Nazdravani de prin 2003 *2
Raspunsuri - Pagina 13
cristinamh spune:
dana, era xilina...
se face si la noi, mai ales la astea dureroase.
adica mi-au facut penicilina cu xilina in spital, in faculta... asta era premiul asistentei daca eram "cuminti" la salon.
... exceptand aspectul asta, a fost cea mai faina sesiune din viata mea... mancarica calda, pun=te masa, ia-te masa, o singura colega de camera, LINISTE... plecam la examen, ma intorceam la salon...
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii | Proba speciala de 1 iunie la Expozitia de Talente
ciuf spune:
Salutare
Laura, saru’mana de intrebare. We asta am fost intr-un orasel ce se cheama Pueblo. Ne-am luat bicicletele, unditele, am facut gratar si am stat acolo vreo 8 ore. Copiii au fost intr-o forma grozava, numai cu picioarele in raul ala, s-au chinuit sa prinda si ceva pesti, si-au facut prieteni pe acolo. Am mers si cu bicicletele. Din pacate picioarele mele sunt tare slabe si am cam gafait tragand la trasurica in care sedea ca o printesa Eva. Poteca era plina de urcusuri si coborasuri, asa ca m-am cam obosit. Noroc cu peisajul ca ma ajuta sa mai uit de oboseala. Poteca era de-a lungul raului.
Azi trebuie sa il prezint pe patrupedul nostru, Cezar, clasei lui Luca. Il imbaiai sa miroase si el a curatel si peste o ora plecam sa ne “laudam” cu el la colegii lui Luca. Au saptamana cu prezentarea pet-urilor.
We viitor cred ca vom sta pe langa casa. Este Ziua Memoriala si luni este liber. Am incercat sa facem rezervari sa mergem cu cortul dar e imposibil sa mai gasesti ceva. Ne-am fi dorit sa mergem in Utah sa revedem Archele. Acolo sunt multe chestii tentante ce am putea sa facem. Deci cred ca ne schimbam planurile si poate mergem peste 2 sapt. acolo.
De vacanta inca nu stim unde sa ne-o petrecem. Mi-as fi dorit tare mult sa vizitam parcurile nationale din California si sa mergem cu cortul. Insa nu e usor sa calatoresti cu masina asa de mult cand ai doi copii. Sotul m-a rugat sa ma ocup eu de traseu si stau si ma uit la harta aia si nu stiu ce vreau, de unde sa incep.
Cand va aud de codite impletite mi se face rau. Eva acum 3 luni a prins foarfeca cu care tund eu de obicei si si-a tras o freza de toata groaza. Ea care avea un par mai lungut, mai carliontat… Eh, si ca sa fie tacamul complet l-a tuns si pe frate-sau. Ei faceau baie impreuna si eu stateam linistita in bucatarie ca totul e ok la ei sus in baie. Eva a iesit din baie cu halatul pe ea, prosopul pe cap (ca imi spusese ca isi spalase parul) si eu nu am banuit nimic. Noroc ca a ramas dovada pe jos, pe gresie. Asa ca a trebuit sa “corectez” frizurile la amandoi. Avea Eva parul mult mai scurt ca Luca. Toata lumea mi-o lua drept baiat, traiasca cerceii. Ma si amuzau baieteii care veneau la Eva sa se joace cu “el” si cand vedeau ca are cercei si trasaturi mai feminie ii auzeam desumflati “Oh, it’s a girl!!!”
Iuliana, Eva ma intreaba cateodata: “Azi e maine?”. Ca de obicei le spun care ne este planul pentru a doua zi ca in felul asta sa priceapa notiunea timpului. Luca nu mai are problema asta. Deja stie cand e poimaine, ras-poimaine.
Liliana, asa si sotul meu. Ma tot ruga sa imi las parul sa creasca sa vada si el care e culoarea mea naturala. Ca de cand ma stie am tot fost vopsita. Cand bruneta, cand rosie sau roscata, cand blonda. Acum sunt satena.
