copilul meu nu saluta
Raspunsuri - Pagina 3
danny1 spune:
scz,am uitat.daca mergem in vizita,atunci saluta cand intra pe usa,daca ii spun,bineinteles.parca sunt o moara stricata......
mami de , premiata la concursul de dans 19+
avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah
Natasa spune:
Cred ca lasatul copiilor sa salute cind vor si daca vor este o mare greseala. Pina la 4-5 ani, scaparile sint normale, apoi ar trebui sa devina extrem de rare. Eu lucrez intr-o scoala (mica) si mai mult de jumatate dintre copii nu saluta cind intra. DIn pacate nici parintii nu o fac, desi sintem extrem de putini si nu se pune problema ca trebuie sa saluti de 100 de ori. Daca pierdem obisnuinta salutului, o pierdem si pe a lui te rog, multumesc, mersi, multumesc pentru masa etc. Eu cred ca astea se invata in copilarie sau nu se mai invata niciodata, din cauza asta vedem atiti adulti care nu respecta cele mai elementare reguli de comportament.
Baiatul meu are 5 ani si jumatate si inca are destule scapari la capitolul salut, dar observ ca din ce in ce mai putine. De fiecare data i-am facut observatie (nu de fata cu persoana nesalutata) si in timp i s-a creat un automatism. Salutul nu tine de cit te iubesti cu persoana pe care o saluti, tine de educatie. Asa cum ii invatam sa spuna "te rog" si "multumesc" inca de cind incep sa vorbeasca, asa trebuie invatati ca salutul e obligatoriu. Altfel o sa ajungem sa traim intr-un soi de jungla pentru ca regulile astea de comportament civilizat nu sint legi si ca atare nu ne obliga nimeni sa le respectam.
Cricor spune:
Eu insist ca baiatul meu sa salute, el are 8 ani. Mai ales daca eu salut, si el trebuie sa salute. Ma astept sa salute vecinii, profesorii la scoala, parintii colegilor si atunci cand intra intr-o casa, sau la doctor.
Eu am avut nenumarati colegi de serviciu (mai tineri e drept) care nu salutau, sau salutau cand aveau chef...mi se pare lipsa de politete. E un Buna ziua..nu trebuie sa faci conversatie.
Laura25 spune:
Da, de acord, trebuie invatati sa salute, sa spuna 'multumesc', 'te rog', 'scuze'. Trebuie in primul rand sa isi vada parintii salutand si vorbind frumos. E bine sa li se spuna, sa li se aminteasca sa salute sau sa foloseasca acele cuvinte frumoase ce definesc un copil politicos. Dar nu trebuie fortati, nu trebuie pocniti peste ceafa (la modul fizic sau cu observatii insistente de fata cu toata lumea) sa o faca. Pana la o anumita varsta (inca nu stiu care e, dar cred ca ai mei sunt inca in perioada aia) le e frica sau sunt timorati sau sunt intimidati de straini. E firesc sa aiba o retinere, sa le fie rusine sa salute. Incurajarile si exemplul personal cred ca sunt de fapt cheia succesului.
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Anka74 spune:
Ei...bine ca nu-i al meu singurul!Plecam dimineata la gradinita si slauta tot ce intalneste in cale - pisici, caini, flori, copacelul inflori, masini, vrabiute...niste ghivece cu flori dintr-un magazin, melcii si ramele aparute dupa ploaie...ei dar pe asistenta de la intrarea in gradinita nici sa-l pici cu ceara! ii citesc meniul afisat la intrare si la sfarsit ii aduc aminte discret sa spuna Buna dimineata. Face 5 pasi si ...cica uita!
Nu stiu ce sa zic, probabil la un moment dat vom depasi aceasta situatie, nici nu trebuie sa insistam foarte mult, pt ca am impresia ca mai rau le facem.
Ma intalnesc in drum spre serviciu cu o colega de-a lui, o scumpete de fetitza, se lumineaza toata la fatza cand ma vede si ma saluta (ea, taicasu n-ar deschide gura nici mort, si doar ne intalnim de doi ani de zile!) Mi-e a asa de draga!
Daca i-as zice ca ii dau o ciocolata pt fiecare salut...pai ar saluta si necunscutzii! Oare?
Iasmin08 spune:
Mie mi se pare de multe ori ca nu zice nimic (ori sunt eu mai zgomotoasa si nu il mai aud). Iar el daca nu agreeaza persoana, saluta foarte incet, un salut mai mult mimat.
Cand il apostrofez, toate persoanele adulte imi sar in cap: "Da, lasa-l, draga, ca a zis baiatu' "
Bineinteles ca insist sa mai salute odata, prefer sa ma considere pisaloaga decat sa creasca asa.
Voi ce faceti atunci cand copilul saluta atat de incet? (Ma refer la copii mai maruti)
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
madutza09 spune:
Ahaaa ...mi-aduc aminte ca incepusem sa avem si noi discutii pe tema asta cu fata mea Cristina care saluta tot asa din doi in doi si mereu trebuia sa-i atrag atentia pana intr-o zi cand mergeam pe strada si erau niste oameni care maturau strada s-a oprit pur si simplu si i-a salutat asa frumos ca ramasesera si respectivii miratzi ...atunci mi-am dat seama ca asta e firea ei si daca-i vine ii vine stia deja ce e bine si nu dar probabil ca insistam eu prea mult si deja devenea o obligatie ....si mai tine si de fire, timiditate mai multe ...
36+ Luca Octavian+ Cristina 12.01.1999
www.dropshots.com/madutza09#" target="_blank">POZICI
geniest spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Natasa Eu lucrez intr-o scoala (mica) si mai mult de jumatate dintre copii nu saluta cind intra. DIn pacate nici parintii nu o fac, |
Pai asta-i secretul. Din moment ce parintele nu da nici macar din cap (poate le e lene sa deschida si gura) de ce s-ar plange un parinte ca nu saluta copilul??!!!!
Cine isi pune problema, eu zic (,) ca nu face parte din categoria de mai sus si are "pretentia" ca juniorul sa-i urmeze exemplul.
natalia_nica spune:
Da, si-al meu saluta din doi in doi, iar anumite persoane nici daca-l pici cu ceara
Faza faina ieri: ies pe usa apartamentului cu Denis (mergeam la gradi) , apare un vecin si ne salutam, eu cu 'buna ziua', el cu 'saru'mana'. La care copilul meu il saluta si el pe vecin: 'saru'mana ' (mie nu-mi place deloc salutul asta, 'saru'mana', asadar nu l-am invatat sa spuna asta, doar 'buna ziua', 'salut', 'ceau', in functie de situatie, dar la el e 'ceau' mai tot timpul ). I-am zis copilului ca el e baiat mare si trebuie sa salute cu 'buna ziua' si 'la revedere'. Nu stiu cat a procesat
codruta_grg spune:
Da, am postat si eu
Petra nu saluta pe cei cu care nu vorbeste zilnic, ca ii este rusine (spune ea). Noi (adultii) salutam, povestim si suntem foarte amabili. Degeaba tot insist cu exemplele, ea zice ca ii este rusine si pace. Multumesc, te rog, foloseste tot timpul in discutiile cu noi. Sotul meu e mai exasperat decat mine, ca el se intalneste mai des cu oamenii....nu stiu cum ar trebui procedat, ca alte solutii n-am citit care sa dea rezultate.....