chist sinovial popliteu

chist sinovial popliteu | Autor: lauragurgu

Link direct la acest mesaj

Buna ziua!
Sunt mama unui baietel de aproape 6 ani, care a fost diagnosticat cu chist sinovial popliteu stang. Am remarcat aparitia acestuia in jurul varstei de 3 ani.
Saptamana trecuta am fost la o clinica. Diagnosticul a fost dat pe baza unei palpari a locului respectiv. D-l doctor ne-a programat pentru interventie chirurgicala. Totusi imi este frica sa nu reapara.
Rog mamicile care se confrunta cu aceeasi problema sau care au trecut prin asa ceva, sa - mi marturiseasca din experienta lor.
Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Draga Laura,eu personal am facut aceasta operatie in luna noiembrie. Am 42 de ani si mi-a aparut acum un an jumatate. La inceput doctorul mi l-a extras cu o siringa . Erau insa sanse de 60% sa apara din nou, ceea ce s-a si intimplat , la doar 3 saptamini.

Cere si alte analize, nu numai palpare... mie mi-au dat aici sa fac rezonanta magnetica (MRI) unde l-au masurat. Operatia a fost doar jumatate de ora, anestezie locala.Insa recuperarea mi s-a parut mult mai grea decit am crezut. Am folosit cirje ptr approx o saptamina , am mers la fizioterapeut la citeva sedinta si cred ca in total mi-a luat vreo luna sa ma simt OK si de abia acum , la atitea luni dupa , pot spune ca sunt complet refacuta.

Chiar si operat acest chist are sanse de 10 % sa mai apara. In general insa daca doctorul are referinte bune si curata corect locul (eliminind total saculetul in care se formeaza)nu cred ca ar avea probleme de reaparitie.

Insa insista sa-i faca mai multe analize, nu numai simpla palpare.Mult succes si daca mai ai intrebari trimi-te-mi un pm ca nu citesc toate subiectele.

Mergi la inceput