Burtici cu ursuleti nov - dec 2010 (31)
Raspunsuri - Pagina 18
sugubina spune:
Apai atatea superstitii sunt..Si mie nasa mea batrana imi zicea de aia cu sa anunt ca sunt gravida ca aflel iese copilu MUT! Si mi-a zis o poveste cu una demult care a tinut secret si a iesit copilu mut. Yak ti se face rau..
Cum naibii sa nu cumparam haine, patut, ce e nevoie in primele luni? Nu o sa le iau de acuma, ca chiar devreme, dar in trim III clar voi lua.
sugubina
+10
allexxia_m spune:
sunset_zuzi multumesc mult, iti dai seama cat de
sunt eu 
Chiar pot spune ca ii tot spuneam sotului ca hai sa ne apucam de facut copii ca sigur nu am sa raman imediat gravida avand in vedere si varsta si ca am luat mult timp anticonceptionale chiar daca le intrerupsesem de mai bine de 1 an jumate.
Si uite ca minunea s-a intamplat, chiar ne-a luat putin prin surprindere desi eu parca simteam ceva 
14+
andreeacc spune:
Dragelor, dau de baut
! Limonada pentru toata lumea!
Nu mi se schimba culoarea caruciorului
; dr meu mi-a spus astazi ca tot roz e "situatia".
Bebita e bine, mai maricica decat varsta, agitata.Mi-a interpretat si rezultatele de la DT, totul este ok si abia in iunie pe 7 sau 14 ma mai duc la eco.Atunci o sa fac morfo de trim 2.
Ma apuc acum sa citesc ultimele pagini, sa ma pun la curent.
Andreea, mami de baiat
si
14+ cu 
asa creste burtica
www.perfectnanny.ro/" target="_blank"> ... we care
anya2010 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui marizta o intrbare: credeti in superstitii? eu nu cred..dar soacra mea ma inebuneste .m-a vazut odata k am rupt un fir de liliac din fata blocului unde stam si cica: ;;mama sa nu mai iei sau sa furi ceva k ies semne la copil,k sa imi dau pe la fund'',m-a si enervat .ii explicasem inainte k eu nu cred in asaa ceva k doar cine crede i s e intampla si sa nu mai imi zica ,dar ea nu tot insista oricum eu nu prea cred,voi? 8 + saptamaniDoamne ai grija si de noi |
Nici eu nu cred in superstitii, dar eu am o pata maronie pe mana stanga,de forma unei prune. Mama zice ca a luat prune din copacul unei vecine fara sa ceara voie cand era gravida cu mine

Ana
14+

Minunate sunt lucrurile tale Doamne!Minunea mea
allexxia_m spune:
andreeacc felicitari! 
ne bucuram de vestile bune, sa fie tot asa bune si de acum incolo 
14+
mirunam spune:
Voila! Listoiul supertitiilor...
• ...femeia gravida nu trebuie sa atinga animale.
• ...femeia gravida nu trebuie sa fure, altfel copilul ei va purta un semn din nastere.
• ...femeia gravida nu trebuie sa priveasca oameni urati sau aspecte urate.
• ...daca un copil se naste cu caita (cu o membrana pe cap), va fi bogat si norocos toata viata.
• ...daca un copil se naste cu picioarele inainte, acesta va avea puteri magice sau vindecatoare deosebite.
• ...copiii nascuti in luna mai sunt bolnaviciosi si nu au viata usoara.
• ...aduce noroc daca un copil este nascut la bordul unei nave.
• ...daca primul dinte al unui copil iese pe gingia de jos, va avea viata lunga.
• ...apa in care este botezat copilul trebuie turnata la radacina unui pom imediat dupa botez. Aduce noroc.
• ...in apa in care este scaldat copilul a doua zi dupa botez, nasii pun diverse obiecte prin care ursesc copilului viitoarea soarta. Pot pune flori, bani de argint, miere, fructe si alte simboluri prin care atrag asupra copilului trasaturile sale viitoare: noroc, frumusete etc.
• ...atunci cand copilul este ridicat din leagan pentru a fi schimbat sau hranit, leaganul nu trebuie sa ramana gol, ci se pune in loc un obiect din casa.
• ...atunci cand un copilul nou nascut este vazut prima data, trebuie oferiti bani care se pun in scutec sau in leagan pentru somn bun.
• ...copilul nu trebuie lasat sa se joace cu focul, altfel va face in pat.
• ...nu e bine ca un copil sa fie botezat cu numele unei persoane decedate (de ex. numele unui bunic mort).
• ...nu e bine ca un copil sa fie botezat cu acelasi nume a unui frate care a murit.
• ...la taierea motzului, cand copilul implineste un an, acesta va alege de pe o tava trei obiecte (dintr-o multitutdine de obiecte pregatite de nasi). Acele 3 obiecte pe care copilul pune mana se spune ca descriu destinul copilului, fiind acele domenii in care va avea cel mai mult noroc in viata.
• ...copiii nu trebuie lasati sa se uite in oglinda pana la varsta de un an, caci se pot deochia singuri.
• ...un usturoi prins cu o ata rosie la gatul sau la caciulita copilului fereste de deochi.
• ...pentru a fi ferit de deochi, copilul nou nascut trebuie cantarit inainte de a i se face prima baie. Dar atentie: nu trebuie spus nimanui greutatea copilului.
• ...o ata rosie prinsa la incheietura mainii copilului sau chiar a unui animal alunga deochiul.
• ...orice obiect de aur purtat la gat, la ureche sau la mana atrage energia negativa a deochiului, deci are efectul de a feri.
MIRUNA cu Alexandru
si Aricelul
13+
aditzaC spune:
sugubina...multumesc , si tie iti doresc o sarcina usoara si un bebe mumos si sanatos
fetelor ce analize se face prima data ?
D-zeu si Fecioara Maria m-au binecuvantat cu 
mirunam spune:
Andreea felicitari pentru rezultate si pentru fetita, sa inteleg ca se duc lupte referitor la numele bebelinei
. Sa nu te dai batuta!
MIRUNA cu Alexandru
si Aricelul
13+
Vasari spune:
Buna tuturor,
ma primiti si pe mine in club? Am o sarcina de vreo 10 saptamani, dupa eco DPN e 7 dec. Nu stiu data UM pentru ca dupa prima nastere nu mi s-a reglat ciclul. Am mai fost la odiseea nov-dec acum trei ani, sa fie cu noroc si acum. :)
Mi-ar place tare mult sa ajung si eu la urmatoarea intalnire, din pacate abia acum am reusit sa intru pe forum, mi-era rau si in somn...
Multa sanatate tuturor si zile cat mai usoare !:)
Imi trimiteti si mie parola pentru userul comun si pentru poze? Multumesc mult !
Alina si Maria - 3 nov 2007
Primul orice
mirunam spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aditzaC sugubina...multumesc , si tie iti doresc o sarcina usoara si un bebe mumos si sanatos ![]() fetelor ce analize se face prima data ? D-zeu si Fecioara Maria m-au binecuvantat cu ![]() |
Aditza depinde de medic. Oricum o sa faci analizele sangelui (mai multe sau mai putine in functie de medic), sumar de urina, urocultura si examen de secretie vaginala.
MIRUNA cu Alexandru
si Aricelul
13+