salut,
am si eu o nelamurire si poate ma ajuta cineva: am fost la dr pediatru ptr vaccinurile de 1 an si mi a spus ca treb sa le cump ca ea nu le a primit de la casa de asigurari de sanatate.intreb mea e dc ea nu le are dc nu mi a facut reteta gratuita sa le cump din farmacie?multumesc frumos
Pur si simplu luna trecuta niciun medic de familie nu a primit vaccinurile de la DSP. Putea sa va amane vaccinarea pana primea ea pentru o data ulterioara (1-2-3 luni, cine stie?). Sau sa cumparati dumneavoastra contra cost de la farmacie o alta varianta de vaccin. Nu exista asa ceva: vaccin gratuit pe reteta.
Vaccinurile gratuite nu se mai fabrica momentan, erau facute de Institutul Cantacuzino, care este inchis pana la remedierea deficientelor din liniile de fabricatie ( sper sa nu vorbesc tampenii ).
Iar medicul tau de familie nu iti poate da reteta gratuita pentru niste vaccinuri ( cele comercializate de farmacii, ale altor producatori ) care nu sunt in lista de medicamente compensate/gratuite a Ministerului Sanatatii.