Nazdravani de prin 2003 *2

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Astazi i-am mai tinut o prelegere (ei, amical asa, nu cicalitor) cu exemple de ce se poate intampla si chiar unele cam horror pt ca am eu feelingul ca pe el, visatorul si idealistul, doar cu un pic de soc il pot trezi. Nu stiu cat am reusit sa-l sochez, in orice caz cand ii povesteam ce se poate intampla era cu ochii cat cepele si chiar traia momentele.
Stie ca e pedepsit pina la sfarsitul saptamanii si nu va primi pina atunci nici un sticker si nici un minut de desene. A incercat sa ma imbuneze cu promisiuni ca nu va mai vorbi cu straini si daca vor incerca sa ii ofere ceva va spune "Nein, danke" sau ma va intreba daca are voie... hm...prefer sa nu vad proba.

Cristina e ingrozitor ce spui, dar cred ca exista dezaxati din astia.
Am vazut ieri pe net intr-o eisiune romaneasca cum pe o terasa, in plina ziua, niste smecheri de vreo 20j de ani ii plateau cica pe niste copii sa faca diverse servicii sexuale in aer liber
Si lumea e plina de din astia...

Mihaela sa stii ca eu nu-l consider deloc mare pe Radu, il simt inca asa de nepregatit pt viata aia reala... taica-su face uneori greseala sa-l considere baiat mare si are asteptari prea mari, dar isi revine si-si da seama ca e chiar cam bebe uneori

Carmen, ce face Alex? Ce faci, sunteti calare pe cv-uri??

Buli sa stii ca orasele mai mici 8cu toate ca Iasi-ul nu e chiar mic) dar oricum, sunt mai ferite inca de asa dezaxati. E mai bine ... cu toate ca de la Viena aveam asteptari...dar na, nu exista padure fara uscaturi.

Iuliana felicitari pt notele bune si succes pe mai departe sa iti iasa cum iti doresti!

Ciuf cunosc si eu genul asta de mici smecherasi din gasca copiilor, pe care si Radu, ca si Luca al tau, ii admira si copiaza. Urrrrrasc asta, dar face parte din placerile varstei.
Si eu tin minte ca mai copiam personaje, de ex pe o anume colega care avea note numai de 9 si 10 in scoala si era super talentata la multe. Ea m-a ambitionat, indirect bineinteles, sa incep sa scriu frumos. Avea un scris f ordonat, iar eu unul de vanzator de cartofi pina cand a venit ea in clasa noastra intr-a 4-a Deodata, dupa vreo luna, mama se mira ce mi s-a transformat scrisul

Cu scoala: Radu va avea uniforma si ma gandesc ca peste vreo luna trebuie sa o comandam. Nu e doar uniforma pur si simplu, ci si haine de festivitate, sunt mai multe elemente. Sa vedem la cat o sa ajungem si cu asta... ca am primit 2 adrese de ateliere care lucreaza pt scoala asta si preturile erau de genul 25 Euro o camasa La el scoala e catolica, si sistemul e putin mai clasic, sobru, ceea ce cred ca ii va prinde bine.

_

Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.

www.youtube.com/watch?v=Yo2lzhB282Y" target="_blank">Tribute to an angel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

A fost bine azi la scoala, Silvia a venit incantata de ora petrecuta cu profesoara noua si cu colegii(o parte din cealalta clasa). Ea abia asteapta sa inceapa scoala "på riktigt" adica de-a adevaratelea . S-a saturat de joaca toata ziua . Aici nu sunt uniforme la scoli, cel putin nu pe insula.

Azi am fost la shopping, am cumparat mandrelor rochite de absolvire si pantofi, fiecare ce a vrut. Silvia e tare greu de multumit, eu am gasit atatea rochite care imi placeau, dar ea are placerile ei diferite de ale mele, asa ca am umblat in cateva magazine pana a gasit ceva pe plac...

si numai bine la toata lumea!

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

LAURA - ce autorizatie iti iei? Sorry daca ai zis deja, eu sunt mereu in urma cu cititul...
Da, noi suntem la Mtl acum

CRIS - tati se joacva toata ziua??

