Nazdravani de prin 2003 *2
Raspunsuri - Pagina 16
danat spune:
Sasha nu pot decat sa fiu de acord cu tot ce ti-a scris Carmen despre Viena.
Daca vrei sa te mai lamuresti, poate intri la linkul: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=151605&whichpage=1 unde am scris unei fete interesate tot de Viena si nu as vrea sa mai ma repet.
Bafta la traseu!
La noi e rece (13-14 gr), ploua si e vant puternic. Si asta cam toata saptamana
_
Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.
mihaela_s spune:
Carmen, iti multumesc si eu pentru ceea ce ai scris despre Paris. Ne facem si noi planurile...vom sta 2 zile in Disney si 5 in oras. Cite de la Science e pe lista, desigur si alte obiective importante, caci nici noi adultii nu am fost inca in Paris, dar oricum trebuie sa combinam ce vrem noi cu ceva interesant si pentru Silvia. Cum ea e fata muzeelor , vom avea ce vedea. Noi vrem o zi si la Versailles, ati fost careva?
Anca, nu stiu pe unde mergeti spre Paris, daca te ajuta noi vrem sa oprim si la www.vulcania.com/" target="_blank">Vulcania, am primit un tips de la cineva care a fost recent si i-a placut fetitei lor. Noi venim din sud, de la Nice si voiam sa vizitam ceva castel pe Loira...cred insa ca va castiga Vulcania.
Ieri aici a fost ziua mamei si am facut un tort sa va fac pofta . E tare simplu de facut, va stau la dispozitie cu reteta .
In we am fost active, am fost cu bicicleta(eu) si cu rolele(fetele) am facut un tur mare prin imprejurimi, cam o ora...a fost tare frumos. Azi si la noi ploua si e mai rece(eu nu zic ca e frig, ca nu a fost nici cald pana acum, decat acelea cateva zile mai pe la mijloc de mai ) dar le prinde bine florilor. De ele m-am ocupat putin sambata.
Noi asteptam deja vacanta, concediul...mai avem mai putin de trei saptamani!
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
cristinamh spune:
miha, la versailles fuseram noi, dar din pacate coada imensa la bilete ne-a taiat elanul, n-am mai avut timp decat sa vizitam parcul si sa ne dam cu trenuletu, altfel e imposibil sa-l vezi tot; adauga ca era si iarna, nimic inflorit, statuile cu huse protectoare...
sper sa mai ajungem... tot cu trenul, de la paris.
si ca sa vezi ca strugurii sunt acri, am inteles ca muzeul e cam gol, vezi doar salile. in schimb am fost la fontainebleu, nu e departe, si merita, e un gen de peles romanesc.
si daca aveti timp, treceti pe la chateau de vincennes, e restaurat, tip clasic de fortareta, andrei a fost incantat. la zoo nu stiu daca merita, ca ati mai vazut...
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii | Proba speciala de 1 iunie: Expozitie deschisa votului publicului
mihaela_s spune:
Mersi Cristina, noi cred ca intram daca nu e coada mare...dar am retinut si celelalte idei, sa vedem daca avem timp. Am vazut si pozele...dar asa e...iarna e altfel. Tin minte cat de sters era palatul de la Munchen in iarna, fara verdeata si tot asa, cu statuile acoperite...
La Zoo nu cred, o fi frumos mai ales ca Silvia ar fi in culmea fericirii, dar nu vom avea timp. Nu cred ca mai ajungem degraba la Paris asa ca vrem sa vedem cat de mult putem.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
buli spune:
de acord total cu ce a zis Carmen referitor la Paris.
eu as adauga parc de la villette si neaparat turnul eiffel, Matei a fost f incintat, i-a placut f tare sus.
la Viena n-am fost cu M, dar ne pregatim. n-am mai fost din honeymoon
Mihaela, la multi ani de ziua mamei, e supertortul
noi o sa facem tort miine de ziua copilului. cadou i-am luat un scrable sper sa fie ok.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
mihaela_s spune:
tuturor copiilor!
