Nazdravani de prin 2003 *2
Raspunsuri - Pagina 11
liliac1 spune:
Mai fetelor, ma obisnuiserati sa intru odata la luna, sa am 2-3 pagini de lecturat cu cateva cuvinte concentrate...si cand veni "scadenta" la cititul meu...gasesc 2 capitole ??? Stau de 2 zile si ma pun la curent cu stirile proaspete, mi-am abandonat si sot si copii si calcat si de toate...numai ca sa nu pic ca para malaiatza
Deci sa ma prezentez: 90-60-90, blonda, superba, ochi albastri, craci lungi, desteapta foc, scoli peste scoli absolvite, job de mare clasa...si culmea...am doar vreo 20 de ani !
Ah, nu trebuie sa zic despre mine numai?? Copii mei normal ca-mi seamana. Si-am doua bucati!!!
Una bucata vulpita Andra Maria nascuta pe 29 sept 2003 si una bucata vulpitz Radu Mihai nascut pe 21 oct 2009.
Si...ma declar ultima Isaura pe plantatie: calc!! De toate. De la body-uri marimea 74 pana la camasi XXL! Lenjerii de pat, prosoape de bucatarie...mai am putin si trec la kiloti
Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri
cristinamh spune:
iuliana, las ca am eu niste pisici, stau numai pe rotile de la masina, si se usureaza pe-acolo, de nu mai stiu ce odorizant sa pun inauntru. pute groaznic uneori. am spalat locul de parcare cu otet, de ziceai ca am scapat borcanul cu muraturi acolo, au disparut o perioada, dar acum iar au revenit.
si... imi plac animalele, dar nu in apartament. sa-si faca nevoile afara. cum deocamdata nu e posibil, nu am patrupede. dar nu suport mirosul de animal inauntru.
bafta cu animalul ce strica peluza... dar... nu apare insotit? poti ruga frumos insotitorul cred, ca ai copii si se joaca pe-acolo, sa evite...
liliacule, am zis noi ca ne-a luat valu', dar nu credeam ca bagam lumea asa in sperieti...
am scapat de varicela cu andrei. la iris asteptam... oricum a inceput si la ea la gradi, 4 cazuri deja la grupa pregatitoare...
si sa vedeti ce ma intreaba andrei...IERI
"mami, de gripa porcina se moare?"
nu mami
"cum nu, am auzit eu, ca toni ala, de la huidu si gainusa, a murit de gripa porcina!"
asa ca stai si lamureste copilul cum ca astia care au posturi tv uneori nu dau informatia cea buna, si sunt platiti de alti oameni rai sa spuna prostii....
sa mentionez ca n-am discutat de porcina in casa? si ca la juma de an el se trezeste cu asta? ca sa nu mai zic ca ma intreb de ce unele canale inca mai difuzeaza spoturi cu porcina...
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii | Proba speciala de 1 iunie la Expozitia de Talente
liliac1 spune:
Sa ma pun si eu pe jaluit cu ordinea si disciplina la fii-mea
Mai fetelor, se schimba...dar trebuie sa-i spun sa o faca. Adica in fiecare zi trebuie sa-i amintesc ca in casa se sta cu haine de casa si nu cu alea pline de toate celea de afara. O face-n sila si de cele mai multe ori vine si ma miorlaie: da' nu vii sa ma ajuuuuuti?????
Pai ce sa-ti fac eu mama? Sa-ti tin izmenele??
Buuuuun.
Trecem peste etapa asta si cand ma duc sa verific cum stau lucrurile, toate-s aruncate in cele 4 zari. Ca buzduganul cu 3 peceti! Panalonii pe unde apuca, bluza scoasa jumate pe fata jumate pe dos (nu stiu cum reuseste ) aruncata si ea pe undeva, o soseta la usa, una pe pat...
Si...bineinteles intre timp isi face de lucru: isi ia 10-20 de foi de scris si se apuca de "treaba". Adica face 2-3 mazgalituri... arunca foaia pe undeva, trece la urmatoarea foaie...si tot asa. Daca ii spun sa si le stranga incepe calvarul! Daca o auziti ati putea jura ca e cea mai napastuita fiinta de pe fata pamantului! Ba o doare capul (dar cu talente de-alea cu dat ochii peste cap si lungit pe pat)...ba parca o doare burta (la fel...cu tarat pana la wc si strans picioarele la piept de zici ca in secunda urmatoare lesina), ba n-o iubeste nimeni, ba e singura care face ceva in casa asta...Adica o gramada de probleme.
Va dau cuvantul meu ca uneori mi-e teama ca ii va fi rau pe bune si eu o voi ignora.
Hai ca va mai spun pe parcurs cateceva...ca eu tot citesc din urma, as scrie romane, dar o iau usurel, pe rand.