Zilele trecute l-am rugat sa imi taie parul un pic mai scurt ca cine stie cand ma suna inapoi de la salon sa ma planifice pentru o tunsoare. Si cu chiu cu vai s-a urnit sa mi-l scurteze. Eu ii tund pe toti ai casei. Dar pe mine nimeni. Si zau de sunt o pretentioasa. I-am si spus ca daca ma “strambeste” e OK, ma duc eu la salon sa ma indrepte. Si acum tipii de la salon care sunt niste tipi gay tare simpatici ma tot suna sa fie siguri ca am receptionat mesajul. Iar eu ma trag pe fund sa ii sun inapoi sa le spun ca dau eu pe la ei mai incolo.
O intind ca trebuie sa ma pregatesc sa merg la Luca la scoala. Mai dua eu pe aici.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
mihaela_s spune:
Liliana, sa traiesti fericita si implinita de copiii tai!
ciuf, si Silvia si-a taiat parul in vara inainte sa venim in Suedia...avea aproape 4 ani atunci , era la mama si l-a ciopartit cu foarfecuta de unghii. A trebuit si eu sa muncesc la freza ei. Apoi anul trecut l-a tuns pe Morgan ...i-a taiat mustatile(noroc ca nu pe toate) si varful cozii ...a zis ca asa i s-a parut ei ca arata mai bine, ca se juca de-a frizerul cu el si cum asta statea...l-a executat!
Bafta cu prezentarea lui Cezar, sa ne spui cum a fost.
Laura, mersi mult de aprecieri.
Am facut gratar, cum nu...desi a plouat dimineata, apoi a fost soare dar vant, s-a mai racit...dar a fost bine pana la urma...dovezile sunt pe blog, ca de obicei. :) Poate data viitoare reusiti sa treceti granita si doar suntem aici la o aruncatura de batz...peste Ocean, nu?
La noi e tare cu cantec cu inotul...aici pe insula e "obligatoriu" ca toti copiii sa stie sa inoate pana termina scoala. Nu e nici o obligatie oarecum, dar cei care nu trec proba(200m pe burta si 50m pe spate, apoi 100m pe spate dupa 14 ani...nu conteaza stilul) o tot repeta in fiecare semestru pana trec proba. Diana cand am venit in Suedia, era in clasa a 5-a...nu stia sa inoate. A luat lectii doua semestre si apoi a luat probele la clasa, acum urmeaza cea de 100m pe spate, la anul. dar inoata acum foarte bine, totul e sa reziste atata.
Silvia in schimb inca nu stie sa inoate singura decat cateva brate si asta numai in bazin mic, de copii, unde are siguranta ca pune picioarele pe fundul bazinului. Noi mergem aproape saptamanal la bazin, in we-urile lungi si negre de iarna(cand e ziua scurta) dar inca nu a prins destul curaj. Acum peste o saptamana merge cu clasa la bazin aici in oras, unde nu este bazin de copii...restul copiilor sunt obisnuiti sa sara, sa inoate...nu insa Silvia...si are emotii, mi-a spus deja ca nu vrea sa mearga, ca ea nu stie inota, ca toti colegii ei vor sari si ea nu poate, ca ii e frica. De la anul deja au probele de inot in programa...dar nu vrea la ore particulare, nu stiu cum o scoatem la capat.
Cred ca e tare bine sa incepi cu bb mic, se obisnuieste cu apa si apoi nu are probleme...Silvia nu vrea sa ii ajunga apa la nas, la ochi...Poate aveti noroc si o puteti lua si pe Diana cu voi, ce frumos o sa fie!
Carmen, bafta multa cu CV-urile, tin pumnii!
