Gura Portitei
Mergem luna viitoare, am cautat informatii pe net, pe forumuri, pe situl lor si pe DC. Tot ce am gasit pe DC e un subiect din 2006, nimic mai nou.
Ati fost? Cum e? Merg cu 2 copii (4 si 6 ani) si am citit ca nu e niciun magazin. Sa-mi iau deci, cele necesare de acasa? Meniul din restaurantul lor pare ok chiar daca preturile nu sunt tocmai mici.
Impresii noi aveti? Multumesc!
Raspunsuri
A_Iulia spune:
N-ai mai fost niciodata acolo? Cum ai ales destinatia asta?
Intr-adevar, nu este nici un magazin...trebuie sa ajungi acolo ca sa vezi despre ce este vorba. Sa iei neaparat solutie pentru tantari. Zona e minunata, pe o fasie de nisip intre delta si mare, se ajunge acolo doar cu vaporasul, esti izolat...
ligia1112 spune:
Si eu am fost, intr-adevar nu e niciun magazin, acelasi sfat cu tantarii, si obligatoriu ceva pentru a-i distra pe copii. Nu e multa lume pe acolo si se vor plictisi daca stati mai mult de trei zile. Zona e splendida, dar un copil nu va face diferenta fata de litoral. Dupa cum cred ca stiti, va veti lasa masina intr-un sat, deci nu va luati obiecte masive pe care sa le lasati la vedere in ea. Daca planuiti si excursii pe canale, tuica e de baza, dar spirtul (si nu glumesc) e sfant!!!
pumpkin spune:
Eu n-am mai fost din 2005...dar atunci era un magazin, ne cumparam inghetzata si apa (cand s-a terminat...). Magazinul nu mai este ? Oricum, acolo toata lumea isi cara de toate pe barci/vaporase : baxuri de apa, baxuri de bere, deci nu-ti face probleme ca o sa ai prea multe bagaje. Mancarea era buna si preturile maricele.
Cred ca te asteptam pe tine cu impresii noi.
P.S. Impresiile de pe am-fost-acolo.ro (fara "-" ) le-ai citit ?
theo_2004 spune:
Am fost acolo in aug 2007. Cu copil de 3 ani. Apa la robinet nu e potabila, are culoare verzuie si pute a balta ! Cu astfel de apa ar trebui sa va spalati. Nu stiu cu ce apa gatesc, spala produsele si vasele. Noi am mancat doar gratar bine facut si ce aveam de acasa!Noi am plecat a doua zi tantari si serpisori ce misuna prin iarba, papa broaste - imagini ce le-am vazut de cateva ori intr-o singura seara.
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
Natasa spune:
Noi doar am trecut pe acolo in excursia noastra prin Delta. Frumos locul, dar nimic spectaculos (parere evident subiectiva). Plaja e la fel orice plaja, presupun ca e mai libera decit la mamaia. Preturile la restaurant mi s-au parut foarte mari si efectiv nu ai de ales altceva. Am inteles ca nu stiu ce smecher are tot complexul si nu are voie nimeni altcineva sa construiasca acolo. Si pe fisia aia de plaja monopolul asta cred ca-i aduce multi bani.
In sfirsit, eu una nu as merge acolo cu copii. Pentru niste adulti cu chef de distractie sau adolescenti e ok, pentru copii este extrem de plicticos daca nu sint niste admiratori si contemplatori ai naturii inca de mici. Vorbesc de un concediu de o saptamina/doua nu de un weekend, atunci e ok.
moniboni spune:
Eu merg acolo din '79, deci nu am cum sa fiu obiectiva penru ca ma leaga prea multe.
Eu am fost cu copiii anul trecut (ei bine da, cu cortul). Intr-adevar nu prea ai de unde sa-ti cumperi mare lucru. Exista un magazinash, dar nu prea e aprovizionat. Noi ne-am carat inclusiv cu apa plata.
La restaurant preturile sunt destul de mari, dar mancarea este ok.
In iunie cred ca este destul de goala plaja...
claujro spune:
Buna,
am fost la gura Portitei si din 4 zile am stat doar 1 noapte pt ca a ploua, a batut vantul si a fost tare urat. Insa locul m-a impresionat. O sa ma intorc cu placere acolo (cand va fi vreme mai buna).
Cazarea nu a fost grozava, am avut un apartament in vila Egreta. Mancarea foarte buna si preturile nici mari, nici mici. Am inteles ca e primul am cand au piscina pe plaja, langa terasa. Loc de joaca pt copii, saltea de sarit (era 5 lei 15 min) dar avand in vedere ca nu era nimeni ai mei au sarit gratis...
Drumul cu vaporasul a fost o adevarat aventura, erau valuri f mari care ne-au udat efectiv pana la chiloti, frig si un vant... trebuie sa mai merg odata cand va fi lacul linistit.
Mie mi-a placut!
sanziana72 spune:
Eu am fost acolo acum vreo 25 de ani . Dar a fost o vacanta foarte interesanta care mi-a ramas intiparita in minte.
Am dormit la cort si am facut o cura de peste. Dimineata cand veneau pescarii mergeam si cumparam de la ei plevusca. Se mai poate face asta? Sa cumperi de la pescari la un pret rezonabil si mai bun decat de la restaurant?
Am vazut si o broasca cu coada foooarte lunga, care s-a dovedit pana la urma ca fiind o broasca in gura unui sarpe.
La restaurant cred ca am fost doar o data sau de doua ori, cand ne saturasem de tot de peste.
Problema a fost insa apa. Nu se poate bea apa de acolo. Noua ni se terminasera rezervele si nu mai aveau nici la restaurant sa cumperi. Desi aveam numai 10 ani, a trebuit sa ne hidratam cu bere, alt lichid nu se gasea. Cred ca de atunci am ramas cu repulsie fata de bere .
claujro spune:
Daca poti cumpara sau nu peste de la pescari nu stiu. Insa apa aveau la restaurant dar numai la sticlute mici de juma de litru la pretul de 4 lei. Nu exista apa la 2 l ...probabil din considerente economice. Sa aiba ei castig!
Uite-te pe situl lor sa vezi cum mai e acum...