Aici nu se sarbatoreste, anul asta nu am mai luat cadouri fetelor...dar le spunem la multi ani!
buli, mersi! scrable e numai bine la varsta asta.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
l_carmen2003 spune:
Buna dimineata!
La multi ani tuutror copiilor!
La multi ani copiilor nostri!
La multi ani si noua celor care simtim cu suflet de copil!
O copilarie fericita si sanatoasa si PACE!
l_carmen2003 spune:
Si Alex voia musai la turnul Eiffel dar batea un vant parisian... si era o coada ca am renuntat... I-am promis sa il mai aduc si sper sa ma tin cat de curand de cuvant.
Noi ne pregatim de Valencia imediat dupa examenul lui Alex de pe 3 iulie... Speram sa stam mai mult in concediu insa dna invatatoare ne-a taiat elanul, trebuie sa fim pe la mijlocul lui august acasa pentru sedinta. Asa ca vom fi.
Parcul La Villete e superb si e greu sa il ratezi daca mergi la Muzeul de stiinte - e amplasat chiar in mijlocul parcului. Merita vazut nu treceti prin el repede...
Mihaela, eu am avut o bursa de 6 luni in Franta si mi-am luat ragazul sa vizitez Parisul mai pe indelete. Eram si foarte tanara si era prima tara pe care o vizitam, iar Parisul m-a vrajit cu fiecare strada si monument descoperit - dar tot fan Viena si Barcelona sunt! Nu iti ajunge o luna sa il descoperi... 5 zile sunt putine. Noi am incercat sa facem intai obiectivele pentru copil - creste si se schimba si interesul lui si in plus intelege si mai mult. Mai tarziu vom vizita alte obiective impreuna... Deja la Disney noi am ajuns cam tarziu, poate, daca mergeam cand era mai mic, ar fi fost mai bine mai atractiv pentru el. Depinde mult de dispozitia copilului cred. El, stiind ca merge la Paris sa vada niste obiective, nu a mai fost interesat de Disney... Cand vom ajunge iarasi la Paris, va sti mai multe, va fi mai pregatiti si vom vizita alte obiective... Daca am putea sta mai mult in Paris, am vizita mai mult, dar 5-7 zile, cat stam noi de obicei intr-o locatie sa o vizitam e prea putin. Si, fiind totusi vorba de un copil, atat de mic, trebuie sa adaptam programul varstei lui.
Mie mi-a placut enorm Sacre Coeur. Si l-am dus pe Alex sa o vada fiindca NotreDame e imensa si impresionanta insa Sacre Coeur este o bijuterie, e extraordinara. Lui Alex i-a placut mult si pt ca era spre sfarsitul dupa amiezei, era obosit si l-am lasat sa se odihneasca un pic pe iarba - 'dar mami, avem voie pe iarba?!' - unde a si atipit aproape o ora... I-am dat sa manance ceva si cu forte noi am intrat in biserica. Am prins o slujba, cu cor, a fost divin. Sigur e la fel e indragostit de Sacre Coeur ca si noi... pe viata.
Parerea mea Mihaela e ca daca vreti sa vizitati un muzeu in tihna si, sa o cointeresati pe Silvia, ar fi bine sa ii povestiti de inaite ce va vedea - tot ii place arta. Explica-i ceva despre curentele in pictura si pune-o sa recunoasca ea in lucrarile pe care le va vedea fiecare influenta.
Ai sa fii uimita, crede-ma, ce repede intelege si ce usor va retine. Sotul meu e de fapt ghidul nostru prin muzeele pe unde mergem. Sa vezi inainte de a pleca in vreo excursie cum sta cu Alex si ii arata, si de multe ori se enerveaza pt ca crede ca Alex nu il mai asculta, dar in galerii, sa vezi ce stie copilul.
Ai impresia ca vorbesti de unul singur, ca trece pe langa ei si se plictisesc insa ei fiind buretei te uimesc cate au retinut, cate stiu e mai mare placerea si bucuria.
Si daca e totul ca un joc esti si tu castigat si copilul, ai si liniste pentru sufletul tau si copilul e rabdator.
Iar la sfarsitul zieli, totul se termina la o gelaterie, dupa caz, sau la un magazin de jucarii, normal, pentru ca si tu ai fost satisfacut de prestatia copilului si copilul trebuie sa se simta fericit.
Noi asa facem si de aceea avem si liniste cu el in concediu.
Si inca ceva, taica-sau ii cere parerea prin muzee cand simte ca s-a plicitsit... sa vezi ce serios sta si se uita si isi da cu parerea... e important si el... si noi mai vedem cateva lucrari in tihna... iar cei din jur se mira ca il caram cu noi peste tot.
Am sa ii arat si sotului meu Vulcania si poate ajungem... si noi... multumim de pont.
mihaela_s spune:
Carmen, fara indoiala ca nu ajung 5 zile pentru Paris. Dar vezi tu, noi am facut deja atatea orase mari in 2-3 zile incat 5 zile in Paris e un lux . Si pot sa spun ca am vazut ce era mai important in orase pana acum, ne-am plimbat si pe strazi, am vazut obiective, muzee, am mancat la restaurante locale sa degustam si mancare specifica locurilor, am cam facut atat cat se poate in 2-3 zile intr-un oras mare. Acum de ex. o sa mergem iar prin Roma, 2 zile. Am mai fost numai noi doi acum cativa ani si au ramas cateva lucruri nevazute, plus ca dupa Viena, Roma a fost al doilea oras care m-a fermecat in acel tur al Europei pe care l-am facut cu cativa ani in urma. De atunci au mai aparut si alte orase, de ex. Londra, dar am fost mai de curand. Asa ca un remake Roma se cuvine . Probabil ca asa va fi si cu Paris, cine stie...
Noi am fost cu Diana la Disney dar in Orlando, cand avea 9 ani si nu s-a plictisit, chiar si noua ne-a placut. Cred ca doua zile tot gasim lucruri interesante, nu neaparat datul in tiribombe cat vizionat de filme 3D, parade, personajele animate "pe viu", etc. asta ni s-a parut noua cel mai interesant in Disney. Vom vedea si aici cum va fi...e o promisiune pe care am facut-o inca atunci in SUA ca o vom duce si pe Silvia si tocmai pentru ca inca nu se arata la orizont o calatorie acolo, iar ea creste, am hotarat sa mergem la Paris.
Noi nu suntem fani muzee de arta. Silviei nu ii place neaparat arta, sa admire ce au facut altii, cat sa creeze ea . Poate cand mai creste sa fie altfel. Ea e acum interesata de istorie si de stiinta, asa ca ceva de genul asta cautam mereu sa vedem pe unde mergem. In muzee de stiinte naturale am fost deja in mai multe locuri, cred ca in Paris nu mai mergem. Poate unul de stiinte, tehnica, ceva de istorie... De astea e fascinata intotdeauna. Dar ne place sa ne plimbam prin oras, probabil va fi un muzeu, poate doua...dar in rest va fi plimbat, si vazut cat se poate orasul din exterior. Multumesc de idei, oricum au prins bine si chiar am notat cate ceva sa vedem daca ne incadram cu ce mai vrem si noi.
Si noi o caram pe Silvia peste tot, ii place la nebunie prin muzee si prin orase mari. Rareori se plictiseste.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
ankalaura spune:
Mihaela - nu am citit din urma dar am vazut ca ai o dilema cu Versailles=ul.
Coada mare la bilete este pentru pretul ordinar.
Poti insa sa iei bilete cu doar nitel mai mult, de la agentiile din afara castelului, care iti pun la dispozitie si ghid. Nu mai stiu cat a costat, dar parca sub 20% era mai scump biletul cu ghid, luat fara nici o coada.
Oricum e coada si la intrare. Dar scapi de coada de la bilete (sunt sute de persoane la ambele cozi).
Vizita cu ghid se face la anumite ore. Daca vrei neaparat ghid, pana se face ora, vizitezi gradina, unde nu se plateste intrare. Pentru ghid se fixeaza o ora si un simbol (la noi, ghidul avea o floare de-aia mare de burete in mana).