*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (111)*

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki01 spune:

Fetelor, sunt absolut socata de cum a putut vorbi dictatorul asta in devenire, "neoficial", cu slugile lui devotate.
Scuze de

Cameliam, tinem pumnii puiutei mici si scumpe sa treaca cu bine pentru incercarea asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Eu nici nu mai tin minte. Tot "dictatorul" era presedinte in 2004 cand la fel s-a intamplat, de la 85% din salariu s-a plafonat CIC cu alocatie la 800 RON?
Ca atunci n-ar fi prima data cand ia astfel de masuri, deja ar avea experienta .
Atunci insa foarte putine mame si-au exprimat nemultumirea. Chiar cele mai multe au fost bucuroase. Eu nici macar 1 indemnizatie ca procent din salariu nu am apucat sa iau, macar voi acum mai puteti face ceva si va apropiati de cei 2 ani.

Edit:
Si eu din iulie voi suferi de plafonare, deja m-am obisnuit cu ideea.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 27+ Iulia Alexandra

Mergi la inceput

Otilia, masura de reducere a indemnizatiei era de asteptat si nu asta m-a ingrozit, ci felul plin de mojicie si nesimtire in care a vorbit despre copii si pensionari in inregistrarea "neoficiala" presei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Da si eu m-am asteptat si ma astept ca reducerea sa fie drastica.De surprins nu ma surprinde nimic. Absolut nimic. Nici nu ma ingrozeste , nici nu ma dezamageste si nu imi starneste de fapt niciun alt sentiment.

Stiu doar un singur lucru : pentru cel de-al doilea copil vom actiona de o asemnea maniera incat sa imi pot permite sa imi cresc copilul asa cum consideram noi ca fiin modalitatea optima pentru o crestere si normala dezvoltare o perioada 1-2 ani fara sa depind in nicio maniera de sustinere externa. Noi cam stim ce avem de facut , am discutat deja si vom lua deciziile cele mai dureroase dar care ne asigure atingerea unor obiective mai importante pe termen lung.

Deasemnea pot sa mai spun ca se tinde si la reducerea perioadei de concediu - tot neoficial.

Sa aveti o zi cu cat mai putine surprize neplacute.

Citat:
citat din mesajul lui miki01

Otilia, masura de reducere a indemnizatiei era de asteptat si nu asta m-a ingrozit, ci felul plin de mojicie si nesimtire in care a vorbit despre copii si pensionari in inregistrarea "neoficiala" presei.

Miki, fericita de Andrei (11.11.2008)

si aspiranta la bebe 2

www.stavila.ro/album.html" target="_blank"> Poze cu voinicelul nostru iubit
Povestea puiului nostru

Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)
http://family.webshots.com/photo/2298209940105578547KgCCiq
http://community.webshots.com/user/VacantainCroatiacuEva

Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Cred ca ne vom gandi din ce in ce mai putin la bb2 si asta ma doare.Eu speram sa-mi gasesc un serviciu f bun, cu un salariu peste 2000 ron sa lucrez 1-2 ani si apoi sa fac bb 2 cu 85% din salariu...
O tara de kk...nu stiu unde vom ajunge, dar bine sigur nu ne va fi.sper totusi sa-mi gasesc servici ca lumea in toamna/iarna ca altfel nu ne descurcam...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Noi deja ne-am luat gandul de la bb 2 pt o perioada de timp nedeterminata. Macar sa reusim si noi ceva cu creditul sa ne luam ap. Cat despre intoarcearea mea in invatamant...hmmm...nush daca mai e o varianta avand in vedere ca mai mult de 600 lei nu as lua.

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

Nu ma pot abtine sa bag si eu un off-topic, dar oricum ne priveste pe toti/toate, asa ca... nu e chiar off... din pacate... Mai lipseste sa faca lagare pentru pensionari (ca sa le dea ei mancare de ce suma vor), sa reactiveze "circurile foamei" si salamul cu soia, sa ne faca norma de sticle, borcane si maculatura, sa ne opreasca curentul si apa pentru economii si cate si mai cate...