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
danat spune:
Am o problema. Sunt f nervoasa si furioasa. Frustrata. Cred ca nu stiu sa imi educ copilul pt viata
Veneam in tren de la gradi. Tocmai ii cumparasem lui Radu, ca in fiecare zi, un pachet de stickere cu fotbalisti (stringe de ceva timp, e o moda pe aici acum) si se uita la ele. Vine un individ normal in aparenta si se aseaza pe scaunul din fata lui Radu si intra direct in vorba cu el. "A, stringi si tu stickere? hai sa facem schimb" (si ii ia din mina stickerele lui Radu , le pune alaturi de el, si scoate 2 pachete de stickere din buzunar. Eu eram un pic buimaca, imi zic, stai sa vad ce face individul. Si incepe sa discute cu Radu, intrebandu-l daca are unul sau altul dintre stickere. Radu voios nevoie mare ca si-a gasit partener de schimburi, (ca are dubluri printre stickere) ii raspundea, dar era clar nauc. Intervin si il rog pe tipul ala sa ii dea inapoi stickerele lui radu si sa il lase. Nu ma aude cica...observ atunci ca are buzele albastre....bleah (ceva gen aurolac, am mai vazut specimene). ii spun lui radu sa nu ii mai raspunda, ciuciu, asta vorbeste ca si cum n uas fi acolo.... Ne apropiem de statia noastra si ii spun aluia din nou sa ii dea stickerele si ne pregatim sa ne ridicam. Ala in final i le da, plus inca vreo 5-6 supliment de la el, cadou (hmmm) si radu bucuros ii multumeste. Tipul ii cere nr de telefon!!!!!! La care spun eu raspicat ca NU se poate! Ne ridicam, tipul si el dupa noi, astepta sa opreasca trenul, si vad cu coada ochiului cum isi aranja niste ace de seringa intr-o cutie
Mi s-a facut tiroida cat casa si am simtit ca nu mai am aer. De nervi, de furie, de ciuda pe Radu.
I-am spus de nenumarate ori ca nu intram in vorba cu strainii. Si imi raspunde acum senin: "dar am uitat"
Cum sa il fac sa priceapa?????
Nu va spun ca m-am uitat pe strada in spate de cateva ori sa ma asigur ca nu ne urmareste
_
Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.
buli spune:
doamnelor, abia tin pasul cu voi cititul
danat,
cred ca ti s-a facut parul maciuca , nu vreau sa ma gindesc.
si noi facem fel de fel de scenarii si repetam sa nu vorbesca cu starini, sa nu plece, sa nu manince de la straini - inca nu mi-e clar cit a inteles. acusi incepe scoala si ma gindesc: oare cind il voi putea lasa sa se duca/vina singur?
carmen,
eu am facut moldamin mult timp cind eram mica, erau dureroase rau, imi era groaza toata ziua, tare mi-e mila de baiat
noi ne-am hotarit in sfirsit la ce scoala merge Matei la toamna, am avut si intilnire cu invatatoarea si cu ceilalti parinti, sint cam multi copii, sper sa fie ok, am si descoperit ceva cunostinte printre parinti. de-acu tb sa ne hotarim la uniforme, eu tare n-as vrea, dar cica asta e hotarire la nivelul scolii, n-avem de ales. uof, mie imi plac atit de mult copiii fiecare cu individualitatea lui - enfin, asta e.
s-aveti o seara faina!
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
liliac1 spune:
Valeu, Dana mi s-a incretit pielea pe mine.
Asta este intr-adevar o problema iar nazdravanii astia ai nostri pot fi momiti cu mai nimic si te miri ce. Este varsta la care toata lumea ar putea fi un eventual prieten.
Nici noi n-am gasit cheia succesului deocamdata. La capitolul teorie stam BETON...dar practica ne omoara din pacate
Daca gasiti solutia miraculoasa, sa-mi ziceti si mie va rog!
Si noi avem maine prima sedinta cu parintii la scoala.Probabil ca se vor stabili si la noi alea-alea cu uniformele.
Mie, sincera sa fiu, imi plac
Adica ii personalizeaza. Mai ales ca acum sunt modele frumusele si poti sa le combini in tot felul de forme.
La scoala noastra va fi uniforma cu rosu si negru si alb. Mi se pare simpatic.
Am vazut la unele clase veste caroiate in combinatia respectiva. Da un aer de ordine.
Mie sincera sa fiu nu mi-a placut "diversitatea". Eu am fost prima generatie de liceu fara uniforma de dupa revolutie. Bineinteles ca statutul meu social nu se ridica la un anumit nivel "acceptabil" si mereu m-am simtit inferioara. La varsta respectiva lumea se uita la haine (nu ca acum ar fi mai altfel). Plozii de-alde Andra deja intreaba de "ce firma este?!"
