Tarife contabil
Raspunsuri - Pagina 2
ariel_7000 spune:
cait, eu dau 300 ron si la inceput am dat chiar 200. de cand am inceput cu intracomunitarele si au crescut si nr de facturi emise, am fost intrebata daca pot sa-i dau 300 ron. am acceptat, pt ca eu in afara de a strange actele intr-o mapa si a i-o preda ei, nu am nicio treaba cu contabilitatea. ...bine si sa emit facturi. pana si nir-urile mi le face ea.
contabila mea depune declaratiile de import intracomunitar lunar, pana in 15 ale lunii...de aceea tot ce am de predat ii predau pana cel tarziu pe 5-7.
off topic: cum merge afacerea? ti-am laudat magazinul la toti cunoscutii mei.
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"
mariana_flo spune:
Din experienta proprie (eu nu am foarte multi clienti, dar sunt cativa) am ajuns la concluzia ca pentru mine, sub tariful de 100 euro nu e rentabil sa lucrez.
In privinta softului, fiecare firma a venit initial cu softul ei si era o intreaga nebunie. La un moment dat, am convenit de comun acord sa folosim un singur soft (al meu). Ce-i drept, nu folosesc un soft ieftin.
Rechizitele le cumpar tot eu, ptr ca de multe ori mi s-a intamplat sa am nevoie de dosare sau dischete sau hartie si sa nu-mi aduca la timp.
Costul transportului trebuie luat in seama avand in vedere ca firmele mele sunt raspandite in tot Bucurestiul, si ca nu toti clientii imi aduc actele in timp util, deci trebuie sa fac si cate 2-3 drumuri la aceeasi institutie intr-o luna. Nu-mi sta in fire sa las treaba pe ultima clipa.
Un alt aspect este acela ca la fiecare firma am cel putin 3 angajati. Asta implica declaratii lunare suplimentare fata de firmele fara angajati. Apropo; Legea contabilitatii nu obliga fiecare firma sa aiba un angajat cu studii superioare economice daca nu apeleaza la contabilitate externalizata?
In privinta amenzilor imputabile mie, slava domnului, n-am avut, desi controale au fost destule. Totusi, daca doamne fereste, se intampla, si as castiga doar 250lei/luna, ar insemna sa muncesc gratis minim 2 luni. Asta n-ar fi o problema, daca la aceasta perioada nu s-ar adauga bilanturile, diverse dosare ptr obtinere de credite sau licitatii sau obtinere de fonduri nerambursabile, etc, unde e ceva de munca si nu le taxez suplimentar.
Personal, le felicit pe colegele mele de breasla, care reusesc intr-un tarif mai mic de 100 euro sa tina firmele ok.
grati.ela spune:
eu caut contabil pt firma mica (un angajat, maxim 30 facturi lunar) care sa cunoasca legile si sa nu fiu nevoita sa platesc amenzi din neglijenta lui.