nu mai bea lapte seara
Buna ziua la toti parintii
Baietelul meu in varsta de 1 an si 7 luni nu-si mai bea laptele seara de vreo o saptamana si ceva
Pana acum bea intre 180- 250 ml seara, acum nimic, nici sa nu-l vada in ochi. Dimineata la trezire il accepta- 250 ml si cu atat ramane toata ziua (la lapte ma refer)
In rest mananca destul de bine zic eu
la trezire laptele 250 ml
mic dejun la 9:00- paine cu branzica/ iaurturi/ fructe/ ou fiert depinde de ce are pofta
la pranz are ciorba cu legume si carne
dupa masa are gustarea de fructe sau iaurt sau o salata de cruditati
la 19:30 are cina- aici e foarte variat- spanac cu carne/ dovlecei cu carne sau branza/ mamaliga cu branza si smantana/ legume cu carne/ orez cu peste sau carne/ cus cus cu tocanita/ brocolli cu sos cu sau fara carnita, etc. mai exact la cina isi mananca practic felul II ca nu mananca doua feluri la o masa numai ff rar..
Si pana acum de o sapt la culcare isi bea sticluta cu lapte (180ml- 250ml) la care a renuntat incet, prima seara a baut 150, apoi 100, apoi cateva guri si apoi DELOC
Am mai incercat sa-i dau, dar cand o vede incepe sa dea din cap si striga "fai" adica ceai
Oare e problema ca avem doar 250 ml lapte pe zi?, uneori il mai fentez la somnul de la pranz si-i mai dau cate 150 ml dar ffff rar si asta
Nu imi prea surade ideea renuntarii la laptele de seara, dar ce pot face? Nu-l pot forta sa-l bea...
Am incercat sa-i pun in cana, dar cand ii simte gustul mi-o innapoiaza si zice "apa" adica sa-i pun apa in cana
M-am gandit si la ideea sa-i iau o cana noua in care sa-i dau sa bea laptele ca cea pe care o are stie clar ca numai apa bea din ea si cando vede striga "APA". Ar fii o idee?
Voi ati patit asa cu copilasii vostri?
Multumim!
Raspunsuri
ingridnen spune:
stai linistita, al meu dupa un an si 5 luni nu a mai vrut sa puna gura pe lapte, cu chiu cu vai il pacalea bona sa bea cca. 150 ml dimineata, in rest nimic.
Daca era numai cu noi, nici pe cel de dimineata nu-l bea.
Am insistat si noi cu alte lactate, in special iaurt si branza de vaci.
Nici acum, la 7 ani, nu prea se da in vant dupa lapte, cred ca bea 2-3 cani pe luna...adevarul este ca la noi in casa nu se consuma lapte.. mie nu-mi place si sotzul se strica imediat la stomac
Ingrid si Cristi 7 ani
ginye55 spune:
De la 1 an si vreo 2 luni a ramas si al meu doar cu lapticul de dimi (180 ml). In rest nu voia. Dar ii fac frecvent orez/fidea cu lapte, mananca iaurt/ branza/ smantana/ cascaval zilnic si compenseaza lipsa mesei de lapte de seara.
Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)
dennissa spune:
Multumesc fetelor, m-am mai linistit
Credeam ca numai al meu e asa "nelaptos"
In cazul asta, cat de curand o sa trecem pe lapte de vaca, ca deocamdata suntem pe APTAMIL Junior
nushulica spune:
denissa s-ar putea sa ai surpriza ca atunci cand veti trece la uht sa pape muuult maai bine laptic...noi am renuntat la LP de la 1 an si un pic tocmai pt ca nu mai vroia deloc mai mult aruncam decat bea,si atunci mi-a venit ideea sa-l incerc cu uht si am avut o mare surpriza bea puiul meu cate 3 bibe de 250ml , nu lasa nimic in sticla...acum s-a reglat si bea regulamentar 250 seara si 250 dimineata
de David si 19+
ruxandra_sb spune:
Nici nu tre sa mai bea.. 500 ml lapte/zi sau echivalentul in lactate este arhisuficient.
Prea mult lapte nici nu-i sanatos.
..timpul sterge totul, dar focul naste foc (Iris)
m_monique spune:
baiatul meu la 1 an si 9 luni nu a mai vrut sa bea formula, asa ca l-am trecut pe lapte de vaca baut din cana normala. asta a avut mare succes.
luminita2008 spune:
denisa, ai mei nu mai beau nici bibele de dimineata... la asta au renuntat pe la 1 an, la cel de seara pe la 1 an si 5 luni. se mai trezeau noaptea/dimineata si mai beau vreo 210ml, asa ca nu imi faceam griji, dar de la 1 an si 6 luni dorm si toata noaptea... asa ca eu le dau dimineata si seara ceva care se poate face cu lapte: orez cu lapte, cereale cu lapte etc. inca nu am trecut pe UHT, desi le-am mai dat, de ex. in orezul cu lapte, ca nu-l pot face cu LP.
sanatate!
Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008
"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"
dennissa spune:
M-am gandit si eu ca poate daca trecem pe lapte de vaca o sa bea mai mult, dar inca mai stam pe LP pt ca mergem in concediu in Italia si ma gandesc ca-i mai sigur cu lapte praf deocamdata. Dupa ce ne intoarcem din concediu, incercam cu lapte de vaca
Orez cu lapte/ gris cu lapte/ fidea cu lapte nu mai servim...ca nu le mai vrea, pana acum nu am avut probleme, dar de ceva vreme se stramba daca-i fac asa ceva. Nu tare-i place mancarea dulce...prefera mancarea cealalta (nu sarata, nedulce )
Asa ca...mai mancam zilnic branza/ iaurt cate unu doua pe zi, adica cate 150-200/gr/zi si ii mai fac sosuri cu lapte la muuulte preparate (spanac, brocolli, dovlecel)
Problema e ca nici nu mai doarme asa bine noaptea decand nu-si mai bea aptele seara, e mai agitat, laptele il linistea seara si dormea profund toata noaptea
Sper sa-si regleze si somnul fara de lapte
cristaluna spune:
fetita mea inca de pe la 12-15 luni n-a mai vrut laptic decat dimineata. Pur si simplu il refuza. Partea buna e ca prin scoaterea lui, am evitat formarea cariilor de lapte, destul de periculoase la copilasi.