig pe care mama n-are voie sa i-l taie doar pentru ca EA a fost ranita.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

conchita spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 Conchita, poti sa ma contrazici cat vrei (asta nu inseamna ca noi doua nu ne iubim). Dar mie chestia cu copilul in doua luntri si cu nu stiu cate mame imi aminteste de harem... Eu stiu ca nu va exista nimeni pe lumea asta sa fie mama copilului meu. Nu ma intereseaza orgolii, frustrari, ofuscari si alte alea. Mama sunt doar eu si punct. Ca tatal poate sa se mai recasatoreasca de n-spe ori, fie la el, acolo fericirea asta. Copilul meu insa are o singura mama si asa ramane. (Apropo, eu cand era bebe mic nu sufeream sa puna nimeni mana pe el, absolut nimeni!!! Si l-am crescut singurica, soacra n-a apucat nici sa ma vada gravida, iar mama e la sute de km distanta, si iata n-am murit) Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
eu nu stiu cu cine te contrazici tu aici, ca eu nu ti-am spus niciodata sa fii de acord cu a doua mama, ci cu a doua femeie. de fapt, nu e nevoie sa fii tu de acord, asta este viata. nu "tu" Iasmin, ci tu asa in general, persoanele in cauza. :-)
dar tu, Iasmin, ca mama, nu ai facut copilul singura, deci nu tu ai dreptul sa "fii ferma legat de dreptul de vizitare al tatalui", citat aprox.

buli spune:
ah, eu nu spun ca viitoarea exului tb sa fie mama2 pt copil.
mama e una, asa cum si tatal e unul

Iasmin08 spune:
Fapta tatalui, adulterul lui va face si copilul sa sufere. Crede-ma e cumplit pentru un copil sa traiasca cu ideea ca tatal a ales sa fie departe de el, spre deliciul unei femei care s-a bagat in familie.
Acest lucru nu va fi privit ca normal de catre copil, si nu e adevarat ca el nu va suferi ci doar mama. Total gresit. Crede-ma, ca de acolo vin....

buli spune:
Iasmin,
nu toate situatiile sint la fel, nu toti parintii sint la fel.
eu cred ca e o mare greseala sa crezi ca daca ceva s-a intimplat intr-un fel acum 20 de ani, la fel va fi si miine.
nici macar aceleasi persoane nu reactioneaza la fel la ani distanta, darmite familii diferite.
si tot, la fel, cred ca e o greseala sa STII cum se vor petrece lucrurile cu copilul tau, pe motiv ca tie tu ai trait o anume intimplare.
fiecare trebuie sa aiba dreptul si sansa la propriile experiente si trairi.
si, in cazul asta, atita vreme cit tatal e decent cu fata si are intentii bune cu ea, nu vad nici un motiv pentru limitarea relatiilor.

conchita spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 Fapta tatalui, adulterul lui va face si copilul sa sufere. Crede-ma e cumplit pentru un copil sa traiasca cu ideea ca tatal a ales sa fie departe de el, spre deliciul unei femei care s-a bagat in familie. Acest lucru nu va fi privit ca normal de catre copil, si nu e adevarat ca el nu va suferi ci doar mama. Total gresit. Crede-ma, ca de acolo vin.... Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
copilul sufera si daca parintii se despart fara sa fie adulter la mijloc, in relatii normale si decente. sufera oricum. dar nu e treaba ta, ca mama, sa-ti pedepsesti copilul pentru adulterul sotului fata de tine, interzicandu-i sa aiba o relatie cu tatal lui. e inuman, nu e drept, nu are nici o moralitate.

Iasmin08 spune:
Anca, exista un pattern vizibil.
Eu stiu ce inseamna ca un copil sa astepte sa vina tatal in vizita (ptr ca asa a promis), sa stea cu nasucul in geam cu zilele, ca poate il vede trecand pe strada, sa adoarma plangand cu gandul la tata.
Mai stiu si ce inseamna sa vezi scrisoarea unui baietel catre tatal lui (scrisoare care a rupt literalmente inima instantei de judecata) care ii spunea ''tati, vreau sa vii inapoi la mine, vreau sa fiu cu tine, sa jucam fotbal, sa ma mangai seara la culcare, sa ma inveti cum sa ma joc"
Stiu ce inseamna sa intelegi pe masura ce cresti ca nu esti inima tatii, ci doar copilul lui cu o alta femeie.
Ca s anu mai spun, alti copii care priveau neputinciosi tatal trecand pe trotuarul celalalt cu noua ''achzitie'' si cu nou bebel, care nici macar nu isi salutau copiii, nici macar nu ii priveau, se faceau ca nu ii vad.
Vai, nici nu vreau sa mai aud de chestii din astea, ca eu am inima franta definitiv.
Nu cred, nu voi crede niciodata ca un astfel de eveniment nu are repercursiuni dureroase asupra copilului. Pentur mine astea sunt... povesti. Iarta-ma, asta sunt pentru mine, dar probabil sunt oameni care au trecut prin asta altfel, fara nici o problema...