D'ale Andrei
Vremuri
liliac1 spune:
Laura Iti cunosc si eu povestea tot de acum..ani in urma si stateam cu sufletul la gura sa scrie fetele ceva despre voi, vesti din spital. Am trait atunci la maxim intoarcerea voastra acasa. Pup pe fruntea Dianei ca-i o fetita speciala si o mica luptatoare.
Iar gogosica mica cu ochii albastri e superba. Am si eu un giolgau un pic mai mare decat ea. Ehe, o sa ne punem si noi la povesti cu busileli si alte nazbatii de-astea cand epuizam capitolul scoala, teme, figuri si alte chitibusarii de-ale "adolescentilor" astora de 7 ani
cris ce figura esti tu cu Varicela asta. Mai, eu pun pariu ca Iris n-o sa o fac acum
Noi n-am vaccinat fata contra a nimic din de-astea extra vaccinuri obligatorii. Am zis ca e mai bine sa le faca. Si-am si expus-o ori de cate ori am auzit de vreun copil "bolnav". Mai, nu s-a lipit neam. Asa ca acum mi-e teama ca va face in timpul scolii si va fi mai greu si cu recuperatul dar si cu statul in casa.
Anca mama de Sasha Sa stii ca noi pe Radulescu l-am frezuit imediat dupa botez. Avea o claieeeeee, vai de capul nostru. Imi era imposibil sa-l clatesc calumea. Asa ca luat masina de tuns si...rezolvat problema.
Pe Andra am tuns-o la 9 luni beculet. Pana la 1 an a avut ce sa motzeze nana-sa, n-a fost problema.
Asta cu motul si cu turta eu stiu ca n-are nicio treaba cu vreo tara duhovniceasca, fiecare face ca asa "se face".
Acum...voi stiti mai bine ce si cum aveti in plan.
Mult succes cu plimbatul prin Europica mare.
Anka Am citit cu sufletul la gura tot ce ai scris de la calcarea pe pamant canadian. Sa va fie de bine in noua voastra casa.
Ma bucur pentru Eliza ca s-a acomodat si mai ales ca-i place.
Va admir ca ati avut curajul si puterea sa plecati de aici
vikinga, ciuf pe voi si pe nazdravanii vostri va "cunosc" tot de pe cand era Andra mea mica. Fiind mezina odiseei noastre, trageam cate un ochi la nazdravanii vostri. Deh, obsesii de tanara mama care avea nevoie ATUNCI de comparatii. Nici nu va inchipuiti cat de mult ma bucur ca acum ne-am intersectat drumurile
mihaela ca intotdeauna este o incantare sa savurez descrierile facute de tine. Imi vine cateodata sa iau cate-o cafeluta si sa stau sa savurez in liniste cuvintele. Tot ceea ce povestesti despre sistemul suedez parca e dintr-u alt film decat ala pe care-l aud in stanga si-n dreapta. Un film bun!!
danateu hai ca o sa rasara soarele si pe straduta ta. Nu stiu ce sfat sa-ti dau. Eu sunt asa de fricoasa si de plecat pana la Bucuresti darmite peste granite. Tin pumnii sa iasa bine in cele din urma si sa reusesti sa gasesti calea.
Important este ca Radu s-a integrat si ca el, copilul tau, va avea un viitor minunat acolo unde este.
D'ale Andrei
Vremuri
liliac1 spune:
carmen Multa multa sanatate lui Alex. Uof, cand stau si privesc in urma, voi ati tras-o extrem de mult cu cele stari nasoale ale lui Alex.
Va strang in brate si va doresc insanatosire grabnica.
D'ale Andrei
Vremuri
ankalaura spune:
OO, deci lume noua de cand nu am mai avut eu timp...
CIUF, LAURA - bun sosit la subiect! Uite ce gasca mare facem!
LAURA - ce micuta e bebelusa voastra! Sa va traiasca! Cred ca e cea mai mica dintre fratiori, nu?
La noi, vacanta vine pe 22 iunie parca. De pe 28, Eliza va merge la camp de jour, 7 saptamani; abia asteapta!
CRIS _ noi aveam cabinet medical la scoala, voi nu? Apoi, urmatorul vaccin se face in scoala, nu mai duci tu copilul... E normal sa iti ceara fisa medicala la inscrierea la scoala.
MIHAELA - cu paradoxul de care zici,... in weekendul trecut asa a fost si aici... Aici muream de cald, ne-am prajit de soare, si la Constanta erau 6 grade dimineata Cand eram eu copil, cam dupa 20 mai mergeam la plaja deja...
CARMEN - oofff.... amigdalita? penicilina??
LAURA _ Super card de mother's day!
mihaela_s spune:
Liliana, bine ai aparut! Mi-a placut prezentarea ta, o mamica exemplara!
Anca frumos de tot ca Elizei ii place la scoala...ce e aia camp de jour? Adica inteleg termenii ca stiu putina franceza, dare ce e de fapt? Un fel de tabara de zi unde duci copilul ca la scoala, dar au activitati libere? Si aici e asa ceva, la scoala...dar aici e pentru copiii care au parinti ce lucreaza, desi platim pentru toti copiii peste vara.... Eu as putea sa o duc pe Silvia acolo, ca voi munci dupa concediu, dar vine mama sa stea cu Silvia, merg la piscina, la plimbari...e mai frumos intr-un fel...desi va duce lipsa copiilor...dar va fi numai o luna, ca aici incepe scoala in 20 august, iar cealalta luna suntem plecati in concediu.
carmen, bine ca ati scapat de branula! sa va fie tratamentul mai usor.
Eu va las sa vedeti pe unde am umblat noi azi, am facut o droaie de poze(ca daca am aparatul pe mana, nu ma pot opri :)) si am descoperit povestea unei printese suedeze. Maine stam acasa ca avem musafiri, bucatarim si papam . Daca nu ploua, cum au anuntat...poate facem un gratar in curte . Cine se mai anunta?
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
danat spune:
Buna si de la noi! Sunt ceva mai ocupata zilele astea cu o vizita din Ro si nu am apucat sa mai intru sa citesc/ scriu, dar recuperez eu. Am citit pe diagonala, recunosc, ca sa ma pun cat de cat la curent cu noutatile.
Liliacule bine ai revenit si inteleg ca per total sunteti ok (avand in vedere starea ta buna de spirit )
Carmen ma bucur ca ati scapat de branula, si sper ca Alex sa se faca bine bine!
Mihaela imi plac f mult pozele, ma da pe spate lumina din ele, ca intotodeauna! Si mi-a placut mult freza Silviei, cu suvita aia luuuunga prinsa cu clama, foarte draguta si rebela asa
LauraB nu stiam de "povestea" voastra, si na, imi pare rau ca ati trecut prin asa ceva... dar bine ca acum sunteti in ordine Aveti o bebelusa mica si scumpa foc!
Iuliana nici noi nu suntem fani animale IN casa. Daca s avea casa cu curte, poate, asa, de dragul lui Radu, dar altfel, no way! Am incercat de-a lungul copilariei si adolescentei sa am, nu imi repugna ideea, dar nu a iesit bine in nici unul din cazuri si asta e!
Asa ca eu nu-ti sar in cap
La noi e ceva mai senin, cu ploi rebele, dar nu a sarit mai mult de 15-16 gr inca ...brrrr, m-am cam saturat!
Si apropos de pedeapsa lui Raducu de la gradi, nu stiu ce sa va spun, ca m-ati cam pus pe ganduri. Da, stiu ca teoretic asa ar trebui, in urma unui conflict care se lasa cu pedepse, sa fie ambii pedepsiti.
Insa atunci, cand Radu mi-a spus ca a ramas la gradi, m-am dus si am intrebat-o pe educatoare, care mi-a povestit "conflictul" subliniindu-mi ca reactia lui Radu a fost cam deplasata, ca ea le-a repetat ca atunci cand cineva nu te lasa, sa i se spuna ei si sa nu-si faca singuri dreptate, si ca asa reactie (scuipatul) nu-si are locul!
Eu tind sa ii dau dreptate, incerc sa nu o iau pe aratura cu gandirea tipic romaneasca (ca cineva are ceva cu noi,ca nu suntem de-ai lor, in mod special - pt ca nu mi s-a parut ) si stiu ca au mai fost la fel si alti copii pedepsiti.
Mi-a subliniat chiar ca Radu este foarte cuminte de obicei, dar ca a mai avut unele alunecari de 1-2 ori
Acum nu are rost sa redeschid cu ea discutia, dupa atitea zile, si sa o intreb daca celalat copil a fost sau nu cumva pedepsit... mereu sunt conflicte printre copii, normal, dar nu prea vreau sa ma bag, caci aici am simtit ca e cam deplasat asa ceva . Ii lasa mai independenti, sa-si manageruiasca singuri conflictele de la locul de munca si se iau masuri cand se sare calul.
Hai ca m-am lungit, ma intorc la ale mele!
Pupici si zile frumoase, ca mai avem libere, nu?
_
Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.
cristinamh spune:
deseneaza andrei de zor pentru proba nazdravanilor... o compozitie... cu .. steaguri. si am zis sa fie steaguri din toata lumea.
deseneaza el marocul, ne spetim sa invatam sa facem steluta. il intreb apoi ce steag mai face.
