Ceasul rau, pisica neagra - pensiile in viitor

Ceasul rau, pisica neagra - pensiile in viitor | Autor: paulina85

Link direct la acest mesaj

Dragi colegi de forum,
Pana zilele astea era oarecum stabilit ca la batranete vom trai din pensie. De cateva zile este clar pentru multa lume ca pensiile nu sunt sigure. Ce facem?
Cum ne protejam pentru zilele in care vom fi batrani?
Lali scria la alt topic ca trebuie sa fim prevazatori.
Cum sa fim prevazatori azi, vazand ce se poate intampla si gandindu-ne la timpul in care vom fi batrani si bolnavi.
Eu nu am nicio idee

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

tu stai in vietnam?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulina85 spune:

Am stat. Tu unde stai? Nu ti-e frica de batranete?
Uite ce fac astia, te invata sa traiesti 20 de ani intr-un sistem si peste noapte iti spune ca ai trait prost, nu asa trebuia sa traiesti. Si fara sa iti dea alternativa, te lasa sa te descurci.
Eu nu am copii si daca nu voi avea ce ma fac la batranete daca imi iau astia pensia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moniboni spune:

Citat:
citat din mesajul lui paulina85

Eu nu am copii si daca nu voi avea ce ma fac la batranete daca imi iau astia pensia?

Eu am copii, chiar 2, asa ca sunt asigurata....

Mergi la inceput

Sa-ti traiasca!
Eu chiar as vrea sa stiu la ce v-ati gandit, daca v-ati gandit. Deci avem semnale ca nimic nu e sigur, mergem asa pe burta si vedem ce va fi cand vom fi pensionari? Nu ne putem proteja?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eu nu stiu ce-i asa greu de priceput. forta de munca in Ro este f scazuta, muncesc prea putini (nu stiu cifre) ca sa fie bani ptr pensii, alocatii si altele. si asa a fost dintotdeauna si pe vremea lui ceasca.
inca de acum 8, 9 ani se spunea ca se va ajunge in imposibilitatea de a se plati pensiile....of, chestia asta sa explicat si para-explicat de 'enj de mii de ori.

acum, din pacate s-a ajuns la ce se spunea atunci. ghinionul nostru ca traim in vremurile astea.

soltuii? pensiile private, investitii unde considera fiecare. si cred ca mai sunt solutii.....

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Pensiile private nu cred ca sunt o alternativa viabila. Eu nu am incredere in ele si au fost si pe DC cateva subiecte despre ce au patit unele persoane cu aceste pensii private.
Investiti, da.
Unde investim?
Nu este pe forumul asta nici o persoana care ne-ar putea consilia?

Mergi la inceput

romania ar fi trebuit sa faca ceva in directia asta de muuuullllttt. dar ....nu mai comentez. tarile din Europa cu nivel ridicat al economiei, s-au ocupat cu multi ani in urma de pensii, au trecut si ele prin ce trece RO acuma.

Bazar general pe DC

Mergi la inceput

kariguld, eu n-am incredere in Romania
Incerc sa discut despre ce putem face ca persoane, cum ne putem proteja?

Mergi la inceput

Citat:

Pensiile private nu cred ca sunt o alternativa viabila. Eu nu am incredere in ele si au fost si pe DC cateva subiecte despre ce au patit unele persoane cu aceste pensii private.
Investiti, da.
Unde investim?
Nu este pe forumul asta nici o persoana care ne-ar putea consilia?

sistemele de pensii private functioneaza f bine in alte tari. in Chile exista numai sistem privat de pensii, cel de stat a fost eradicat.
si cum Ro este membru UE si beneficiaza de ajutor de la FMI trebuie vrea nu vrea sa se alinieze cerintelor.
pretul platit este de cei care traiesc in vremurile astea, din pacate.

Guestus, te asteptam cu idei despre investitii...

Bazar general pe DC

Mergi la inceput

Citat:

kariguld, eu n-am incredere in Romania
Incerc sa discut despre ce putem face ca persoane, cum ne putem proteja?

mie cand mi s-a terminat increderea/rabdarea/nervii am plecat fara sa ma uit in urma. si am lasat in urma aproape douaj de ani de munca acolo, taxe si impozite de care nu voi mai beneficia niciodata.
cred ca fiecare trebuie sa-si gaseasca propriile resurse si cai de a economisi ptr anii batranetii. ceea ce as alege eu, probabil ca tu nu ai face.

Bazar general pe DC

Mergi la inceput