lectia de ...romengleza)))
Raspunsuri - Pagina 4
stefany_p spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AB_AC si cusha=scutec |
cand m-a intrebat o romanca..cate cushuri folositi pe zi? jur ca nu stiam cu cu cine vorbeste nici la ce se refera
robotzica cucului spune:
Apropos de "restarteaza-l", se zice si ca-l turni on si off, ba am auzit chiar ca-l "torni" on and off . Cat despre bill-uit, charge-uit si invoice-uit... recunosc ca mi-e imposibil sa gasesc echivalentul romanesc cand imi trebuie.
pitilache spune:
Ramona
citat din mesajul lui Ramona J ... iesim pe porci (porch). |
Noi iesim pe deck! Si copiilor le dam mancarea pentru scoala in boîte à lunch!
iulianm spune:
citat din mesajul lui Llaura Ce inseamna badguit? de la badge? grea romgleza asta! |
Da, de la badge ((:
Eu m-am gindit de ceva ani buni la dictionarul explicativ pt romgleza, intre timp am migrat spre locuri fara comunitate romaneasca si nu ma prea lovesc de astea. Dar e interesant cum fiind in cadrul comunitatii, unde cam toti vorbesc amestecat, ajungi sa nu iti mai dai seama. Realizezi numai cind un nou venit intrerupe conversatia, ca nu intelege ce se vorbeste
Legat de verbul "a face", prima data am fost luata asa, mai de departe, de catre un coleg american, cu care socializam si in afara scolii. Incepe el cu "stii, eu sunt sigur ca e vorba de o confuzie, poate fi un cuvint in limba ta, dar sunt curios totusi daca tu si X. (un alt roman din departament) folositi varianta noastra ori cea din limba voastra (adevarul e ca eu si X. vorbeam in romgleza, deci restul colegilor tot mai prindeau cite ceva). Ii explic eu ce si cum, la care el : "ah, imi imaginam eu ca nu vorbesti tu asa de urit"
Partenerul meu in schimb, ma tachineaza des cu "such a bad language, ntz, ntz, ntz".
ruxij spune:
Ramona LOOOOOOL chiar asa e. Eu asa vorbesc
De mine nu s-a luat nimeni cu "fac", asa ca probabil sunt convinsi ca vb urat
elizaj spune:
apropo de copii,sunt asa de comici cateodata cand isi traduc din engleza in romana,cat sunt de mici stiu sa faca asta!fiica-mea cea mare imi zice fff serioasa zilele astea:"mami,eu sunt foame!"
AB_AC spune:
Asta cu fac mi-a atras niste priviri urate in magazin de la niste batranei. Daca vorbeam asa tandru fiica-mea de doi anisori cum sa fac o prajitura
nelia spune:
Ah, si noi cu eu sint foame, eu sint sete, sint 4 ani, acum are 5 zi zice corect. Cea mare isi ia boîte à lunch si dineaza. Sau are o sortie... Nu mai spun citi amis are. Dar cel mai tare ma distreaza cind spune am melanjat-o... daca ii dau o problema mai grea. Cele legate de calculator le folosesc si eu, in engleza, asa le-am invatat in 92, cind am pus mina pe calculator, nu existau meniuri in romaneste si mi se pare aiurea sa traduc.
Ah! Dar ce spuneti de LOOOOL!?!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
pumba spune:
bunica zice - " da-mi si mie un poop!"
cei din tara zic"te pup"/fata mea raspunde cu "te pee" ,asa a considerat ea, ca trebuie sa raspunda,la 4 anisori