Ghiocei de martie-aprilie 2009***205***

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonapro spune:

Off, mai fetelor, eu sunt intr-o stare de amorteala de cand m-a sunat o prietena sa-mi dea vestea, pur si simplu nu-mi vine sa cred, e clar ca nu poti sa traiesti cu 600 de lei. Eu din fericire o am pe mama sa-l las pe pitic, dar eu nu mai vreu sa ma intorc la locul de munca pe care l-am avut, pe motiv de stress si program prelungit si anul asta intra si Sebi la scoala si din toamna vroiam sa ma apuc de cautat alt job, iar acum cand sa-mi mai caut caci prea mult nu supravietuim cu banii astia

Floric: nici Lucian nu bea lapte simplu, doar orez cu lapte, iaurt si lapte in cereale, de la un timp nici branzica nu prea mai vrea.Noi folosim lapte de vaca natural la preparare.

In cada si copilul meu sta mai mult in picioare si face numai prostii de obicei, noroc cu Sebi ca fac baie amandoi, ca ii mai atrage atentia.

Mami de Lucian(16.03.2009) si de Sebastian(05.08.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

Buna fetele,
Acum citii si io ce scriesi pe forum despre indemnizatie... sunt rupta de realitate (nu vamai zis de ce)... eu oricum nu iau decat 200 ron dar ma gadesc la atatea mamici care traiesc din indeminzatie
EU PROPUN - sa cumparam niste lumanari si sa ne rugam toate ca atunci cand stau ei toti frumos la o sedinta cu mintile incinse de atata gandire si necaz ca tre` sa taie din slarii(apropo - l-am vazut pe unu` azi cum vedea filme porne in timp ce vota legea pensiei)... sa le cada vre=un avion in cap ca la 11 /09... Doamne ajuta , Doamne ajuta !!! SA MOARA TOTI !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

Sunt de acord cu voi ca pica ca un ciocan in cap toata treaba asta si normal ca altfel iti faci calculele cand stii de cand ai ramas gravida pe ce te poti baza. Dar nici nu va umflati de plans ca nu are rost. Era oarecum previzibila treaba asta. Habar nu am de ce sunt asa de calma si resemnata, probabil pt ca eu am simtit criza asta rau de tot de doi ani incoace si parca nu se mai termina.
Eu aveam semnale de la bancheri ca intram in relansare din septembrie,dar ce vad ca se intampla ma sperie rau de tot.
Emigram?! Unde??? Ca eu nu vad tara care sa nu fie afectata! Unde credeti ca mai suporta statul astfel de cheltuieli in situatia de criza mondiala? Intreaga lume e intr-un rahat de zile mari.
Ca s-a dat aiurea in perioada de creshtere e corect si noi toti am facut tampenii cand ne mergea bine, mai mari sau mai mici... Dupa buget. Acum nu cred ca mai are rost sa ne macinam nervii. Tre' sa le cam luam ca atare si sa vedem ce se mai poate salva. Sa fim noi sanatosi si trecem si peste asta apoi ne putem lauda copiilor cum fac si parintii nostri, cum I-am crescut noi pe ei in cea mai neagra perioada economica din istorie.

Ilinca-sigur ca poti sa inveti maghiara. Si eu am invatat greaca tarziu fara backup genetic


25 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Mda, nici io nu pot sa ma prefac ca n-am avut niciodata 85% ca eu avand amaratul asta de 85% (care, repet, la mine e 1200 lei, de fap 1195) am luat un credit de la banca sa izolez exterior apartamentul, sa nu inhaleze Phiphi mucegai. De aveam din start 600 stateam in banca mea, nu luam niciun credit (nici n-as fi primit!). Deci cam asta ar fi problema, nu ca n-as fi facut-o pe Phiphi, Doamne-fereste, sau ca as fi facut-o s-o creasca statu'...
Si noi ar trebui sa ne comparam cu tzari mai de teapa noastra, nu cu USA sau Franta, care au CIC scurt; v-am mai zis ca in Ungaria si Estonia CIC e de 3 ani, asa ca sa nu mai laudam generosul stat roman.
No, de soti ce sa mai vorbim, stiti ca al meu acum termina faculta si posturile sunt inghetate pana la 1 dec. Eh, sper sa prinda o colaborare, chiar s-ar putea sa prinda una...in Constantza.
In fine, eu de plans nu plang, asta-i clar! Nu pot sa plang pentru chestii materiale, nu sunt chiar la limita subzistentei, adica, vorba aia: se poate si mai rau, batem in lemn! Oricum nu-mi propusesem concedii (ca nici cu 85% nu-mi permiteam:))) sau cine stie ce achizitii...de scutece, haleala, ne-om scotoci cumva. Cu ratele mai greu...dar voi trage tare cu niste meditatii, atatea cate am, is bine-primite. Daca impozitele le-am platit degeaba pana acum, sa facem si nitzica evaziune fiscala la scara fooaaarte redusa (ca asa-s acuzatii profii, ca submineaza economia cu meditatiile; va dati seama ce-o sa contribui io la adancirea crizei cu aia 3 elevi- erau 2, dar a mai picat unul azi- de-mi vin la pregatire pentru bac/ admitere!).
Ma apuc de maghiara!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Eu la discutia despre CIC nu ma bag in seama, ca eu si-asa nu am luat nici un leu, din greseala celor de la Universitate care au facut varza niste contracte de cercetare, de m-am trezit cind am depus dosarul ca banii opriti din salarul pe contract nu au fost niciodata virati la asigurarile sociale...asa ca...familie de bugetar. Unul...ca bursa de doctorand la ora asta este de 380 lei la noi la universitate.