Pfiii, e 4 si 10, fug sa o astept pe Eliza ca trece autobuzul si apoi tre' sa ma duc abia la scoala sa o iau!!!
Revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Cristina, nu stiu daca e fezabil, daca mai ai timp, sau daca ti se pare interesant, dar cand a fost o ocazie mai deosebita la scoala la Diana (sfarsitul anului trecut, Craciunul) am facut si dus la invatatoare cosulete cu cadouri micute, asortate cu ocazia.

Carmen, in America sunt unele magazine care nu sunt in Vancouver. Sunt mai multe mall-uri mari cu magazine (si preturi) de fabrica. Sunt produse la care preturile sunt muuult mai mici la ei fata de Vancouver. Cursul valutar ne avantajeaza si el acum
Iar cand e vremea frumoasa, mergem sa si vizitam, sunt multe locuri si frumoase, si interesante, la distanta acceptabila fata de noi.
Bafta cu job-urile!

Ciuf, si noi ne gandim sa ne luam inima in dinti sa organizam una sau doua nopti la un hotel poate pe langa Seattle, sa vedem cum ne descurcam nu numai cu Sophia, dar mai ales cu Diana. Si daca merge bine, putem pleca si noi barem cateva week-enduri lungi in vara asta, sa putem zice ca am avut si noi un fel de vacanta anul asta. Nu nu am mai avut parte de una adevarata de mai bine de 3 ani…
Noi ne facem traseul dupa cateva handbooks care descriu atractii si trasee in zona in care vrem sa mergem, avem mai multe cartulii despre statele vecine, Washington si Oregon.

Am avut deja primele doua sedinte de inot cu cea mica. In bazin e in elementul ei! Pana acum nu a protestat nici ca a inghitit apa, nici ca s-a udat la cap si in urechi. Sper numai sa o tina daca am inteles bine martea viitoare bagam capul sub apa.
Din pacate scaunul pe care il au la bazin pentru persoanele cu dizabilitati nu e bun pentru Diana. Ea are nevoie de ceva mai complicat, cu mai mult suport pentru corp si pentru cap. Un tip care cred ca era seful de la bazin (dupa biroul in care l-am vizitat) a fost foarte amabil, s-a interesat, si azi mi-a dat un numar de telefon si un nume al cuiva de la o clinica de recuperare. Clinica are bazin special si personal cu experienta in lucrul cu persoanele paralizate, stiu insa ca ei primesc adulti. In plus putini din cei in carut au nevoie si de ventilator. Am sa sun totusi si o sa intreb, poate o pot primi la bazin si pe Diana.

Dana, ce frumos ai scris de Radu.
Cat despre cum sa-i educam pe copii cu privire la pericole, as vrea sa stiu ce sa-ti spun, dar nu am experienta. Data fiind situatia, Diana e mereu insotita de cel putin un adult, fie ca e la scoala, fie ca e in timpul liber. Din cauza asta discutiile noastre de pana acum au fost numai foarte generale. As avea totusi o sugestie. Fata mea mi-a povestit ca la ei la scoala au fost pana acum invitati sa le vorbeasca elevilor cel putin cineva din partea pompierilor (care le-a explicat cum sa se comporte in caz de incendiu sau daca e un cutremur) si, cu alta ocazie, a fost cineva de la politie, care le-a vorbit despre violenta, bullying, si diverse tipuri de agresiuni, despre cum se manifesta si cum sa procedeze ei daca sunt implicati.
Nu stiu daca la voi exista ceva de genul asta, organizat de scoala. Daca nu, poate e posibil sa discuti cu alti cativa parinti ai colegilor lui Radu, si poate impreuna cu profesorii puteti invitati pe cineva de la politie la scoala. Uniforma va da un fel de extra autoritate povestilor si sfaturilor.
Si apropos de ce zicea Mihaela despre pericol si la fetite mai mari: azi am auzit la stiri ca parintii sunt avertizati sa-si supravegheze atent teenagers-hii. La cateva scoli din zona elevii din clasele mai mari de liceu au organizat “Little girls” party-uri. Prin intermediul facebook-ului, fete de 12-13 ani erau invitate, imbatate si atrase in jocuri sexuale.

Iuliana, felicitari pentru rezultatul la test!

Anka, e vorba de CGA (Certified General Accountants).