Este numai si numai parerea mea.
Apoi, ma uitam ca si in marele Occident la scolile de prestigiu, se poarta uniforma. Adica este o mandrie sa scrie pe ecuson nu'sh ce "XYZ-School".
Acum, sincera sa fiu, parca am emotii pentru ziua de maine. Sa vad cum plantez plozii si pe unde, ca hazbandu' meu iar lucreaza zi lumina (pe salariu de cacao, avcoz , ca doar e criza, bat-o s-o bata!)
La noi la gradi deocamdata nu se "aude" nimic de serbare. Banuiesc io ca ne vor surpreza cu vreo lectie deschisa pe care, sincera sa fiu, as aprecia-o mai mult decat pe vreo sceneta de vara cu roluri de "papagali" Nu ca alea nu ar fi fost dragute, dar acum fiind an terminal parca as vrea sa vad...altceva
Azi am primit "Super Student Award" adica un premiu pentru cel mai bun invatacel de engleza. Ma rog...un fel de recunoastere a meritelor...
Ea zice ca doar ei i-a dat, eu banuiesc ca la fiecare in parte le-o fi dat cate un "calificativ" de-asta.
Vineri trebuie sa trimit la gradi un CD si sa ne puna profesoara de engleza tot materialul pe care l-au studiat anul acesta. Sunt curioasa...cu toate ca am fost invitati si la lectii deschise. 2 pe parcursul anului.
cris cum sunteti cu varicela???
Pupilici la nadravani!
Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri
ciuf spune:
Danat, ce situatie nasoala! Si sa ti se intample chiar sub ochii tai. Iti dai seama daca individul te ignora pe tine, dar pe Radu? Sa presupunem ca Radu ar fi fost constient pe situatie si ar fi stiut cum sa actioneze. Pai bietul Radu se lupta cu morile de vant. Traim intr-o lume asa de murdara ca nu ne putem gandi la toate situatiile ce pot aparea. Eu, ca si tine, ma simt tare nepregatita sa iau viata in piept. Ajung sa imi fie frica si de o persoana care trece pe langa mine si ma saluta frumos. Parca prin ochelarii mei toata lumea e rea. La un curs de psihologie am vizionat un film despre abuzul la copii. Eu am lucrat pentru o organizatie ce se ocupa de abuzul domestic. Ce mi-a fost dat sa vad m-a marcat mult de tot. Dar cu toate ca eram cat de cat calita, acel film m-a socat. Ma tot gandeam cum ar fi sa imi cresc copilul intr-un glob de sticla si sa il scot de acolo atunci cand as considera eu ca e matur si ca poate sa ia viata in piept de unul singur.
De multe ori ma surprind anumite chestii si realizez ca iar sunt prinsa cu lectia neinvatata.
Cheia e sa comunicam cat putem de mult cu copiii. Chit ca ajungem sa fim cicalitoare. Eu de multe ori mai sperii copiii. Le arat anunturile care sunt prin magazine cu copii disparuti si fac tot felul de scenarii. Si cand ii explic lui Luca, de exemplu, ca sunt oameni rai ce fura copii, trag masina in fata casei si ii urca in masina fara ca ei sa isi dea seama ... Luca incepe sa bata campii cum ar ataca el individul, unde ar da cu pumnul ... si ma uit asa la el cat e de naiv si nepregatit pentru lumea in care traim. Stiu ca nu ar trebui sa terorizez copilul cu fel de fel de scenarii, sa cresc un copil paranoid, dar nu stiu cum sa actionez. Cum pot eu convinge un copil asa de mic cat e de periculos sa vorbeasca cu un strain? Nu mai spun ca citeam intr-o carte in care spunea ca varsta de 6-7 ani e tare periculoasa. Parintii incep sa isi trateze copiii ca pe niste copii mari, au mai multe asteptari de la ei, incredere in ei, si apoi realizeaza ca totusi ei sunt niste copii si trebuiesc tratati specific varstei ce o au.