CAMELIA, ne gandim la voi! Curaj, o sa fie bine

Citat:

Fetelor, sunt absolut socata de cum a putut vorbi dictatorul asta in devenire, "neoficial", cu slugile lui devotate.
Scuze de

Cameliam, tinem pumnii puiutei mici si scumpe sa treaca cu bine pentru incercarea asta!

si aspiranta la bebe 2

Povestea puiului nostru

manu
mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008
http://family.webshots.com/album/570097332OcrkWq

Mergi la inceput

Ramo, nu cred ca ar trebui conditionata venirea unui copil pe lume de situatia materiala, atunci cand aceasta nu este f grea. Este ff importanta sit. financiara, dar iubirea si dragostea daruita unui copil care vine cand vrea el, este mai importanta decat toate jucariile scumpe sau hainele de firma pe care le-ai oferi. Cand eram insarcinate nici macar nu stiam de legea asta cu 85%.
Poate sunt putin subiectiva, pentru ca la noi nu iese bebe prea usor si as face orice sa mai aduc pe lume 1-2 copii sanatosi, chiar daca si venitul meu are o pondere f importanta in bugetul familiei.

si sper sa nu te superi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Miki, nu ma supar...numai ca situatia noastra fianciara de vara trecuta nu se compara cu cea de acum...Veniturile sotului au scazut cu 40-50 de mil.
Avem cam 150 mil datorii (la familie, dar tot trebuie dati inapoi incet incet) si cheltuieli ale casei mari si conditii in casa nu tocmai ok...adica platesc iarna 3-4 mil gaze, in conditiile in care in baie si bucatarie nu ma incalzesc, la lumina am recalcularea acum 4 mil jumate...
Va trebui sa ne mutam cu parintii mei intr-un apartament cu 4 camere...mai inatai sa-l vindem pe al lor cu 2 camere, central si sa cumparam 4 camere unde gasim la banii care-i luam pe cele 2 camere.va trebui sa-l mobilam...sa mai facem una alta in el...cum...nu stiu, dar eu sper ca vom reusi.
La Sara nu am exagerat cu jucarii si haine scumpe...in ce am investit bani in patut, carut, scaun de masa si acum de masina...ca am zis ca merita banii sa le avem si la bb2.Haine de firma nu are decat adidasii, ca e musai sa fie de calitate sa nu-si strice mersul...si cateva hainute primite de la fini.Ma gandesc ca s-a incalzit vremea si nu am cu ce s-o imbrac....2-3 tricouri luate anul trecut care atunci ii erau mari, acum sunt bune...in fine, vom iesi cumva la liman si nu va ramane fata dezbracata.
La mare mergem pt ca e neaparat pt ea, cu fontanela ca altfel nu am fi mers, am achitat sejurul din economiile sotului...a fumat si a papat mai putin la birou.bani la mare nu stiu de unde vom avea...de la parinti probabil...din economiile lor care incep sa se termine.
Asta este viata, or trece si zilele astea rele si poate candva se vor intoarce cele bune...pana atunci trebuie sa strangem cureaua si sa supravietuim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Citat:

Ramo, nu cred ca ar trebui conditionata venirea unui copil pe lume de situatia materiala, atunci cand aceasta nu este f grea. Este ff importanta sit. financiara, dar iubirea si dragostea daruita unui copil care vine cand vrea el, este mai importanta decat toate jucariile scumpe sau hainele de firma pe care le-ai oferi. Cand eram insarcinate nici macar nu stiam de legea asta cu 85%.
Poate sunt putin subiectiva, pentru ca la noi nu iese bebe prea usor si as face orice sa mai aduc pe lume 1-2 copii sanatosi, chiar daca si venitul meu are o pondere f importanta in bugetul familiei.

si sper sa nu te superi!

si aspiranta la bebe 2

Povestea puiului nostru

Exact asa am gandit si eu la prima sarcina. Adica am mers mai departe in incercarea de a ramane insarcinata desi erau zvonuri clare ca se va plafona CIC. Si nu regret ca am facut asa, am zis ca e important sa fim parinti cat de cat tineri. E adevarat ca am dus-o mai greu primele luni dar fiecare copil vine pe lume cu norocul lui. Am povestit eu pe aici ca nici carut nu am avut primele 3 luni, dupa care eu am lucrat noaptea ca sa mai platim din datoriile de la cumpararea apartamentului iar cand nu lucram eu sotul mergea in delegtii. Cert este ca nu ne-am permis in primul ei an un concediu la mare dar cand avea 8-9 luni am reusit sa scapam de toate datoriile si copilul era maricel.

Ah, bb2 conform calculelor noastre de atunci ar fi fost posibil dupa 5-6 ani .

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 27+ Iulia Alexandra

Mergi la inceput