"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Eee, pana ma intorc eu,... se face maine

Vad ca ziceti de copilarie. Inseamna ca la mine, copilaria a fost atipica.
Pana pe la 25 de ani nu facusem decat o supa, si aia cand a fost mama bolnava o data.
Mai coseam ca ne punea la scoala. Desi de multe ori imi facea bunica-mea (pe la atelier, intr-a 8-a, avusesem de cusut o fata de perna la masina, de tricotat un fular...)
M-a apucat o data pe la 14 ani calcatul, ca sa fac o surpriza alor mei cand veneau acasa, si in 2 ore am calcat un singur maieu, revenind cu fierul peste el de 100 de ori, ca nu mi se parea calcat. Eu credeam ca trebuie sa fie ca hartia, si tot il calcam, si maieul nah, de bumbac, nu era ca hartia...
Si o data m-am gandit ca as putea sa cos varful unei sosete la... masina de cusut, ceea ce am incercat sa fac, dar nu mi-a iesit deloc, pentru ca nu m-am prins cum se pune ata pe mosor, iar eu de regula nu studiez chestiile astea cu o carte in fata, ci incerc sa le reinventez, si daca nu iese din prima, o las balta....
In alta zi, tot pe la 13-14 ani, m-am gandit sa fac un chec, dar cum va ziceam, eu nu studiam, asa ca m-am gandit eu cum s-ar putea face un chec, am pus eu faina, lapte, oua, ce am crezut eu ca se pune, si am bagat la cuptor... Mirosea demential, dar apoi nu am mai putut dezlipi smacul ala din tava.
Dar ceea ce ma pricepeam, era zahar ars, atata zahar ars am facut in linguri sau ibric, incat mama nu mai facea fata sa ia altele, ca deh,... nu se prea gaseau pe atunci....
Mama a stat cu noi pana cand am ajuns prin clasa a 6-a. Desi era cumplit de greu cu doi copii si un singur salar de profesor navetist in casa. Dar a facut-o cu drag. Vocatia ei, intai, a fost de mama si apoi de altceva (a fost contabil de meserie). Pe atunci, sa fii mama insemna sa ai mancare, curat, copii imbracati cu haine curate, frumoase si calcate.
Si peste toate eforturile pe care le faceau, ne plateau lectii de pian, asa ca eu, nu am avut vacante la bunici (nici n-aveam bunici la tara, ca alti copii, si tare tanjeam...), ci faceam sport si pian, mergeam cu tata la film sau la teatrul de papusi, mergeam cu bicicletele si tot asa... ieseam cu ai mei in parc, faceam plaja, mergeam in tabere...
Nu stiu cum de s-a nimerit sa fiu eu un copil asa de reusit care sa gatesc la ora asta impecabil, sa calc mai bine ca oricine, sa cos si sa tricotez de minune, tiiii... desi pana la liceu n-am prajit nici macar un ou Si modesta foc, desigur

Cu banii - din cate stiu eu, la noi la scoala copiii nu au voie cu bani. Desi Eliza a venit acum cateva zile cu 25 de centi pe care i i-a dat o fetita. Nu am stiut ce sa ii zic, daca sa nu mai primeasca data viitoare sau ce sa faca in situatia asta...
Ceilalti copii au notiunea banilor, fac la scoala asta, ea nu stie inca monedele, nu le stia nici pe cele romanesti, si nu are nici o notiune a banilor sau a preturilor - stie doar ca in Romania, ce era pret cu trei cifre era foarte scump. In Romania incepusem sa ii dam banuti pentru diverse, ii dadeam cate un leu pe zi, daca era cuminte si daca si daca... Si i-a adunat si si-a luat o cenusareasa o data. Dupa un timp am pierdut obiceiul asta, dar din cauza noastra, noi nu eram perseverenti...
Cu banii de aici probabil ca vom incepe in vara asta exersarea...

Laura - m-a impresionat povestea accidentului. Cuvintele sunt de prisos. Jos palaria pentru cum gestionati programul Dianei! Sunteti o familie minunata! Am vazut si pozele

Iuliana - mare inventie in tara asta "closet"-urile (cand eram mai mica, aveam niste prieteni plecati de mult la NY, si ne-au povestit cum au casa, si ne tot povesteau "aici avem un CLOZET, aici avem un CLOZET" si eu ma gandeam "bai dar ce de-a veceuri au astia in casa" )
Mi-am adus umerasele din Ro , vreo 200, si aici am mai cumparat, dar mare inventie ca stau hainele pe umeras si nu mai impachetez decat ceva tricouri care chiar nu mai incapeau in incapatoarele closet-uri...

