copilul meu nu saluta

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eusunteuasa spune:

si noi in club, avem 3 ani si jumatate si depinde ce chef are
I-am explicat s cu povestioare si ca salututl face parte din cele 5 cuvinte magice,o gramada de lucruri. Fie se uita, fie fuge, fie se asvunde dupa mine..are si momente extrem de rare in care saluta, dar cu pregatire de 10 minute dinainte,gen''Mami,mergemla magazin si sa spui Buna ziua tare''/De ce?...uneori imi iese, dar de cele mai multe ori nu
Imi pare rau ca de multe ori, nici pe mine nu ma saluta cand ma duc sa-l iau de la gradi sau cand vine tatal lui acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui eusunteuasa

Imi pare rau ca de multe ori, nici pe mine nu ma saluta cand ma duc sa-l iau de la gradi sau cand vine tatal lui acasa

Pai cand sa mai aiba timp de salutat, daca in secunda cand dau cu ochii de mine incep "mamiiii!!" si turuie apoi (amandoi deodata, eventual strigand unul la celalalt sa taca, ca el are ceva mai important de zis).

Si noi avem o vecina care ii intreaba ce fac cand trec pe langa ea si ei fug mai departe fara sa o bage in seama. Fac lucrul asta pt ca nu o cunosc, nu ii intereseaza. Pt ei e doar 'zgomot de fond'. Da, stiu ca nu e politicos, ca bunele maniere, ca cei 7 ani de acasa ... dar eu ii inteleg, nu ii cert, nu ii acuz. Eu cred ca ei ne vad pe noi ca salutam de fiecare data cand cand e necesar(si ceva in plus), ca tati imi zice saru'mana cand vine acasa, chiar daca a iesit doar 5 minute sa ia paine de la mazaginul de la parter, ca spunem 'va rog' si 'multumesc','la revedere' cand suntem la magazin etc, etc. Si o sa vina si ziua cand o sa faca si ei ca noi.

Bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maya_m spune:

Buna

si noi ne aflam in aceeasi situatie la 5ani si 9luni..domnisorul nu se simte ''obligat'' sa salute persoanele cu care intram in contact zilnic..cum ziceti voi le da ignore,rar,foarte rar se intampla sa zica un saru'mana si sa tasneasca apoi ca din pusca fastacit..si sincera sa fiu nici nu am sa-l oblig..o sa-si dea drumul singur..am aici copii vecinilor care doar acum de ceva vreme dau binetele timid de tot si sunt in clasa a 6
ce ma distreaza pe mine la maxim e ca pe toti copii de varsta lui-colegi de grupa sau vecini de la bloc-ii saluta cu ''sarumana''degeaba i-am tot repetat ca [virgula]corect in situatia asta e ''servus''
astept sa mai creasca

NIMENI NU MOARE VIRGIN...VIATA I-O TRAGE FIECARUIA CEL PUTIN O DATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Si ca sa vedeti ca exista si reversul deloc usor de administrat va spun ca fetita mea 7 ani nu numai ca saluta pe toata lumea dar se baga in seama, explica, "da din casa" etc. Ii turuie gura, intreaba si raspunde, uneori e chiar agasanta pt cei din jur...

Si nici aici nu-i usor de explicat de ce nu-i cazul sa fii asa de "prietenos" cu toata lumea.

Noi speram ca odata cu trecerea timpului sa invete sa discearna unde e cazul sa mai stai la discutii si unde e cazul sa nu.

Cred ca asa e si cu salutatul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANISO spune:

Caro ,asta da problema...Ti-as povesti un caz identic despre o fetita f. prietenoasa de la noi de pe strada,dar nu vreau sa te speri.Parerea mea sa faci cate putin din timp.Sadeste-i neincrederea in oameni,(suna urat,dar e sanatos )prin povesti...parinti pe timpuri ne ziceau de secte,si aveau efect.Sper sa nu sara cineva la mine...asta e parerea mea.Fetita ,baietel...e bine sa-i invatam .Noi am exersat si cum sa procedeze in caz ceva...cu tipete,trantit pe jos...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nu a salutat niciodata sau in ultima vreme nu saluta?

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Noi am neglijat complet acest aspect, nu i-am zis niciodata s-o faca, in schimb ne-a imitat ea. Are 3 ani si 6 luni. Dar nu o face mereu, am observat ca mai mult la copii si persoanele tinere, cu cei batrani are o problema, nu pe toti ii saluta, doar pe cei apropiati ei, gen bunicii si vreo 2 vecine. In rest se rusineaza, se emotioneaza si lasa capul in jos zambind. Dar nu am de gand s-o cert. Asa cum cei salutati au reusit sa-i castige respectul, s-o faca si cei ramasi fara. Eu nu salutam cand eram mica, vai si ce ghionturi imi luam de la bunica, uneori si palme. Mereu imi zicea "vezi ca ne intalnim cu tanti x sa-i zici sarumana ai inteles", eu "da", si cand se apropia muta, si dupa ce pleca imi luam papara. Chestie care ma ambitiona si mai mult sa nu salut pe nimeni. D-asta o las in pace pe Ana, daca vrea bine, daca nu, la fel de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Si noi trecem prin asta.
Cea mare care are aproape 8 ani scoti salutul cu clestele de la ea. Nu ne saluta nici pe noi si nici pe altii. Pana la o anumita varsta zici ca nu en nimic, ca e copil, ca are toane, dar creste obisnuit asa si eu zic ca nu e bine. Noi tot o atentionam, ii aducem aminte, o dam de exemplu pe surioara ei care desi are 2,4 ani saluta cand pleaca, cand vine, intr-o zi mi-a cerut apa si dupa ce a baut mi-a zis " sarumana pentru apa", de am ramas cu gura cascata ( a invatat la cresa probabil).
Poate tine se de caracterul copilului dar eu zic ca e frumos sa fii politicos si sa saluti asa ca ii dam inainte poate poate s-o prinde si de ea.

Bazar general DC

Criss de Alessia si Andrada
"Humor is mankind's greatest blessing" - Mark Twain (Umorul este cea mai mare binecuvantare a omenirii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

offff,greu e.
nu saluta pe nimeni,in cel mai bun caz daca ii atrag atentia si atunci incet,uneori nici nu aud.copiilor la despartire le spune tare"pa",atat.daca o fac atenta,bineinteles.

mami de , premiata la concursul de dans 19+

avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Ma inscriu si eu pe lista. Al meu print saluta random, aleator, cam pe cine crede el ca trebuie. Se intampla sa salute pe cine nu trebuie, oameni necunoscuti, dar sa nu ne salute pe noi, parintii lui.

De fapt salutul lui pentru mine e ''maaaaaaaammmiiiiii''', iar pentru ta'su : "salut tata, ce mi-ai adus bun?"

E cam cu chef domnu'....

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput