copilul meu nu saluta

copilul meu nu saluta | Autor: danny1

Link direct la acest mesaj

nu stiu ce sa fac.......incerc cu vorba buna,ca in asta cred.dar copilul meu refuza sa salute.uneori o face dupa ce ii spun eu,alteori nici atunci.are 6 ani si jumatate.i-am spus,i-am repetat de sute de ori.nu ma aude sau nu vrea sa ma auda.am certat-o,s-a lasat cu lacrimi.si tot nu a salutat.ati patit asa ceva?ce ati facut?

mami de , premiata la concursul de dans 18+

avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

nu trebuie sa simta ca ceilalti sunt mai importanti si ca nu o iubesti la fel de mult pt asa ceva. Este o faza...tu trebuie sa o faci sa inteleaga ca este frumos sa saluti dar nu obligatoriu.
De ce sa o certi si ea sa planga fiindca vreo cucoana si-a dat ochii peste cap fiindca nu a fost salutata? si sper ca nu cu "sarumana"?

Cu blandete si explicatii reusesti mai multe decat cu ceartaincearca si ai rabdare.

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

nici al meu nu saluta si are 7 ani. Ii explic de luni de zile, vede ca noi salutam... degeaba
Nu saluta nici pe vecini, nici colegii de la gradi... doar pe educatoare, cand intra in clasa

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Ai mei, amandoi, si-s sapte ani diferenta intre ei, salutau la inceput(cam pe la 3 ani) cateii si pisicile din curti, pe stapanii animalelor, NU! Animalele erau importante pentru ei, nenii si tanti-le alea de pe-acolo erau poate importante pentru mine, cred ca asa considerau de-i tratau cu "ignore".
La sase ani si jumatate cred ca inca se simt un pic altfel decat adultii, poate-i si intimideaza intr-un fel, mai ales cei intalniti doar pe strada si de-aia nu prea inteleg si nu aplica salutul. O vor face treptat, la gradinita si apoi la scoala.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

eu i-am arata pe internet niste salbatici si i-am explicat ca ei traiesc intr-o lume unde nu trebuie sa tina cont de nici o regula. I-am explicat ca regulile sunt facute nu ca sa ne chinuie pe noi ci ca sa ne faca viata mai simpla...si ca-i frumos dar nu este obligatoriu sa salute plus ca daca ne comportam frumos suntem diferiti de salbaticii care i-a vazut:-) Dar nu l-am fortat si nici nu am dat satisfactie celorlalti ca sa-l critic in fata lor fiindca nu a salutat. Cand o sa vrea o sa salute:-)rabdare.

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

E foarte posibil sa ii fie efectiv rusine sa o faca, sa ii vina sa se bage in pamant decat sa deschida gura. Eu as incuraja, dar nu as certa/nu as forta deloc.

Bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Copiilor nu le e intotdeauna foarte clar pe cine si de ce sa salute. Eu, ca sa le fie mai simplu, le-am zis ca atunci cand ne aud pe noi ca salutam sa salute si ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

multumesc pt raspunsuri.
eu mi-am facut copilul,partener.discutam,impreuna luam decizii.ii explic,ii repet.dar daca nu vrea,nu vrea si gata.are o personalitate puternica,nu accepta orice.discutam de pe pozitii egale.imi spune "mama",dar suntem prietene.totushi incearca si smecherii.
nu tin sa salute pt a face cum vreau alte cucoane,dar mor de rushine cand ne intalnim cu o tanti mereu dragutza cu ea,si ea nici macar nu o saluta.
ii pare rau ca ma supara,dar stie ca mereu o iert,si nici n-am cum sa nu o iert cand isi cere scuze.se scuza si o ia de la capat.

mami de , premiata la concursul de dans 19+

avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Ehe...boala grea treaba asta...
6 ani si 11 luni. Saluta din 2 in doi. Sunt persoane pe care le saluta din tot sufletul, la initiativa lui, de zici ca face asta dintotdeauna, si persoane la care nici nu se uita.

Nici la gradi nu saluta, decat asa, sporadic. Desi il atentionez dinainte sa spuna ceva.
Am renuntat sa ma stresez. La ce bun ?? La un moment dat isi va da seama ca salutul e parte din viata si o va face singur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

dar ce te faci cand vecina il saluta si il intreaba ce faci, si el trece pe langa de parca nu ar fi nimeni? Atunci tot asa cu ignor tratezi?Sau trebuie cumva tras de raspundere?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

asa avem noi o vecina care tot il intreaba cate ceva... si el fuge de ea cand o vede.. de salutat nici vorba

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput