Cum alegeti produsele la raft?

Cum alegeti produsele la raft? | Autor: violetan

Link direct la acest mesaj

Daca nu am voie sa initiez un astfel de sondaj (ma ajuta pe mine pentru un proiect/prezentare), rog moderatorii sa il mute/inchida.
Daca am voie, rog forumistii/forumistele sa-mi raspunda si mie la urmatoarea intrebare:

Cand va aflati intr-un supermarket/hypermarket, in fata rafturilor cu faina, malai, gris, pesmet, cereale, care este factorul decisiv in alegerea dintre diversele marci:

- notorietatea marcii
- ambalajul produsului (design, material)
- pretul
- calitatea produsului
- ingrediente?

Multumesc frumos!

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligia1112 spune:

Incep eu: in primul rand citesc eticheta, apoi fac raportul calitate/pret, ramanand la urma ambalajul si notorietatea. Spre exemplu, daca vreau sa cumpar fulgi de porumb verific sa aiba cat mai putin (spre deloc) zahar adaugat si il aleg pe acela. Daca sunt doua produse care au cam acelasi nivel de glucide, il aleg pe cel mai ieftin (in cazul asta, pentru mine ingrediente = calitate). Daca au cam acelasi pret, verific ambalajul; daca pot sa vad cerealele e un plus pentru mine, sa fie uniform coapte, sa nu fie sfaramate, etc. Notorietatea... la urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Multumesc frumos, ligia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxie spune:

Am anumite marci pe care le cumpar, marci probate cu care ma impac bine. Doar daca nu le au pe acelea, ma vad fortata sa testez de exemplu alta marca de paste, sau de zahar, sau faina. La produsele de la raionul mezelarie ma uit la eticheta, sa vad raportul ingredientelor. La produsele cosmetice le evit pe cele ieftine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

care pica mai repede la mana, nu am rabdare la cumparaturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Am si eu marci probate, pe care le cumpar de obicei. Si citesc ingredientele, sa aiba cat mai putine e-uri, daca se poate deloc. La fel si cu zaharuul/sarea. Ambalajul e important in masura in care nu se rupe imediat/desface si il pot transporta si depozita, nu ma atrage daca are stelute/floricele . Si, bineinteles, pretul este foarte important, de multe ori un pret mare nu se justifica.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

Pozele_mele

BazarGeneral

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Multumesc mult, fetelor! Opiniile voastre sunt mai mult decat binevenite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citesc eticheta,ma uit la pret.
La produsele de curatat spre exemplu le cumpar pe alea cu animalute pe ele poate pare tampit , dar mna

***Fur is for petting**
"- Oamenii se nasc pentru a invata cum sa traiasca o viata mai buna – cum e sa iubesti pe toata lumea mereu si sa fii bun, nu-i asa?
- Ei bine, cateii stiu deja cum sa faca toate lucrurile astea, deci nu trebuie sa traiasca la fel de mult…"

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

daca vrei sa afli opinii strict despre produsele enumerate de tine, eu nu cumpar decat cereale. faina, malai, pesmet si gris n-am mai luat de luni (poate chiar ani) de zile, cred ca am prin dulap, bine inchise in cutii ermetice cate o punga din fiecare, dar nu le-am mai folosit de luni bune...

despre cereale, le aleg pe cele cu continut scazut de zahar, cu cat mai multe fibre sau din cereale integrale, la fel - daca se vad prin punga e un plus si pentru mine, apoi conteaza pretul si marca/producatorul. daca e o mica diferenta de pret intre marca preferata si un produs nou, cu caracteristici asemanantoare, uneori cumpar produsul nou, pentru a-l testa. daca imi place, mai iau. daca nu, il arunc si evit sa-l mai cumpar data viitoare, ba chiar le spun si celor din familie sa-l evite.

concluzia:

1. ingrediente
2. calitate
3. pret
4. ambalaj
5. notorietatea marcii

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

dupa
marca
compozitie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

In general, nu numai la produsele enumerate de tine, ordinea dupa importanta:

1. ingrediente
2. calitate (apropo, cum cuantifici calitatea ? in functie de ingrediente ...)
3. notorietatea marcii
4. pret
5. ambalaj

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...

Mergi la inceput