Auzi tupeu la tipul asta sa ii ceara nr. de telefon copilului. Pentru ce, Doamne iarta-ma?
Zau de stiu ce sfat sa iti dau. Dar daca as fi fost in situatia ta cred ca m-as fi panicat teribil.
Incearca sa vorbesti mai mult cu el cand mergeti cu trenul impreuna. Incearca sa analizati fetele normale/anormale ale calatorilor. Poate in felul asta va invata sa citeasca un om mai dubios. Apoi e important ca Radu sa inteleaga ce ins. strain. Ca daca se pierde in magazin, ce trebuie sa faca. Cu cine sa vorbeasca?
Instituie chestia cu strainii ca o regula a casei. Nu are voie sa vorbeasca cu strainii pana nu are permisiunea ta.
Fa scenarii de genul:" daca vine un om la tine si iti spune ca mama l-a rugat sa vina el sa te ia azi de la scoala, ce faci? Care e reactia ta? Sau daca un strain ii da o inghetata sau ma rog eu stiu ce tentatie pentru un copil.
Uite o carte faina ce ai putea sa o citesti: Protecting the gift. Linkul: https://www.gavindebecker.com/resources/book/protecting_the_gift/
Imi pare tare rau de situatia de azi.
Luca a avut ultima zi de scoala. Si-a petrecut-o facand diverse activitati pe terenul de sport. Am primit si notele lui. Sta bine la toate cu exceptia spelling si handwriting. Si stiam asta. Mi-am facut asa un plan cu el sa lucram zilnic cate un pic. Vad ca de cand am instituit rutina asta a inceput sa citeasca mai bine si cuvintele mai grele. Zilnic ii dau cate 15 ex. de mate sa adune si sa scada. Insa am neglijat scrisul saptamana asta. Asa ca incerc sa reluam obiceiul.
Tot azi am fost undeva pe o colina sa vedem spectacolul aviatic ce a avut loc la Academia de Aviatie din orasul nostru cu ocazia graduarii cadetilor. A fost impresionant.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
http://community.webshots.com/album/413983623DOHqnP" target="_blank">Camera lui Luca/Finding Nemo si http://good-times.webshots.com/album/557235620iZEBjC?start=0" target="_blank">Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
danat spune:
Da, ciuf, recunosc, si eu i-am mai povestit scenarii din astea sperietoare, ca am citit despre copii carora a venit un om rau si le-a pus un sac in cap si i-a bagat in masina...cam acelasi scenariu cu tine. Si, uite, ca la o adica parca a fost fermecat
Nici n ustiu cum sa repetam, ca as ai-am si spus, daca vine cineva pe care nu l-a vazut niciodata si spune ca e prieten cu tata sau cu mama, el ce face? Si se uita blocat la mine, habar nu avea ce sa zica Ma rog la Dumnezeu sa nu existe astfel de situatii niciodata, de-aia am si ales scoala cu program de after school sa il stiu acolo inchis, la loc fix, pina dupa-amiaza. Risc sa devin paranoica, si ma simt rau fizic numai cu gandurile care-mi trec prin cap.
E asa ca un pui de gaina cand e vorba de chestii dintr-astea de viata.
Si stiti ce mi-a spus ca a inteles din morala mea??? Sa nu stea de vorba cu tiganii.... scuze, nu vreau sa fiu rasista, e o expresie pe care a auzit-o cand eram in Romania, si cineva neinspirat i-a prezentat asa pe "oamenii rai". Asocierea a ramas in capusorul lui, si aia inseamna la el, om murdar si cam maro...in nici un caz cu ganduri rele
Am sa citesc ciuf cartea, multam!
Cine mai are idei, sfaturi...astept cu mult interes!
_
Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.
iuliana spune:
Vai, Dana, groaznica intimplare. Sincer sa iti spun, nici eu nu stiu cum ar reactiona fetele. Nu cred ca ar fi f. prietenoase, dar uite ca chiar nu pot sa bag mina in foc.