Floric, mama, da' tu ai intrat in pana de imaginatie?? Dau na-na:) Pai exista orez, paste, cereale, fainuri de cereale cu care poti sa "ingrosi"/schimbi gustul si reteta brinzei aleia. In plus, tu zici la prinz de "legume", dar la mine legumele astea azi sint broccoli cu ceva, miine spanac in lapte cu ou fiert tare, poimiine cartofi piure cu carnita, legume "de bors" la cuptor, sau de la Casa Taraneasca au congelat un maestec de legume pt salata boeuf, in care daca mai pui un pic de sare si de carne de pui iese tzais. Ii mai fac dovlecel cu bame si brinza, dovlecel umplut...
Nu stiu cum faci tu borsul, noi punem in el radacinoase (morcov telina patrunjel radacini, pastirnac, sfecla rosie), frunze :) (toooot ce gasim verde in piata), orez sau paste daca e nevoie, adica daca e fara cartofi...si de obicei o cutie de rosii la conserva. Borsul il fierbeam initial separat, apoi ii dadeam un clocot si in oala; acum am renuntat la asta. Tu zici ca Raru se strica la burta de la mixul asta? Pai borsul (eu folosesc din comert, ca nu mai am de unde sa iau bors de casa, in general il iau din piata dar am luat si de la magazin) este foarte sanatos, e plin de vitamine si de fermenti...eu chiar as vrea sa incerc sa ii dau si "crud" daca gasesc unul care sa fiu eu linistita ca e curat.
A, ce i-a mai placut fii-mii: shtevie, muult mai bun decit spanacul.
Si condimenteaza-i mincarea cu plante aromate. Pisilinca baga la mincare cu usturoi...cred ca pasiunea se transmite pe linie feminina, si eu si maica-mea mincam mujdei pe piine. Rigiia dup-aia ca venita de la gratar :)), parfumat, dar nu i-a cazut greu.

Ilinca maninca putin comparativ cu alti ghiocei, la ea o masa normala are aprox 100g, 150g e bine. Dar incerc sa ii dau cit mai variat, gusturi cit mai diferite, de-acum e "mare" si nu prea as vrea sa ajung la 5 ani sa strimbe din nas la 3/4 din ce se pune pe masa intr-o familie normala. Eu inteleg fitzele la o masa, inteleg ca un anumit aliment nu iti place si gata, da disper cind vad copii care cer ciorba strecurata, aleg ardeii din mincare etc.

Asaaa...caria de biberon. Eu am inteles ca fac chestia asta copiii care sint lasati cu tetina biberonului in gura in timpul noptii, in somn le mai picura ceai indulcit/lapte, mai trag ei intr-o doara (ca din biberon curge, la tzitzi tre sa muncesti) si uite-asa se degradeaza smaltul. Daaaaaar exista si cazuri de copii carora practic li se macina dintii de lapte pina la gingie, sau se cariaza d-s negri dintii din fata, si asta fara sa fi fost expusi la factori de risc; deci de pare ca exista si o componenta genetica a cariei de biberon.

In rest nu mai stiu. Ma apuc de facut (pe degeaba) o traducere pentru shefu...



If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Salutare!
Intru si eu, dup-o tura de evaziune fiscala, vorba Ilincai- dar, in conditiile actuale, nu ma mai plang, traiasca meditatiile! Vad ca reducerea indemnizatiei a fost tema zilei- pe buna dreptate! Era previzibil, zic eu....dar nu mai putin dureros.Oricum, eu sunt genul de om care ia lucrurile asa cum sunt...nu-mi convine situatiunea, dar merg mai departe. Ca bugetar, eu sunt cam in aceeasi oala cu Monnvas- ma duc, nu ma duc la serviciu, cam tot atati bani iau! Oricum, capul sus, fetelor, ca avem minunile astea de copii, si om trece noi cumva si peste criza asta!

Ana, mama lui Andrei (14.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonapro spune:

Fetelor, vroiam sa va intreb ca de cateva zile ma doare in gat si sunt ragusita, si mai nou am inceput sa tusesc destul de bine cu secretie, bag vitamina C din fructe si sitop Stodal, mai aveti idee ce as putea sa mai i-au, ce e permis in alaptare?


Mami de Lucian(16.03.2009) si de Sebastian(05.08.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

Citat:
citat din mesajul lui simonapro

Fetelor, vroiam sa va intreb ca de cateva zile ma doare in gat si sunt ragusita, si mai nou am inceput sa tusesc destul de bine cu secretie, bag vitamina C din fructe si sitop Stodal, mai aveti idee ce as putea sa mai i-au, ce e permis in alaptare?


Mami de Lucian(16.03.2009) si de Sebastian(05.08.2003)


paracetamol, faringosept, vitamina C, sirop prospan.
evantual poti sa faci suc din ridiche neagra cu miere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Buhuhu!

Eu am citit azi, dar nu-sh de ce, nu am avut kef de scris... de fapt, cam stiu... astazi parintii mei ar fi implinit 55, respectiv 62 ani...

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Of, Denisamada Erau din aceeasi zi?


mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever

Mergi la inceput