Prietene la bine si la greu -11
Raspunsuri - Pagina 13
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/DianaR/DianaR.jpg)
DianaR spune:
Seara buna si de la Arad!
Dupa cum ati banuit (poate) ieri am fost coplesita de treburi. Azi am mers la Timisoara la expozitie canina (am vazut o mamica cu puiul in wrap, am invidiat-o si mi-a parut rau ca nu-mi luasem nici un carrier cu mine ca tare m-am chinuit cu carutul...) si gradina zoologica, apoi la parintii mei si uite asa a trecut vremea. Noroc ca n-ati fost f harnice la scris...
La multi ani mamica Floricik!
Pe Lalu am urat-o ieri pe mess, nu puteam rata ocazia... La multi ani si fulgusorilor sarbatoriti zilele astea!
Stephy, un pupic maaare, nu te mai gandi ca esti o povara, esto o mamica extraordinara de 2 puiuti scumpi si care a avut un pic de ghinion. Dar trece el, sper din tot sufletul sa vi cu vesti excelente de la doctor.
Dankuta, cuscrelul, Lavi, Licuriciu pup fetele obosite si un pic necajite.
In sfarsit sunt spalata pe par, dar ptr asta m-am culcat la 2 azinoapte.
Miha, fain acolo in Spania, tare mult imi place tara asta desi n-am fost niciodata pe acolo...
Dozz, bine ca ai iesit din umbra. Uite cate aveai de spus si le tineai numai ptr tine... Mami Ilinca pe unde umbli?
Atat imi aduc aminte. Memorie scurta, deh... varsta
Pupilici!Diana cu
Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&
Timeea (18.05.06) &
Teodora (11.11.09)
Filmulete
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Lidia74 spune:
NA_BO sa iti traiasca gaza mica. Vazut poze.
Foarte frumoase pozele de la IASI.
LALU ce frumusica esti.
LUMIRICHARD te imbratisez
FLORICIK La multi ani!!!!
LALU La multi ani!!!!
MONIS ce frumoasa poza cu dintisorii lui Iulian
Stau si ma intreb cum puteti voi dormi cu geamul deschis ca eu ma trezesc imediat de la ciripitul pasarelelor sau daca aud vreo masina trecand.
LAVINIA ma bucur ca te-ai impacat cu tati
DOZZ ai pus si lecitina pudra la mousse-ul de ciocolata?
SHTEPHY te asteptam cu vesti bune maine
Dozz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dozz Aha, ca veni vorba de avocat... Din primul mi-am facut salata Andre si a fost yamiii. Din al doilea am facut azi mousse de ciocolata, dupa reteta asta: http://floridecires7.blogspot. com/2009/10/caietul-de-retete-reteta-de-weekend_09.html (multumiri, Monis ![]() inutil sa va zic cat de dementiala este! ![]() ![]() ![]() Acum, nu-mi dau seama cum e cu continutul caloric, poate cine se pricepe mai bine ma ajuta cu un calcul, o comparatie cu ceva cunoscut. Cert e ca am mancat jumatate singura si cu greu m-am oprit.... |
Asaaa, iata ca ma citez pe mine
![](icon_smile_cool.gif)
Am cautat intre timp sa vad despre continutul caloric. Am gasit ca un avocado are 235 calorii. Apoi am gasit niste tabele cu calorii pt cacao (449 la 100g), miere (335 la 100 g) si suc de portocale (100 la 200 ml suc) si am facut un calcul aproximativ (asta pt ca nu stiu ce cantitati exacte am folosit, reteta fiind cu "un sfert de pahar de..."). Mi-a dat cam 630 calorii.
Tot pe net am gasit ca 100 g ciocolata cu lapte are 603 cal. Chiar asa sa fie??? Inseamna ca din punctul asta de vedere, cu caloriile, nu e cine stie ce castig. Totusi, ramane continutul mult mai sanatos al mousse-ului acesta fata de ciocolata clasica.
Fetele, daca va pricepeti la nutritie, poate ne ziceti mai multe. Stiu ca e off-topic (adica nu e vorba de bb-i), dar e extrem de on-topic, tinand cont de preocuparea noastra cu silueta.