Vin si eu sa ma laud cu rezultatul testul meu de ieri pentru care ma pregatesc de vreo 3 luni. Un test care include mate, fizica, chimie, biologie, anatomie, geologie, genetica si engleza (citit si gramatica). Examenul a durat aproape 4 ore fara intrerupere de am iesit nauca din sala. Am luat 86% si cind am vazut rezultatul, am fost cam dezamagita, dar apoi mi-am revenit cind m-am uitat pe hirtiile cu detaliile punctajului pentru ca media pe toata America e de 64%, iar eu am fost in 99th percentile. Deci numai 1% au facut mai bine ca mine. Acum, cu scorul asta, mi se deschid mai multe usi la mai multe facultati. Mai am dreptul sa dau de inca 2 ori testul si o sa mai incerc sa vad daca iau un punctaj mai bun. Aseara am ajuns acasa la 10 si am reusit sa adorm de abia la 1 din cauza durerii de cap si a stresului. Imi mai trebuie inca 35 de ore de voluntariat ca vad ca acum au ridicat nr. de ore de la 64 la 100. Sa vad cum o rezolv si pe asta ca acum e si mai greu pentru ca Alex nu e acasa in cursul saptaminii.
Liliana, aici se poarta uniforme numai la scolile particulare. Drept sa spun, mi-ar fi placut si Emma mea sa fi avut uniforma.
Vineri e ultima zi de preschool la Diana, iar miine are testare pentru kindergarten. Gata, am fetite mari de scoala si nici nu imi vine sa cred ca Emma intra in cl. a 2-a. Azi e 'success night' la scoala la ea si asa de rau imi pare ca nu poate sa ajunga si Alex. El vine azi acasa, dar ajunge tirziu. Anul trecut asa de mindra a mai fost Emma cind i-a aratat ea ce a facut in kkidregarten.
Buli, la ce scoala il dai pe Matei. Eu generala am facut-o la 22. Pe vremea mea, acum citeva decenii in urma, era o scoala tare buna. Acum nu mai stiu cum e.
Ciuf, practice makes perfect:). Am obs. si eu la Emma asta. Azi la scoala am ramas placut surprinsa cind am citit cum a povestit o poveste din manual cititta in clasa. F.frumos si scris f. corect gramatical. Nu ca nu ma asteptam sa poata, dar uite ca totusi am fost surprinsa.
Tot la acoala la ea azi am pus si eu mina pe un ball python constrictor ca sa nu mor proasta:)). Au avut de scris citeva caracteristici despre mamifere, amfibieni, pasari, reptile si pesti pe care le-au observat. Prof. de spaniola al Emmei are ca pet un sarpe din asta si l-a adus la scoala sa il studieze copiii. Alti copii au adus broaste, pasari, iepuri si pesti. Sarpele a fost tare cool.
buli spune:
Matei o sa mearga la colegiul Eminescu.
in legatura cu socializatul cu strainii, citeam pe undeva ca una din greselile care se fac frecvent in explicarea situatiilor de genul asta e ca se prezinta oamenii care ca niste oameni care arata rau (de si-i imagineaza copiii vagabonzi sau murdari) si de fapt ei chiar sint ingrijiti, vorbesc mieros si atunci copiii nu se mai sperie si relationeaza foarte bine pentru ca nu seamana cu sperietoarea ce le-a fost prezentata.
eu una i-am zis lui M ca nici de la vecini si parintii copiilor de la bloc nu are voie sa ia nimic fara sa imi ceara voie si nici sa vorbeasca. noi avem un parc mare in zona si vin copii si adulti de peste tot, nu ai cum sa stai cu ochii pe ei tot timpul (fizic vorbind) deci trebuie trainuiti cit mai bine. eu m-am impreietenit cu gasca lui M si vin la mine si imi spun cind vor sa mearga in "parcuri bintuite" si atunci merg si eu cu ei. dar inca mai avem de lucru, uneori cu toate explicatiile tot mai am surprize. periodic mai facem diverse jocuri de rol. eu eram foarte relaxata in privinta asta, dar sotul a reusit sa ma streseze (constientizeze?) si pe mine.
inca Iasul e un oras mai mic si de moda veche cumva.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@