Ciuf - avocat? apai daca doua persoane ti-au zis asta deja, avocat musai sa fie

Acum s-a facut noapte. Merg la citit un paragraf, pana nu adorm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

nu nu nu, nu aveti voie sa va virusati iar cu tacere
hai fetele, reveniti-va...

gata, acum putem sa ne laudam cu creatia noastra cu steaguri. si irisuca a incercat, la ea e foarte mult rrooozz...

si acum ma intorc la munca... placerea de a lucra pe proiect e ca nu ai pauza decat intre proiecte

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii | Proba speciala de 1 iunie la Expozitia de Talente

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Buna dimineata... Ma doare gatul asta o fi de la acel 'virus'? ca eu oricum iau pauza de week end pe DC...

Ne pregatim de ultimile 2 saptamani de gradinita. Duminica avem serbare, pana atunci engleza zilnic si teste peste teste... sa fiu sincera cred a a inceput pe bune sa ii placa engleza astuia mic... incepe sa vorbeasca in enegleza cand se joaca cu dinozaurii lui...
Asadar o saptamana frumoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

buna dimineata, in primul rand scuze dar nu am apucat sa citesc din urma, am fost plecati la munte, abia aseara am "aterizat". Dar revin.
Acum am cateva intrebari pentru voi : incerc sa planuiesc cat de cat vacanta cu Sasha prin Europa (da, ne-a apucat si pe noi in an de de supercriza, stiu !!). Pentru cine a vizitat Disneylandul cu copiii (Carmen, te stiu "vinovata" !), cam cate zile ar trebui sa aloc ca sa nu alergam ca nebunii prin parc, dar nici sa nu ne lalaim, ca intrarea pt 3 persoane pe zi nu e prea ieftina. De asemenea, in Paris ce se poate vizita pentru copii (in afara de obiectivele turistice clasice, pe care noi, adultii, le-am "facut" de cateva ori deja. Ce s-ar preta mintii unui copil de 7 ani ?
Dana - in Viena, in afara de Prater si Zoo, ce imi recomanzi ?
Inca nu am stabilit traseul intre cele 2 puncte fierbinti (Viena si Paris) asa ca va mai intreb despre restul mai tarziu.
Multam frumos, fug cu fie-mea afara ca deja se face cald'
Va pupam,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Paris. La Disney am stat doar doua juamtati de zi lui Alex nu i-a prea placut mare lucru. Ne-am cazat in Marne a Valle la hotelul Vall d’Europe – ti-l recomand: decent, ieftin si f aproape de Disney. In fata hotelului e statia de autobuz cu care ajungi in Disney – e gratis; pe aceeasi latura ai si gara si ajungi usor cu RER-ul in Paris , desi iti recomand sa iei TGV-ul spre aeroport si de acolo RER spre Paris... Pe alta latura a hotelului ai un Mall cu supermarket si un acvariu foarte frumos in care copiii sunt invitati sa puna si manuta pe animalute. In plus restaurantul japonez si Hippo din subsolul Mall-ului sunt foarte bune si rezolvati problema mesei foarte decent si de calitate!
Sfat: cumparati apa din supermarket si ia cu tine sandwich-uri orice comestibil, ce gasesti in Disney e f scump si mancarea e sub orice critica. Aaa si foarte foarte aproape de hotel in spatele Mall-ului e si un outlet, noi nu l-am vizitat dar erau multi incantati....
Alex a preferat sa vada acvariul ( sa stiti ca are program pana la ora 19 parca...) si apoi am plecat in Paris. La turnul Eiffel el ar fi vrut sa stam si sa urcam insa batea un vant... Am vazut insa muzeul maritim –vis-a-vis de Eiffel – si apoi am luat vaporasul si am plecat spre Palais de Jardin – gradina botanica cu menajerie, au muzeu de paleontologie si de Stiinte naturale, am vazut si Galeria Evolutiei...
Alte obiective: Muzeul Cite de la Science – dar sa stii ca stai nu gluma in el; e super si pentru noi, copiii sunt innebuniti de ce vad acolo! Vezi ca sunt mai multe programe pe care le poate parcurge copilul, cu sectii diferite, pana in 7 ani si de la 5-12 ani. Planetariumul e superb si pentru noi! Si nu uitati sa va rezervati biletele... poate nu e mereu asa aglomerat insa noua ne-a prins bine.
Si langa Biblioteca Nationala puteti sa va imbarcati intr-o jonca chinezeasca si sa vizitati La Guinguette Pirate... noua ne-a placut. Si merita de admirat si 'mini padurea' dintre cel e 4 turnuri!
Plus parcurile care sunt superbe...

Nu am avut suficient timp sigur am fi gasit si altele de vizitat... in Disney am stat cum spuneam doua jumatati de zi iar in Paris 3 zile si jumatate... din care 2 in Cite de la Science... Prietenii nostri insa au stat cu fetitele toate cele 5 zile numai in Disney. In Cite de la Science ar mai fi mers cateva zile sa stam sa vizitam... am mers mult pe jos, am folosit mult metroul... Am stiut ca Alex suporta altfel nu ma hazardam.

In Viena... Noi nu am fost la Pratter... dar am fost cu Alex la Schonbrun unde am stat o zi in gradina zoologica, o zi in Schonbrun vizitand si Palatul copiilor- KinderMuseum. Si cum Intrati in curtea mare, pe partea stanga este o cofetarie, unde copiii ‘cofetaresc’. Alex era micut cand am mers acolo, si l-am dus la baia de acolo de la etaj, iar cand am iesit ne asteptau cu sortulez sa intram la cofetarit. Merita daca aveti timp, parintii cumpara ce gatesc copii iar pentru ei este o experienta inedita... Pe atunci Alex spunea cate ceva in germana, dar nu mare lucru insa avea un accent delicios... Si le spunea tututror ‘danke’,‘Sie sehen’, ‘Guten Abend’ ,‘Auf Wiedersehen’ cele cateva cuvinte pe care le stia si el... si cu asta ii ametea pe toti – avea 4 ani...

Am vazut cu mare placere Muzeul de stiinte al naturii – fiu-meu ma cara acolo de cate ori mergem la Viena, e locul lui preferat si sincer si mie imi place mult de tot – si sa nu uitati sa beti o cafea la cofetaria de acolo, am vazut apoi Muzeul muzicii unde ne-a placut in ultima camera sa dirijam o orchestra!
Tot in zona MuseumsQuartier este si ZoomKinderMuseum... ai sa vezi, sunt diverse chestii pe care le poti alege cand ajungi acolo, multe expozitii temporare... si localuri speciale, unde copiii pe varste, au spatii speciale si ... o sa va placa..
La Hofburg am vizitat Palme unde am vazut o gramada de fluturi si cateva pasari kiwi... a fost foarte interesant pentur Alex...
De asemenea, acvariul si Muzeul tehnicii pentru copii – la asta am ajuns mereu prea tarziu si nu l-am vazut tot... dar si cat am vazut merita...

Nu mai stiu acum, ma mai gandesc ma mai uit pe poze si iti mai spun...
Ca timp... am fost la Viena cu Alex cam de 8-9 ori in ultimii 3 ani – aproape 3 ani- si am stat mereu nu mai mult de 5 zile...dar am planificat din timp fiecare obiectiv... si le-am facut pe rand. Viena e superba si merita vizitata bucatica cu bucatica... Iar Alex e fan Viena... ca si noi de altfel... pacat ca sotul meu nu mai lucreaza acolo, dar ne gasim si alte prilejuri strict turistice...

Ca sugestie, daca tot ajungeti la Paris aproape de Disney, nu am fost dar vom merge, este un parc Safari... Langa Viena e un parc special cu dinozauri... de Stiraco de langa Gratz cred ca stii... si daca tot treceti prin zona si ajungeti pe la Berlin... si acolo aveti ce vizita cu Sasha...

Scuze, eu nu le prea am cu germana, se vede din text si nici nu mai am timp sa editez... dar sper ca s-a inteles.
Pa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

sasha, http://www.cite-sciences.fr/fr/cite-des-sciences/contenu/c/1248104303612/cite-des-enfants/

vezi aici, mai sunt si programe care nu necesita cunoasterea limbii. rezerva pe internet, daca poti si plati, ca era destul de aglomerat.

asta pentru paris. pentru disney nu stiu, eram prea mici si nu ne-am dus.

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii | Proba speciala de 1 iunie: Expozitie deschisa votului publicului

Mergi la inceput