Si acum, ia sa vedem cine e pe bancuta. Am vazut-o pe Lavi pana acum!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lalu_79/Lalu_79.jpg)
Lalu_79 spune:
Intre doua smiorcaieli ale lui fiica-mea, am intrat sa-i urez la multi ani lui Floricik! Sa fii fericita, iubita si implinita!!! Laura, Remus si Matei!
Ma intorc la datorie, deja plange...
Noapte buna
Dozz spune:
citat din mesajul lui smaranditza Mai, eu sunt de acord ca in primul an de viata copilul intelege foarte multe lucruri, mai multe decat ne dam noi seama. Insa eu cred ca in primele luni (cel putin primele 6 luni de viata) nu intelege mesajul verbal pe care il transmitem, ci mai mult limbajul corpului nostru, intonatia vocii, etc. Spuneam zilele trecute ca am inceput sa citesc cartea "Cand apare copilul". Sunt de acord cu cine spunea (cred ca Dozz?) ca nu e structurata deloc bine, in sensul ca e multa informatie de-a valma acolo. Am icnercat sa trec peste asta, si sa aprofundez continutul. Booon. Si zice la un moment dat asa: "Te duc la cresă si, pe urmă, voi veni să te iau. Acolo o să te întîlnesti cu prietenii tăi, o să le vezi pe doamnele care au grijă de tine.“ Mama trebuie să-i vorbească copilului, să-l prevină. Iar cînd vine să-l ia de la cresă, să nu se repeadă să-l îmbrătiseze. Dacă mama îl dezmiardă de cum l-a văzut, copilul poate să se sperie. Trebuie mai întîi să-i vorbească, să-l ia în brate, să-l pună în contact cu corpul ei, deoarece copilul îsi recunoaste mama după voce si după miros. De fapt, o va recunoaste cu adevărat doar cînd se întorc acasă; nu pe drum, pe stradă sau la cresă. Acest lucru pare surprinzător pentru mamă, căci ea îl recunoaste imediat. Dar copilul nu o recunoaste decît în cadrul în care regăseste spatiul si vocile cunoscute, tata, mama, el si pătutul său. Bineînteles, vorbesc de copilul foarte mic, pînă la patru, cinci sau sase luni. După un timp, se obisnuieste cu acest program si e foarte bucuros să vină acasă. Cu toate acestea, nu trebuie sărutat înainte de a fi siguri că ne-a recunoscut. E mai bine ca mama să-i aducă o bomboană, decît să-l sărute." Acum...eu nu cred ca un copil de 4-5 luni pe care il lasi la cresa intelege el ca acolo va avea prieteni, se va intalni cu X-uleasca, tanti de treaba, ca la ora y vine mama sa-l ia, etc. |
Smaranditza, si eu zic ca si tine, nu-mi vine a crede ca pricep ei chiar atat de devreme. Iar cu cartea asta, bravo ca ai rabdare sa buchisesti la ea. Daca gasesti idei interesante, sa ne zici.
Si eu gasesc ciudat paragraful citat mai sus, mie mi se pare straniu inclusiv exemplul: un copil care prefera sa primeasca o bomboana de la mama lui decat sa fie sarutat?!
Vorba Licuriciului, sunt convinsa ca o sa am multe de invatat si in zona asta de la voi, fetele din domeniu.
Dozz spune:
citat din mesajul lui Lidia74 DOZZ ai pus si lecitina pudra la mousse-ul de ciocolata? Lidia ![]() |
Ce de lume pe bancuta!
Lidia, nu am pus si lecitina pudra ca nu aveam in casa. Iar cantitatile le-am pus destul de aproximativ ca ma grabeam. Dar nu prea are cum sa nu iasa, la ce ingrediente delicioase intra in el.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/many_bani/many_bani.jpg)
many_bani spune:
La multi ani dragi fulgusori Laura, Remus si Matei, sanatate multa si multe bucurii.
La multi ani si mamicii Floricik, te si iti dorim multa sanatate, cu multe impliniri
Dragelor am citit tot, insa nu am toti "boii" acasa si am stat mai retrasa.
Va pup
mami de Vlad (29.10.2009)
Poze