- vecinul lui maroc, ca e verde!
(caut, ca habar n-am, libia!)
>hai mai andrei, libia e de puturosi, e verde complet!
-daaaa, libia fac!
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii | Proba speciala de 1 iunie la Expozitia de Talente
mihaela_s spune:
Dana, mersi! Silvia isi face singura freza, eu doar ii fac coada si ea isi prinde suvitele cum vrea . Atata pretentie am sa nu ii fie parul in ochi...caci avea breton si i-a casunat mai de cateva luni ca vrea fara breton si il crestem...nu mai e mult si il putem prinde in coada...daca vrea desigur. Dar ei mereu i-au placut suvitele...iar frezele le alternam tot dupa preferinta ei . Intr-o vreme avea coada in spate, tot parul(acuma e numai partea de sus a parului prinsa in coada) si voia suvite ba pe ambele parti ba numai pe una, scoase din coada, asa pe langa conturul fetei(cica nu ii place sa i se vada fata toata ). Daca te uiti mai atenta la poza aceea unde e portret, e o suvita care e prinsa cu doua agrafe, suvita care vine din spate...din coada . Inventie proprie.... E singura din scoala care avea freza asta si e promotoare de moda in freze :). Am o colega la laborator care are fetita cu Silvia la fritids si mi-a povestit intr-o zi cum fata ei a vrut dimineata sa ii faca freza "ca a Silviei". :)
Si eu zic sa nu mai aduci acum in discutie daca si de ce a fost numai Raduc pedepsit, dar poate daca se va mai intampla, sa fii atunci pe faza...doar asa, de curiozitate zic eu, sa stii motivele si logica ecucatoarelor. Eu totusi sper ca nu se va mai intampla, Raduc e un copil cumnite in general, nu?
cris ce bine ca ai scris ce face Andrei...eu nu am nici o idee ce sa ii sugerez Silviei...o intreb prima data ce vrea ea...dar acum e la faza de desenat pisici, caini si hamsteri ...ziua animalelor nu e ?
iuliana cred ca empatia cand o ai, atunci e multilaterala...adica nu poate fi unilaterala(cumpar mancare pentru copiii saraci dar nu cumpar pentru animale). Adica mie mi-e la fel de mila de un animal flamad sau batut ca si de un copil in aceeasi situatie...amandoi sunt la fel de sinceri si neajutorati. Cand Morgan s-a pierdut, a mieunat la usa unei femei care avea doua pisici si un caine...ea credea ca e un motan parasit de cineva care il luase peste vara in concediu(sunt care stau 2-3 luni aici si isi iau pisica) si abandonat...era flamand dupa 2-3 zile de vagabondat in cautarea casei...ea l-a hranit si l-a gazduit. Cum ar fi fost sa ajunga la usa uneia care sa il fi trimis mai departe? Ar fi murit probabil...in fine...
Noi suntem mari iubitori de animale, iar pisica noastra e cea mai frumoasa din lume . Am noroc sa traiesc intr-o tara in care animalele sunt respectate, aici cred ca 80% din populatie are cel putin un caine sau o pisica. Noi avem si o broasca testoasa care sta exclusiv in casa, in acvariu...sper sa nu va oripilez mai mult. Silvia isi doreste la nebunie un hamster, i-a scris lui Mos Craciun sa ii aduca unul si ii tot explic ca el nu aduce animale vii...i-a scris lui pentru ca noi am zis categoric ca nu luam hamster pentru ca avem pisica si nu se "potrivesc". In plus pentru noi e foarte greu cand plecam in concediu...pe Morgan il lasam la un pensionat de pisici(a stat acolo si in iarna cand am fost in Egipt dar a fost tare suparat cand l-am luat acasa...), de broasca va avea grija prietena mea(rezista cu mancare putina la 2-3 zile, iar in acvariu avem filtru, rezista apa cateva saptamani).
Cat despre miros...pisica e foarte curata, nu miroase a animal in casa. Blana ei miroase a...blana...asa cum miroase o haina de blana de nurca de ex(tin minte de cand eram copil). Probabil ca un caine miroase mai tare, dar pe caine il speli. Aici nu e voie sa fie tinuti cainii afara, nici la tara, doar daca ai curte ingradita astfel ca el sa nu poata iesi, dar nu am vazut custi de caini nicaieri la case... Nu circula caini liberi pe strazi, pe camp...nu am vazut nicaieri. Majoritatea ii tine in casa.
Ok, nu vreau sa conving pe nimeni de nimic, nu am nici un interes...doar mi-am spus si eu parerea...pentru ca mi s-a parut putin jignitoare remarca iulianei...si apropo, eu ajut si copii saraci si cumpar si mancare pentru animale. Asa mi se pare mie bine.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie