e otita sau nu?

e otita sau nu? | Autor: adialex

Link direct la acest mesaj

azi noapte pe la 12, fetita mea s-a trezit plangand ca o doare urechea (inainte de culcare acuzase mancarimi, si era putin mai agitata, dar nu parea sa o doara nimic)i-am dat nurofen si am plecat la camera de garda, la orl, unde un medic somnoros s-a uitat in ureche si a zis ca are otita; i-a prescris augmentin ES, care am inteles ca este f puternic, si picaturi de nas;
problema e ca de asta noapte, de cand am plecat la doctor si i-am dat prima doza de nurofen, nu a mai durut-o deloc, se simte f bine, zice ca nu are urechea infundata, deci pare ok;
nu stiu ce sa fac, sa-i mai dau antibioticul sau nu? avem o saptamana de cand am terminat cu o bronsita, si aia tratata cu augmentin, si parca nu i-as mai da alt antibiotic daca nu e cazul...
este posibil la otita sa doara o singura data si atat? temperatura nu a facut deloc; este prima data cand ,,face otita'' si nu stiu exact cum se manifesta
multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mami_alexia spune:

Probabil ca doctorul a vazut o inflamare a urechii si daca spui ca tocmai a avut o bronsita, e foarte probabil sa fie o otita. In principiu, la o otita serioasa, face febra si o doare urechea. Nurofen ar trebui sa ii dai in continuare pentru ca e anti-inflamator si nu ar strica sa o vada si dr de familie sau un alt medic, care sa decida daca e cazul sa ia antibiotic.

MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)

www.alexdamian.com/" target="_blank">Sa-l ajutam sa lupte...

N-AVETI UN LOC DE MUNCA PENTRU MINE?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

La otita durerea persista si e imposibil sa o treci cu vederea. Cel putin eu nu am putut ... sa stai permanent cu durerea aia in cap, te apuca nebuneala. Sunt patita recent, la amandoua urechile (nu in acelasi timp, la interval de 2 luni).

Febra n-am avut, dar durerea este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Copila mea a avut otita si de durere s-a plans doar de doua ori.Si a luat antibiotic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

unul dintre copiii mei a facut mastoidita, in urma unei banale otite nedescoperita si netratata la timp. mie nu mi-a dat prin cap sa-l duc la ORL-ist, iar pediatrul nu a verificat si il tot trata de rosu in gat.
nici in cazul otitei (de asta nici n-am suspectat asa ceva), nici mai tarziu, cand am trecut de etapa asta, copilul nu a avut dureri. nu a plans inutil, nu il durea pe la ureche, nimic suspect. doar febra care trecea cu antibitoc si revenea dupa 2-3 zile.
numai un consult ORL te poate lamuri. inca unul, daca e cazul, daca ai suspiciuni.

sanatate!

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Buna.
La ce medic ati fost?
Te intreb asta pt ca eu am fost la Budimex inr-o seara la ORL si am dat peste un rezident care nu stia pe ce lume se afla. E important sa fie medicul bun, altfel nu poti fi sigura nici de diagnostic, nici de tratament.
Fetitza mea a avut otita acum o luna si medicul i-a dat augmentin Es 7 zile si apoi s-a refacut complet(la fel o durea si pe ea urechea).
Aseara, mi-a spus din nou ca o doare urechea, insa azi nu o mai durea deloc.
Cu toate astea am fost azi la ORL si medicul ne-a spus ca nu are otita ci o presiune in ureche din cauza secretiilor din nas (urechea nu se aeriseste bine).
I-a dat un spray pt nas si daca in 7 zile nu scapa de secretiile din nas, va trebui sa ia antibiotic.
Mai mergi la un dr. cu copilul si mai cere o parere, daca nu ai incredere in cel la care ai fost.
Prima data cand a avut otita, durerea nu i-a trecut de tot cu nurofen, doar s-a ameliorat.

Vlad Stefan 04.06.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela alina spune:

Ela imi cer scuze ca ma bag ca musca in lapte....da-i fetitei tale sa suga bombonele, vitamina C (orice numai sa execute miscarea aceea ca si cum ar suge ceva) sa mestece guma.Stiu ce inseamna sa ajungi in nici 2 luni la antibiotic.
Miscarea despre care vb dreneaza mecanic lichidul, secretiile care raman blocate acoloPe noi ne-a scapat de fiecare data de antibiotic ....mai greu dar ne-a scapat.
Si sa nu crezi ca sunt dusa sa sti ca dr. pediatra mi-a recomandat asta.
Eu zic ca mai bine o saptamana bombonele decat antibiotic.
Sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adialex spune:

va multumesc pt raspunsuri; am fost la un nou consult orl a doua zi dupa primul, pentru ca am vrut sa fiu sigura ca e cazul de antibiotic; s-a confirmat diagnosticul de otita, asa ca am inceput tratamentul; augmentin ES 6 zile; vom merge sapt viitoare la un nou consult, sa vedem daca s-a vindecat; acum am ramas cu o tuse urata, care nu mai trece.... am inteles ca este un virus urat care da si otite, foarte multi copilasi cu aceleasi simptome ca ale noastre;
Sanatate multa la toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

MIrela multumesc pt sfat. O sa-i dau vit. C sa suga (nu stiam ca asta face bine).

Vlad Stefan 04.06.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Neaparat sa va duceti ca sa vedeti daca a trecut, dupa tratament. Filip mi-a facut otita medie (pt care a urlat doar in prima zi, apoi nu a mai parut ca-l deranjeaza ceva), i-am dat tratamentul si am zis ca i-a trecut. Dupa 2 saptamani am fost la un control ORL ptr alta problema, sa vedem ce-i cu polipii de raceste asa des si dr a zis ca nu i-a trecut otita. Acum ii dau doar picaturi de nas 10 zile si mergem iar la control. Daca nu-i trece, mergem pe antibiotic. Astea netratate sunt foarte periculoase.

Mergi la inceput